W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Barcelona pozyskała utalentowanego 12-latka

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
Lechu579

Barcelona pozyskała utalentowanego 12-latka

Post autor: Lechu579 » pt paź 08, 2004 21:12

"Jak poinformował jeden z serwisów sportowych, hiszpański klub FC Barcelona pozyskał 12-letniego piłkarza Erika Lamelę.

Argentyńczyk został ogłoszony w swoim kraju "talentem stulecia". Od hiszpańskiego klubu będzie otrzymywał co sezon 120 tysięcy euro."

To się nazywa patrzenie w przyszłość klubu, ale oni mają na to kasę pomimo wielki długów.
Ciekawe co zniego wyrośnie???

:wink:

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » pt paź 08, 2004 23:14

Barcelona to w Katalonii cos wiecej niz tylko klub pilkarski. To cos w rodzaju (oczywiscie uzywam uproszczenia) tozsamosci narodowej Katalonczykow. To jest fenomen, jak sie tam jest, czuje sie specyficzna atmosfere

Bober

Post autor: Bober » pt paź 08, 2004 23:41

Sprawa z tym dziciakiem to paranoia. Argentina i Hizpania som sokowanii, ze jak mozna do cegos takiego pozwolic. Przeciez to dziciak, dopiero sie naucil pizac. A to ze coz niego wyjdzie to malo prawdopodobne, bo wszysci Scouti muwiom ze najwiekze talenty wydac dopiero od 15 - 16.

A propo, bedzie zarabial 120.000 euro rocnie. Dla Barcelony to pare groszy. Z restom to jest prawie srednia pensja gracow w R. Zaragoza B

Pozdro.

Luke

Post autor: Luke » sob paź 09, 2004 15:57

Bober pisze:Sprawa z tym dziciakiem to paranoia. Argentina i Hizpania som sokowanii, ze jak mozna do cegos takiego pozwolic. Przeciez to dziciak, dopiero sie naucil pizac. A to ze coz niego wyjdzie to malo prawdopodobne, bo wszysci Scouti muwiom ze najwiekze talenty wydac dopiero od 15 - 16.

A propo, bedzie zarabial 120.000 euro rocnie. Dla Barcelony to pare groszy. Z restom to jest prawie srednia pensja gracow w R. Zaragoza B

Pozdro.
Bober naucz sie pisac, przeciez tego sie nie da czytac!!!!

pk

Post autor: pk » sob paź 09, 2004 16:49

Luke pisze:
Bober pisze:Sprawa z tym dziciakiem to paranoia. Argentyna i Hiszpania sa zszokowani, jak mozna do czegos takiego dopuscic. Przeciez to dzieciak, dopiero sie nauczyl pisac. A to ze cos z niego wyjdzie (wyrosnie) to malo prawdopodobne, bo wszyscy Scouci (poszukiwacze mlodych talentow) mowia iz najwiekze talenty widac dopiero od 15 - 16 roku zycia.

A propos, bedzie zarabial 120.000 euro rocznie. Dla Barcelony to pare groszy. Z reszta to jest prawie srednia pensja graczy w R. Zaragoza B

Pozdro.
Da sie czytac bez problemu.

Bober i tak bardzo dobrze pisze po polsku, wiem cos o tym, bo znalem kiedys pewna hiszpanke mieszkajaca na stale w Polsce, wiec wiem, ze mozna pisac/mowic gorzej. Fakt ze kolega Bober robi sporo bledow ortograficznych, ale sa to zwykle bledy w stylu pomylenia "cz" z "c", "y" z "i". ale tak to jest jak sie pisze fonetycznie.

Zamiast krytykowac naszego zioma z Saragossy, docenilbys to, ze chlopak umie sie wypowiadac w naszym jezyku, ktory jest podobno czwartym w kolejnosci najtrudniejszym jezykiem swiata! Docenilbys jego duzy zasob slow... Bober pisze po polsku na pewno lepiej niz ja po hiszpansku (mialem zawsze 2 z tego jezyka w szkole, co jest totalnym obciachem, z uwagi na to ze jest to stosunkowo prosty jezyk)

wyobraz sobie, ze sa nasi rodacy, ktorzy pisza i mowia gorzej!
przyklad:
http://www.stolyca.sxx.pl/forum/search. ... author=KRS

Bober -> pzdr

Bober

Post autor: Bober » sob paź 09, 2004 17:16

Dzieki Pk, pozdro

Moze ti mi nauciz, Luke.
A propo, troche zacunku, twoj avatar dla mnie jest tak jak ten dla waz
Obrazek
Ale jestem dobrym gosciem i nigdy Ci sie za to nie przyczepilem, tak ze przinajmniej troche zacunku.
A jezely sie obrazaz kiedy ktos kto ma duzo wiecej informaci nis ty kritikuje twojej ukochanej Barceloni, to cierpliwosc i argumenti.

Tak ci siak, jeszce sie zobacimy.

Luke

Post autor: Luke » sob paź 09, 2004 21:50

Musze Cie Bober przeprosic, bo nie wiedzialem,ze jestes z Hiszpanii!!! Jesli tak to diametralnie zmienia postac rzeczy!!! Zwracam honor. Mam nadzieje ze nie masz mi za złe. Pozdrawiam goraco.

Bober

Post autor: Bober » sob paź 09, 2004 23:29

Juz sie wyjaznilo, nie ma problemu.

Wistarci ze przetaniez kibicowac Barcelone i wtedy bedzie ok :lol: :wink: :wink: .

Pozdro Luke

Luke

Post autor: Luke » ndz paź 10, 2004 10:07

Bober pisze:Juz sie wyjaznilo, nie ma problemu.

Wistarci ze przetaniez kibicowac Barcelone i wtedy bedzie ok :lol: :wink: :wink: .

Pozdro Luke
tego niestety nawet dla Ciebie nie moge zrobic, wybacz :)
Pozdrawiam Bober

ODPOWIEDZ