Luke pisze:Bober pisze:Sprawa z tym dziciakiem to paranoia. Argentyna i Hiszpania sa zszokowani, jak mozna do czegos takiego dopuscic. Przeciez to dzieciak, dopiero sie nauczyl pisac. A to ze cos z niego wyjdzie (wyrosnie) to malo prawdopodobne, bo wszyscy Scouci (poszukiwacze mlodych talentow) mowia iz najwiekze talenty widac dopiero od 15 - 16 roku zycia.
A propos, bedzie zarabial 120.000 euro rocznie. Dla Barcelony to pare groszy. Z reszta to jest prawie srednia pensja graczy w R. Zaragoza B
Pozdro.
Da sie czytac bez problemu.
Bober i tak bardzo dobrze pisze po polsku, wiem cos o tym, bo znalem kiedys pewna hiszpanke mieszkajaca na stale w Polsce, wiec wiem, ze mozna pisac/mowic gorzej. Fakt ze kolega Bober robi sporo bledow ortograficznych, ale sa to zwykle bledy w stylu pomylenia "cz" z "c", "y" z "i". ale tak to jest jak sie pisze fonetycznie.
Zamiast krytykowac naszego zioma z Saragossy, docenilbys to, ze chlopak umie sie wypowiadac w naszym jezyku, ktory jest podobno czwartym w kolejnosci najtrudniejszym jezykiem swiata! Docenilbys jego duzy zasob slow... Bober pisze po polsku na pewno lepiej niz ja po hiszpansku (mialem zawsze 2 z tego jezyka w szkole, co jest totalnym obciachem, z uwagi na to ze jest to stosunkowo prosty jezyk)
wyobraz sobie, ze sa nasi rodacy, ktorzy pisza i mowia gorzej!
przyklad:
http://www.stolyca.sxx.pl/forum/search. ... author=KRS
Bober -> pzdr