W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Kiełbasa wyborcza Listkiewicza!!!

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

michalkord

Kiełbasa wyborcza Listkiewicza!!!

Post autor: michalkord » wt paź 05, 2004 20:07

Największą w dziejach polskiej piłki wycieczkę funduje w ten weekend działaczom z całego kraju prezes PZPN Michał Listkiewicz.

W sobotę w Wiedniu Polska gra z Austrią w eliminacjach mundialu. Dzień wcześniej ruszą trzy autokary z działaczami. Listkiewicz zaprosił nad Dunaj blisko 100 gości - prezesów wszystkich klubów I i II ligi oraz działaczy z centrali i tzw. terenu. - Jedziemy na robocze spotkanie - mówi wiceprezes Cracovii Paweł Misior. - No i wymyśliliśmy, żeby zrobić to na Słowacji w drodze na mecz z Austrią - tłumaczy Zbigniew Koźmiński, szef Polskiej Ligi Piłkarskiej.

Będzie już wieczór, gdy działacze dotrą do hotelu City w Bratysławie. O 20 czeka na nich wspólna uroczysta kolacja. - 30 złotych od osoby. Ale bez alkoholu - powiedziano nam w hotelu City.

Czy piłkarski działacz może się bawić bez alkoholu? - Z alkoholem to może być nawet 90 złotych od osoby. Chyba że mogą wypić więcej niż pół litra na głowę - usłyszeliśmy. Wynajęcie sali na bankiet to 1400 zł. Nocleg w 50 dwójkach to 11 tys. zł (z 20-proc. zniżką za grupę).

Hotel City nie cieszy się jednak dobrą sławą. "Brud, brak ciepłej wody, prostytutki wchodzą i wychodzą. Nie tego się spodziewałam" - napisała Helen z Wielkiej Brytanii na stronie www.bratislavahotels.com.

Za długo działacze nie pobalują, bo już o 9.30 mają śniadanie, w południe grupowe zwiedzanie Wiednia, potem czas wolny, obiad i mecz. O północy mają być w łóżkach hotelu City.

- Myślę, że ma to charakter imprezy integracyjnej. Za prezesa Dziurowicza to był standard. Latało się czarterami - opowiada Ryszard Sobiecki, pod którego rządami Hutnik Warszawa popadł w ruinę, ale prezes w przerwie meczów podejmował gości bigosem i wódką.

P.S.

Kto jedzie od nas? :D

K... co z tą Polską? Czy już naprawdę jesteśmy tak popier... narodem?

SKJ

Post autor: SKJ » wt paź 05, 2004 21:35

Ja bym się przejechał tylko mnie nie wezmą :wink: . Faktycznie pojebało im się we łbach do końca!! A potem się dziwimy,że w kadrze grają Rasiaki i inne Hajty i Kukiełki. Zamiast kasę przeznaczyć na młodzież :?

Piotr WW
Emeriten Gang

Post autor: Piotr WW » śr paź 06, 2004 11:20

jak zwykle sama nie-tfu-rcza krytyka :wink:

argumenty za :
1. na Słowacji jest taniej
2. kelner nie wszystko zrozumie, a jak zrozumie to tak od razu do naszej prasy nie doniesie
3. to co przeszkadzało tej Brytyjcie im nie musi tak bardzo a czasem wręcz przeciwnie :wink:
4...

tommy

Re: Kiełbasa wyborcza Listkiewicza!!!

Post autor: tommy » pt paź 08, 2004 22:00

michalkord pisze: K... co z tą Polską? Czy już naprawdę jesteśmy tak popier... narodem?
myślę że na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź 8)

ODPOWIEDZ