W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Grają Koszykarki Polonii
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: Grają Koszykarki Polonii
kolejna środa na Wilanowie 14 stycznia
godz. 17.00 1LK
godz. 20.00 BLK
przeciwnik to Energa Katarzynki Toruń
godz. 17.00 1LK
godz. 20.00 BLK
przeciwnik to Energa Katarzynki Toruń
Następny mecz BLK na Wilanowie
11 lutego / znowu środa / godz.20.00
przyjeżdża AZS Poznań
bardzo ważny mecz
11 lutego / znowu środa / godz.20.00
przyjeżdża AZS Poznań
bardzo ważny mecz
dla tych co nie wiedzą
z tego meczu ma byc transmisja w TVP Sport
z tego meczu ma byc transmisja w TVP Sport
- Emiel Regis Godefroy
Fajnie to wyglądało w TV. Brawo!
-
Profesor Ciekawski
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
a jak fajnie się to czuło na trybunach!
Mecz z AZS Poznań to siódme zwycięstwo w ostatnich 10 meczach - niezła seria! Wielka szkoda, że przebudzenie nastąpiło tak późno, bo nadal szanse na play-off są mniejsze niż 50%. Ale nadzieja jest, jest o co walczyć
niedziela 1 marca w Wilanowie
ostatnie mecze sezonu zasadniczego
godz. 14.00 1LK
godz. 17.00 BLK
przeciwnik AZS Gorzów

ostatnie mecze sezonu zasadniczego
godz. 14.00 1LK
godz. 17.00 BLK
przeciwnik AZS Gorzów

Może uda się przejąć kogoś ... i uzupełnić nasz skład.
To koniec! 14-krotny mistrz Polski wycofany z Basket Ligi Kobiet!
VBW Arka Gdynia
"Wiem, że przez wiele osób będę teraz postrzegany jako ten, który pogrzebał żeńską koszykówkę w Gdyni. Chciałbym tylko powiedzieć, że wcześniejsze sukcesy i liczne medale nie wzięły się znikąd, ani same z siebie. Po ostatnim sezonie miałem dość. Muszę skoncentrować się na rozwoju firmy" - mówi dla PAP Bogusław Witkowski.
VBW Gdynia, jeden z najbardziej utytułowanych klubów, nie przystąpi do rozgrywek Basket Ligi kobiet, wycofane także zostaną młodzieżowe drużyny GTK Gdynia, a szkolenie młodzieży przejmie GAK Gdynia! Koszykarki VBW kontynuowały tradycje Spójni Gdańsk. Klub został przeniesiony do Gdyni w 1992 roku, wywalczył 14 tytułów mistrza Polski (1996, 1998-2005, 2009-10, 2020-21, 2025), ponadto zdobył cztery srebrne i cztery brązowe medale. W 2002 roku i dwa lata później sięgnął po wicemistrzostwo Euroligi, w 2002 roku triumfował w klubowych mistrzostwach świata.
"Po ostatnim sezonie miałem dość. Decyzja o wycofaniu klubu z rozgrywek była bardzo trudna, ale w takiej sytuacji nieunikniona. Nie chciałem, żeby znowu tak to wszystko wyglądało. To ja głównie zapewniałem budżet, dlatego muszę teraz zadbać o rozwój firmy, żeby stanęła na nogi, a to może przełożyć się na funkcjonowanie klubu w kolejnych latach. Spółka przejdzie restrukturyzację, aby uporządkować kwestie organizacyjne, ustalić plany na dalsze funkcjonowanie oraz spłacić zobowiązania. Nie wykluczamy zmiany akcjonariatu, bo może znajdzie się chętny do przejęcia klubu i poprowadzenia go" - wyjaśnił PAP Witkowski.
To koniec! 14-krotny mistrz Polski wycofany z Basket Ligi Kobiet!

VBW Arka Gdynia"Wiem, że przez wiele osób będę teraz postrzegany jako ten, który pogrzebał żeńską koszykówkę w Gdyni. Chciałbym tylko powiedzieć, że wcześniejsze sukcesy i liczne medale nie wzięły się znikąd, ani same z siebie. Po ostatnim sezonie miałem dość. Muszę skoncentrować się na rozwoju firmy" - mówi dla PAP Bogusław Witkowski.
VBW Gdynia, jeden z najbardziej utytułowanych klubów, nie przystąpi do rozgrywek Basket Ligi kobiet, wycofane także zostaną młodzieżowe drużyny GTK Gdynia, a szkolenie młodzieży przejmie GAK Gdynia! Koszykarki VBW kontynuowały tradycje Spójni Gdańsk. Klub został przeniesiony do Gdyni w 1992 roku, wywalczył 14 tytułów mistrza Polski (1996, 1998-2005, 2009-10, 2020-21, 2025), ponadto zdobył cztery srebrne i cztery brązowe medale. W 2002 roku i dwa lata później sięgnął po wicemistrzostwo Euroligi, w 2002 roku triumfował w klubowych mistrzostwach świata.
"Po ostatnim sezonie miałem dość. Decyzja o wycofaniu klubu z rozgrywek była bardzo trudna, ale w takiej sytuacji nieunikniona. Nie chciałem, żeby znowu tak to wszystko wyglądało. To ja głównie zapewniałem budżet, dlatego muszę teraz zadbać o rozwój firmy, żeby stanęła na nogi, a to może przełożyć się na funkcjonowanie klubu w kolejnych latach. Spółka przejdzie restrukturyzację, aby uporządkować kwestie organizacyjne, ustalić plany na dalsze funkcjonowanie oraz spłacić zobowiązania. Nie wykluczamy zmiany akcjonariatu, bo może znajdzie się chętny do przejęcia klubu i poprowadzenia go" - wyjaśnił PAP Witkowski.
W niedzielę pierwszy mecz sezonu z Pruszkowem o 14tej w Wilanowie.
-
Profesor Ciekawski
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt: