W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

USA-Polska

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

zbynio

USA-Polska

Post autor: zbynio » ndz cze 27, 2004 20:13

czy polscy kibice lecą na mecz reprezentacji w USA?

Tomek_KSP
IFC POLONI@

Post autor: Tomek_KSP » ndz cze 27, 2004 21:20

Jak się kojarzy Polska w Portugalii? Dziwnie, bardzo dziwnie. Na pewno nie tak, jak byśmy chcieli. Scena po meczu Holandia - Łotwa w Bradze.

Jeden z włoskich fotoreporterów słysząc, w jakim języku rozmawiam z kolegą, uznał nas za Czechów. Gdy przecząco pokręciłem głową, natychmiast wypalił. - Czekaj, czekaj, nie mów! Sam zgadnę - zaczął po angielsku. - Łotwa" Nie" No to może Litwa. Też nie? Ukraina? Rosja? - dopytywał z coraz większą ciekawością.

W końcu powiedziałem, że jestem z Polski. Na twarzy Włocha pojawił się szczery uśmiech. Sądziłem, że teraz zacznie mówić o Zbigniewie Bońku albo produkcji fiatów. Gdzie tam! Najpierw palnął: kur..., zresztą świetną polszczyzną. Potem zaczął wymieniać - również w naszym języku - kolejne części kobiecego ciała.

Znajomy polski dziennikarz opowiadał mi, jak przed meczem w Aveiro spotkał grupę czeskich kibiców (ich piłkarze grali wówczas z Łotwą). Gdy usłyszeli, skąd pochodzi, wyraźnie się ożywili i zaczęli skandować świetną polszczyzną: Zawsze i wszędzie, policja jeb..a będzie. Krótko mówiąc, znali ulubioną pieśń szalikowców znad Wisły.

Dobrze przynajmniej, że inaczej na polskie pochodzenie zareagował oficer prasowy, pilnujący wejścia do tzw. strefy mieszanej (gdzie przeprowadza się wywiady z piłkarzami) po meczu Holendrów z Łotyszami. - Poland" To prawie jak Holand! Wchodź pan - powiedział do mnie z sympatią.

Czekałem tylko, kiedy za moimi plecami krzyknie soczyście: kur... Na szczęście tylko się uśmiechał. A może po prostu nie miał wcześniej do czynienia z polskimi kibicami?

Roy

Post autor: Roy » pn cze 28, 2004 15:52

To jakiś narkoman wymyślił.

Tomek_KSP
IFC POLONI@

Post autor: Tomek_KSP » pn cze 28, 2004 21:37

Felieton Bialka w ŻW!!!!!

Luke

Post autor: Luke » pn lip 05, 2004 14:46

CZy ktos w ogole wie kogo powolal Janosik?

Luke

Post autor: Luke » pn lip 05, 2004 20:17

O RANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wlasnie przeczytalem kogo Janas powolal na mecz z U.S.A!!!!
Czy ktos jest w stanie wytlumaczyc jaki sens ma rozgrywanie meczu reprezentacyjnego CZWARTYM skladem??????????

SKJ

Post autor: SKJ » pn lip 05, 2004 20:25

Luke pisze:CZy ktos w ogole wie kogo powolal Janosik?
A u nas jest w ogóle jakiś pierwszy skład? :evil:

Luke

Post autor: Luke » pn lip 05, 2004 20:28

KJUS pisze:A u nas jest w ogóle jakiś pierwszy skład? :evil:

Słusznie... u nas zawsze wychadza jakies rezerwy... :(

males66

Post autor: males66 » wt lip 06, 2004 16:50

mecz jest w terminie nie oficjalnym UEFA czy jakos tak to sie nazywa i nikogo z zagranicy nie powolywal bo klub mogl by swobodnie odmowic i zawodnika nie puscic bez zadnych kosekwencji

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » wt lip 06, 2004 17:03

males66 pisze:mecz jest w terminie nie oficjalnym UEFA czy jakos tak to sie nazywa i nikogo z zagranicy nie powolywal bo klub mogl by swobodnie odmowic i zawodnika nie puscic bez zadnych kosekwencji
Mecz to bedzie niezła jazda. Bywalem kilkakrotnie na tym stadionie na meczah FIRE i mogę przypuszczać ze zjedzie sie konkretnie ludzisk z Polakowa.

Central-Belmont -Camberland !
Nasi nie mogą dupy dać !
Bialystok-Krakow-Nowy Sacz !
Jankesów ostro trzeba zlać zlać !

MRSCKO

Luke

Post autor: Luke » wt lip 06, 2004 20:16

Rozumiem ze mecz nie jest w oficjalnym terminarzu,a le w takim razie jaki jest sens nabijania stazu reprezentacyjnego graczy ktorzy prawdopodobnie juz nigdy w reprezentacji nie zagraja???

males66

Post autor: males66 » wt lip 06, 2004 22:20

pan janosik tesuje i testowac nedzie.takie to juz czasy nastaly :D

El Torrero

Post autor: El Torrero » śr lip 07, 2004 10:42

tam bedzie grac zdaje sie paru bylych polonistow
np. Mowlik, Scherfen i ..

El Torrero

Post autor: El Torrero » śr lip 07, 2004 10:42

tam bedzie grac zdaje sie paru bylych polonistow
np. Mowlik, Scherfen, i ..

Luke

Post autor: Luke » ndz lip 11, 2004 20:54

A czy ktos w ogole liczy na korzystny wynik? (ze nie wspomne o wygranej??)

SKJ

Post autor: SKJ » ndz lip 11, 2004 20:55

Luke pisze:A czy ktos w ogole liczy na korzystny wynik? (ze nie wspomne o wygranej??)
JA STAWIAM NA 1-1 GOL DLA NAS JELEŃ

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pn lip 12, 2004 1:03

Ale Mowlik ładnie Donovana zatrzymał!!!!
Jak patrzę na Boruca to alergii zielono-telewizyjnej dostaję...
Fajnie by było gdybyśmy pojechali USA takim składem- u nas wakacje, w Stanach pełnia sezonu-niezły by był to prztyczek w nos,nie ma co...
Żle nie jest,choć taktycznie jesteśmy chyba w innej epoce... Wstecz oczywiscie. Czy repr.A ,czy B to i tak biegają jak stado baranów bez składu i ładu :)
Podsumuję swój post,gdyz moze sie okazać srednio czytelny-mam mieszane uczucia odnosnie dyspozycji Janasówki B.

Luke

Post autor: Luke » pn lip 12, 2004 9:24

KJUS pisze:
Luke pisze:A czy ktos w ogole liczy na korzystny wynik? (ze nie wspomne o wygranej??)
JA STAWIAM NA 1-1 GOL DLA NAS JELEŃ

no to ladnie zatypowale,s ogladam teraz powtorke i nawet ladnie chlopcy graja.

michalkord

Post autor: michalkord » pn lip 12, 2004 10:03

1:1 co by nie mówić to sensacja :D

SKJ

Post autor: SKJ » pn lip 12, 2004 18:34

Jaka sensacja? Widać było,że nie było kadrowych dominatorów Kłosa, Dudka, Hajty, Bąka!! Dlatego też młodzi nie grali jak spętani, tylko walczyli ile sił w nogach!! Jeśli marzymy o jakichś sukcesach w eliminacjach to do tych chłopców co grali powinni dołączyć Krzynówek, Zuraw, Oli, Niedzielan, Kosowski, Głowacki i byłoby dobrze. Wiem co mówię,bo znam całą historię pod tytułem POLSKA W Korei. Wyżej wymienieni gracze+ ich koledzy dziennikarze(Borek, Kołtoń) cały czas wmawiają nam kibicom,że Dudki i Hajty są niezbędni w tej kadrze, a jest to gówno prawda. Oni tylko psują atmosferę i nie dopuszczają młodych do głosu. Wiem co mówię!!

Luke

Post autor: Luke » pn lip 12, 2004 19:28

Zgadzam sie, chlopcy zagrali z polotem i bez kompleksow, mamy godnych zmiennikow, moze nawet lepszych od pierwszego skladu?

Woytek

Post autor: Woytek » pn lip 12, 2004 19:32

KJUS, masz rację. Tylko Dudka mimo wszystko dopisałbym do kadry, bo jest dobry. I tyle.
pzdr

Sylwo

Post autor: Sylwo » pn lip 12, 2004 19:49

Dobry wynik do złej gry tak to można ująć, Boruc dobrze bronił, jednak ja mi się najbardziej zresztą jak zawsze podobał Kaczorowski, chłopak ma ambicje i jest bardzo dobrym pomocnikiem.

fraDiavolo

Post autor: fraDiavolo » wt lip 13, 2004 13:56

Ja bym się tak nie entuzjazmował występem "Polski B". Co tu dużo mówić: nasz styl był kiepski, a z przebiegu gry remis jest wynikiem zupełnie niezasłużonym. Amerykanie sami chyba nie wiedzą, jak to się stało, że nie wykorzystali tak wielu świetnych sytuacji podbramkowych (łącznie z rzutem karnym). Piłkarsko byli na pewno lepsi. Za to wyraźnie brakowało im koncentracji - zwłaszcza w wykończeniu akcji. Niewykluczone, ze trochę zlekceważyli ten mecz, wiedząc, że jest środek wakacji, a Polacy przyjeżdżają w rezerwowym składzie. Dopiero jak przegrywali, to ruszyli z większym zaangażowaniem do przodu.

Nie oszukujmy się. Reprezentacja w takim składzie nie jest w stanie powalczyć z żadnym mocnym przeciwnikiem w jakimkolwiek poważnym meczu. A przynajmniej jeszcze nie w eliminacjach MŚ 2006. Jeśli nawet Hajto czy Kłos nadają się tylko do odstrzału, to jednak przynajmniej pół tego składu, który grał w Chicago, również należałoby wymienić. Boruc bronił bardzo dobrze i może już chyba z powodzeniem zastępować Dudka, ale reszta drużyny wypadła co najwyżej przeciętnie.

michalkord

Post autor: michalkord » wt lip 13, 2004 19:09

a ja myślę że USA znowu tak jak w Korei nas zlekceważyli, a po drugie Boruc za daleko z bramki wychodzi i mało co go 2 razy nie przelobowali

ODPOWIEDZ