W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
1. Liga Kobiet 2019/2020
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: 1. Liga Kobiet 2019/2020
Tak można wyczytać w Interku, że Sosnowiec, ale prawda - dziwne to trochę.
Wydaje mnie się, że te rozgrywki mijają się odrobinę z celem. W rundzie zasadniczej zespoły obu grup rozgrywają tylko po 16 spotkań. Nasze panie ledwie co rozpoczęły sezon już mają prawie dwadzieścia dni wolnego od zmagań.
W naszej grupie jest na dziewięć drużyn aż pięć zespołów z Warszawy, w tym dwie z jednego klubu, czyli Łomianek. W drugiej grupie nie jest lepiej, bo też tylko dziewięć drużyn, ale w tym też dwa z jednego klubu, czyli Gorzowa.
Spokojnie ta liga mogłaby liczyć 14 drużyn, które byłoby stać na grę i walkę o awans. Sezon od września do maja miałby sens. A tak na przełomie lutego i marca zdecydowana większość pań będzie miała już wolne i spokój od poważnej koszykówki na więcej niż pół roku.
W naszej grupie jest na dziewięć drużyn aż pięć zespołów z Warszawy, w tym dwie z jednego klubu, czyli Łomianek. W drugiej grupie nie jest lepiej, bo też tylko dziewięć drużyn, ale w tym też dwa z jednego klubu, czyli Gorzowa.
Spokojnie ta liga mogłaby liczyć 14 drużyn, które byłoby stać na grę i walkę o awans. Sezon od września do maja miałby sens. A tak na przełomie lutego i marca zdecydowana większość pań będzie miała już wolne i spokój od poważnej koszykówki na więcej niż pół roku.
-
Duża filozofia; to prawda,co piszesz,ale wbrew pozorom liga jest coraz mocniejsza, biorąc pod uwagę średni poziom. i daje ekstrze oraz kadrom narodowym 2-3 zawodniczki co sezon.To dobrze,to ciekawe.
Dawno pisałem,że awans z tej ligi to sztuka dla sztuki-żeby grać w ekstrze,trzeba mieć milion netto i szeroki skład plus porządne zawodniczki zagraniczne do tego halę. Nie napinajmy się, zbudujmy silne podstawy,żeby nie wyrżnąć o glebę, jak ONICO czy Wisła W.
Dawno pisałem,że awans z tej ligi to sztuka dla sztuki-żeby grać w ekstrze,trzeba mieć milion netto i szeroki skład plus porządne zawodniczki zagraniczne do tego halę. Nie napinajmy się, zbudujmy silne podstawy,żeby nie wyrżnąć o glebę, jak ONICO czy Wisła W.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
już niedługo wyjazd na derby na Smyczkową
https://poloniawarszawa.com/2019/10/22/ ... arszawski/
https://poloniawarszawa.com/2019/10/22/ ... arszawski/
na Szturmową 

- Emiel Regis Godefroy
nie ma żadnej transmisji?
Brawo - piękny mecz!
Mecz solidny, przydałaby się większa rotacja składem w chwili gdy mecz rozstrzygnięty. Grało tylko 11 zawodniczek.
-
Klaudia Sosnowska byłaby 12. No, potrenowały razem i jest ok.
Zapowiedź jutrzejszego meczu z AZS Politechnika Gdańska II https://poloniawarszawa.com/2019/10/29/ ... danska-ii/
- Emiel Regis Godefroy
Sonia kontuzjowana?
- Emiel Regis Godefroy
Pierwsza połowa super, ale w drugiej poziom koszykówki na całym parkiecie strasznie poleciał w dół i po raz pierwszy od dawien dawna wręcz zaczęło mnie męczyć oglądanie meczu na K6. :/
Sonia podobno jakiś drobny problem nie związny z kontuzją.
Kilka dni nie może grać.
Kilka dni nie może grać.
W 2. połowie to była już raczej gra treningowa i jeśli dzięki temu wygramy z Płockiem i Arką nie mam nic przeciwko temuEmiel Regis Godefroy pisze: ↑śr paź 30, 2019 22:29Pierwsza połowa super, ale w drugiej poziom koszykówki na całym parkiecie strasznie poleciał w dół i po raz pierwszy od dawien dawna wręcz zaczęło mnie męczyć oglądanie meczu na K6. :/

Zapowiedź meczu z KKS Olsztyn https://poloniawarszawa.com/aktualnosci/
Dam rzut Oli via TT z FB - warto!
Tak samo obraz - można powiesić obok Moneta
dodaj jeszcze że dziewczyny wygrały w Olsztynie 

No tak
Twierdza zdobyta!

Twierdza zdobyta!
Grubo:
Oświadczenie Zarządu Klubu z dnia 13 listopada 2019 r.
Szanowni Państwo,
w imieniu klubu SKK Polonia Warszawa sp. z o.o. informujemy o zmianach w sztabie trenerskim, które nastąpiły w ostatnim czasie.
Ze względów zdrowotnych, trener Remigiusz Koć poprosił o rozwiązanie umowy z naszym klubem. Umowa została rozwiązana.
W dniu 11 listopada 2019 r. Zarząd Klubu postanowił rozwiązać kontrakt z trener Karoliną Szlachtą.
Od dnia 12 listopada 2019 r. trenerem głównym SKK Polonia Warszawa został Jarosław Krysiewicz.
Klauzule poufności w umowach wiążących klub z trenerami nie pozwalają stronom komentować tych zdarzeń w żadnej formie. Możemy tylko przekazać powyższe informacje opinii publicznej, co niniejszym czynimy.
Byłym trenerom dziękujemy za współpracę.
Z poważaniem
Zarząd SKK Polonia Warszawa sp. z o.o.
Oświadczenie Zarządu Klubu z dnia 13 listopada 2019 r.
Szanowni Państwo,
w imieniu klubu SKK Polonia Warszawa sp. z o.o. informujemy o zmianach w sztabie trenerskim, które nastąpiły w ostatnim czasie.
Ze względów zdrowotnych, trener Remigiusz Koć poprosił o rozwiązanie umowy z naszym klubem. Umowa została rozwiązana.
W dniu 11 listopada 2019 r. Zarząd Klubu postanowił rozwiązać kontrakt z trener Karoliną Szlachtą.
Od dnia 12 listopada 2019 r. trenerem głównym SKK Polonia Warszawa został Jarosław Krysiewicz.
Klauzule poufności w umowach wiążących klub z trenerami nie pozwalają stronom komentować tych zdarzeń w żadnej formie. Możemy tylko przekazać powyższe informacje opinii publicznej, co niniejszym czynimy.
Byłym trenerom dziękujemy za współpracę.
Z poważaniem
Zarząd SKK Polonia Warszawa sp. z o.o.
Nie znam się, ale chyba szkoda. Wyniki były co najmniej zadowalające. Patrzę jednak to na to okiem kompletnego laika.
Umowa zazwyczaj ma dwie strony - też nie wiem o co chodzi, ale to akurat rozumiem. Sam takie podpisywałem.
Edit, poza tym mam zaufanie do Biga. Udowodnił nieraz, że wie co robi
Edit, poza tym mam zaufanie do Biga. Udowodnił nieraz, że wie co robi
niektórym ta zmiana się spodoba, innym nie 
co z tego wyniknie czas pokaże

co z tego wyniknie czas pokaże
hejterskie i agresywne wpisy zostały usunięte,
jak kto jest głodny wiedzy niech się zwróci do osób zainteresowanych - może udzielą wyjaśnień
jak kto jest głodny wiedzy niech się zwróci do osób zainteresowanych - może udzielą wyjaśnień
- Emiel Regis Godefroy
Nie zgadzam się, że te komentarze były hejterskie i agresywne. Po prostu będąc kibicem Polonii Warszawa jako całości, człowiek ma już tak po dziurki w dziobie wszystkich tajemnic i niedomówień, że ciężko nie być zirytowanym.
Poza tym SKK to jest ostatnia nadzieja dla mnie, że coś z Polonii zostanie. Na piłce już postawiłem krzyżyk, na wszystkich jej aspektach. Więc strasznie się o tę koszykówkę boję. I w Biga też wierzę, ale zaniepokojenia mi to nie odbiera.
Poza tym SKK to jest ostatnia nadzieja dla mnie, że coś z Polonii zostanie. Na piłce już postawiłem krzyżyk, na wszystkich jej aspektach. Więc strasznie się o tę koszykówkę boję. I w Biga też wierzę, ale zaniepokojenia mi to nie odbiera.