więc rozpoczynamy nowy temat

do boju Polonia

Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Witamy w klubie!Jozek pisze:W życiu nie sądziłem, że będę się emocjonował damską koszykówką! Jednak biało-czerwona tarcza robi swoje
Brawo, ale i tak wszyscy dzisiaj na K6rubakin pisze:Dzisiejszy mecz będzie transmitowany http://skkpolonia.pl/transmisja-tv/
Oj - jeśli to miałaby być śmierć kliniczna, to jak nazwać to, co się dzieje na koszykówce męskiej?Profesor Ciekawski pisze:no cóż, przychylam się do zdania, że smutno to dziś wyglądało. Na boisku i momentami poza boiskiem także. Otwarcie wystawy bardzo fajne, super nastrój. A potem miałem wrażenie, że Polonia jaką znałem i lubiłem jest w stanie śmierci klinicznej.
Dzięki za wyjaśnienie. Czy WP przejęła wszystkie udziały w Spółce?BIG pisze: 7. Potrzebny był wobec tego podmiot, który przejmie udziały w Spółce - klubie.
(...)
Wybrano Wielką Polonię.
8. Spółka została sprzedana do WP i zaczęły się żmudne procedury formalne.
9. (...) klub działa jako SKK Polonia Warszawa sp. z o.o. w formule non-profit. WP pozostaje kontrolą społeczną, ale klub - SKK Polonia Warszawa rozwijają zaangażowani w niego ludzie i są to DWA RÓŻNE PODMIOTY, z różnymi władzami, celami itp.
Walczą, żeby dojść jak najwyżej w rozgrywkach (stwierdzenie Kasi Dulnik), ale trudno się spodziewać sukcesu po wczorajszej 3 kwarcie (zresztą skuteczność zatrważająca przez cały mecz). Brakuje jakości, którą w poprzednim sezonie dawała zwłaszcza Natalia. Jak będzie tak będzie, po prostu trzeba je wspierać.destroyer pisze:A o co koszykarki walczą w tym sezonie? Nie orientuję się w ogóle, ale myślałem, że po spadku zdominujemy ligę i szybko awansujemy. Patrząc na dzisiejszą grę, byłem lekko zdezorientowany.
To jest ta sama Polonia, chociaż też zauważyłem na meczu kilku kibiców "piłkarskich", dla których było trudne do zrozumienia, że na koszu jak nasze rzucają wolne to się nie pokrzykuje, sędzia to niekoniecznie ch. nawet jak się pomyli (a mylił się zwykle na naszą niekorzyść), nie śpiewa się co się myśli o innych drużynach (zwłaszcza jednej nieobecnej), a kibice drużyny przyjezdnej mogą siedzieć na trybunie z tarabanem, który jest głośniejszy od naszego (swoją drogą idealnie wybijali rytm pod "Polonia").Profesor Ciekawski pisze:no cóż, przychylam się do zdania, że smutno to dziś wyglądało. Na boisku i momentami poza boiskiem także. Otwarcie wystawy bardzo fajne, super nastrój. A potem miałem wrażenie, że Polonia jaką znałem i lubiłem jest w stanie śmierci klinicznej.
Dominacji w lidze się nie spodziewałem po odejściu Natalii, Mai, Paczki i chwilowym Kurczaka (czyli 4 zawodniczki z pierwszej piątki). Ale gra powinna wyglądać lepiej niż dziś.
Koncepcja na fundrising jest taka:solidus pisze: Na koniec pytanie do BIGa, czy WP ma plan na zebranie takich ludzi? Niektórzy formalnie to się nigdy nigdzie nie zapiszą, ale może szybciej mogliby się odnaleźć w takiej nieformalnej "grupie 100" (chociaż na Cracovii to było stowarzyszenie), która będzie wspierać Polonię np. poprzez skromne, stałe "cegiełki", ale też będą to konkretne osoby.