PS - Ile bramek zdobył Rasiak w eliminacjach i ile asyst zaliczył ten zawodnik mający ponoć świetną grę głową? (jeszcze jej nie widziałem)
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Nie dowiemy się czy Trzeciak miał rację co do Rasiaka, ale napewno miał rację co do całej reszty... naprawdę polecam ten wywiad, gość wiedział dlaczego przegraliśmy z Ekwadorem jeszcze przed meczem:El Sisiorro pisze:Ja bym się nie zgodził z Mirosławem Trzeciakiem.Jeśli uważa, że Rasiak radzi sobie w Anglii - polecam skróty Tottenhamu, bądź z meczu Anglia-Polska.
PS - Ile bramek zdobył Rasiak w eliminacjach i ile asyst zaliczył ten zawodnik mający ponoć świetną grę głową? (jeszcze jej nie widziałem)
Mirosław Trzeciak pisze:Uważam, że mecz był wyrównany (w tle słychać szyderczy śmiech - przyp. red). Ekwador niczego specjalnego nie pokazał, ale świetnie nas rozpracował. Rywale uważali na najlepszego w naszym zespole Smolarka, a grę Żurawskiego rozpracować bardzo łatwo, bo ciągle zbiegał w tę samą stronę. Ale wielkiej przewagi Ekwadoru nie widziałem. Po strzeleniu gola przez 50 minut grali cofnięci, a przecież na początku drugiej połowy to my ciągle graliśmy na ich połowie. Brakowało otwierającego podania, bo mamy słabą drugą linię - moim zdaniem Szymkowiak w takiej formie w ogóle nie powinien grać. Radomski i Sobolewski też wypadli bardzo źle. Bardzo brakowało mi Rasiaka, który potrafiłby nawiązać fizyczną walkę w powietrzu i strącać piłkę głową do Żurawskiego, Smolarka lub Krzynówka.
Fizyczna dominacja Ekwadoru? Sędzia pozwalał na wiele, a u nas nie grali najmocniejsi fizycznie, tylko najszybsi. Spodziewałem się, że będziemy od rywali silniejsi, bo widziałem jak Ekwador nie wytrzymał fizycznie meczu z Macedonią.
Co dalej?... Na mundialu liczą się gole, a my nie potrafimy ich strzelić.
Jeśli juz gramy tym 4-5-1, to Żurawski powinien grać na środku pomocy jako ofensywny pomocnik, a na ataku Jeleń. I bez gadania, Panie Janasie!keeper pisze:Moim zdaniem największą winę za to wszystko ponosi Janas i z chęcią posłał bym go spowrotem do lasu...
Zagraliśmy 4-5-1 z wysuniętym Żurawskim który do tej roli się nie nadaje , co pokazał już choćby w meczu z Chorwacją.
odp1. Kiedy ostatnio Kowalewski zagrał w Legii ?! Już chyba na żylecie nie pamietają, jeżeli ty pamietasz to brawo. Liczy sie obecna forma i dyspozycja.MARJOS pisze:Do Rydz i Marianesco
1.widzialem Go w paru meczach kadry{wczesniej w Legii} i to wystarczy .
2.Nie rozumiem kompletnie o co chodzi ze skladami ligi rosyjskiej,to ze gra 10 Ronaldow to nie znaczy ze bramkarz jest zly
Boczni obroncy u nas nie spelniaja swojej roli. wiec w ogole po co taka instysucja jak boczny obronca?_Rydz pisze:
Jesli juz gramy tym 4-5-1, to Zurawski powinien grac na srodku pomocy jako ofensywny pomocnik, a na ataku Jelen.
A ja będę nudny i napiszę kolejny raz, że brakuje mi tu Łągiewki. Wziąć go zamiast Żewłakowa. W Szinniku to on dowodził obroną. Był nawet najlepszym zawodnikiem tego klubu. Ale jeden Łągiewka nam nie wystarczy... :/pk pisze:
Mamy kiepskich obroncow.. Bak i Jop sa strasznie przecietni. i specjalnie nie widac dla nich alternatywy. A zatrwazajace jest to, ze nie widac jakichkolwiek rokujacych pilkarzy w mlodszym pokoleniu.. Kiedys slynelismy z urodzaju obroncow.. (Byl Waldoch, Hajto, Klos, Bak, Zielinski, Lapinski.. i wielu klasy Jopa.. Mozna bylo przebierac w nazwiskach.. )
Kto bedzie gral w reprezentacji na obronie za te kilka lat?
Rzezniczak? Lukasiewicz? Stasiak? Gancarczyk? Kus?
o rany...