W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Młody Dziurowicz pękł!!!!!

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

maciekl

Młody Dziurowicz pękł!!!!!

Post autor: maciekl » śr sie 03, 2005 6:42

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2852644.html

To prezes GKS Katowice Piotr Dziurowicz jest informatorem, dzięki któremu policja aresztowała za korupcję dwóch sędziów piłkarskich! Kupił awans do ekstraklasy, przekupywał sędziów i rywali, by zająć w niej trzecie miejsce, a potem, by nie spaść do drugiej ligi. - W tym sezonie powiedziałem dość i poszedłem na policję - mówi "Gazecie" Dziurowicz

Cały wywiad:
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2852654.html

maciekl

Post autor: maciekl » śr sie 03, 2005 6:57

Zabiją go.
Jak nic, przy takiej kasie jaka się kręci, ktoś wyskubie 10 000 papiera dla kogos ze Wschodu.

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » śr sie 03, 2005 7:11

nikt go teraz nie ruszy..bo za duzo oczu na niego patrzy.. jeszcze go niebiescy zapewne ostro pilnują.. po drugie na pewno już wszystko ze szczególami na 13 posterunku opowiedzial wiec na rece patrzą wszystkim wymienionym.. tylko o tym sie jeszcze nie pisze..

po drugie informacja do pana panie maciekl - informacje o tym pojawily sie wstawione przez ze mnie w temacie http://wielkapolonia.pl/forum/viewtopic ... t=s%EAdzia o godzinie 7:30, pan jednak robi kolejny temat ktory przycichnie za kilka odpowiedzi.. a tak kontynuowalibysmy juz dosyc pokaznie rozwiniety temacik, ktory na pewno jeszcze bardzo powaznie sie rozwinie.. jednym slowem pojawia sie tysiac tematow a potem jak chce sie cos znalezc ciekawego trzeba godzine tego szukac.. moj post usunąłem bo na coz dwa dokladnie identyczne.. pozdrawiam i bardzo prosze czasem się rozejrzec.. pomyslec..

..walka o przejrzyste forum trwa..

Awatar użytkownika
Kleszcz
Wielka Polonia

Bagno

Post autor: Kleszcz » śr sie 03, 2005 7:53

http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2852654.html

Nic dodać, szkoda słów. :evil:
Jeden fragment mnie mocno poruszył :oops:

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » śr sie 03, 2005 7:57

"Gramy Na Remis... !!!" Kur.wa jego mac...
j....c te lige. Gdy slyszy sie o tym w telewizji to jeszcze nie wydaje sie to byc wiarygodne ale jak to slyszy sie od prezesa klubu to juz kurwica lapie.

Jaklata

Post autor: Jaklata » śr sie 03, 2005 8:04

P.D.." Powiedziałem wam 1/10 wszystkiego"..
w tej 1/10 jest tez to co bedzie w drugiej części wywiadu, czyli jutro w GW.
9/10 to to co wie , ale nie potrafi udowodnić , więc nie powie.
Kolej na nastepnych.

Lampart
Lampart

Post autor: Lampart » śr sie 03, 2005 8:10

tylko jestem ciekaw za co My Kibice Kochamy Tak To Bagno...

IreKSP

Post autor: IreKSP » śr sie 03, 2005 8:18

Jest kilka wątków o Polonii bardzo ciekawe.
np. Jesteśmy pupilkiem Listka i Wisła Płock kupiła mecz z nami, my tez coś kombinowaliśmy (zresztą jak wszyscy)...
Rece opadają, bo w zeszła sobotę było to samo...
Ostatnio zmieniony śr sie 03, 2005 8:24 przez IreKSP, łącznie zmieniany 1 raz.

PGR

Post autor: PGR » śr sie 03, 2005 8:20

HEj,

Juz przeczytałem Dziurowicza.
Szkoda, że jest tam wątek o Polonii. Kurna, byłem na tym meczu (1:1 2003). Wydawało się,że GKS nie musiał kupowac meczu .......
A pamiętacie PP 2001 i mecze z Górnikiem Zabrze? Wtedy i My nie bylismy OK.
I co teraz? Jest jeszcze sens chodzić na mecze?
PZDR
PGR

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » śr sie 03, 2005 8:29

Ktoś mi cały czas zawracał dupe zeby nie wkleiać całych tekstów tylko podawać linki oczywiscie tylko do mnie sie ktoś przywalii.

Co do tematu Dziurowicz jest juz zerem i chce innych doprowadzić do tego stanu.
Ostatnio zmieniony śr sie 03, 2005 8:30 przez Masoh, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr

Post autor: Piotr » śr sie 03, 2005 8:30

To już wiemy dlaczego GKS nie dostał licencji.

SKJ

Post autor: SKJ » śr sie 03, 2005 8:34

PGR pisze:HEj,

Juz przeczytałem Dziurowicza.
Szkoda, że jest tam wątek o Polonii. Kurna, byłem na tym meczu (1:1 2003). Wydawało się,że GKS nie musiał kupowac meczu .......
A pamiętacie PP 2001 i mecze z Górnikiem Zabrze? Wtedy i My nie bylismy OK.
I co teraz? Jest jeszcze sens chodzić na mecze?
PZDR
PGR
No to jestem ciekaw składu jaki grał w tym meczu z GKS-em :evil: . Precz z piłkarzykami-sprzedawczykami! Chociaż z drugiej strony jakoś nie jestem bardzo zdziwiony tmi wałkami w lidze :roll:

Paw3l3k
Wielka Polonia
Kontakt:

Post autor: Paw3l3k » śr sie 03, 2005 8:35

Masoh pisze:Ktoś mi cały czas zawracał dupe zeby nie wkleiać całych tekstów tylko podawać linki oczywiscie tylko do mnie sie ktoś przywalii.
A moze po prostu trzeba bylo chwilke czasu poswiecic na znalezienie 3 tematow i polaczenie ich w calosc i potem wstawienie linka do wklejonego tekstu. Nikt nie siedzi, jak ty, 24h/dobe przy kompie nieszczesliwa ksiezniczko. A za komentowanie pracy moderatorow - zolta.

Pozdro

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » śr sie 03, 2005 8:37

Oj czego wy sie przejmujecie tak samo było na K6 jak gralismy z Zabrzem zdobyliśmy na nich Puchar potem daliśmy im 3 punkty w lidze.Po za tym chcieliśmy zeby Legia nie grała w pucharach i dlatego podarowaliśmy 1 puncik Gks-owi.Po za tym cały stadion krzyczał gramy na remis.Wiec nie wiem czym sie teraz przejmujecie.

Paw3l3k-śmieszny gość jesteś.Księzniczko. :lol:.Stary ja siedze 48 h na kompie przez cały dzien.Wogóle z domu nie wychodze co to znacz podwórko. :wink: Adminek ile trzeba mieć ostrzezeń zeby wylecieć z tego...... albo nie dokończe. :wink:

Oczywiscie tez Pozdrawiam.

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » śr sie 03, 2005 9:17

przyznam ze z kazda linijką "wywiadu" coraz bardziej zalamywalem rece.. to po prostu nie do pomysleniaco dzieje sie poza boiskiem.. zastosowalem czas terazniejszy, bo raczej nie sadze aby ten proceder sie zakonczyl.. bedzie trwal na niekorzysc wszystkich chcacych zobaczyc prawdziwy sport.. walkę umiejętności i doswiadczenia pilkarzy, czasem zwyklych przypadkow i odrobiny szczescia.. chodzimy na stadiony - kazdy kibicując druzynie w ktora wierzy, łudzi sie nadzieja do ostatniego gwizdka nie wiedzac ze mecz juz od 1 minuty skazany jest na ustalony wczesniej wynik.. to jest przerazajace.. a co na to pzpn?? czy ta instytucja jeszcze ma jakiekolwiek znaczenie, bo jesli nie to po co istnieje?? niepotrzebne elementy nalezy likwidowac.. teoretycznie powinienem bluzgac na tego calego Dziurowicza, jednak w pewnym sensie czuje do niego jakis szacunek.. ale on jest tylko jeden.. kropelka w morzu, mocno zanieczyszczonym morzu.. aby je oczyscic chyba juz nie wystarczy mala filtracja koncząca sie na obiecankach ze strony pzpn'u.. tu trzeba wyciągnąc kurek z dna i poczekac az wszystko spłynie, a na to miejsce nalac swierzej wody.. najlepiej przegotowanej!

cytat z wywiadu:
Krążyły plotki, że gdyby zagrożona była ukochana przez prezesa Listkiewicza Polonia Warszawa, to nagle powiększono by ligę, aby nie dopuścić do tego.
normalnie nie wiedziałem, że Listek aż tak bardzo naszą Polonię kocha (?) kurcze - czego to sie czlowiek w srodowy poranek dowiedziec moze..

Metoh
Kontakt:

Post autor: Metoh » śr sie 03, 2005 9:30

lew pisze:"Gramy Na Remis... !!!" Kur.wa jego mac...

I liga 2002/2003 30 kolejka 3 czerwca 2003
sędzia Antoni Fijarczyk

Polonia Warszawa – GKS Katowice 1-1
0-1 Majda (36 min)
1-1 Jarosiewicz (64 min)

Grali:
Robert Gubiec
Marcin Kuś
Wojciech Szymanek
Mariusz Mowlik
Marcin Drajer
Igor Gołaszewski
Antoni Łukasiewicz
Krzysztof Bąk
Dariusz Dzwigała
Łukasz Jarosiewicz
Maciej Nuckowski
Paweł Buśkiewicz
Sebastian Kęska
Michał Herman

(www.90minut.pl)

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » śr sie 03, 2005 9:59

Nie powiem, żebym płakał wtedy z powodu tego remisu bo wszyscy wtedy tego chcielismy z wiadomych powodów, ale jak przeczytałem to teraz to poczułem sie jakiś oszukany, kupiłem bilet, przyszedłem , powydzierałem się a tu i tak wszystko było pozamiatanę.Tą "złotą jedenastekę" to należy zapamietac i już teraz sie nie dziwie dlaczego mimo biedy w klubie niektórzy stawiali sobie domki pod Warszawą...oj legendy potrafią szybko upadać a dla mnie jedna już upadła.

Awatar użytkownika
Kleszcz
Wielka Polonia

Post autor: Kleszcz » śr sie 03, 2005 10:15

Lineker dla mnie jedna upadła już ponad rok temu, a druga mocno się chwieje w posadach.
Nie dziwią "przechodzone" mecze w poprzednich latach.
Mam moralnego kaca ale dziś go zapiję i jutro będzie normalny.
Może do soboty mi przejdzie.
A tak na marginesie jestem ciekaw kogo z naszego Klubu wygarną za kupczenie.

qrczak

Post autor: qrczak » śr sie 03, 2005 10:18

A jednak nie ma cenzury...

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » śr sie 03, 2005 10:19

cytat z wywiadu:
Krążyły plotki, że gdyby zagrożona była ukochana przez prezesa Listkiewicza Polonia Warszawa, to nagle powiększono by ligę, aby nie dopuścić do tego.
no tak: "krążyły plotki......", przy innych podanych przez niego informacjach taka wypowiedz jest jakaś niedorzeczna. Nie od dzis wiadomo że Listkiewicz był zawsze ( prawie od małego) silnie zwiazany z Polonią. I na pewno ma w planie zmiejszyć ligę do jednego zespołu którym bedzie Polonia i wtedy na pewno zostaniemy mistrzem Polski :D

Niezła wypowiedz Dziurowicza, najpierw bez skrópułów paprał się w tym gównie, spuścił GKS do IV ligi a teraz bedzie gwiazdą w TVNie i innych mediach. Zawsze mógł sypać dyskretnie i sie z tym nie afiszować i miałby sumienie czyste, a tak to ma promocje a jeszcze może narobić wiecej syfu, niż było do tej pory.

MRSCKO

Awatar użytkownika
Kleszcz
Wielka Polonia

Post autor: Kleszcz » śr sie 03, 2005 10:25

qrczak pisze:A jednak nie ma cenzury...
Trzeba było w ostatnim poście zrobić przekierowanie i zamknać temat. Takie wycinanie bez informacji jest deko niepoważne.
A skoro jest inepoważne to daje możliwości do spekulacji. Tyle w temacie cenzury.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » śr sie 03, 2005 10:26

Może robi to specjalnie, PZPN sie zemśił i załatwił GKS na dobre to on postanowił wziąsć rewanż, a prawde mówiac taki publiczny wywiad przyniesie wiecej korzysci niz takie dyskretne sypanie ktoremu moze ktos by ukręcił łeb, a tak teraz wiedzą juz wsyscy a nie od dzis wiadomo ze media w Polsce to pierwsza siła i każdy sie ich boją.Teraz PZPN jest na tapacie calej Polski a w przypadu "cichej wspólpracy" nic byśmy nie wiedzieli i nadal naiwnie byśmy chodzili na mecze i wręczali puchary np. Igorowi za wybitne osiągnięcia.

Metoh
Kontakt:

Post autor: Metoh » śr sie 03, 2005 10:29

mi w Polsce brakuje ludzi co w końcu mówią mam tego dość pier.dole ich powiem wszystko.. Nie dyskretnie, ale głośno bo dyskretnie to by rączka rączke umyła.. Potrzeba jest krwawa rewolucja z ofiarami !!

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » śr sie 03, 2005 10:39

Swoją drogą to tak mi sie przypomniało jak swego czasu jeden z forumowiczów, niestety nie pamiętam kto, mial pretensje dlaczego my nie ubostwiamy pilkarzy dlaczego o nich nie spiewamy wzorem zachodu tylko gloryfikujemy siebie, kibiców a flagi są jedynie odzwierciedleniem tego co prezentują, myślą, wyznają kibice a nie odnosza sie do piłkarzy, to teraz kolega już wie dlaczego, a podarowana przez piłkarzy flaga " najwierniejsi pilkarze najwierniejszym kibicom" jest dla mnie pluciem w twarz i to pluciem perfidnym.

spawn

Post autor: spawn » śr sie 03, 2005 10:57

Metoh pisze:mi w Polsce brakuje ludzi co w końcu mówią mam tego dość pier.dole ich powiem wszystko.. Nie dyskretnie, ale głośno bo dyskretnie to by rączka rączke umyła.. Potrzeba jest krwawa rewolucja z ofiarami !!
"potrzebna jest duchowa rewolucja" :D przede wszystkim... ale co z tego, ze mówią głośno? zawsze w takich wypadkach wydaje się, że gra tu role także zraniona duma i chęć odwetu za porażki...Dziurowicza wykołowali z piłki i teraz sypie sie jak choinka na trzech króli :? próba 'oczyszczenia bagna' polega na tym, żeby wszyscy tak samo umazali sie w gównie. Do tej pory był układ 'kto jest bez wina, niech pierwszy rzuci kamieniem' :wink: i rączka rączkę myła... Jeśli układnictwo zaczyna się u góry w centrali pzpn z jednej strony, a w ligach okręgowych z drugiej, to tu nic sie nie da zrobić, chyba żeby zrzucić bombę z iperytem na nich wszystkich. Wtedy zrobił by się lockout jak w nhl, nie byloby piłki przez pare lat dopóki nie urosną młodzi piłkarze , a kibice posuwaliby sobie w pro evo żeby nie zapomnieć o co w sporcie chodzi :wink:

ODPOWIEDZ