Zasady:
- Typujemy pierwszą kolejkę, drugą, trzecią, a następnie poszczególne fazy rozgrywek pucharowych.
- Typujemy dokładne wyniki meczów w czasie regulaminowym + bonusowo dogrywka/karne.
Wynik w czasie regulaminowym: 1 punkt za wytypowanie zwycięstwa gospodarza, remisu lub wygranej zespołu gości. Lub 3 punkty za wytypowanie dokładnego wyniku meczu.
W fazie pucharowej typujemy dodatkowo drużynę, która awansuje po dogrywce lub karnych (drużyna, która awansuje, może różnić się w stosunku do typowanego wyniku po 90 minutach). Prawidłowe wytypowanie zwycięzcy dogrywki/karnych to 2 punkty bonusowe. Jeżeli źle wytypujemy wynik po 90 minutach i za mecz mamy 0 punktów, to nadal możemy zdobyć 2 punkty bonusowe - musimy tylko prawidłowo wskażemy zwycięzcę rywalizacji w dogrywce/karnych.
Powinno to uatrakcyjnić nasze rozgrywki i spowodować, że zwycięzcy Typera nie będą już znani po rozgrywkach grupowych (w związku z tym, że w fazie pucharowej będzie mniej meczów).
PRZYKŁAD:
Mój typ: Francja - Brazylia 2:1, awans Brazylii po dogrywce/karnych
W przypadku, gdy po 90 minutach będzie remis, otrzymuję 0 punktów, bo wskazałem zły wynik. Jeżeli jednak po dalszej części gry Brazylia awansuje, otrzymuję 2 punkty bonusowe, ponieważ prawidłowo wskazałem zwycięską drużynę w dogrywce/karnych.
Uwaga, w przypadku braku dogrywki/karnych nie ma punktów bonusowych.
Pierwsza kolejka startuje w niedzielę 20 listopada o godz. 17.00. Ostatni mecz w czwartek 24 listopada o godz. 20.00.
Katar – Ekwador
Anglia – Iran
Senegal – Holandia
USA – Walia
Argentyna – Arabia Saudyjska
Dania – Tunezja
Meksyk – Polska
Francja – Australia
Maroko – Chorwacja
Niemcy – Japonia
Hiszpania – Kostaryka
Belgia – Kanada