W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
II liga kosza Pań 2015/2016
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: II liga kosza Pań 2015/2016
weekend zapowiada się ekscytująco, w sobotę mecz koszykarek z sąsiadką w tabeli,
a w niedzielę KK kontra Polonia, no i być może wystartują piłkarze,
a w niedzielę KK kontra Polonia, no i być może wystartują piłkarze,
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
przed sobotnim meczem boję się trochę czy tylko dwudniowa przerwa po ciężkim meczu z SKS 12 to nie za mało. Dziewczyny zwykle miały kłopoty kondycyjne, więc teraz może być szczególnie trudno (chociaż akurat w ostatnim meczu końcówka wyszła piorunująco)
Z tweetera SKK POLONIA
UDAŁO SIĘ!
Trybuny intonują "do pierwszej ligi jeden krok!", wygrywamy z Huraganem Wołomin 87:61.
Brawo dziewczyny!
Brawo Polonia!
UDAŁO SIĘ!
Trybuny intonują "do pierwszej ligi jeden krok!", wygrywamy z Huraganem Wołomin 87:61.
Brawo dziewczyny!
Brawo Polonia!
no i mamy Lidera
po tej wygranej
po tej wygranej
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
a ja próbuję zbadać co dalej.
1. zakładam, że awansujemy do turnieju półfinałowego. (Choć nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca). Musimy w tym celu koniecznie wygrać z Sokołowem, a SKS-12 przegrać, któryś z meczów wyjazdowych z Huraganem, Sokołowem lub AZS Łódź. Pewnie przegrają, zwłaszcza, że wróble ćwierkają, że nie chcą awansować (nie stać ich)
2. Turnieje półfinałowe podobno mają być 6-8 kwietnia. O finałowym nic nie mogę znaleźć, ale intuicja podpowiada mi 22-24 kwietnia. W dwóch półfinałowych grają po 4 drużyny, dwie najlepsze przechodzą do finału. W finale awans do I ligi zdobywają dwie najlepsze (przynajmniej taki był system dwa lata temu)
3. Może powinniśmy zawalczyć o organizację turnieju albo półfinałowego, albo jeszcze lepiej - finałowego? Dziewczynom znacznie lepiej się gra w naszej hali. A i kibice będą mieli radochę. To są oczywiście koszty, ale dalibyśmy chyba radę. Sam się mogę dorzucić.
4. Z kim możemy dalej zagrać? Z mojej kwerendy internetowej wynika, że:
a) w grupie północ grało tylko 5 drużyn, prawie na pewno awansują VBW GTK Gdynia oraz MUKS Bydgoszcz
b.) grupa południe była aż 10-zespołowa, poziom był bardzo wyrównany, rozgrywki już się zakończyły, awansowały Olimpia Wodzisław i Chrobry Głuchołazy
c.) w grupie zachód brakuje jeszcze bardzo wielu meczów (albo dane które znalazłem są mocno nieaktualne). Wydaje się, że największe szanse na awans mają dwie drużyny spośród następujących: Lider Swarzędz, Stal Brzeg, MKS Polkowice.
Ten zestaw poniekąd sugeruje gdzie mogą odbywać się turnieje
1. zakładam, że awansujemy do turnieju półfinałowego. (Choć nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca). Musimy w tym celu koniecznie wygrać z Sokołowem, a SKS-12 przegrać, któryś z meczów wyjazdowych z Huraganem, Sokołowem lub AZS Łódź. Pewnie przegrają, zwłaszcza, że wróble ćwierkają, że nie chcą awansować (nie stać ich)
2. Turnieje półfinałowe podobno mają być 6-8 kwietnia. O finałowym nic nie mogę znaleźć, ale intuicja podpowiada mi 22-24 kwietnia. W dwóch półfinałowych grają po 4 drużyny, dwie najlepsze przechodzą do finału. W finale awans do I ligi zdobywają dwie najlepsze (przynajmniej taki był system dwa lata temu)
3. Może powinniśmy zawalczyć o organizację turnieju albo półfinałowego, albo jeszcze lepiej - finałowego? Dziewczynom znacznie lepiej się gra w naszej hali. A i kibice będą mieli radochę. To są oczywiście koszty, ale dalibyśmy chyba radę. Sam się mogę dorzucić.
4. Z kim możemy dalej zagrać? Z mojej kwerendy internetowej wynika, że:
a) w grupie północ grało tylko 5 drużyn, prawie na pewno awansują VBW GTK Gdynia oraz MUKS Bydgoszcz
b.) grupa południe była aż 10-zespołowa, poziom był bardzo wyrównany, rozgrywki już się zakończyły, awansowały Olimpia Wodzisław i Chrobry Głuchołazy
c.) w grupie zachód brakuje jeszcze bardzo wielu meczów (albo dane które znalazłem są mocno nieaktualne). Wydaje się, że największe szanse na awans mają dwie drużyny spośród następujących: Lider Swarzędz, Stal Brzeg, MKS Polkowice.
Ten zestaw poniekąd sugeruje gdzie mogą odbywać się turnieje
Pytanie do punktu 4. Wiesz coś może o poziomie innych grup, mamy szansę być w półfinałach i finale faworytem?
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
nie mam pojęcia. To zupełnie inny zestaw niz dwa lata temu. Zastanawia mnie Lider Swarzędz. Z nimi graliśmy rok temu w I lidze i one się utrzymały (o włos przed nami, o ile pamiętam róznicą koszy). To dlaczego teraz grają w II? Może nie przystąpiły do I ligi z przyczyn finansowych?destroyer pisze:Pytanie do punktu 4. Wiesz coś może o poziomie innych grup, mamy szansę być w półfinałach i finale faworytem?
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
P.S. Znalazłem: "Z klubów posiadających prawo do gry w pierwszej lidze, zgłoszeń nie nadesłały: Basketball Investments SSA Gdynia – druga drużyna, GTK Gdynia, TK Alles Głowno i UKS Lider Swarzędz."
Czyli: w turniejach możemy zagrać z dwoma drużynami, z którymi rok temu graliśmy w I lidze: GTK Gdynia i Lider Swarzędz
Czyli: w turniejach możemy zagrać z dwoma drużynami, z którymi rok temu graliśmy w I lidze: GTK Gdynia i Lider Swarzędz
cieszę się, że Profesor się pomylił, od początku 3iej kwarty to my odjechaliśmy gościom zdecydowanie;Profesor Ciekawski pisze:przed sobotnim meczem boję się trochę czy tylko dwudniowa przerwa po ciężkim meczu z SKS 12 to nie za mało. Dziewczyny zwykle miały kłopoty kondycyjne, więc teraz może być szczególnie trudno (chociaż akurat w ostatnim meczu końcówka wyszła piorunująco)
co z Izą?
Muszą chyba dziewczyny z Konwiktorskiej przegrać aż dwa mecze, gdyż w pierwszym z naszą Polonią wygrały u nas bodaj aż 15-toma punktami. My w rewanżu tylko ośmioma. Zatem nie tak blisko jest nam do awansu tym bardziej, że do końca naszym rywalkom zostało pięć meczów, a naszym tylko dwa.Profesor Ciekawski pisze:a ja próbuję zbadać co dalej.
SKS12 ma w tej chwili cztery porażki,tak samo jak i my, zatem jeśli zaliczą piątą to nie musimy się martwić
o bilans bezpośrednich meczów.
Pięć zaległych meczów ma Sokołów (SKS ma trzy)
i teoretycznie one też mają szansę na drugie miejsce, ale wystarczy że wygramy z nimi nasz ostatni mecz i wówczas reszta ich wyników nie ma dla nas znaczenia.
Kluczowe jest tak jak pisze profesor, abyśmy my wygrali w niedzielę, a SKS odnotował jedną porażkę w którymś z trzech pozostałych im do rozegrania meczów.
o bilans bezpośrednich meczów.
Pięć zaległych meczów ma Sokołów (SKS ma trzy)
i teoretycznie one też mają szansę na drugie miejsce, ale wystarczy że wygramy z nimi nasz ostatni mecz i wówczas reszta ich wyników nie ma dla nas znaczenia.
Kluczowe jest tak jak pisze profesor, abyśmy my wygrali w niedzielę, a SKS odnotował jedną porażkę w którymś z trzech pozostałych im do rozegrania meczów.
-
Napiszę to raz, żeby było jasne: miejsce kibica Polonii, jest na meczu....NIE, nie Bayernu przed ekranikiem, ani na podwórkowym MMA-a na meczu właśnie POLONII!
Do soboty i niedzieli!
Do soboty i niedzieli!
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
No właśnie nie, co chyba już Agata wyjaśniła.Gdyby nie ujemny bilans meczów bezpośrednich z SKS to wystarczyłoby wygrać ostatni mecz w najbliższą niedzielę (bo tylko jeden nam został, a nie dwa). Wtedy dalsze wyniki SKS byłyby bez znaczenia. A tak muszą choć raz przegrać. Jeśli AZS UŁ nie odpuści ostatniego meczu, w zasadzie dla nich bez znaczenia, to SKS ma w Łodzi niewielkie szanseplonio pisze:Muszą chyba dziewczyny z Konwiktorskiej przegrać aż dwa mecze, gdyż w pierwszym z naszą Polonią wygrały u nas bodaj aż 15-toma punktami. My w rewanżu tylko ośmioma. Zatem nie tak blisko jest nam do awansu tym bardziej, że do końca naszym rywalkom zostało pięć meczów, a naszym tylko dwa.Profesor Ciekawski pisze:a ja próbuję zbadać co dalej.
dawała znać, że już lepiej się czujeKeler pisze: co z Izą?
i będzie w niedzielę
AZS UŁ wygrał z SKS 12. Jutro nasza wygrana i gramy dalej
sytuacja w tabeli nieco dziwna
ostatnia kolejka
a prawie wszystkie drużyny mają zaległe mecze
niezależnie od innych wyników, jak dziś wygramy to mamy awans do półfinałów pewny
czyli doping na maxa
ostatnia kolejka
a prawie wszystkie drużyny mają zaległe mecze
niezależnie od innych wyników, jak dziś wygramy to mamy awans do półfinałów pewny
czyli doping na maxa
dziś wygrana 85 : 55 z MKK Sokołów
i niezależnie od innych wyników / zwłaszcza meczy zaległych /
Polonia zagra w półfinale rozgrywek o I ligę
i niezależnie od innych wyników / zwłaszcza meczy zaległych /
Polonia zagra w półfinale rozgrywek o I ligę
wszyscy na półfinał
Brawo dziewczyny za przejście do półfinałów!
I liczymy na więcej.
I liczymy na więcej.
Po pierwszym meczu nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy - brawo!
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
A SKS 12 przegrał kolejny mecz z Sokołowem Podl i może się nawet zdarzyć, że rozgrywki zakończy dopiero na 5. miejscu. Coś tam się wyraźnie załamało pod koniec sezonu. Niewykluczone, że wiadomość, że nie ma pieniędzy i nie ma co starać się o awans do półfinałów.
Co do nas - gdybyśmy wygrali te półfinały i finały jakimś cudem (przyglądałem się składom innych druzyn i chyba nie jesteśmy faworytem) to też nie wiadomo czy będziemy w stanie się zgłosić do i ligi. Ale o tym myślmy później. Na razie trzeba wypaść jak najlepiej. A potem starać się by dalej szło do przodu
Co do nas - gdybyśmy wygrali te półfinały i finały jakimś cudem (przyglądałem się składom innych druzyn i chyba nie jesteśmy faworytem) to też nie wiadomo czy będziemy w stanie się zgłosić do i ligi. Ale o tym myślmy później. Na razie trzeba wypaść jak najlepiej. A potem starać się by dalej szło do przodu
Osobiście tak czy owak odkładam sumkę minimalną
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Fascynujące. Ostatni mecz w naszej grupie Huragan - Sokołów zakończył się obustronnym walkowerem (obu drużynom zapisano porażkę). Wygląda na to, że jeśli AZS UŁ utrzyma się w I lidze i jego drugi zespół nie będzie mógł grać w półfinałach o awans, to trudno będzie znaleźć drugą chętną drużynę z naszej grupy. A czy się utrzyma - rozstrzygnie się w ostatnim meczu z Karkonoszami Jelenia Góra (wygląda na to, że MUKS Poznań, któremu już nie zależy, bo się utrzymał, przegrywa wszystko jak leci).
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Przeciwniczki w turnieju półfinałowym to: Lider Swarzędz, MUKS Bydgoszcz, Chrobry Głuchołazy