Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » wt maja 18, 2004 7:30
Znana juz pierwsza druzyna finałowa - CRYSTAL PALACE
Po emocjonujacym meczu, dogrywce i karnych Londynczycy odprawili Sunderland. Chociaz do 90 minuty to Sunderland byl w finale ale coż wszechobec wiadomo ze to frajerzy. Powiem jedno : ujecia w TV kibicow obydwu drużyn nerwowo ogryzających paznokcie,wijacych sie z rozpaczy, płaczących a nastepnie skaczących z radosci po prostu mnie zabijały !!
Dzisiaj jeszcze formalnosc w Londynie gdzie IPSWICH TOWN przejezdza sie po WHU i w weekend wielki finał na Milenium Stadium w Cardiff !
IPSWICH - CRYSZTAŁOWE PAŁY
No more London in Premiership ! ! !
pzdr
MRSCKO
-
Michu
-
Kontakt:
Maniuś, przekonamy się wieczorem...
Masz info kiedy dokładnie jest finał?
Czy bez względu na wynik bedziesz go oglądał tam gdzie wtedy?
GO HAMMERS

-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » wt maja 18, 2004 14:20
Romeo pisze:Maniuś, przekonamy się wieczorem...
Masz info kiedy dokładnie jest finał?
Czy bez względu na wynik bedziesz go oglądał tam gdzie wtedy?
GO HAMMERS

Finał jest 29 maja (sobota) godzina 15:00 a to oznacza ze nie bede mógł go jednka ogladać.
Ale dzisiaj jak najbardziej - mam fajną miejscówkę - chetni do podziwiania jak traktorky gniotą młotky - zapraszam po informacje na priva. Mecz o 20:45
GO BLUES ! fuck the hammers !
They are a Bunch of fuckers !
MRSCKO
-
Altze
-
Kontakt:
Your sister is your mother, your uncle is your brother you all f*** one another the Ipswich family, da, da, da
Darren Bent's a sniper!
He wears a sniper's hat
And when he sees a schoolboy
He says "I'm shooting that"
I can not read
i can not write
but it doesnt really matter
'cause I'm an Ipswich fan
and I drive a tractor
PS. Marian-nie dygaj przed sobotą!! Idziemy podenerwować tego Irisha

-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » wt maja 18, 2004 22:03
IPSWICH zjebało mecz !!
WHU lepsze i triumfuje
Dwie druzyny Londynskie w finale - i cholernie sie k.... ciesze ze wyjezdzam wtedy na urlop ! ! !
" No more London in Premiership

"
But Blues never give up !
szkoda tylko jebane kanary beda zbierać becki od jakiś druzyn z Londynu a przeciez wiadomo ze swiat jest piekniejszy i radosniejszy jak to ITFC strzala im wlasnie bramki !
SIR MRSCKO
-
Michu
-
Kontakt:
Maniuś wygrał lepszy

-
Altze
-
Kontakt:
Sobota zapowiada się pasjonująco-najpierw finał playoffów z udziałem 2 ekip ,których darzę jakimś tam sentymentem, trochę piwa,a potem "z buta" na K6!

Potem znowu trochę piwa-mam nadzieję...
Szkoda tylko ,ze zamiast Norwich czy WBA nie awansowało FOREST...
-
Altze
-
Kontakt:
Dziś o godz 16 wielki finał w Cardiff,a co więcej derby .....Londynu w stolicy Walii(niezły policzek dla obywateli z krainy smoka) - Crystal Palace vs West Ham
Trzymam kciuki za Crystal Palace,choć jak wygra WHU to też specjalnie rozpaczać nie będę (dzieki temu moze uratują się przed bankructwem...).
Wygrany zgarnia 20 mln funtów z samych praw telewizyjnych
Tak więc "Come on you Eagles !!!" ( Dzień Orłów dzisiaj, najpierw Cardiff ,potem Szczecin)...
-
Parazauroloff
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Parazauroloff » sob maja 29, 2004 9:59
3mam za Kryształowy Pałac bo ich przeciwnicy to nie dość, że Hamy to jeszcze młoty.
20 baniek...

...Altze, czy po wejściu do Unii można np. drugą drużyne Polonii do jakiejś z angielskich lig zgłosić

-
Altze
-
Kontakt:
O to starają się min Rangers i Celtic, o wiele bliższe Brytolom niz Nasza Polonia

A tak na serio,całkiem mozliwe jest ,aby pójść w ślady KSK Beveren czy Royal Antwerp. Sa to tzw "feeder clubs", Beveren Arsenalu-Antwerp Man Utd. Do Belgii wypozyczani są młodzi zawodnicy na tzw "okrzepnięcie". Dzięki Wallworkowi, Chadwickowi i innym z MU ,Antwerp awansowało z belgijskiej 2 ligi parę lat temu. Ja jednak daleki byłbym od wyrażenia swej chęci ,aby KSP stało się "feeder clubem" nawet i Liverpoolu czy innego "giganta". Jeszcze by nam Antka zabrali...Podobne praktyki czyni też Ajax Amsterdam- drugi Ajax(tyle ,ze Kapsztad) gra w 1 lidze RPA

.
-
Klokan
- (P)ierwsza Drużyna
No to ch... - jak mawial jeden profesor.
Wlasnie wrocilem z knajpy... no i smutno mi.
Ale ze nie podyktowali faulu na Carricku... jakis slepy sedzia!!!
No ale ch... niec juz sie nie da zrobic:-((((((((
-
Altze
-
Kontakt:
Cycki Palacki wygrały,mimo iż West Hamowi należał się karny w końcówce 2 połowy( za faul na Carricku) . Palace swietnie zagrało w defensywie,szczególnie Butterfield, Riihilahti i Derry. West Ham bezproduktywny z przodu,Harewood tragedia(w Forest grał o wiele lepiej...)
Od strony sportowej, dość ciekawie.
Od strony kibicowskiej moze byc dopiero ciekawie.
Cardiff przeżyje prawdziwe oblężenie. Kibice Palace nie darzą się sympatią z kibicami WHU, do tego można dodać potencjalne konflikty na liniach Palace-Brighton, Cardiff City- Bristol City. Kibice Mansfield Town też są znani z robienia niemałych zadym. Wczoraj był playoff div 1, dziś jest div2 (Brighton-Bristiol C),jutro div 3 (Huddersfield- Mansfield).Tak na marginesie: w zespole Huddersfield gra Paweł Abbott.
Klokan gdzie oglądałeś mecz?
Pozdrawiam
-
Klokan
- (P)ierwsza Drużyna
W Corku (przy metrze Wilanowska). Bylo kilka osob ale albo kibice "krysztalowych" albo niezainteresowani angole. Zona troche sie przestraszyla i i kazala mi tak glosno nie przezywac meczu:-) Na koniec ujawnil sie jeden "mlot" bez barw ale mi juz bylo wszystko jedno. Pozostalo mi jedynie otrzec lzy szalikiem i wyjsc.
Szkoda troche ale... nie bede tego nawet pamietal jesli tylko Polonia sie utrzyma:-)
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
WITAM !!!
obecenie jesttem na wyspach, moze nie angielskih ale ilosc koszulek dosc konktretna i oni tutaj dominuja. niestey wiekszosc to lamusy z angielskiej wsi kibiocujacy duzynom znanym ( MC Arsenal Chelsia) gadalem z kilkoma i zaden nie pochodzil z miasta z ktorego pochodzila jego druzyna. Ogolnie to sa tu sie najebac a co z tego ze pogoda ..... nie widzialem jeszcze opalonego angola

))))))
Meczu nigdzie nie mozna bylo obejrzec a nawet dzisiajszy Anglia ' Japonia pomino transmisji w kilku knajpach cieszyl sie umiarkowanym powodzeniem. ogolnie trochesie zawiodlem kolesiami z wysp.
NO i chcialem pogratulowac CRYSZTALKOM - nic nie mam do WHU ale bardzo mi podpadli wyeliminowujac IPSWICH

)))))))))
i tak za duzo juz druzyn z Londynu w 1 lidze -w przyszlym roku kilka ich spadnie

)))
pozdrawiam
Marianesco