W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Pogoń ostro protestuje..

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

prozak
Kontakt:

Pogoń ostro protestuje..

Post autor: prozak » śr maja 18, 2005 21:01

nie to że jestem za Pogonią, ale fakt- faktem - to co miało tam miejsce to kompletna porazka.. i sedziego i Majdana!!

Pogoń ostro protestuje... 18.05.2005 20:36
Piłkarze Pogoni Szczecin czują się pokrzywdzeni przez Roberta Werdera z Warszawy, arbitra wtorkowego, ćwierćfinałowego meczu Pucharu Polski z Wisłą Kraków i domagają się powtórki spotkania.

Uważają, że sędzia nie podyktował ewidentnego rzutu karnego po faulu Radosława Majdana na Edim Andradinie oraz pobłażliwie potraktował faule Tomasza Kłosa, Marcina Kuzery i Jakuba Błaszczykowskiego, które zdaniem szczecinian zasługiwały nawet na czerwone kartki.

W liście wysłanym w środę do prezesa PZPN Michała Listkiewicza czytamy m.in.:

"Wymienione przez nas fakty i zachowanie sędziego podważyły sens sportowej rywalizacji na boisku. Decyzje sędziego miały także dla nas negatywny wydźwięk ekonomiczny. My i nasze rodziny zostaliśmy pozbawieni pieniędzy, minimum 1 mln zł a może więcej, bo na taką kwotę opiewała premia meczowa (...) W związku z powyższym domagamy się powtórzenia meczu pucharowego, oraz dożywotniej dyskwalifikacji sędziego Roberta Werdera, jako zadośćuczynienia za doznane przez nas krzywdy moralne i straty ekonomiczne."

W przypadku braku reakcji związkowej centrali piłkarze Pogoni zagrozili, że nie przystąpią do jednego z meczów ligowych. List do prezesa Listkiewicza podpisało 17 graczy, którzy wystąpili we wtorek w Krakowie.

Wisła wygrała 1:0, co przy remisie 0:0 w Szczecinie dało jej awans do półfinału Pucharu Polski.

polecam samemu ocenić zaistniałą sytuację:
http://sport.wp.pl/kat,32266,wid,7224841,wiadomosc.html

i krótka transmisja z meczu (zwróćcie uwagę na komentarze oraz na teksty kibiców):
http://sport.wp.pl/kat,32304,katn,,wid, ... omosc.html

geloe

Post autor: geloe » śr maja 18, 2005 22:56

szczegolnie spodobala mi sie wypowiedz jednego z internaltow:
kazik,myślibórz 2005.05.18 12:04
Wisła kupila sobie półfinał, śedzia pytał sie Majdana czy sfałlował Ediego, on powiedział że nie i karnego nie było..
proste pytanie, prosta odpowiedz..

buahaha..

a swoja droga to zgadzam sie ze stwierdzeniem innego z internautow, ze:
Andii 2005.05.18 14:33
znowu polscy sedziowie pokazali wielkie bagno..
to tyle ode mnie..

psdr.. fi..

michalkord

Post autor: michalkord » śr maja 18, 2005 23:02

Teraz to już jest po zawodach. Dosłownie i w przenośni.

Awatar użytkownika
Luk

Post autor: Luk » śr maja 18, 2005 23:06

mecz widzialem live, zrobili ich poprostu w c..... ale nie oszukujmy sie bo jak by byli tacy dobrzy to i bez tego karnego co im nie gwizdneli by wygrali. ciekawe po co chca powtarzac mecz- wisla sie wkurzy i ich rozniesie- taki bedzie final tego
no ale swoja droga trzeba walczyc o swoje !!

dareksp
Emeriten Gang

Post autor: dareksp » czw maja 19, 2005 11:35

Ludzie, nie dajmy się zwariować. Karny rzeczywiscie powinien być, ale dlaczego Pogon nie protestuje przeciwko zatrzymaniu wcześniej akcji Brożka (był sam na sam, nie szedł na wprost bramki, piłka przy nodze, obrońca 15 m za nim :arrow: na 99% bramka :!: ). Niech Pogoń poogląda trochę meczy z lig zagranicznych to dopiero zobaczy "sędziowanie" (mój koronny przykład: mecz Arsenalu z Man Utd. na jesieni , sedziował bodajże Mike Riley :arrow: Cwalina przy nim (nie mówiąc o Werderze) to ... (chciałem napisać Colina, ale zaraz powiecie, że Colina jest słaby, bo tez się myli :wink: ).
P.s. Mój koleś (kibic Pogoni Szczecin) nie miał wielkich pretensji do sędziego. Uznał, tak samo jak ja, że sędzia po prostu chciał pokazać, że nie daje się nabierać na tanie numery. I po prostu pomylił się.

Jersy

Post autor: Jersy » czw maja 19, 2005 18:40

A kto powiedział że Pogoń by strzeliła tego karnego?

keeper
Kontakt:

Post autor: keeper » czw maja 19, 2005 19:00

Właśnie , zreszta mogą sobie protestować... Statut FIFA , PZPN podobno jasno określa że mecz może być powtórzony tylko z powodu uchybień technicznych a nie błędów jakiegoś kretyna w żółtym wdzianku 8) Także Pogoni mówimy dowidzenia :twisted:

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » pt maja 20, 2005 16:19

Bardzo dobrze, że śledzie odpadły i tak by potem oddali mecze Legii jak to mają w zwyczaju.

ODPOWIEDZ