Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
_Rydz
Jak dla mnie do niczego... Niby dlaczego drużyna, która ma 6 miejsce może okazać się lepsza od drużyny, która zajęła 3

Jakoś mi to nie pasuje...

-
enrico
-
Kontakt:
Że skończą się mecze o nic to mówiono jeszcze zanim wprowadzą baraże. Nie da się tego zrobić. PZPN uparcie dąży do tego, aby spotkań o pietruszkę nie było, tyle, że będą zawsze. No, chyba, że zrobią tak, że będzie spadała polowa ligi...

-
Paulinista
- IFC POLONI@
autor: Paulinista » pt cze 24, 2005 17:13
No wlasnie tak by byly mecze o pietruszke... A tak zawsze komus bedzie na czyms zalezec. To ten kupi tamten sprzeda... Pomyslcie jaka to tragedia dla sedziow taki mecz o pietruszke... i Ci nie chca zaplacic i ci. A zyc trzeba 100 000 zl na dlugo nie starcza...
A teraz na powaznie. Jakie druzyny typujecie do spadku? Musimy sie okazac lepsi od minimum 3. Belchatow- jaka tam sytucja?, Odra, nieciekawie jest w Gorniku... co z Lechem?
-
pk
Paulinista pisze:
A teraz na powaznie. Jakie druzyny typujecie do spadku? Musimy sie okazac lepsi od minimum 3. Belchatow- jaka tam sytucja?, Odra, nieciekawie jest w Gorniku... co z Lechem?
Pogon ma prezesa wariata..
Zaglebie nadzwyczaj silne nie jest, z nimi mozna powalczyc.
Ja bym chcial zeby np Amika poleciala.. ale to raczej malo prawdopodobne..
-
u
Amica może polecieć, widzieliście przecież jaką teraz miała rundę. Poleci też Górnik, no i jeszcze ktoś, ale Polonia na pewno nie, tak mi się przynajmniej wydaje.
-
DEADLY SIN
autor: DEADLY SIN » pt cze 24, 2005 17:47
Witam po długej przerwie!!
Dla mnie może być, nie mam nic przeciwko.
-
Mokotowski
- Wielki Elektronik
autor: Mokotowski » pt cze 24, 2005 20:55
Z ostatnio przeglądanych przeze mnie stron gospodarczych Wyborczej wynika, że Ministerstwo Skarbu przyrąbało wielu należącym do siebie spółkom bardzo wysokie wywidendy do wypłacenia, między innymi KGHMowi i Kopalni Bogdanka. Może ale nie musi wpłynąć to na wyniki Zagłębia i Łęcznej...
-
spawn
Mokotowski pisze:Z ostatnio przeglądanych przeze mnie stron gospodarczych Wyborczej wynika, że Ministerstwo Skarbu przyrąbało wielu należącym do siebie spółkom bardzo wysokie wywidendy do wypłacenia, między innymi KGHMowi i Kopalni Bogdanka. Może ale nie musi wpłynąć to na wyniki Zagłębia i Łęcznej...

no owszem, teoria chaosu działa nawet w ekonomii, ale to, że sułtan Brunei wstał rano z łóżka lewą nogą nie musi oznaczać, że baryłka ropy zdrożeje

wpływ na piłkę mają piłkarze oraz działacze, w proporcjach dobranych dowolnie
a sam pomysł jest słaby - próba modelu angielskiego, która sprawi, ze owszem będzie dużo meczy 'o wszystko', ale przy obecnych, opisywanych w gazetach stosunkach, to ja już wole baraż...

-
jacek_hc
dla mnie w pozadku, pomysl bardzo angielski i to mi sie najbardziej w nim podoba
-
Mokotowski
- Wielki Elektronik
autor: Mokotowski » sob cze 25, 2005 11:32
spawn pisze: wpływ na piłkę mają piłkarze oraz działacze, w proporcjach dobranych dowolnie

Ale bez kasy działacze nic nie zdziałają, a piłkarze nie popiłkarzą.
-
Jardel
-
Kontakt:
Dla mnie te pomysły są durne. W ostatnich kolejkach drugiej ligi zespoły z miejsc 3 do 6 będą zamiast grac analizować, z kim i gdzie im się bardziej opłaca grać, więc się zacznie cyrk tj. odpuścimy tym by nie grać z tamtym, bo większe szanse mamy z innym. Ciekawe czy znów pomysł wyszedł od Pana Apostela jak pamiętna reforma ligi w roku, 2001 przez którą graliśmy 6 razy (4 razy liga 2 puchar) z Odrą Wodzisław i ani razu ze Śląskiem Wrocław czy Ruchem. Dla mnie optymalne rozwiązanie to awans drużyn z miejsc 1-3 i koniec.
-
michalkord
autor: michalkord » sob cze 25, 2005 14:24
3 zespoły do spadku, będzie ciekawa konkurencja i to niestety coś czuję, żę z Nami w roli głównej.
-
Diamencik
autor: Diamencik » ndz cze 26, 2005 11:30
PZPN nie zrobił niczego ciekawego!! Próbuje podejść do rozgrywek tak jak w lidze ANGIELSKIEJ. Nie stać ich na wymyślenie czegoś nowego. Mi osobiście bardziej się podobało jak ligę podzielili na dwie grupy z czego 4 narpierw awansowały do ligi o mistrzostwo, a 4 walczyły przed spadkiem. W tedy już w pierwszej rundzie była gorączka kto do której grupy awansuje. A mecze o pietruszkę?? Będe zawsze nawet jak półligi bedzie spadało. Bo przecież może się okazać, że w ostatnich kolejkach będą grały przeciwko sobie drużyny, które już pogodziły się ze spadkiem. By nie było meczów o przysłowiową pietruszkę musi być liga BARDZO WYRÓWNANA... A u nas narazie tak nie jest, a jak jest to szybko potrafi się to zmienić... Brak stabilności drużyn, które raz walczą o mistrza, a później bronią się przed spadkiem to in minus w naszej lidze. A co do rozwiązania PZPN to ja uważam, że nie jest to sprawiedliwe względem rodzaju rozgrywek. Przecież w lidze gra każdy z każdym i po tych meczach widać kto jest najlepszy, a kto nie. I nie potrzeba dodatkowych meczy. W Angli tak jest od lat, ale w innych silnych ligach Włoska, Hiszpańska chyba już nie...
-
ALF
By nie bylo meczy o Pietruszke trzeba wprowadzic taki system:
1 Mistrozstwo
2 Puchar UEFA
3 baraze o pozostanie w lidze
4 bezposredni spadek
5 spokojne utrzymanie
6 Puchar UEFA
7 bezposredni spadek
8 spokojne utrzymanie
9 spokojne utrzymanie
10 baraze o gre w 1 lidze
11 spokojne utrzymanie
12 bezposredni spadek
13 puchar UEFA
14 bezposredni spadek
15 spokojne utrzymanie
16 baraze o gre w 1 lidze
Wtedy napewno kazdy bedzie walczyc do konca

-
Jardel
-
Kontakt:
Diamencik pisze: Mi osobiście bardziej się podobało jak ligę podzielili na dwie grupy z czego 4 narpierw awansowały do ligi o mistrzostwo, a 4 walczyły przed spadkiem. W tedy już w pierwszej rundzie była gorączka kto do której grupy awansuje.
Już to napisałem, ale uważam, że tamten system to było najgorsze, co można było wymyślić. Cztery mecze w lidze z Odrą plus dwa w pucharze Polski czy ligi – już nie pamiętam. Kiedy nie graliśmy z Ruchem Chorzów, Śląskiem Wrocław. Może gdybyśmy nie grali z Odrą to by mi to tak nie obrzydło w każdym razie ja nigdy nie lubiłem tego syfu z Wodzisławia i jak pokazał ostatni sezon miałem rację.
-
ceknikus
- (P)ierwsza Drużyna
3 do spadku dla mnie pomysł OK. awans z drugiej ligi też. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie do spadku - Odra, Górnik i Arka lub Lech. My oczywiście przed nimi.
-
Jardel
-
Kontakt:
Cooo Górnik, Arka

Ja mam nadzieje,że Odra,Bełchatów,Pogoń
-
adeekk1989
autor: adeekk1989 » pn cze 27, 2005 15:01
ja bym chcial aby spadly te wsie typu : Amica Wronki . GKS Belchatow . Odra Wodzislaw
-
Piotr WW
- Emeriten Gang
pomysł Alfa jest ciekawy
troche mniej smieszny jest pomysł dwustopniowych dogrywek w II lidze
po co tak skomplikowany system ?
-
suligus
PZPN zamiast zrobić porządek prowadzi typowe "działania pozorowane". Dużo krzyku, zmian kosmetycznych, a pan trener "kasa misiu kasa" i jego towarzystwo i tak będzie wiedziało zawczasu jaki wynik będzie...
Jesli przesadziłem, to odrobinę...
-
Agata
Ja uwazam, ze pomysl jest nieco ryzykowny. Mnozenie meczy barazowych, ktore ostatnimi czasy byly okazjami do najwiekszych przekretow i walkow (no, moze jeszcze dodac nalezy dzialalnosc pana Fujarczyka)nie wydaje mi najlepszym rozwiazaniem w polskich realiach.
Ale probowac trzeba...