Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
ALF
Magazyn ligowy w TVN, bramki w Onet.pl!
Stacja Telewizyjna Canal Plus uzyskała na trzy lata prawa do bezpośrednich transmisji z meczów pierwszej ligi piłkarskiej. Skróty ze spotkań Idea Ekstraklasy będzie można oglądać w portalu Onet.pl.
Stacja TVN uzyskała prawa do magazynu ligowego, natomiast skróty ze spotkań ekstraklasy będą prezentowały cztery portale - Onet, Wirtualna Polska, Interia i Gazeta Wyborcza.
Poniedziałkowa decyzja PZPN oznacza, że przedłużona została umowa z Canal Plus. Stacja ta od pięciu lat ma prawa telewizyjne do pierwszej ligi piłkarskiej, a obecna umowa wygasa w czerwcu tego roku.
W poniedziałek prezydium zarządu PZPN zatwierdziło wybór komisji przetargowej.
Nareszcie nie tylko posiadacze c+ beda mogli zobaczyc wszystkie bramki ligowe

:D:D
Ostatnio zmieniony pn mar 21, 2005 13:32 przez
ALF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
feemp
a na Polsacie 2 leci PP
-
El Torrero
autor: El Torrero » pn mar 21, 2005 13:31
ani TVN ani Polsat poki co nie sa publiczna tv,
wiem czepiam sie

-
ALF
El Torrero pisze:ani TVN ani Polsat poki co nie sa publiczna tv,
wiem czepiam sie

chodzilo mi o to ze w ogolnodostepnej

-
~Smok~
Pamiętacie, jak jeszcze w zeszłym roku na dwójce leciał magazyn piłkarski.
"Gol", o ile się nie mylę, ale go zlikwidowali z nie wiadomych powodów i teraz pozostaje nam jedynie słuchać audycji radiowych(oczywiście tej biedniejszej części). Wierzycie, że tak nagle im się odmieniło i postanowili tchnąć iskierkę radości w serca spragnionych futbolu kibiców.
Ja specjalnie w to nie wierzę. Pewnie będzie to samo, co PP w polsacie.
Przeniosą go na płatną telewizję

-
CruelDemon
-
Kontakt:
autor: CruelDemon » pn mar 21, 2005 21:28
~Smok~ pisze:Pamiętacie, jak jeszcze w zeszłym roku na dwójce leciał magazyn piłkarski. "Gol", o ile się nie mylę, ale go zlikwidowali z nie wiadomych powodów i teraz pozostaje nam jedynie słuchać audycji radiowych
"Gola" to chyba troche wcześniej już zlikwidowali niż rok temu . Powodem bylo stracenie praw do transmisji jak i zapewne jakieś zawirowania w zarządzie TVP . Dażyłem ten program sentymentem

koło 96/97 roku pamiętam , że prowadził go Laskowski albo Zydorowicz . I ta wspaniała czołówka

Ciekawe jak będzie wyglądał program na TVN . Oraz jak będzie wyglądała kwestia bramek na portalach Wp , Onecie i Interii . Czy bedą chcieli kołować kase za smsy czy będzie darmowy dostęp.
-
Piotr WW
- Emeriten Gang
ale druga liga jest już na Tele 5

widziałem na własne oczy
pytanie jak długo i czy na stałe ?
-
Kaminero
-
Kontakt:
Jak pokazali?
A umowa z PZPN jest zdaje się długoterminowa, tylko nie wiem czy ten długi dystans dotyczy też II ligi, czy tylko III i IV. W tej rundzie Tele 5 ma pokazać 18 meczów II ligi.
-
ALF
Pokazali mecz Kujawiaka z Podbeskidziem, ten sam spiker byl co w reportazach z cypru, wywiady przed meczme z trenerami, zawodnikami itd. Nawet fajnie to wygladalo

-
CZARNY KIBIC
autor: CZARNY KIBIC » śr mar 23, 2005 21:47
ALF pisze:Pokazali mecz Kujawiaka z Podbeskidziem, ten sam spiker byl co w reportazach z cypru, wywiady przed meczme z trenerami, zawodnikami itd. Nawet fajnie to wygladalo

on by się nadawał do komentowania szachów

a realizacja potwierdzam nawet fajana
-
mwp
A ja uważam, że koleś, co komentował mecz Kujawiak-Podbeskidzie to do szachów by się nawet nie nadawał, bo tempo byłoby za szybkie. On się co chwila mylił albo zacinał i, co najważniejsze chyba, niezbyt nadążał za akcją. Co innego mówił, a co innego się działo. Dobrze, że pewien mądry człek wymyślił coś takiego, jak guzik wyłączania głosu w TV

. Mała rzecz, a cieszy

.
Pozdrawiam
PS. Tym sposobem dobrnąłem do magicznej liczby 100 postów na tym forum.

-
kiwi
Czy liga będzie w TV ogólnodostępnej "ani mnie nie ziębi ani nie grzeje"

bo oglądając mecz w TV skupiam sie tylko na piłkarzach którzy w Polsce bnie potrafią stworzyć emocjonującego widowiska, dużo strat, mało składnych akcji itp.Wystarczą mi mecze Polonii na żywo, ta atmosfera, kibice, śpiewy i reakcje ludzi wokół mnie i mecz zawsze na żywo jest ciekawszy od tego przed TV.Nara ja
-
ALF
kiwi pisze:Czy liga będzie w TV ogólnodostępnej "ani mnie nie ziębi ani nie grzeje"

bo oglądając mecz w TV skupiam sie tylko na piłkarzach którzy w Polsce bnie potrafią stworzyć emocjonującego widowiska, dużo strat, mało składnych akcji itp.Wystarczą mi mecze Polonii na żywo, ta atmosfera, kibice, śpiewy i reakcje ludzi wokół mnie i mecz zawsze na żywo jest ciekawszy od tego przed TV.Nara ja
kiwi ale tu chodzi o to zeby po meczu Polonii na zywo, usiasc sobie przed tv i na spokojnie zobaczyc jeszcze raz wszystkie sytuacje i bramki

-
kiwi
no ba chyba że tak;) nie chciałbym jednak, żeby transmisje z meczy w TV nie zabierały kibiców ze stadionów-pikników oczywiście;).
Pozdro
-
ALF
kiwi pisze:no ba chyba że tak;) nie chciałbym jednak, żeby transmisje z meczy w TV nie zabierały kibiców ze stadionów-pikników oczywiście;).
Pozdro
Ale cale mecze nie beda transmitowane

Tvn ma przeciez tylko prawa do magazynu ligowego, a relacje na zywo nadal beda na c+

-
El Torrero
autor: El Torrero » czw mar 24, 2005 13:53
teraz sie wyjasnilo, ze jednak II bedzie w TV3 czyli regionalnej,
natomiast w Tele5 bedzie III i IV - co tez dobrze
-
Jardel
-
Kontakt:
CruelDemon pisze:["Gola" to chyba troche wcześniej już zlikwidowali niż rok temu . Powodem bylo stracenie praw do transmisji jak i zapewne jakieś zawirowania w zarządzie TVP . Dażyłem ten program sentymentem

koło 96/97 roku pamiętam , że prowadził go Laskowski albo Zydorowicz . I ta wspaniała czołówka
Czołówka była znakomita a program nadawano w poniedziałek po południu i faktycznie już od 5 czy 6 lat go nie ma. Odnośnie czołówki to bym sobie ją chętnie ściągnął z racji sentymentu cyt.:
,,nie ma spalonego znakomita sytuacja, to jest do Buncola cudowna akcja, dwa do zera, trzecie bramka wisi w powietrzu’’ i na końcu GOOOOOOOOOOL