W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Superbowl - niedziela, 0015

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

skibi

Superbowl - niedziela, 0015

Post autor: skibi » śr lut 02, 2005 17:06

Kiedys byla jakas dyskusja nt. football'u amerykanskiego, a ze juz w niedziele kilkudziesieciu ponad 100kilogramowych facetow bedzie sie napieprzac w wielkim finale w Jaxonville to...

Jakies typy co do finalu? Ja osobiscie baaaardzo sie interesuje NFL i kibicuje Minnesota Vikings, wiec w finale bede sciskal kciuku za New England Patriots, bo ich niedzielny rywal, Philadelphia Eagles w polfinale konferencji ograli wlasnie Vikings. Tak czy siak uwazam, ze totalnie dominujaca w lidze obrona NEP + atak z Brady'm jako rozgrywajacym powinni swobodnie sobie poradzic z Orlami. W finale AFC NEP rozbili Indianapolis Colts cos okolo 40:6, wiec roznica w punktach olbrzymia jak na ta lige. Sile ich obrony dobrze obrazuje fakt, ze Colts maja najlepszego w lidze QB Peyton'a Manning'a oraz swietnych WR i RB.

W Eagles glowne role powinni odegrac ich rozgrywajacy "scrambler" Donovan McNabb i WR z czolowki ligi - Terrell "TO" Owens.

Hmm, wiec czy ktos ma jakies spostrzezenia co do niedzielnego meczu, ma zamiar go ogladac?

pzdr.

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » śr lut 02, 2005 19:16

Ja bym obejrzał ale problemem jest brak C+.

Zawsze trzymałem kciuki za Broncos i 49ers, wiec obojetne kto wygra...

A co do Owensa to goscia nie lubie odkad dal noge z San Francisco, a dla 49ers ten sezon byl najgorszym w historii i mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy. Szkoda ze minely czasy kiedy grali Elway, Young... Teraz juz mnie to tak nie pasjonuje...ale z przyjemnoscią zobacze jak NEP obija PE.

Pilit

Post autor: Pilit » pt lut 04, 2005 23:00

Michu pisze:Ja bym obejrzał ale problemem jest brak C+.

Zawsze trzymałem kciuki za Broncos i 49ers, wiec obojetne kto wygra...

A co do Owensa to goscia nie lubie odkad dal noge z San Francisco, a dla 49ers ten sezon byl najgorszym w historii i mam nadzieje ze sie juz nie powtorzy. Szkoda ze minely czasy kiedy grali Elway, Young... Teraz juz mnie to tak nie pasjonuje...ale z przyjemnoscią zobacze jak NEP obija PE.
Może w Championsie będą pokazywać, jakby co to się piszę na wspolne obzieranie.
Go Pat's.

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » pt lut 04, 2005 23:38

Na C+ bedzie :D
Tylko kurde pozno troche i od poczatku tydzien zrypany :(

PACO
IFC POLONI@

Post autor: PACO » sob lut 05, 2005 0:34

Zenujacy sport .
Zenujacy jak przesluchanie przez robota w ambasadzie:)

Awatar użytkownika
Cola
Emeriten Gang
Kontakt:

Post autor: Cola » ndz lut 06, 2005 22:34

Ja trzymam kciuki za Eagles :lol:

Bedzie dluga noc !

Dla wszystkich chetnych polecam stronke www.nfl.pl

Pilit

Post autor: Pilit » pn lut 07, 2005 13:40

Artur pisze:Ja trzymam kciuki za Eagles :lol:

Bedzie dluga noc !

Dla wszystkich chetnych polecam stronke www.nfl.pl
A i tak wygrali Patiots.
W tym roku chłopaki z Nowej Anglii wygrali World Series i SuperBowl.

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » pn lut 07, 2005 14:40

Philadelphia schrzaniła taką okazje zeby wygrac SB. A szanse mieli duze...polegli na wlasne zyczenie, szczegolnie przez martnotrawienie czasu. McNabb sie spalil w decydującym momencie i było po meczu.

Znów mozna powiedziec ze Vinatieri wygrał im mecz dzieki strzałowi z 22j.

Mam nadzieje ze za rok Pat's nie zdobeda SB ale chyba dopoki ich coach'em jest Bill Belchick to nie zagrozi im nikt.

Inna sprawa jest to ze gra w NEP to pewnik gry o SB za rok wiec moga miec jeszcze lepsza pake.

Pozdro dla Fanów NFL :)

Pilit

Post autor: Pilit » pn lut 07, 2005 20:09

Michu pisze:Philadelphia schrzaniła taką okazje zeby wygrac SB. A szanse mieli duze...polegli na wlasne zyczenie, szczegolnie przez martnotrawienie czasu. McNabb sie spalil w decydującym momencie i było po meczu.

Znów mozna powiedziec ze Vinatieri wygrał im mecz dzieki strzałowi z 22j.

Mam nadzieje ze za rok Pat's nie zdobeda SB ale chyba dopoki ich coach'em jest Bill Belchick to nie zagrozi im nikt.

Inna sprawa jest to ze gra w NEP to pewnik gry o SB za rok wiec moga miec jeszcze lepsza pake.

Pozdro dla Fanów NFL :)
Nie oglądałem meczu, ale czytałem relację play by play na nfl.com i zgadzam się Tobą w wielu kwestiach. Ale według komentatorów Philis nie byli przygotowani na grę o SB. Jeśli chodzi o marnowanie czasu, to tu już jest błąd szkoleniowców, którzy nie potrafili szybko dobrać zagrywek pod grę przeciwnika.

Tak naprawdę to NEP to wysokiej klasy wyrobnicy. Ich gra obronna jest doprowadzona do perfekcji, trudno tam znaleźć dziurę. Zawodników Belchick dobiera pod swoje zagrywki.
Jeśli chodzi o Brady'ego to chłopak gra jakby był zaprogramowany, przy każdej zagrywce ma opracowane tysiące wyjść awaryjnych, dlatego nie ma wielu strat, a przechwyty jego podań są prawie niespotykane. Ma stalowe nerwy, ale jego wadą jest brak polotu i finezji.

Nigdy nie widziałem żadnego meczu NFL na żywo, byłem blisko meczy preseson na Gillette Stadium, ale ceny biletów mnie poraziły.

Mecze NFL tak samo kodowane jak i u nas, z tym wyjątkiem, że widzowie regionów z których pochodzi dana drużyna oglądają je na kanałach odkodowanych. My w Warszawie oglądalibyśmy mecze Polonii i Legii na kanale otwarty, ale jeśli zachciałoby się któremuś z nas obejrzeć meczyk Cracovi, Lecha, Zagłębia, czy Wisły musiałby już sięgnąć do portfela po pieniążki.

Pozdrowienia dla fanów NFL i MLB

skibi

Post autor: skibi » wt lut 08, 2005 1:56

Ja sie ciesze, ze wygrali Pat's. Ale rzeczywiscie chyba glownym winowajca po stronie Eagles byl McNabb i cala lonia ofensywna, ktora miala go chronic. Ten gosc w co drugiej akcji rzucal pod presja kilku atakujacych go obroncow. A do tego z nerwami mial cos nie tak, bo kiedy powinien wywalac pilke w aut to probowal ciskac ja do byle kogo byle zaliczyc 1st down.

A niestety, ktokolwiek gra z Pat's musi zagrac na maxa, a Eeagles sie to po prostu nie udalo. Na tym opiera sie ta liga. Any given sunday - czyli niespodzianki, do ktorych wymagana jest albo fatalna albo doskonala forma ktorejs z druzyn. W tym finale kazda ekipa chyba zagrala na swoim poziomie, a Pat's sa po prostu w kazdym elemencie gry lepsi.

PS. Szacunek dla Branch'a. Ten koles od pewnego czasu, przez kilka ladnych tygodni, gral we wszystkich 3 formacjach. Jakow WR, CB i ktos w "formacji specjalnej". Trzeba miec pare zeby po takim sezonie zagrac jeszcze taki mecz w finale.

PS2. Pzdr dla fanow NFL.

Luke

Post autor: Luke » pn lut 14, 2005 14:02

Gdyby nie te ciagle przerwy na reklamy to lepiej by sie to ogladalo:)
a tak powaznie to bylem za Eagles. chocby dlatego ze wszyscy z gory skazywali ich na porazke. szkoda ze przegrali...

ODPOWIEDZ