Bogusław Cupiał zamierza zrezygnować z finansowania piłkarskiej drużyny Wisły Kraków - poinformowało radio RMF FM.
Informacji tych nie chciał potwierdzić prezes Wisła Kraków S.S.A Janusz Basałaj, który zapowiedział jedynie, że wszystko wyjaśni się w poniedziałek.
Według Wojtka Słonia z RMF FM, który jako pierwszy dotarł do informacji o rezygnacji Cupiała z finansowania Wisły, zamieszanie to może być kolejnym etapem "wojny" z trenerem Henrykiem Kasperczakiem.
- Może to być elementy gry, której kartą przetargową jest zwolnienie Henryka Kasperczaka. Jednak biorąc pod uwagę wiarygodność źródeł moich informacji, wydaje się, że jest to sprawa więcej niż tylko prawdopodobna - powiedział INTERIA.PL Wojtek Słoń, któremu udało się dodzwonić do byłego trenera krakowian.
- Nic o tym nie wiem i nie będę komentował. Przebywał poza Polską i nic nie będę komentował - powiedział Kasperczak.
Bogusław Cupiał rozpoczął finansowanie piłkarskiej sekcji Wisły w 1997 roku. Przez ten czas "Biała Gwiazda" zdobyła cztery tytuły mistrza Polski, ale ani razu nie udało się jej awansować do Ligi Mistrzów, co było największym marzeniem właściciela.
Kibice Wisły Kraków po przeczytaniu informacji w portalu INTERIA.PL, postanowili zorganizować manifestację. Jak informuje serwis wislakrakow.com odbędzie się ona w poniedziałek, o godzinie 10, na boisku kortowym obok siedziby klubu, przy ul. Reymonta.
(RMF)
Na pewno łatwiej teraz będzie legii bo zostanie jedynym stabilnym klubem mającym majętnego właściciela, i wysoki jak na polską ligę poziom sportowy ( o ile Wisła faktycznie miałaby się rozpaść po ewentualnym wycofaniu Cupiała) Cała nadzieja w Dyskobolii i Anglikach bo kiepsko by było gdyby po Wiśle kolejną drużyną która zdominuje polską ligę byli nasi ,,sasiedzi''
W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Koniec Wisły???
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Nie przesadzalbym z szansami Legii. Polityka transferowa u nich lezy, panosza sie tam ludzie, ktorzy nie maja pojecia o budowaniu solidnego pilkarskiego klubu, maja prezesa debila, ktory obraza w gowniarski sposob futbolowa centrale i co najmnie polowe skladu, ktorej sie nie chce chciec.
Niestety na naszych pilkarzy to im na razie wystarczy. Ale do Dyskobolii (chociazby) ciagle im daleko.
W Wisle dochodzi teraz do niepotrzebnych przepychanek. Wydaje mi sie, ze to element jakiejs glupiej gry.
Inna sprawa, ze nas nie powinien obchodzic los Wisly z Krakowa. Sami mamy zbyt wiele problemow.
P.S. Miejsce Wisly niedlugo zajmie Cracovia. Tam sa pieniadze i pomysl. U nas tez bedzie. Niedlugo.
P.S. 2 Sory za brak polskich znakow.
Niestety na naszych pilkarzy to im na razie wystarczy. Ale do Dyskobolii (chociazby) ciagle im daleko.
W Wisle dochodzi teraz do niepotrzebnych przepychanek. Wydaje mi sie, ze to element jakiejs glupiej gry.
Inna sprawa, ze nas nie powinien obchodzic los Wisly z Krakowa. Sami mamy zbyt wiele problemow.
P.S. Miejsce Wisly niedlugo zajmie Cracovia. Tam sa pieniadze i pomysl. U nas tez bedzie. Niedlugo.
P.S. 2 Sory za brak polskich znakow.
-
- IFC POLONI@
- Kontakt:
nic dodać nic ująćNie przesadzalbym z szansami Legii. Polityka transferowa u nich lezy, panosza sie tam ludzie, ktorzy nie maja pojecia o budowaniu solidnego pilkarskiego klubu, maja prezesa debila, ktory obraza w gowniarski sposob futbolowa centrale i co najmnie polowe skladu, ktorej sie nie chce chciec.
to wariant optymistyczny. W Cracovii sa pieniadze ale jak na razie nie takie jak w Wisle, poza tym maja trefne te grunty podstadionowe, co wciaz blokuje rozwój. No ale sa na dobrej drodze.P.S. Miejsce Wisly niedlugo zajmie Cracovia. Tam sa pieniadze i pomysl.
Smuci mnie sytuacja w Wisle bo jesli dojdzie do odejscia Cupiała to pozostaniemy bez zadego sensownie prowadzonego i grajacego klubu w kraju. Moze niektorzy mowia ze powinnismy sie cieszyc bo to przeciez Skisła, ale szczerze mowiac zamiast zyczyc sasiadowi zeby mu sie mercedes popsuł, bo ja nie mam, wole cierpliwie pracowac by tez mercedesa miec. I duzo bardziej bawiłaby mnie mocna polska liga gdzie o prymat walczy Telefoniczna Wisła, Angielska Polonia, Comarchowa Cracovia, Groclinowa Dyskobolia, ITIjowa Legia (no walczy dzielnie ale bezskutecznie;) ), jakiśtam Lech niz beznadzieja ktora wyjdzie jesli Wisła zrówna w dół do reszty tej szarej masy....
Królu święte słowa lepiej równać w górę niż w dół. Jeszcze do silnych w miarę finansowo trzeba doliczyć Amicę. Jak będzie pół ligi mocnej a nie jeden czy dwa kluby to i nasza reprezentacja będzie miała lepsze podstawy do gry. A to przyciągnie kolejne pieniądze do polskich klubów, a i sukcesy w pucharach powoli przyjdą.
Jestem za silną polską ligą i oby Polonia znalazła swoje miejsce w tej lidze.
Jestem za silną polską ligą i oby Polonia znalazła swoje miejsce w tej lidze.
-
- IFC POLONI@
Krolu a ja mam inna koncepcje: O mistrza walczy Polonia z Cracovia i Arka, a Korona, Sandecja i Bron probuje im przeszkodzic. Do tego wlacza sie czarny kon rozgrywek Jeziorakkrol_olch pisze:I duzo bardziej bawiłaby mnie mocna polska liga gdzie o prymat walczy Telefoniczna Wisła, Angielska Polonia, Comarchowa Cracovia, Groclinowa Dyskobolia, ITIjowa Legia (no walczy dzielnie ale bezskutecznie;) ), jakiśtam Lech niz beznadzieja ktora wyjdzie jesli Wisła zrówna w dół do reszty tej szarej masy....

A z calej powyzszej dyskusji najwazniejsze jest jedno:
Cracovia ma ponoc jakies podwyzszone premie za zwyciestwa, ale to tylko jesli zakwalifikuja sie do PUEFA.Roy pisze:P.S. Miejsce Wisly niedlugo zajmie Cracovia. Tam sa pieniadze i pomysl. U nas tez bedzie. Niedlugo.
Jesli chodzi o Wisle to nie obrazilbym sie gdyby skutkiem tych zawirowan byl maly faulstart na poczatku wiosny.
A ja jednak myzle ze to bardzo smutne. Narescie jakas polska druzina byla znana w Europie odrazu kojazona jak Steau bucarest, Sparta Praga, Dinamo Kijow... I teraz ma sie rozlecic?????
Ma zostac tylko Legia na szcicie????? Niech reszta polskich klubow pracuje nad lepzej organizacji i sponsorow, zamiast cekac az wszystko bedzie na 0 poziomie.
Pozdro.
Ma zostac tylko Legia na szcicie????? Niech reszta polskich klubow pracuje nad lepzej organizacji i sponsorow, zamiast cekac az wszystko bedzie na 0 poziomie.
Pozdro.
-
- IFC POLONI@