W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Janas dalej swoje. Irlandia, Anglia

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Camel

Janas dalej swoje. Irlandia, Anglia

Post autor: Camel » pt sie 27, 2004 13:44

P. Janas powołał zawodników z naszej ligi (z zagranicznych zrobił to juz wczesniej) na mecze z Irlandią i Anglią. W kadrze nie ma żadnego debiutanta. Mnie najbardziej dziwią powołania Lewandowskiego (drewniaka) i Kukiełki (kompletnie bez formy, a i z formą jego gra pozostawia dużo do życzenia) a także Rasiak (też bez formy).
Wg mnie najciekawiej wygląda (chyba jak zwykle) sytuacja w obronie tu mamy całkiem niezłych kopaczy: Jacek Bąk , Michał Żewłakow, Tomasz Rząsa, Bartosz Bosack, Arkadiusz Głowacki, Tomasz Kłos, Marcin Baszczyński, Dariusz Dudka . W ataku też możemy wystawić nienajgorszych: Żurawski,Niedzielan,Olisadebe, Włodarczyk, Rasiak (o ile będzie forma, nie będzie kontuzji która (b)OLI :wink: itd) Ale środek pola to kompletna zagadka Gorawski,Mila,Kosowski, Krzynówek, Smolarek, lewandowski,Kukiełka,Radomski. Kogo wy byście wystawili? ja już skreśliłem Lewego i Pacynkę więc pozostaje Radomski, Mila(środek), skrzydał KOsowski (Krzynówek), Gorawski .............no nie wiem czy to wyjdzie
A bramka - pewnie stanie Dudek chociaż nie zdiwiłbym się jakby wystawił w któryms meczu Boruca :?
Z anglia mimo tego że maja problemy to pewnie tradycyjnie obskoczymy (remisik byłby OK)ale z Irlandią to wygrać musimy, jak nie to znowu będziemy budowali podzcas aktualnych eliminacji zespół na następne :twisted:

Jorge Colmenares

Re: Janas dalej swoje. Irlandia, Anglia

Post autor: Jorge Colmenares » pt sie 27, 2004 13:52

Camel pisze: A bramka - pewnie stanie Dudek chociaż nie zdiwiłbym się jakby wystawił w któryms meczu Boruca :?
Niech na niego postawi. To extra bramkarz bez wzgledu na to, w jakim klubie gra! W reprezentacji trzeba pieprzyc podzialy. Kto tego nie rozumie... niekoncze. Boruc zasluguje na miejsce w reprezentacji, przynajmniej na powazna szanse. Te niepowazne wykorzystal teraz moze zdobyc dla Polski kilka punktów.
PS. Dudka bardzo lubie, ale moze tym razem jednak...

Camel

Post autor: Camel » pt sie 27, 2004 14:12

Od podziałów jestem daleki, ale uważam że Boruc jeszcze chyba nie dojrzał do takich meczów jak z Anglią, Kuszczak to chyba jakaś pomyłka, więc pozostaje Dudek. Jak dla mnie to nie czas na eksperymenty z nim, repra to zbyt poważna sprawa,a kto tego nierozumie.....niekończe :lol:

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » pt sie 27, 2004 14:22

nie koncze pisze sie oddzielnie. Ja sie pomylilem, a ty sie zasugerowales - troche wlasnego myslenia.
Poza tym - Nie jestem przekonany, czy Dudek jest tak o dwie klasy wyzej. Owszem, gra w Liverpoolu, ale co w zwiazku z tym? Boruc gra w slabiej lidze polskiej, ale jest wlasciwie bezbledny. Zdecydowanie numer 1 w kraju i na pewno pierwsza trójka pilkarzy w ogóle. Fajnie by bylo, gdyby Banaszynski zalapal sie zamiast Kuszczaka, ale co zrobic, nie zawsze wszystko sie udaje. Pozdrawiam, jeden z nas sie nie zna albo inny czynnik decyzuje o róznicy zdan. :) :D :o :lol: :D

Camel

Post autor: Camel » pt sie 27, 2004 14:41

Jorge Colmenares pisze:nie koncze pisze sie oddzielnie. Ja sie pomylilem, a ty sie zasugerowales - troche wlasnego myslenia.
Poza tym - Nie jestem przekonany, czy Dudek jest tak o dwie klasy wyzej. Owszem, gra w Liverpoolu, ale co w zwiazku z tym? Boruc gra w slabiej lidze polskiej, ale jest wlasciwie bezbledny. Zdecydowanie numer 1 w kraju i na pewno pierwsza trójka pilkarzy w ogóle. Fajnie by bylo, gdyby Banaszynski zalapal sie zamiast Kuszczaka, ale co zrobic, nie zawsze wszystko sie udaje. Pozdrawiam, jeden z nas sie nie zna albo inny czynnik decyzuje o róznicy zdan. :) :D :o :lol: :D
No tak: ortograf to z Ciebie może jest i niezły ale chyba lepszy byłby sumita (choć nie wiem ile ważysz) bo strasznie chyba lubisz przepychanki i pouczanie. :wink: Sam sobie dajesz mozliwośc popełniania błedów a innym nie? nie ładnie! no chyba że bawisz się w partyzanta i zakładasz pułapki? :wink:
A Boruca najzwyczajniej nie widzę w bramce repry, bo obawiam się o jego psychę w tak ważnym meczu, a że w legii dobrze gra to nie znaczy, że tak samo będzie w kadrze (choć tego mu zyczę). Ile znasz przypadków zawodników świetnch w lidze, pucharach, a którzy dawali ciała w kadrze? Ja wielu. Żeby daleko od Boruca nie szukać: Pisz,Szamo....
Sprawdź proszę kolego jescze styl i interpunkcję bo jak się spieszę to popełniam też w tym błędy. :lol: A czy się znam na tym co piszę, jak chcesz to też to oceń :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » pt sie 27, 2004 15:01

Nawet jak staną we dwóch: Dudek i ten czubek (mogli by tak stanąć a sędziemu by się wytłumaczyło, że "każdy Dudek ma swój czubek") to nie wyłapią... Dlatego lepiej niech to Boruc wyciąga z sieci bo młodszy jest, mniej dostojny. No i vis-a-vis będzie podony pajac stał na angielskiej bramce.

Camel

Post autor: Camel » pt sie 27, 2004 15:10

Parazauroloff pisze:Nawet jak staną we dwóch: Dudek i ten czubek (mogli by tak stanąć a sędziemu by się wytłumaczyło, że "każdy Dudek ma swój czubek") to nie wyłapią... Dlatego lepiej niech to Boruc wyciąga z sieci bo młodszy jest, mniej dostojny. No i vis-a-vis będzie podony pajac stał na angielskiej bramce.
Teraz zastanawiam się czy zmienić swoja strategie na Anglię. w sumie masz rację, że coś tam pewnie wpadnie i będzie w plecy -no to najlepiej niech stanie Kuszczak. Ten ani nie jest dostojny ani przyszłościowy.

michalkord

Post autor: michalkord » pt sie 27, 2004 22:10

Janas musi odejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » ndz sie 29, 2004 19:18

Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza wiernych kibiców reprezentacji na mecz eliminacyjny MŚ 2006 Polska - Anglia, który odbędzie się 8 września 2004 roku na Stadionie Śląskim w Chorzowie.
Ceny biletów na to spotkanie wynoszą : 50, 100, 150, 200 i 250 złotych.

Jersy

Post autor: Jersy » ndz sie 29, 2004 20:22

Masoh pisze:
Polski Związek Piłki Nożnej serdecznie zaprasza wiernych kibiców reprezentacji na mecz eliminacyjny MŚ 2006 Polska - Anglia, który odbędzie się 8 września 2004 roku na Stadionie Śląskim w Chorzowie.
Ceny biletów na to spotkanie wynoszą : 50, 100, 150, 200 i 250 złotych.
Wysoka jest cena wierności...

Darusta

Post autor: Darusta » pn sie 30, 2004 0:00

Jenas musi odejść :!: :lol:

Specjalista

Post autor: Specjalista » pn sie 30, 2004 8:28

JANAS MUSI ODEJŚĆ!!!

DUDEK MUSI ODEJŚĆ!!!

LEWANDOWSKI MUSI ODEJŚĆ (przynajmniej na jakiś czas)!!!

Anglia (niestety) musi wygrać. :cry:

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » pn sie 30, 2004 10:28

Co do powolan bramkarzy, zastanawia mnie obecnosc niejakiego Kuszczaka... QRVA, kto to tak naprawde jest??????? Czy to na pewno bramkarz reprezentacji narodowej?????
A gdzie Frankowski???
Zgadzam sie zdecydowanie - Janas musi odejsc.

[j][a][z][z][y]
IFC POLONI@

Post autor: [j][a][z][z][y] » pn sie 30, 2004 10:43

Colmenares też musi odejść

Bronson

Post autor: Bronson » wt sie 31, 2004 12:09

Specjalista pisze:JANAS MUSI ODEJŚĆ!!!

DUDEK MUSI ODEJŚĆ!!!

LEWANDOWSKI MUSI ODEJŚĆ (przynajmniej na jakiś czas)!!!

Anglia (niestety) musi wygrać. :cry:
Colmenares pisze:Co do powolan bramkarzy, zastanawia mnie obecnosc niejakiego Kuszczaka... QRVA, kto to tak naprawde jest??????? Czy to na pewno bramkarz reprezentacji narodowej?????
A gdzie Frankowski???
Z piłką reprezentacyjną, dowcip polega na tym, że nie powołuje się ludzi którzy dobrze prezentują się w klubie, tylko takich których umiejętności pozwolą nawiązać walke z silniejszymi rywalami (Rehagel pokazał, że warto- snajper z ligi greckiej Papadopulos grzał ławę, a rezerwowy Werderu stzelał zwycięzkie bramki). Po pierwsze, co z tego, że "Franek" strzela w Wiśle, skoro poza ustawieniem się w polu karnym i dojściu do piłki, nie ma żadnych wartościowych umiejętności takich jak, przegląd pola, technika, rozegranie, pod tym względem według mnie najpełniejszymi szturmowcami w naszej lidze są Kryszałowicz i Żurawski, który ustępuje "Kryszałowi" tylko pod względem techniki, ale za to nadrabia szybkością i twardością. Jeśli chodzi o Lewandowskieg to jak by ktoś miał wymienić 3-4 najzdloniejszych polskich defensywnych pomocników to Lewandowski by się tam napewno znalazł, na dodatek ma pewne miejsce w składzie bardzo silnego klubu (Szachtar Donieck to drugie Dynamo Kijów, napewno oba zespoły namieszają w LM), tak samo Kuszczak umiejętnościami napewno przewyższa wielu bramkarzy z naszej ligi, a jest przecież jeszcze bardzo młody. A jeśli chodzi o Dudka, to Boruc mógł by za nim torbę nosić, a że pismaki z PS, GW, RzP nie mają nic ciekawego do roboty, to z każdego nawet najmniejszego błędu Jurka robią narodową sensacje i tak bramkarz który dwa sezony temu był numerem 1 w Premiership, teraz jest przez opinie publiczną uważany za ostatniego fajtłapę, ale tak to jest jak ludziska wierzą we wszystko co mówią "mądrzy" panowie z mediów.
Mój skład na oba mecze

przy ustawieni 4-2-3-1
Dudek
Żewłakow--- Bąk--- Głowacki--- Rząsa
(Baszczyński)(Kłos)
Gorawski--- Radomski(def) --- Lewandowski(def)--- Mila(of)--- Krzynówek
(Kosa)
Żurawski
(Olisadebe, Niedzielan)

Przy 4-4-2
Dudek
Żewłakow--- Bąk--- Głowacki--- Rząsa
(Baszczyński)(Kłos)
Gorawski---- Radomski---Mila---- Krzynówek
Kryszałowicz--- Żurawski

Szkoda że nie ma Szymkowiaka bo on jest lepszym dyrygentem gry niż Mila, który gra jak nasz Gołoś, jak dostanie piłkę to zamiast ją rozegrać, na skrzydła albo do lini napadu, to leci z nią do przodu.

Specjalista

Post autor: Specjalista » wt sie 31, 2004 13:45

A kiedy Dudek miał ostatni raz udany mecz w kadrze? Czy w ogóle taki mecz kiedykolwiek się odbył?

Dudek to szmaciarz, a jeżeli ktokolwiek go broni, to właśnie pismaki zauroczone faktem, że broni w lidze angielskiej. Gdzie gra też tylko dlatego, że Kirkland jest cały czas kontuzjowany.

Majdan, Mioduszewski, Boruc - wszyscy są lepsi od Dudka. Dudek wpuszcza wszystko, co ma prawo wpuścić. Dobry bramkarz niektóre z takich piłek wyłapuje.

Bronson

Post autor: Bronson » wt sie 31, 2004 14:04

Dudek ma dobre mecze, jak cała jedenastka gra dobrze, nie oczekujcie od Dudka, że sam będzie wygrywał mecze. A już nie w sytuacjach gdzie obrona odwala fuszerkę. A poza tym to, że Boruc broni strzały (jak mu dzadzą szansę oczywiście i nie spudłują z 5 metrów), artystów futbolu takich jak Zakrzewski, Bugała, Murdza, Drumlak i... długo by tu wymieniać, nie znaczy że zatrzyma reprezentatntów Angli czy Irlandii. A poza tym jeżeli uważasz, że Dudek to szmaciarz, to świadczy tylko o tym, że jesteś podatny na sugestie. Póki co Dudek osiągnął w Futbolu więcej niż jaki kolwiek Polski bramkarz w historii, a że miał jeden nieudany sezon, to jeszcze nie powód, żeby go odsyłać do B-Klasy (jakby pewnie chciało kilku pseudo- znawców sportu) i w bramce na reprezentacje stawiać kogoś kto nie osuzkujmy się, ma póki co więcej szczęścia niż rozumu (czytaj umiejętności).
Ostatnio zmieniony wt sie 31, 2004 14:08 przez Bronson, łącznie zmieniany 1 raz.

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » wt sie 31, 2004 14:13

Bronson, troche przesadzasz. Wiadomo, ze dudek osiagnal najwiecej. No i co dalej? W tej chwili moze Boruc ma wiecej szczescia, ale skoro juz je ma, to czemu z tego nie skorzystac? A powaznie, to wciaz zastanawia mnie ten Kuszczak jako 3 bramkarz. Przeciez to ewidentne promotion pod jakiegos menedzerka...

Bronson

Post autor: Bronson » wt sie 31, 2004 14:24

Chodziło mi o mechanizm a nie o wynik. Zresztą Engel zapytany kogo by powołał do ataku reprezentacji gdyby prowadizł teraz kadrę, powiedział, że powołał by większość piłkarzy ze swojego starego zespołu bo od czasu Mundialu nikt nowy się nie urodził. I trudno mu się dziwić, co z tego, że Kałużny grzeje ławę w Bayerze, a Iwan gra (leczy kontuzje niestety) w słabej lidze Austriackiej, skoro i tak w najwyższje formie Szymkowiak i Mila nie są w stanie poprowadzić gry reprezentacji tak jak oni to robili w eliminacjach MŚ. Nie mówie oczywiście żeby powoływać Iwana, ale coś z rozgrywaniem w reprezentacji jest cienko. A poza tym np. przez Janasa grający kapitalnie Zdebel sobie odpuścił kadrę. (odpowiadałem oczywiście na tego posta co zdązyłeś skasować)

SKJ

Post autor: SKJ » wt sie 31, 2004 19:29

A ja się powtórzę. NIE dla Hajty, Dudka, Bąka, Świerczewskiego i innych im podobnych pseudogwiazdorów. Naprawdę wiem co się dzieje(ło) w tej kadrze. Dopóki oni będą , dopóty młodzi nic nie zagrają w tej kadrze z powodu dominacji gwiazdek i ich świetnym kontaktom z dziennikarzami typu Borek, Kołtoń. "Gwiazdy" napuszczają tych pismaków na młodych, którzy są wobec nich niepokorni, i mamy ciągłą bitwę w jednej kadrze. Ale oczywiście głupi Kołtoń napisze,że brak nam wspaniałego motywtora pokroju Hajty :shock: :shock: . Ci co nie chcą z nimi wspólpracować to od kadry uciekają(Oli, Zdebel) . To tyle.
P.S. Bez trenera z zagranicy nigdy ta kadra nic nie osiągnie. NIESTETY.

Camel

Post autor: Camel » śr wrz 01, 2004 8:35

Jeśli chodzi o atak to moze być mały problem: Oli znowu kolano, narazie nie trenuje :cry: A niedzielan nie grałw ostatnim meczu ligowym i nie wiadomo czy będzie w pełni sił. Zakładając pesynistyczny wariant (obaj nie grają) pozostają Żurawski, Kryszałowicz, Rasiak. Ja w takiej sytuacji stawiam na duet : Żurawski-Kryszałowicz (a za nimi ustawiony Mila)

Camel

Post autor: Camel » śr wrz 01, 2004 8:37

Zapomniałem jeszce o Włodarczyku, który (mimo że nie strzelił ostatnio karnego) jest w całkiem niezłej formie. No to ciekawe co wymyśli Janosik

Camel

Post autor: Camel » śr wrz 01, 2004 10:31

No to nowa rewelacyjna wiadomość: złe informacje sie potwierdzaja Oli nie zagra przez pół roku: potwierdziły to badania w niemczech :cry: Przynajmniej tak wyczytałem na onecie (tam z kolei powołują sie na Fakt). Piszą że Oli po wyjsciu od lekarza miał łzy w oczach. Powodem pół rocznej przerwy jest nadwyrężenie stawu

SKJ

Post autor: SKJ » śr wrz 01, 2004 12:42

Oli niech wraca do nas. On jedną nogą strzeli z 15 bramek w naszej lidze.A tak naprawdę to szkoda,że ma tak zniszczone kolana. Czyżby koniec kariery :cry: . A do ataku? Żur z Frankiem. Znają się na pamięć. Ale nie, bo głupi Janas wystawi drewnianego Rasiak na 100%

pk

Post autor: pk » śr wrz 01, 2004 12:46

Jak nasz Janosik wystawi Rasiaka z Kryszalowiczem, to bedziemy mieli najwolniejszy atak w historii. dwuch spaslakow bez formy od paru miesiecy..

Zurawski i wlodarczyk moze by cos tam nawet pozytecznego wykombinowali, ale zapewne ten pacan wystawi jednego na prawej pomocy, a drugiego na lewej obronie.. i powie jeszcze ze gramy ofensywnie po skosie...

ODPOWIEDZ