W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

PREMIERSHIP i okolice

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
Ochotnik

Re: PREMIERSHIP i okolice

Post autor: Ochotnik » sob lut 11, 2012 16:13

Dziś po meczu Evra podpierdalał ewidentnie, ciesząc się obok Suareza. Było blisko awantury, Evra został przytrzymany finalnie przez sędziego i poproszony żeby nie schodził ze wszystkimi do szatni. Skrtel mógłby się odegrać w tunelu za kolegę.

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 12, 2012 18:54

Aston Villa - Man City 0:1

siedem

Post autor: siedem » ndz lut 12, 2012 19:05

Sporo emocji było w końcówce :wink:

Pulpet04017

Post autor: Pulpet04017 » ndz lut 12, 2012 19:08

najlepszy ten intruz na boisku :D

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt lut 14, 2012 16:57

http://www.sport.pl/pilka/1,65085,11138 ... _sadu.html

http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/ ... 1,293.html

A jednak! To, o czym już dawno mówiłem - a co kibice Rangersów olewali, stało się faktem wcześniej niż przypuszczałem.

Dopiero kiedy znienacka dostali w mordę uświadomili sobie, że są w tarapatach. To właśnie mentalność Rangersów - przekonani o swojej wyższości nie dopuszczali myśli, że coś takiego może się stać.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lut 14, 2012 20:49

DEADLY SIN pisze:http://www.sport.pl/pilka/1,65085,11138 ... _sadu.html

A jednak! To, o czym już dawno mówiłem - a co kibice Rangersów olewali, stało się faktem wcześniej niż przypuszczałem.

Dopiero kiedy znienacka dostali w mordę uświadomili sobie, że są w tarapatach. To właśnie mentalność Rangersów - przekonani o swojej wyższości nie dopuszczali myśli, że coś takiego może się stać.
rozumiem, ze nie lubisz Rangers ale tak naprawdę to jest fatalna wiadomość dla szkockiej piłki.
Brak Rangers w lidze to mniejsze zainteresowanie tą ligą, mniej sponsorów, kibiców i transmisji a to chyba, tu się ze mną zgodzisz nie służy dobrze szkockiej piłce, która niestety z roku na rok ma się co raz gorzej.
Ja mimo wszystko, myślę, ze jakoś z tego wyjdą bo nikt nie pozwoli na upadek tak wielkiego i utytułowanego klubu.
Wyobrażasz sobie brak Old Firm Derby? Przecież to kwintesencja całej ligi.

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt lut 14, 2012 21:01

Lineker pisze:

rozumiem, ze nie lubisz Rangers ale tak naprawdę to jest fatalna wiadomość dla szkockiej piłki.
Brak Rangers w lidze to mniejsze zainteresowanie tą ligą, mniej sponsorów, kibiców i transmisji a to chyba, tu się ze mną zgodzisz nie służy dobrze szkockiej piłce, która niestety z roku na rok ma się co raz gorzej.
Ja mimo wszystko, myślę, ze jakoś z tego wyjdą bo nikt nie pozwoli na upadek tak wielkiego i utytułowanego klubu.
Tu mniejsze znaczenie ma to, czy ich lubię czy nie. Chodzi mi o sam fakt, że kibice Rangersów nie dopuszczali myśli, że to o czym trąbią kibice Celtiku od co najmniej dwóch lat może okazać się prawdą.

A jakie to będzie miało skutki dla ligi szkockiej - zobaczymy.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lut 14, 2012 21:10

DEADLY SIN pisze:
Lineker pisze:

Tu mniejsze znaczenie ma to, czy ich lubię czy nie. Chodzi mi o sam fakt, że kibice Rangersów nie dopuszczali myśli, że to o czym trąbią kibice Celtiku od co najmniej dwóch lat może okazać się prawdą.

A jakie to będzie miało skutki dla ligi szkockiej - zobaczymy.
dopuszczali, dopuszczali, wierz mi, akurat kibice Celticu nie musieli ich w tym oświecać :)
Kiedyś Glasgow to było drugie miasto Imperium zaraz po Londynie....a teraz? Miasto narkotyków, ćpunów i nożowników, niestety ten upadek przekłada się też na inne dziedziny, m.in właśnie na piłkę nożną.

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » śr lut 15, 2012 1:15

Lineker pisze:Kiedyś Glasgow to było drugie miasto Imperium zaraz po Londynie....a teraz? Miasto narkotyków, ćpunów i nożowników, niestety ten upadek przekłada się też na inne dziedziny, m.in właśnie na piłkę nożną.
Przesadzasz, bardzo fajnie się tu mieszka. :)

Jeżeli chodzi o 'drugie miasto Imperium' - cóż, ten tytuł uzurpowały sobie inne miasta brytyjskie. Owszem, centrum miasta powstało dzięki handlowi tytoniu (stąd np. Buchananan Street), ale Glasgow zawsze miało problem z przeludnieniem i biedotą. I nie, to nie wynik tylko i wyłącznie imigrantów z Irlandii.

Jeśli mowa o tym, czy Rangersi brali te rzeczy pod uwagę - nie sądzę. Część z nich pewnie zdawała sobie z tego sprawę, ale większość nie. Swoją wiedzę bazuję na obserwacji Follow Follow, twittera, Heart and Hand - podcast kibiców Rangers, itp. Oczywiście w ten sposób nie zmierzysz jak kibice Rangersów jako ogół reagowali na stwierdzenia o groźbie bankructwa, to jednak na podstawie tych źródeł pozwoliłem wyrobić sobie opinię. :)

Wyglądało to mniej więcej tak:

(kibic Celtiku, podniecony): Rangers are gonna go bust, it's any day, it's any day, it's any day!
(kibic Rangersów, spokojny): Sorry, 'bust' what? I've no idea what you're talking about.

;)

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pt lut 17, 2012 23:12

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 26, 2012 14:41

Młody Szczęsny już na początku derby północnego Londynu wyciągał piłkę z bramki.

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 26, 2012 15:10

Pilit pisze:Młody Szczęsny już na początku derby północnego Londynu wyciągał piłkę z bramki.
Garett Bale oszukał sędziego i wymusił karnego, Szczęsny poleciał z łapami ale w ostatniej chwili je cofną. Sędzia zareagował instynktownie na takie zagranie i wskazał na wapno.
Już Tottenham prowadzi 2:0

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 26, 2012 15:20

Pilit pisze:
Pilit pisze:Młody Szczęsny już na początku derby północnego Londynu wyciągał piłkę z bramki.
Garett Bale oszukał sędziego i wymusił karnego, Szczęsny poleciał z łapami ale w ostatniej chwili je cofną. Sędzia zareagował instynktownie na takie zagranie i wskazał na wapno.
I już 2:2, co za mecz, walka na całego :)

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 26, 2012 15:45

Pilit pisze:
Pilit pisze:
To jest liga angielska już Arsenal prowadzi 3:2 a przegrywali 2:0, ten mecz powinien być pokazany piłkarzom Polonii, jak należy grać gdy przegrywa się dwoma bramkami.

Pilit

Post autor: Pilit » ndz lut 26, 2012 16:03

Pilit pisze:
Pilit pisze:
Pilit pisze:
To jest liga angielska już Arsenal prowadzi 3:2 a przegrywali 2:0, ten mecz powinien być pokazany piłkarzom Polonii, jak należy grać gdy przegrywa się dwoma bramkami.
5:2 68 minuta, tak się gra, aby wyciągnąć z 0:2, trzeba brać z tego przykład.
Mecz rewelacyjny

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » ndz lut 26, 2012 17:36

ARSENAL FC THE PRIDE OF NORTH LONDON

Awatar użytkownika
czajak

Post autor: czajak » ndz lut 26, 2012 18:34

Thankfully, only the northern part of London! ;)
Ostatnio zmieniony ndz lut 26, 2012 18:47 przez czajak, łącznie zmieniany 2 razy.

Krsta

Post autor: Krsta » ndz lut 26, 2012 18:43

Kończąc napinkę. ;)

Może i Arsenal jest dumą północnego Londynu, zaś Chelsea wozi się po reszcie miasta, ale co z tego skoro i tak jesteście daleko za Manchesterem. :)

PoloniaOle

Post autor: PoloniaOle » ndz lut 26, 2012 19:03

Krsta, bez prowokacji proszę, jedni i drudzy mogą nam bardzo pomóc jeszcze w tym sezonie.

Arsenal - imponujący, a to nie pierwszy taki ich numer, Chelsea też nalał w podobnym stylu. Należy być dumnym, że udało się tam wygrać 2-1.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » ndz lut 26, 2012 19:42

czajak pisze:Thankfully, only the northern part of London! ;)
pozwól, że zadam Tobie pytanie, wszakże jesteś kibicem/sympatykiem Chelsea.

Kto jest twórca herbu Chelsea w obecnej jego formie? :)

PoloniaOle

Post autor: PoloniaOle » śr lut 29, 2012 13:57

Szykuje się powrót Mourinho do Chelsea (albo Tot'nam). Latem. W Hiszpanii jednak ch..wo, co?

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... -boss.html

Krsta

Post autor: Krsta » śr lut 29, 2012 14:03

Raczej stawiałbym bym na Chelsea. Wciąż nie wiadomo czy Harry zostanie trenerem kadry, Psycho ma chrapkę na tą fuchę. Ile możesz dostawać w d... od Barcelony? ;)

AvantGarde

Post autor: AvantGarde » śr lut 29, 2012 14:08

Krsta pisze:Raczej stawiałbym bym na Chelsea. Wciąż nie wiadomo czy Harry zostanie trenerem kadry, Psycho ma chrapkę na tą fuchę. Ile możesz dostawać w d... od Barcelony? ;)
heheheh dokładnie :lol:
I znów zacznę jako kibic Barcelony szanować rywala z Madrytu. Tylko niech ten pajac odejdzie.

Pulpet04017

Post autor: Pulpet04017 » sob mar 03, 2012 17:17

Lvp zatopiony, Arsenal gora, bramka Robina MAJSTERSZTYYK:

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt mar 06, 2012 14:02

Zaczynają się zwolnienia w Rangersach! Póki co "dobrowolnie" klub opuścili Gregg Wylde oraz Mervan Çelik (RFC nie umieścili jego naziwska na koszulce, domyślcie się dlaczego ;) ).

Podobno wieczorem wykopali tunel pod ogrodzeniem i tyle ich widzieli. ;)

P.S. Łącznie pięciu piłkarzy zamierza dobrowolnie opuścić klub.

ODPOWIEDZ