np. "Złotka" mogą słabo grać przez 4 lata a i tak zdobędą 2 tytuły ME
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Oczywiście masz rację z tym zajęciem Czechosłowacji. Zrozumiałem o co Ci chodziło, ale oficjalna strona FIFA podaje, że grała Czechosłowacja. Na jakiej zasadzie była to (jeśli naprawdę była) Czechosłowacja - nie wiem. Ja w roku 1938 jeszcze nie żyłem, więc pozostaje mi im wierzyć (przynajmniej póki nie znajdę innego opracowania).maciekl pisze:nie dokońća z tymi czechami 1938 o to chodzi, było to juz po zajęciu Czechosłowacji przez Hitlera ( oczywiście jeśli grali w 38) na pewno powstała wtedy Słowacja księdza Tiso, no i jeśłi grali to faktycznie byli Czechami a nie czechosłowakami.
Z historii miałem piątki ale o takich sprawach nie uczyli.
Muszę to doczytać, to się powymądrzam.
W takim razie za dezikie zwierzęta uważasz też Anglików, Włochów, Holendrów, Polaków, Rosjan... Mam wymieniać dalej? A może przytoczyć przykłady równie spektakularnych rozrób stadionowych urawianych przez nacje powyższe?Vlad pisze:Daj spokoj Specjalista... Turczyn to czlek dziki - przypomnij sobie PUEFA Legia - Besiktas - pilkarze musieli czekac na srdoku boiska na tunel na kolkach pod ktorym mogli zejsc, bo lecialy kamienie i butelki.
Dla mnie to zwierzeta.