W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

SENSACJA??? AUT-ENG2:2

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Luke

SENSACJA??? AUT-ENG2:2

Post autor: Luke » ndz wrz 05, 2004 12:17

Anglicy zastanawiali sie kto bedzie na drugim miejscuw tabeli, potym jak oni zdobeda 6 pktw pierwszych meczach, no i sie przeliczyli! Trzeba teraz pokazac harakter i powalczyc z Anglikamitakjak powalczyli Austriacy!

Jersy

Post autor: Jersy » ndz wrz 05, 2004 12:21

Wszystko zależy od tego czy na bramce nadal będzie stał James. Jeżeli tak to powołałbym samym gości co potrafią mocno walnąć z 40-50 metrów (DD, Szweda albo Mosóra) i zwycięstwo mamy w kieszeni. Ale Janasa nie stać na tak ryzykowną zagrywkę :(

Bronson

Post autor: Bronson » ndz wrz 05, 2004 15:28

Janas nie musi ich powoływać ma ludzi którzy potrafią to robić równie dobrze: Mila, Żewłakow, Krzynówek... a na twojej liście zabrakło Burkharda, który nie tylko umie z dtstansu uderzać mocno ale do tego celnie, w biegu,i z prawie każdej pozycji. Myślę, że z polskich ligowców robi to nawet lepiej niż Dźwigała i Mila (w tym kontekście jest wielkim nieobecnym kadry, ale z drugiej strony Majewski go trochę zastopował sadzając na ławce w poprzednim sezonie [+kontuzje]).

Jersy

Post autor: Jersy » ndz wrz 05, 2004 16:59

Żartowałem przecież...

Kluczem do zwycięstwa będzie dobra gra w obronie, Anglicy będą grali zapewne bardzo szybką dwójką Owen-Defoe dlatego trzeba bardzo uważać na prostopadłe podania. W meczu z Ulsterem odcinanie napastników od takich podań funkcjonowało poprawnie. Niestety ogromne problemy mają polscy stoperzy z przekazywaniem krycia przy wrzutkach (2 bramki z Danią i jedna świetna sytuacja Irlandii). Na pewno Anglicy to zauważą i będą nękali nas takimi zagraniami. A że Lampard, Owen czy Gerrard potrafią grać w powietrzu to wiadomo nie od dzisiaj. Na lewej pomocy musi zagrać Krzynówek nie tylko dlatego że tam się najlepiej czuje ale głównie dlatego iż Gary Neville jest dużo łatwiejszy do ogrania niż Ashley Cole. Beckham w defensywie jest również dużo mniej aktywny od Bridge'a. Środkiem będzie niesamowicie trudno przebić się przez linię pomocy więc może zrezygnować z Mili i postawić na niezłego w odbiorze ale gorszego w rozegraniu Radomskiego?

Bronson

Post autor: Bronson » ndz wrz 05, 2004 18:31

Jersy pisze:Środkiem będzie niesamowicie trudno przebić się przez linię pomocy więc może zrezygnować z Mili i postawić na niezłego w odbiorze ale gorszego w rozegraniu Radomskiego?
Zgadzam się z tobą, że dwójka defensywnych pomocników była by lepsza na Anglię. Ale obawiam się, że Janas postawi znowu na Milę, tym bardziej, że bardzo na obsadę tej pozycji kieszonkowym pomocnikiem Dyskobolii naciska Antoni Piechniczek. Ja to widzę tak:
------------------Dudek----------------
Żewłakow---Bąk---Głowacki---Rząsa
---------Radomski---Lewandowski----
Gorawski--------------------Krzynówek
---------------Żurawski---Niedzielan---
Zamiast Gorawskiego ewentualnie Smolarek, albo "Kosa" ale on musi być w słabej formie, skoro usiadł w sobotę na trybunach"

Boje się tylko trochę że "Janosik" postawi na Rasiaka, bo już od pół roku w kółko powtarza, że: "wysoki Rasiak jest szykowany na walkę w powietrzu z wysokimi obrońcami Anglii"

Luke

Post autor: Luke » ndz wrz 05, 2004 18:45

Nie wieadomo tylko czyNiedzielan sie wykuruje na Anglie. Ewentualnie moze zagrac Kryszal, tylko zeby Janasowi nie przyszlo do glowy wystawianie Rasiaka!!!!

Awatar użytkownika
Lechu579

Post autor: Lechu579 » ndz wrz 05, 2004 19:31

Ładnie zaczynamy, a potem znowu będą mecze o wszystko żeby w końcu odpaść.

Obym się mylił!!!!!!!

Jersy

Post autor: Jersy » ndz wrz 05, 2004 21:11

Ja bym na prawej pomocy mimo wszystko postawił na Gorawskiego a w ataku para Żurawski-Ebi! Niedzielan jest bez formy podobnie jak Rasiak. Kryszałowicz to cień zawodnika z MŚ.

Luke

Post autor: Luke » ndz wrz 05, 2004 21:37

a Smolarkowi moim zdaniem sie nie chce grac dla kadry...

Camel

Post autor: Camel » pn wrz 06, 2004 9:18

Może się niezgodzicie, ale ja bym zaryzykował zmianę Żewłakowa (mimo że grał naprawdę dobrze ) na Baszczyńskiego- dobrze współpracuje w Wisle z Gorawskim, jest szybki i dobrze gra głową, w dodatku zgrany jest z Głowackim. Potrafi ładnie się włączyć w akcję. A gra skrzydłami będzie chyba kluczem w tym meczu. Inną sprawą jest czy Janas zostanie przy ustawieniu 4-4-2. Mam nadzieje, że nie przyjdzie mu do głowy gra jednym napastnikem. W środku obrony konieczine Bąk z Głowackim- tu gra głową i dobre ustawienie przy centrach muszą być idealne, bo takie błędy (wolny zawodnik na 6-7 metrze) jak z Irlandią raczej z Anglikami nie przejdą.
W pomocy na pewno na skrzydłach widzę Krzynówka i Gorawskiego,w środku dałbym Radomeskiego (z większością zadań defensywnych) i jednak Milę -strzał z dystansu i dobre, dośc szybkie przeżuty na skrzydła mogą sie przydać, tylko nie wiem czy da radę z silnie grajacymi fizycznie Anglikami.
Atak : Żurawski no i tu problem: chyba Kryszałowicz bo Niedzielan podobno bez formy, to samo Rasiak.
Pożyjemy, zobaczymy.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pn wrz 06, 2004 9:27

Tu zadna zmiana nic nie da bo i tak Anglicy pojada z nami jak tylko beda chcieli.Nie wiem jak Was ale mnie ta reprezentacja przestala juz dawno interesowac i jest mi teraz naprawde obojetna.Nie uwazam zeby Boruc,Wlodarczyk,Zurawski byli moimi reprezentantami,moze to proste myslenie i troche na skroty ale po co utrudniac sobie zycie.Trener też jest granatem od pluga oderwany,lepiej niech juz siedzi w tych Wronkach,nie wroze sukcesu tej ekipie ludzi,boje sie tylko ze jak to wszystko rypnie to znowu zabiora nam Engela.

Camel

Post autor: Camel » pn wrz 06, 2004 9:49

LINEKER TO MALKONTENT PIERWSZEJ WODY :wink: :wink: NIC TYLKO MARUDZI I NARZEKA :lol: :lol: :lol: Więcej wiary chłopak!!!! :P :P

Jersy

Post autor: Jersy » pn wrz 06, 2004 9:54

Baszczyński jest dobry ale tylko na polską ligę, w reprezentacji się niemiłosiernie gubi (vide wyjazd ze Szwecją albo mecz u nas z USA). To podobny typ jak Zieńczuk, Goliński czy Kuźba - gwiazdy w Polsce, na Zachodzie byłaby głęboka ława. Dlatego należy stawiać na tych co mają pewne miejsce w zachodnich ekipach bo oni na co dzień grają z prawdziwymi gwiazdami. Do takich należy Ebi!

Camel

Post autor: Camel » pn wrz 06, 2004 10:02

A ja jednak spróbowałbym bym z Baszczyńskim chociaż w tej uwadze na temat gwiazd polskiej ligi jest wiele racji. Baszczyński grał już przeciwko wielkim gwiazdom i wg. mnie spisywał się nienajgorzej (np. jeden z najlepszych zawdoników przecikwo Realowi).

Co do Ebiego to ciągle mam mieszane uczucia: niby niezły, dość szybki, gra w niezłym klubie, ale coś jednak brakuje. Może tylko ogrania w reprezentacji, trochę więcej dojrzałości. Jestem za tym aby dawać mu szansę, ale narazie jako zmiennik. Może po paru występach nabierze więcej pewności a partnerzy zaufania do niego.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pn wrz 06, 2004 10:36

Moze troche i marudze,no ale jakos nie "lezy" mi ta reprezentacja.Baszczynski to cienias,nawet w Wisle wygryzl go jakis Serb.Zreszta go nie lubie po oplul Ekwueme jak ten byl jeszcze naszym zawodnikiem,a ja jestem pamietliwy jak ktos podnosi reke na Polonie :wink:

Awatar użytkownika
Luk

Post autor: Luk » pn wrz 06, 2004 13:03

krzynowek na lewa strone, gorawski za zienczuka, radomski za lewandowskiego(co on do diabla robi w kadrze :?: ), kryszalowicz za wlodarzczyka...
i modlic sie o remis...

Luke

Post autor: Luke » wt wrz 07, 2004 20:35

Lineker pisze:Moze troche i marudze,no ale jakos nie "lezy" mi ta reprezentacja.Baszczynski to cienias,nawet w Wisle wygryzl go jakis Serb.Zreszta go nie lubie po oplul Ekwueme jak ten byl jeszcze naszym zawodnikiem,a ja jestem pamietliwy jak ktos podnosi reke na Polonie :wink:

Lineker o jakim serbie mowisz??????????????

ODPOWIEDZ