W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Dream Team EURO

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
Peter

Dream Team EURO

Post autor: Peter » czw cze 24, 2004 11:14

Proponuję taką zabawę, by wpisywać subiektywną 11 (ew. z rezerwowymi) turnieju (z krótkim uzasadnieniem). Oceniam piłkarzy za występy tylko w tych meczach, które widziałem. Moje typy są takie:

bramka - Soerensen - fenomenalny mecz z Włochami, a i potem spisywał się dobrze; byłby Kolinko, ale puścił za dużo bramek

obrona:
- Andrade - super mecz z Hiszpanią - czyścił wszystko i czysto i z super techniką
- Dellas - najlepszy grecki piłkarz - nie do przejścia, na polu karnym jest wszędzie
- Campbell - nie dał w ogóle pograć Francuzom, ani też innym napastnikom, jak cała zresztą obrona angielska
- Laursen - przedstawiciel najlepszego bloku obronnego wśród ćwierćfinalistów
Umieścił bym tu Czecha Bolfa za super mecz z Łotwą (świetny obrońca, nie dość, że wszystko przechwytywał, to nie tylko w tym meczu stanowi zagrożenia na polu karnym rywala; to jego gol głową po rogu dał Banikowi mistrza), ale z Holandią nie zagrał z powodu choroby, a z Niemcami cała czeska obrona spacerowała, a nie grała

pomoc:
- Zidane - chyba nie trzeba uzasadniać, Francja to on
- Nedved - Czechy to on :wink: w dwóch meczach w których zagrał rządził i dzielił na boisku; i strzelić ładnie potrafi :)
- Poborsky - niesamowicie dybluje na prawej stronie, ograł wszystkich obrońców przeciw którym grał i zawsze dośrodkowywał; robi niesamowite rajdy (choć po jego stracie po jednym z nich Łotysze strzelili gola)
- Davids - zasuwa na boisku jak mały samochodzik :) Bardzo pożyteczny, choćby wywalczony karny z Łotwą
Równie dobrze za Poborskiego mógłby wejść Christian Ronaldo, bo grają prawie identycznie; Ronaldo ma niesamowite strzały i podania - w ogóle ich nie sygnalizuje :shock: , ale młody jest, to poczeka na miejce w 11-tce :wink: Za Davidsa mógły wejść Seedorf, który zagrał super mecz z Czechami, wiele razy celnie strzelają, ale któregoś po prostu musiałem wybrać

Atak:
- van Nistelrooy - oj nastrzelał tych bramek :wink: W tym z niesamowitą z Niemcami
- Rooney - że też go nie ma w Polonii :( Niesamowity talent, z tym, że 2 bramkę ze Szwajcarią powinni uznać za samobójczą (eśli tak się stało, to jeszcze tego nie wiem)
Na rezerwie aż 5 piłkarzy: Tomasson, bo to głównie jemu i jego bramkom Dania zawdzięcza awans, Larsson, za piękne bramki z Bułgarią i za to, że jest to główna siła Szwedów, Heinz, bo pokazał, że rezerwowym jest tylko, bo w drużynie może być tylko 11 zawodników (no i 2 bardzo ważne gole, w tym kapitalny z wolnego), Baroś - niesamowita prędkość, technika i już 3 brameczki strzelił :) oraz trochę na wyrost, ale Verpakovskis - strzelił 1 bramkę, ale w meczu z Niemcami pokazał jakie w nim drzemią umiejętności; Może da radę go kupić z Dynama Kijów?

Oczywiście ta 11 może się zmienić z czasem trwania turnieju.
Włochów nie umieszczam z zasady, bo ich nie lubię; nienawidzę cattenacio, a aktorstwo, to ja wolę w kinie i teatrze; do tego to chamy (jak Totti).

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » czw cze 24, 2004 12:04

Van Nistelrooy????
:lol: :lol: :lol:
Bez przesady Piotrus. Ten gosc strzelal bramki:
- Z Niemcami, fakt, byla zajebista
- Z Czechami, po dokladnym przemysleniu nie mam watpliwosci - spalony ewidentny
- Z Lotwa: karny wydrukowany, a druga bramka taka jak z Czechami, czyli ze spalonego
W skrócie: Van Nistelrooy strzelil na tym turnieju jedna bramke...

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » czw cze 24, 2004 12:16

Jorge mam pytanie :?: czy w związku z nieuznaniem przez Ciebie bramek v. Nilsterooya Holandia będzie miała prawo wystąpić w ćwierćfinale :?: bo nie wiem czy typowac w LT :? :lol:
A no i aby oddać kopa: Fringsowi zeszła z Holandią więc Niemce wg. mnie przegrały 0:1 :wink:
A jedenastkę (b. fajny pomysł :idea: :!: ) to po mistrzostwach podam bo "niektóre chopaki to się dopiero zozkrencajom" 8)

Jersy

Post autor: Jersy » czw cze 24, 2004 14:08

Po fazie grupiowej wyglądałoby to u mnie tak:

Sorensen - Zambrotta, Dellas, Laursen - Robben, Zidane, Maniche, Poborsky - Tomasson, Rooney, Baros ławka: Kolinko, Helveg, Cassano, Ljungberg, Larsson.

Antyjedenastka: James - Ivanov (bułgarska 2), Tudor, Desailly - Zenden, Totti, Mostovoi, Beckham - Chapuisat, Pauleta, Bobić

CZARNY KIBIC

Post autor: CZARNY KIBIC » pt cze 25, 2004 7:34

Jersy pisze:Po fazie grupiowej wyglądałoby to u mnie tak:

Sorensen - Zambrotta, Dellas, Laursen - Robben, Zidane, Maniche, Poborsky - Tomasson, Rooney, Baros ławka: Kolinko, Helveg, Cassano, Ljungberg, Larsson.

Antyjedenastka: James - Ivanov (bułgarska 2), Tudor, Desailly - Zenden, Totti, Mostovoi, Beckham - Chapuisat, Pauleta, Bobić
A i tak Abramowicz kupi ich wszystkich :wink:

dywersant

Post autor: dywersant » pt cze 25, 2004 8:58

CZARNY KIBIC pisze:
Jersy pisze:Po fazie grupiowej wyglądałoby to u mnie tak:

A i tak Abramowicz kupi ich wszystkich :wink:

i znowu przegra ligę z arsenalem, a mistrzowską z monaco :wink:

CZARNY KIBIC

Post autor: CZARNY KIBIC » pt cze 25, 2004 9:17

dywersant pisze: i znowu przegra ligę z arsenalem, a mistrzowską z monaco :wink:
Dokładnie :)

ODPOWIEDZ