W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
NFL i MLB
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Ja sie "wychowalem" na uniwesyteckiej lidze. NFL ogladalem tylko w TV - tam gdzie mieszkalem nie bylo zawodowej druzyny. Najblizsza 80 mil - Cardinals.Krombacher pisze:Lew to ty NFL fan i sie nic nie udzielales?
Ogladalem jednak meczyk i zgodze sie z Lwem ale chyba Brady nie powinien zostac MVP...
Zreszta finał bez Broncos albo 49ers mało mnie tam obchodzil...
Maybe next year???
Brak wielkich druzyn troche obnizyl atrakcyjnosc tego finalu...
Ja tez jestem fanem 49ers i oprocz Broncos inni mnie nie obchodza.
Wujas mieszka w SF i opowiadał mi co wyprawiał Jerry Rice i do dzis ma piłke z jego autografem. Poza tym w jego kolekcji jest koszulka z podpisem Montany. To wszystka czeka na mnie...
Nawet bileciki na jaki mecz chce w SF. Jest tylko jeden problem....
wiza...
Za cholere nie chca mi dac
Moze kiedys...
Ale zeby zobaczyc taki mecz naprawde warto czekac
Poczekam...
Wujas mieszka w SF i opowiadał mi co wyprawiał Jerry Rice i do dzis ma piłke z jego autografem. Poza tym w jego kolekcji jest koszulka z podpisem Montany. To wszystka czeka na mnie...
Nawet bileciki na jaki mecz chce w SF. Jest tylko jeden problem....
wiza...
Za cholere nie chca mi dac
Moze kiedys...
Ale zeby zobaczyc taki mecz naprawde warto czekac

Poczekam...
Ja chodizlem na Arizona Wild Cats - Tucson. To uniwersytecka druzyna na ktorej meczach zasiadalo ok 50 tys. widzow.Krombacher pisze:Ale zeby zobaczyc taki mecz naprawde warto czekac
Poczekam...
Nawet mi sie to podobalo - w weekendy uniwersytet na zywo, a w poniedzialem Monday Football Night w TV z NFL ale nie ma jak pileczka kopana. Nic jej nie zdetronizuje...

-
- (P)ierwsza Drużyna
Mialem okazje zwiedzic stadion w Tucson bo bylem tam na Big League Baseball World Series w 2000.fajne dziewuszki mieszkaja w tym studenckim miescie i do meksyku rzut beretem.
tam jest rzeczywiscie wielka zajawka na Dzikie Koty.
a wczorajszy mecz ogladalem w grupie zaprzyjaznionych warszawskich baseballistow i do ostatniej kwarty dotrwal tylko moj brat.
ale doping prowadzilismy konkretny a najwieksze owacje zebrala spiewajaca hymn Beyonce.
no coz nalezy tylko wierzyc ze za rok w finale zagra moja ukochana ekipa DENVER BRONCOS
pozdrawiam wszystkich futbolistów
tam jest rzeczywiscie wielka zajawka na Dzikie Koty.
a wczorajszy mecz ogladalem w grupie zaprzyjaznionych warszawskich baseballistow i do ostatniej kwarty dotrwal tylko moj brat.
ale doping prowadzilismy konkretny a najwieksze owacje zebrala spiewajaca hymn Beyonce.
no coz nalezy tylko wierzyc ze za rok w finale zagra moja ukochana ekipa DENVER BRONCOS

pozdrawiam wszystkich futbolistów

-
- (P)ierwsza Drużyna
niestety nie mielismy wowczas 21 lat
pamietam ze wiele razy chcielismy sie pobawic i "rwac panny na image sportowcow
" ale nigdy nas nie wpuszczano
Mieszkalismy w Coronado Hall na terenie campusu razem z innymi druzynami i bylo generalnie bardzo bardzo wesolo
szkoda ze tylko 2 tygodnie i do tego wszystkie mecze w plecy ale i tak bylo mistrzowsko i caly team wrocil od stop do glow ubrany w ciuchy wildcats
pamietam ze wiele razy chcielismy sie pobawic i "rwac panny na image sportowcow

Mieszkalismy w Coronado Hall na terenie campusu razem z innymi druzynami i bylo generalnie bardzo bardzo wesolo
szkoda ze tylko 2 tygodnie i do tego wszystkie mecze w plecy ale i tak bylo mistrzowsko i caly team wrocil od stop do glow ubrany w ciuchy wildcats
-
Ok. to teraz ja dodam swoje
CHICAGO CUBS
BOSTON RED SOX - obie druzyny za kibicow
NY Yankees to buraki
Chicago ma chyba najlepszych kibicow w usa , niezli sa tez z Kansas City
Chiefs,Green Bay, oraz slynni Oakland Raiders z "Black Hole"
A swoja droga moze tak zorganizowalibyscie taka "czarna dziure" na K6
z NFL
MIAMI DOLPHINS , WASHINGTON REDSKINS , NEW ORLEANS SAINTS
CHICAGO CUBS
BOSTON RED SOX - obie druzyny za kibicow
NY Yankees to buraki
Chicago ma chyba najlepszych kibicow w usa , niezli sa tez z Kansas City
Chiefs,Green Bay, oraz slynni Oakland Raiders z "Black Hole"
A swoja droga moze tak zorganizowalibyscie taka "czarna dziure" na K6
z NFL
MIAMI DOLPHINS , WASHINGTON REDSKINS , NEW ORLEANS SAINTS
-
- (P)ierwsza Drużyna
-
- (P)ierwsza Drużyna
No coz nie bede orginalny.
Jedyne druzyny za jakimi kibicuje w sportach amerykanskich to tylko te z Chicago. kwestie rodzinne i malej znajomosci innych stanow.
Serce mi sie kroi jak patrze jak Bullsy dostaja po dupie.
A historia z tym kibicem co tak pieknie wylapal pileczke w czasie meczu Cubsow to dla mnie rewelka - Caly stan o tym gadal. Od gangow co chcialy mu spalic dom do gubernatora. A tak wogole to kibice cubsow maja swoja opowiesc tez o jakiejs klatwie ( z koza w tresci ) . Nie zalapalem do konca tak wiec nie bede pisal ( moze Rubens mi odswierzysz pamiec).
pozdrowko
MRSCKO
Jedyne druzyny za jakimi kibicuje w sportach amerykanskich to tylko te z Chicago. kwestie rodzinne i malej znajomosci innych stanow.
Serce mi sie kroi jak patrze jak Bullsy dostaja po dupie.
A historia z tym kibicem co tak pieknie wylapal pileczke w czasie meczu Cubsow to dla mnie rewelka - Caly stan o tym gadal. Od gangow co chcialy mu spalic dom do gubernatora. A tak wogole to kibice cubsow maja swoja opowiesc tez o jakiejs klatwie ( z koza w tresci ) . Nie zalapalem do konca tak wiec nie bede pisal ( moze Rubens mi odswierzysz pamiec).
pozdrowko
MRSCKO
-
- (P)ierwsza Drużyna
-
- (P)ierwsza Drużyna
niestety niczego sie nie dowiedzialem ale koze kojarze
na meczach na wrigley field (obiektywnie stadion jest przepiekny a zamiast klasycznego home runa jest tam mistrzowski zywoplot) przeciw Florydzie Marlyns w finale National League ( podczas meczu nr 4 byl ten przeslawetny incydent z tym nieszczesnikiem ktorego jest mi na prawde zal) w TV widzialem koze w barwach czerwono blekitnych w czapeczce itd.- takach ich zywa maskotka nonstop pokazywana przez realizatorow. Niestety nie wychaczylem wowczas o co chodzilo.
apropos Chicago -bardzo ciekawy jest tam podzial geograficzny na fanow Cubs i White Sox na podstawie dzielnic
Czesc miasta (chyba polodnie) to WS -reszta to Cubbies
pozdro
na meczach na wrigley field (obiektywnie stadion jest przepiekny a zamiast klasycznego home runa jest tam mistrzowski zywoplot) przeciw Florydzie Marlyns w finale National League ( podczas meczu nr 4 byl ten przeslawetny incydent z tym nieszczesnikiem ktorego jest mi na prawde zal) w TV widzialem koze w barwach czerwono blekitnych w czapeczce itd.- takach ich zywa maskotka nonstop pokazywana przez realizatorow. Niestety nie wychaczylem wowczas o co chodzilo.
apropos Chicago -bardzo ciekawy jest tam podzial geograficzny na fanow Cubs i White Sox na podstawie dzielnic
Czesc miasta (chyba polodnie) to WS -reszta to Cubbies
pozdro
-
DO RUBENSA I MARIANESCO
THE CUBS TO POLNOC MIASTA A WHITE SOX POLUDNIE
MIASTO PRAKTYCZNIE NIE MA WSCHODNIEJ CZESCI [JEZIORO]
ZACHOD TO CIEZKO MI POWIEDZIEC , CZY COS TAKIEGO ISTNIEJE..
CO DO KLATWY TO W LATACH 40-STYCH CUBS GRALI W FINALE WS
WLASCICIEL JEDNEJ Z POPULARNYCH KNAJP CHCIAL WEJSC Z KOZA
NA STADION , OCZYWISCIE ZOSTAL WYPROSZONY...
I TAK ZACZYNA SIE KLATWA, KOLES PRZEKLAL KLUB ZE NIGDY WIECEJ
NIE ZDOBEDZIE TYTULU MISTRZA..
DLATEGO FANI CUBS WOZILI KOZE NA MECZE DO HOUSTON.
TAKZE JEDLI KOZIE MIESO.PODOBNO TO POMOGLO WEJC DO PLAY OFFS
FANI MARLINS TEZ MIELI KOZE POD STADIONEM DLA ZABAWY.....
I ONI WYGRALI.
RED SOX TEZ MAJA KLATWE "BAMBINO"
CHODZI O GWIAZDE BABE RUTH KTOREGO SPRZEDALI NY YANKEES
KTOS POWIEDZIAL ZE TO KONIEC RED SOX
I TROCHE W TYM PRAWDY .....
POZDRAWIAM
THE CUBS TO POLNOC MIASTA A WHITE SOX POLUDNIE
MIASTO PRAKTYCZNIE NIE MA WSCHODNIEJ CZESCI [JEZIORO]
ZACHOD TO CIEZKO MI POWIEDZIEC , CZY COS TAKIEGO ISTNIEJE..
CO DO KLATWY TO W LATACH 40-STYCH CUBS GRALI W FINALE WS
WLASCICIEL JEDNEJ Z POPULARNYCH KNAJP CHCIAL WEJSC Z KOZA
NA STADION , OCZYWISCIE ZOSTAL WYPROSZONY...
I TAK ZACZYNA SIE KLATWA, KOLES PRZEKLAL KLUB ZE NIGDY WIECEJ
NIE ZDOBEDZIE TYTULU MISTRZA..
DLATEGO FANI CUBS WOZILI KOZE NA MECZE DO HOUSTON.
TAKZE JEDLI KOZIE MIESO.PODOBNO TO POMOGLO WEJC DO PLAY OFFS
FANI MARLINS TEZ MIELI KOZE POD STADIONEM DLA ZABAWY.....
I ONI WYGRALI.
RED SOX TEZ MAJA KLATWE "BAMBINO"
CHODZI O GWIAZDE BABE RUTH KTOREGO SPRZEDALI NY YANKEES
KTOS POWIEDZIAL ZE TO KONIEC RED SOX
I TROCHE W TYM PRAWDY .....
POZDRAWIAM
-
- (P)ierwsza Drużyna
Witam wszystkich. Dla czesci jestemn tu "nowy", dla niektorych "stary znajomy". Jakby nie bylo forum czytuje regularnie, nie pisywalem od dawna ale czas to zmienic, bo i temat temu sprzyja.
Co do MLB to jakos nie moge przelknac baseball'u jako takiego. Za malo "kontaktu" w tej grze, jak dla mnie. Ale NFL to cos pieknego.
Zdecydowanie jestem nastawiony na te ekipy, ktore dominuja na boisku dzieki obronie. Bo jak mawia John Madden: "atakiem wygrywa sie mecze, obrona wygrywa sie SuperBowl". Przyklad najlepszy - ubiegloroczna miazga jaka z Rich'a Gannon'a i Jerry'ego Rice'a zrobili obroncy Bucc's. To byla masakra, inaczej sie tego nie da nazwac, szczegolnie, ze to byl final a Gannon uchodzi za jednego z najlepszych QB.
Aczkolwiek, po trosze wbrew temu co powiedzialem, kibicuje Minnesota Vikings (to ekipa bazujaca na swietnym ataku).
Ktos tu pisal ze niejaki NcNabb to gwiazdor? Hmm, a co powiecie o Vick'u z Falcons i Culpepper'ze z Viks? To sa dopiero rozgrywajacy. Niesamowita sila ramienia + szybkie nogi. To sa wlasnie doskonali "scramblerzy".
Co do Jerry'ego Rice'a to jego czas juz minal, pokazal to dobitnie ubiegloroczny final. Teraz w NFL na pozycjah wide receiver'ow rzadza Terry Owens i Randy "FreakGuy" Moss (z "mojej" Minnesoty!!).
I na koniec - nie wiem kto (sorry) to napisal, ale Pan Michalowicz, ktory komentuje football w C+ nie ma o tym pojecia. Zalapal sie pewnie dlatego, ze czesto bywal w USA i mial jako takie pojecie. Final ogladalem i bylem zalamany tym, co opowiadal. Kumpel, z ktorym ogladalem ten mecz, nie ma pojecia o footballu, wiec dawal sobie kity wciskac. Ale ja mam o tym dosc spora wiedze i uwierzcie mi, ten kolo to zalamka. Myli najbardziej elementarne pojecia a o samej taktyce nie ma pojecia.
PS. Co jest nawspanialsze w footballu? Zawsze myslalem, ze 50+ jardowe podania albo 20+ jardowe rushe. A widzieliscie kiedys w akcji Troy'a Malloy'a? Obroncy, o ktorych mowi sie "hard-hitting" rzadza!!
Krombacher: Cards faktycznie graja w Arizonie. W ostatniej akcji sezonu regularnego zdobyli przylozenie, ktore wyeliminowalo z wild-card moja Minnesote. Zespol jest w przebudowie o czym swiadczy fakt, ze jako podstawowi WR graja tam dwaj rookies. Jeden z nich nazywa sie Anquian Boldin i jest/bedzie po prostu niesamowity.
Pozdro dla fanow NFL.
Co do MLB to jakos nie moge przelknac baseball'u jako takiego. Za malo "kontaktu" w tej grze, jak dla mnie. Ale NFL to cos pieknego.
Zdecydowanie jestem nastawiony na te ekipy, ktore dominuja na boisku dzieki obronie. Bo jak mawia John Madden: "atakiem wygrywa sie mecze, obrona wygrywa sie SuperBowl". Przyklad najlepszy - ubiegloroczna miazga jaka z Rich'a Gannon'a i Jerry'ego Rice'a zrobili obroncy Bucc's. To byla masakra, inaczej sie tego nie da nazwac, szczegolnie, ze to byl final a Gannon uchodzi za jednego z najlepszych QB.
Aczkolwiek, po trosze wbrew temu co powiedzialem, kibicuje Minnesota Vikings (to ekipa bazujaca na swietnym ataku).
Ktos tu pisal ze niejaki NcNabb to gwiazdor? Hmm, a co powiecie o Vick'u z Falcons i Culpepper'ze z Viks? To sa dopiero rozgrywajacy. Niesamowita sila ramienia + szybkie nogi. To sa wlasnie doskonali "scramblerzy".
Co do Jerry'ego Rice'a to jego czas juz minal, pokazal to dobitnie ubiegloroczny final. Teraz w NFL na pozycjah wide receiver'ow rzadza Terry Owens i Randy "FreakGuy" Moss (z "mojej" Minnesoty!!).
I na koniec - nie wiem kto (sorry) to napisal, ale Pan Michalowicz, ktory komentuje football w C+ nie ma o tym pojecia. Zalapal sie pewnie dlatego, ze czesto bywal w USA i mial jako takie pojecie. Final ogladalem i bylem zalamany tym, co opowiadal. Kumpel, z ktorym ogladalem ten mecz, nie ma pojecia o footballu, wiec dawal sobie kity wciskac. Ale ja mam o tym dosc spora wiedze i uwierzcie mi, ten kolo to zalamka. Myli najbardziej elementarne pojecia a o samej taktyce nie ma pojecia.
PS. Co jest nawspanialsze w footballu? Zawsze myslalem, ze 50+ jardowe podania albo 20+ jardowe rushe. A widzieliscie kiedys w akcji Troy'a Malloy'a? Obroncy, o ktorych mowi sie "hard-hitting" rzadza!!
Krombacher: Cards faktycznie graja w Arizonie. W ostatniej akcji sezonu regularnego zdobyli przylozenie, ktore wyeliminowalo z wild-card moja Minnesote. Zespol jest w przebudowie o czym swiadczy fakt, ze jako podstawowi WR graja tam dwaj rookies. Jeden z nich nazywa sie Anquian Boldin i jest/bedzie po prostu niesamowity.
Pozdro dla fanow NFL.