Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
suligus
Z wyników ankiety przedstawionej w Życiu Warszawy wynika, że tylko 13% warszawiaków zgadza się żeby miasto finansowało "Stadion Narodowy" na Łazienkowskiej.
Oczywiście nie wynika z tego, że 87% chciałoby, zeby finansować taki stadion przy K6
Ale poparcie w społeczeństwie dla finansowania piłki nożnej jest marne. To dowodzi tego o czym mówiłem zawsze - że 90% "Warszawiaków" ma w d... piłkę niezależnie od klubu. Ma to dobre i złe strony. Dobre dla mnie to takie, że jest wielki potencjał nie zarażony zieloną zarazą. Trzeba do niego dotrzeć i przekonać, że mecz nie jest miejscem jedynie dla pijanych łysych troglodytów. Nie będzie to łatwe, ale perspektywy są....
-
wanderer
heh to zly ale tez dobry wynik - trzeba robic wszystko zeby miast nie realizowalo tej inwestycji bo to w nas bije ...

-
Pilit
wanderer pisze:heh to zly ale tez dobry wynik - trzeba robic wszystko zeby miast nie realizowalo tej inwestycji bo to w nas bije ...

Dla mnie nie ma znaczenia czy to bije w nas czy nie. Według mnie miasto ma ważniejsze cele niż budowa stadionu, dokończenie pierwszej linii metra, rozpoczęcie i dokończenie inwestycji drogowych, doinwestowanie szkolnictwa. Polonię i Legię miasto powinno jedynie wesprzeć kilkoma milionami zł, i to wszystko. Najważniejszym zadaniem jakie stoi przed miastem jest zawiązanie spółek które by zajeły się budową stadionów. W kwesti gruntów popieram Kaczyńskiego - miasto nie może stracić kontroli nad gruntami, czyli nie powinno wchodzić aportem w majątek spółek.
-
Badenow
Stadion w Warszawie jest potrzebny. bije to w nas bo wtedy my nie dostaniemy kasy na modernizacje K6, ale Kaczynski to preciez kibic Legii wiec na pewno bedzie dązył do budowy tego stadionu.
-
Lechislaw
- IFC POLONI@
autor: Lechislaw » ndz lut 29, 2004 14:40