W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Liga Światowa

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
Kwik
Kontakt:

Post autor: Kwik » sob lip 09, 2005 19:32

Pierwszy set:
Serbia i Czarnogóra - Polska 24:26

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » sob lip 09, 2005 21:21

Prowadzlismy 2:0 i w 3 secie 22:18 i przegralsimy mecze 3:2.Tradegia.

Awatar użytkownika
ALF

Post autor: ALF » sob lip 09, 2005 21:27

w 3 secie bylo 22:17 :) To tak dla scislosci :D

Widac ze nie mamy jeszcze druzyny tylko zbieranine przecietnych grajkow :(

Sałata

Post autor: Sałata » sob lip 09, 2005 21:50

Mylisz się ALF!!!!! Mamy drużynę!!!! I to całkiem niezłą.... Uważam ze jesteśmy teraz w czołówce siatkarskiej elity!!!! W dzisiejszym meczu byliśmy lepsi od Serbów ale przegraliśmy na własne życzenie.... u rywali obudził się Milijkovic i efekt widzieliśmy!!!! Mogą winić sami siebie bo czuli się finalistami gdy mieli w setach 2:0 i prowadzili 18:22.... Szkoda :cry: ale zycze im jak najlepiej i oby wygrali z Kubą...

SKJ

Post autor: SKJ » sob lip 09, 2005 22:06

ALF pisze:w 3 secie bylo 22:17 :) To tak dla scislosci :D

Widac ze nie mamy jeszcze druzyny tylko zbieranine przecietnych grajkow :(

He, he a ja myślałem, że takie biadolenie to tylko jest odnośnie naszych piłkarzy :lol: Mówię Ci drewna straszne drewna. Kogo oni biorą do tej kadry? Same patałachy :wink: :lol: Chociaż swoją drogą też się wkurżyłem,że nie wygrali. Echhhhh ależ była szansa. Oby się nie załamali tylko :?

Awatar użytkownika
Kwik
Kontakt:

Post autor: Kwik » ndz lip 10, 2005 6:02

Porażka na własne życzenie... :x

Bronson

Post autor: Bronson » ndz lip 10, 2005 11:24

SKJ pisze:He, he a ja myślałem, że takie biadolenie to tylko jest odnośnie naszych piłkarzy :lol: Mówię Ci drewna straszne drewna. Kogo oni biorą do tej kadry? Same patałachy :wink: :lol: Chociaż swoją drogą też się wkurżyłem,że nie wygrali. Echhhhh ależ była szansa. Oby się nie załamali tylko :?
O co Ci chodzi Człowieku, na każdym kroku biadolisz jak to na naszym forum wszyscy biadolą, to się już robi wkurzające. Przecież forum dyskusyjne jest po to, żeby każdy wyraził swoje zdanie. A, że nie wszsycy patrzą na sprawy klubu z optymizmem, to już chyba nie Twoja sprawa?
A w temacie: Szczyt Frajerstwa - przegrać mecz, który był wygrany

SKJ

Post autor: SKJ » ndz lip 10, 2005 12:42

Nie biadolę tylko się wyśmiewam a to różnica :lol: . KONSTRUKTYWANA KRYTYKA JESTEM NA TAK, wieczna rozpacz, lament i niezadowolenie z KAŻDEJ decyzji- JESTEM NA NIE. I tyle. Chcesz płakać i się żalić jacy to wszyscy są be? To płacz nikt Ci przecież nie zabrania. Kupią kogoś z 1 ligi-źle, bo drewniak, z 4 ligi-źle, bo jak się może nadawać do ekstraklasy. Wygrają 4-0-źle, bo przeciwnik się rozpada. I tak w kółko. Nie dziw się,że niektórzy już śmieją się z takich płaczków. Metoda wet za wet przynosi złość każdego forumowicza. Moja metoda wyśmiewania zmusza przynajmniej do myślenia...Chyba :D
Pozdrawiam Cię i piszę to poważnie.

Bronson

Post autor: Bronson » ndz lip 10, 2005 12:58

Ja tam nie chce płakać i żalić się, że ktoś jest Be, ale dlaczego się nabijasz z tych którzy płaczą, przecież to normalne, że każdy by wolał gwiazdy w drużynie. A czy twoja metoda wyśmiwania zmusza do myślenia... wątpie, z całą pewnością jednak psuje krew... sam zresztą pisałeś o ty, jacy to kibice nie są podzieleni, a sam dolewasz oliwy do ognia swoim czepialstwem. Niedługo pojawią się pretensje, że komuś jest za wesoło, a komuś znowu za bardzo nijak. Więc może lepiej się skupić na meritum sprawy a nie tylko cały czas czepiać się innych, że robią to do czego mają przecież prawo.

Lechislaw
IFC POLONI@

Post autor: Lechislaw » ndz lip 10, 2005 19:55

Welcome back :? Witamy starą drużynę, stare nawyki i niestety stare błędy. Dla mnie trzeci set meczu z Serbią to jak najgorsza powtórka z przeszłości tej samej drużyny, już raz z Serbią zresztą przegraliśmy ważny mecz w dokładnie w ten sam sposób, wtedy było 23-17 :? Strasznie mi się to oglądało, miałam nadzieję, po rundzie interkontynentalnej i kilku naprawdę niezłych meczach że tak już nie będzie. Mam wrażenie że to wszystko kwestia psychiki... Tak blisko sukcesu jeszcze nie byli i ta możliwość pewnie chłopaków szczególnie tych młodszych sparaliżowała... Mam nadzieję, że do przyszłego weekendu nie zapomną goryczy porażki i w obliczu mozliwości osiągnięcia sukcesu, staną/zagrają na odpowiednio wysokim poziomie.

A najbardziej mnie wkurza, że za tydzień znów będę się wpatrywała w tv i im kibicowała... Nawet jeśli po sobocie na to nie zasługują :?

Anu

SKJ

Post autor: SKJ » ndz lip 10, 2005 20:31

[quote="Lechislaw"]Welcome back :? Witamy starą drużynę, stare nawyki i niestety stare błędy. Dla mnie trzeci set meczu z Serbią to jak najgorsza powtórka z przeszłości tej samej drużyny, już raz z Serbią zresztą przegraliśmy ważny mecz w dokładnie w ten sam sposób, wtedy było 23-17 :? Strasznie mi się to oglądało, miałam nadzieję, po rundzie interkontynentalnej i kilku naprawdę niezłych meczach że tak już nie będzie. Mam wrażenie że to wszystko kwestia psychiki... Tak blisko sukcesu jeszcze nie byli i ta możliwość pewnie chłopaków szczególnie tych młodszych sparaliżowała... Mam nadzieję, że do przyszłego weekendu nie zapomną goryczy porażki i w obliczu mozliwości osiągnięcia sukcesu, staną/zagrają na odpowiednio wysokim poziomie.

A najbardziej mnie wkurza, że za tydzień znów będę się wpatrywała w tv i im kibicowała... Nawet jeśli po sobocie na to nie zasługują :?

A mnie się wydaje,że to starsi wysiadają psychicznie. Przecież w końcówce tego trzeciego seta to Zagumny słabiej rozgrywał, Świderski walił raz po raz w antenkę, a Gruszka nie istniał na placu. Młodzi a szczególnie Wlazły robili co mogli. Wydaje mi się,że to właśnie młodzież ciągnie do przodu. Dziś po prostu zabrakło chyba pary w gwizdku. Zgaśli kondycyjnie w 4 secie. Potem jeszcze chwilowy zryw, który był chyba tylko dzięki Kubańczykom, którzy byli zdenerwowani i psuli sporo piłek. Szkoda, szkoda, szkoda

Anu
IFC POLONI@

Post autor: Anu » pn lip 11, 2005 9:42

SKJ pisze:A mnie się wydaje,że to starsi wysiadają psychicznie. Przecież w końcówce tego trzeciego seta to Zagumny słabiej rozgrywał, Świderski walił raz po raz w antenkę, a Gruszka nie istniał na placu. Młodzi a szczególnie Wlazły robili co mogli. Wydaje mi się,że to właśnie młodzież ciągnie do przodu. Dziś po prostu zabrakło chyba pary w gwizdku. Zgaśli kondycyjnie w 4 secie. Potem jeszcze chwilowy zryw, który był chyba tylko dzięki Kubańczykom, którzy byli zdenerwowani i psuli sporo piłek. Szkoda, szkoda, szkoda
Na temat meczu z Kubą się nie wypowiadam, bo go nie oglądałam - po tym co chłopaki zaprezentowali przez pierwsze 2 i 3/4 seta w sobotę trzecie miejsce mnie absolutnie nie satysfakcjonowało... Chociaż w piątek wzięłabym w ciemno.

Aaaaaaaaaaaaaaaaa :!: :!: :!: Co za pierdoły i ciapy cholerne :!: :!:

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » pn lip 11, 2005 9:50

Zawsze mowilem, ze to sa cipy. Ladowane w nich pieniadze i nadzieje ida na marne. Zawodza kibicow i sponsorow na kazdym kroku i tak juz od praktycznie 10 lat.
Nie potrafia postawic kropki nad "i" tak jak w tegorocznej LŚ, ale czesciej maja problemy z napisaniem samego "i" bez tej kropki nad :D

Anu
IFC POLONI@

Post autor: Anu » pn lip 11, 2005 11:04

Ty Lew to zupełnie jak piłkarze Polonii... A jakoś nie zauważyłam żebyś z tej okazji rzadziej się na meczach pojawiał... To się odpiórkuj od chłopaków :twisted:

Anu
IFC POLONI@

Post autor: Anu » pn lip 11, 2005 11:15

statystyki turnieju finałowego: najlepiej punktujący - 1. Ivan Miljkovic - 68 pkt, na czwartym miejscu Gruszka - 47 pkt; wśród najskuteczniejszych Gruszka drugi (53.01%), Wlazły trzeci (50.82%); najlepiej serwujący: Świderski czwarty; najlepiej rozgrywający Guma drugi... Wszystko pięknie, tylko Ignaczak jest najniżej wśród libero, co jakby wszystko tłumaczy...

Ale przecież juz w piątek kolejny turniej :)

SKJ

Post autor: SKJ » pn lip 11, 2005 11:19

Anu pisze:statystyki turnieju finałowego: najlepiej punktujący - 1. Ivan Miljkovic - 68 pkt, na czwartym miejscu Gruszka - 47 pkt; wśród najskuteczniejszych Gruszka drugi (53.01%), Wlazły trzeci (50.82%); najlepiej serwujący: Świderski czwarty; najlepiej rozgrywający Guma drugi... Wszystko pięknie, tylko Ignaczak jest najniżej wśród libero, co jakby wszystko tłumaczy...

Ale przecież juz w piątek kolejny turniej :)
No i to potwierdza,że chłopaki są nawet nieźli, ale gdy trza zadać decydujący cios to się gubią jak dzieci we mgle :evil:

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » pn lip 11, 2005 11:20

Anu pisze:Ty Lew to zupełnie jak piłkarze Polonii... A jakoś nie zauważyłam żebyś z tej okazji rzadziej się na meczach pojawiał... To się odpiórkuj od chłopaków :twisted:
W ciagu tych 10 lat nasi kopacze jakies tam sukcesy (proporcjonalnie) odniesli. A poza tym to i tak nie rzutuje :wink:

ODPOWIEDZ