W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Derby Madrytu

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
DZIADEKKSP

Derby Madrytu

Post autor: DZIADEKKSP » ndz sty 09, 2005 21:13

I jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest :!: :!: :!:
Atletico - Królewski REAL 0:3 :!: :!: :!:
Co za piękny wynik :D :D :D

mwp

Post autor: mwp » ndz sty 09, 2005 22:05

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Czy wygrywasz, czy nie...

Ale w rewanżu bedzie cztery do jaja dla Atletico :lol: :lol:

CruelDemon
Kontakt:

Post autor: CruelDemon » ndz sty 09, 2005 22:50

Real dziś ładnie ich wypunktował . Mimo dosyć słabej gry ( ciekawe jak w takim razie określić gre Torresa :) :)
ładnie ich wypunktowali !! REAL MISTRZ !! :)

[j][a][z][z][y]
IFC POLONI@

Post autor: [j][a][z][z][y] » pn sty 10, 2005 11:47

bez kitu n ie rozumiem jak można kibicować Realowi.

Serio.

po prostu nie jestem w stanie tego zrozumieć.
Nie atakuję tu kibiców tego klubu bynajmniej ale jeszcze nigdy żaden argument mnie nie przekonał jak można kibicować temu czemuś.

to jakieś nieporozumienie...

Jedynym prawdziwym klubem Madrytu jest Athletico i basta.

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » pn sty 10, 2005 13:56

Obrazek
Jedynym prawdziwym komunistycznym klubem Madrytu jest Atletico i basta

Roy

Post autor: Roy » pn sty 10, 2005 14:04

pool pisze: bez kitu nie rozumiem jak można kibicować Realowi.

To Real Madryt jest prawdziwą wizytówką i chlubą stolicy Hiszpanii. To właśnie ten Klub przez lata kochany był przez madrytczyków - hiszpańskich patriotów.

A to, że w ostatnich latach stał się klubem kosmopolitycznym, skomercjalizowanym i wypchanym gwiazdorami - niewiele zmienia.

Rozumiem jednak, że jest Ci to nie w smak. Pewnie dlatego, że Hiszpania jest jedynym normalnym krajem, w którym potęgą jest klub, który dzięki swej historii i tradycji na to miano zasługuje. I przez lata osiągał wielkie sukcesy, a nie tułał się po III ligach.

[j][a][z][z][y]
IFC POLONI@

Post autor: [j][a][z][z][y] » pn sty 10, 2005 15:05

Jardel pisze:Obrazek

phi....

też mi coś ....

Roy pisze:Real Madryt jest prawdziwą wizytówką i chlubą stolicy Hiszpanii. To właśnie ten Klub przez lata kochany był przez madrytczyków - hiszpańskich patriotów.
nie przekonałeś mnie :lol:
Roy pisze:A to, że w ostatnich latach stał się klubem kosmopolitycznym, skomercjalizowanym i wypchanym gwiazdorami - niewiele zmienia.
dla mnie zmienia wiele.

Roy pisze:Rozumiem jednak, że jest Ci to nie w smak. Pewnie dlatego, że Hiszpania jest jedynym normalnym krajem, w którym potęgą jest klub, który dzięki swej historii i tradycji na to miano zasługuje. I przez lata osiągał wielkie sukcesy, a nie tułał się po III ligach.

aaaa no faktycznie !! Już wszystko jest dla mnie jasne :lol: :lol: :lol:

Wielki Real !! pora by mu w końcu ktos dokopał, bo nadal mnie nie przekonuje mit o jego potędze. A te gwiazdki co tam niby świecą zamiast grać tylko działają mi na nerwy. Nawet Zidane'a przestałem lubic odkąd tam grywa.

żenada.

Bober

Post autor: Bober » pn sty 10, 2005 15:13

Jardel pisze:Obrazek
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Skad ti sie zwialez kochani. Poinformuj sie troche zamiast takie zecy mowic. Wajnie ze nikt z Atletico ciebie nie cita.
Jediny klub lewicowi w Madricie to Rayo Vallecano. Frente Atletico tak samo jak Ultra Sur to prawica.
Jesus, nie macie problemow ze sobom kiedy takie bzdury pizecie???

Pozdro

[j][a][z][z][y]
IFC POLONI@

Post autor: [j][a][z][z][y] » pn sty 10, 2005 15:19

hehehehe Bober jak zwykle czujnym okiem :D

pozdro :D :D :D

Roy

Post autor: Roy » pn sty 10, 2005 15:22

Faktycznie - Bober ma trochę racji. Atletico nie jest klubem lewicowym.

Skoro już tu jesteś Bober, to może odpowiesz mi na pytanie - co miał znaczyć transparent "101% antimadridistas", wywieszony w sektorze kibiców Atletico?

Z góry dzięki.

Bober

Post autor: Bober » pn sty 10, 2005 15:33

To znacy 101% przeciwko madridystow.

Pozdro.

Roy

Post autor: Roy » pn sty 10, 2005 15:36

:)

Tyle wiem. Ale dziwny sposób wyrażania niechęci w stosunku do znienawidzonej ekipy z tego samego miasta.

U nas np. ubliża się Legii, ale nigdy nie Warszawie 8)

Bober

Post autor: Bober » pn sty 10, 2005 15:43

Madridisci, u naz to kibice Realu, nie ludzie z Madrytu jako miasto. Oproc tego byla cala oprawa przeciwko Realu Madryt. Ta oprawa byla z 7 "glowny grzechy"??? Chyba to sie tak mowi. Jeden Grzech - Jeden grac Realu. Naprawde im to dobrze wizlo.

Pozdro.

Roy

Post autor: Roy » pn sty 10, 2005 15:46

Bober pisze:Madridisci, u naz to kibice Realu, nie ludzie z Madrytu jako miasto.
O! Właśnie takiego wyjaśnienia oczekiwałem.

I jeszcze jedno pytanie do Ciebie: Bliżej Wam do Ultras Sur czy Frente Atletico?

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pn sty 10, 2005 16:18

Z tego co tam sobie wiem ,to chyba Zaragoza miała zgodę kiedyś z Atletico-no, moze nie zgodę,ale przynajmniej się tolerowali.Albo juz mi się totalnie popier...
Bober popraw- Atletico to klub ,któremu kibicuje biedniejsza częśc Madrytu. Co do węszenia po komunistach- żle trafiliście. Zauważcie jak wygląda oprawa meczów Atletico vs Athletic Bilbao albo Atletico vs Real Sociedad.Kibice Atletico zawsze jawnie prezentują hiszpańskie flagi."Komunistyczny" klubik to min.Celta Vigo,tam Rosjan czczą do dzisiaj...Karpina i Mostowoja.Trochę dystansu z tą polityką.

"Prawe"- Real M. ,Atletico, Espanyol Barcelona, Betis Sevilla,Sporting Gijón

"Lewe" -wszystkie (?) baskijskie, Celta, Deprtivo, Sevilla FC, Rayo Vallecano

Tak mniej więcej.

Bober-czemu Wy tych biednych Basków tak nie lubicie? ;)

j....ć politykę.

Bober

Post autor: Bober » pn sty 10, 2005 17:12

Teraz nie mami stosunki ani z Ultra Sur ani z Frente Atletico. Ale prawda jest ze wiele Ligallo ma przyjaciol wsrod Ultra Sur.
Prawda tez ze kazdy z tych 3 ma sporo wspolnych wrogow tak ze tez sie za to sanujemy.

Kiedys mielismy lepze stosunki, taki "uklad" z Frente Atletico, ale to sie zerwalo.

W Hizpanii jest sporo politiky nie stety. Prawie wszystko sie bierze z Baskow i Kataloncikow, ktorzy uziwajom pilke jako mitingi politiczne. Dzieki temu jest sporo faszismu w innich klubach, zeby byla jakas "kontra". Tan naprawde to baskowie i kataloncici (pamientajcie ze mowiem o tych radikalnych nie o wszystkich) mowiom ze som lewicom, ale zachowujom sie tak zamo jak nazisci. Baskowie mizlom ze ich krew jest lepza niz nasza, ze hizpanie to ciganie itp... Kataloncici mizlom ze u naz nie ma kultury i ze Hizpania jest Hizpania dzieki nim.
Dlatego tak latwo ich nie lubic.

Pozdro.

Awatar użytkownika
DZIADEKKSP

Post autor: DZIADEKKSP » pn sty 10, 2005 20:47

Skoro kibicuje temu klubowi ponad 15 lat to mimo że wkur...a mnie sprowadzanie bufonowatych gwiazdorów to i tak w moim sercu był jest i będzie REAL

NESSUNO

Post autor: NESSUNO » śr sty 12, 2005 12:49

Florentino Perez przeminie, razem ze swą bzdurną wizją klubu jako produktu marketingowego. A Real znów będzie normalny. I jak zawsze WIELKI.

Awatar użytkownika
DZIADEKKSP

Post autor: DZIADEKKSP » śr sty 12, 2005 19:20

NESSUNO - obyś miał racje !!!!
Za dużo gwiazd a za mało tych co kochają klub w którym grają

El Torrero

Post autor: El Torrero » czw sty 13, 2005 9:36

ja tam jestem za bialo-czerwonymi pasami,
w przyszlym sezonie bedzie lepiej :D
oby :wink:

Awatar użytkownika
Jerrygo MAG
Kontakt:

Post autor: Jerrygo MAG » pn mar 14, 2005 11:30

DZIADEKKSP pisze:Skoro kibicuje temu klubowi ponad 15 lat to mimo że wkur...a mnie sprowadzanie bufonowatych gwiazdorów to i tak w moim sercu był jest i będzie REAL

DZIADEKKSP --> a jaki byl ostatni wynik z Bilbao, drugie pytanie ile to brameczek strzelil Realowi prawy obronca Athletic Asier Del Horno, chodzi mi o ostatnie 5 meczy tych druzyn ;) ?

Awatar użytkownika
DZIADEKKSP

Post autor: DZIADEKKSP » pn mar 14, 2005 17:22

Jerrygo MAG pisze:
DZIADEKKSP pisze:Skoro kibicuje temu klubowi ponad 15 lat to mimo że wkur...a mnie sprowadzanie bufonowatych gwiazdorów to i tak w moim sercu był jest i będzie REAL

DZIADEKKSP --> a jaki byl ostatni wynik z Bilbao, drugie pytanie ile to brameczek strzelil Realowi prawy obronca Athletic Asier Del Horno, chodzi mi o ostatnie 5 meczy tych druzyn ;) ?
Nie chce mi się nawet sprawdzać ..wiem tylko że chcą go ściągnąć do REALU :D i nie wymagaj żebym pamiętał wynik z Bilbao ..co roku przecież jest w plecy
Jako kibic Athletic wiesz doskonale że dla nich mecz z REALEM to najważniejszy w sezonie ..a ich "miłość" do Realu nie ma granic

ODPOWIEDZ