W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Bedzie hokej w Stolicy !!!
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
Siekiera69
No to może ja rozświetlę sprawę z szalikiem i z koszulkami Unii. Do baru (tuż obok sektora gdzie siedzi Unia) idzie trzech narąbanych kibiców Wojasa. Unia ich zaczepia i zaczyna się szamotanina (no kilka kopów i strzałów
) i wtedy jeden gubi szal. Unia w koszmarnej przewadze i na dodatek kolesie z Legii chcą potem pomagać Unii lub już w trakcie pomagają. Ten chłopak w szaliku Legii i koszulce Unii jest z Warszawy. Koszulki rozdawali tylko za okazaniem zaproszenia i to po jednej na głowe, choć pazerne vipy jak zwykle łapią po kilka. Ogólnie wyrównany mecz i zacięta walka na lodzie. Aaaa no i konfenansjer na łyżwach 
To musiałem załapać się na koniec akcji przy WC i wyjściu. Widze, że jednak paru Polonistów było na meczyku. Nierozumiem tylko czemu Podhalanie nie wywiesili tej drugirj flagi ala Wielka Brytania.
Konfenansjer był zajefajny
a jaką ładną jaskółeczkę zrobił na koniec.
Tylko czemu na następny mecz musimy czekać niewiadomo ile.
Konfenansjer był zajefajny
Tylko czemu na następny mecz musimy czekać niewiadomo ile.
Kiedys bylem na jednym z meczy finalowych Unia - Podhale i jechalem autobusem z kibicami z Oswiecimia. Tyle ile oni mieli przeroznych barw klubowych przy sobie to w zyciu nie widzial w jednym miejscu i to bez rozlewu krwimwp pisze:Siedziałem wśród nich i zdenerwowali mnie szalikiem Ległej
A byly szale: oczywiscie Unii, Legii, Widzewa, Arki
Z drugiej strony nie pamietam spotkalem ich jadac na hokej czy z inej okazji ale faktem jest, ze bylem na takim meczu i to ze widzialem taka mozaike
Super sie czytalo Wasza rozmowe, dzieki za relacje. Na meczu niestety nie bylem bo sie za pozno zorientowalem
Strasznie mi przykro z tego powodu
Mam bardzo serdecznych przyjaciol z Oswiecimia ale oni sa bardziej za Cracivia a podobno ostatni Unia z Wisla szuka kontaktow. Natomiast kiedys na Podhalu mocno sympatyzowano z nasza Polonia... tak, tak... natomiast teraz chyba oni tez z Wisla sie kumaja... mimo tego zawsze w moim sercu bedzie miejsce dla podhala, bo mieli takich kibicow jak nikt
Znajomi z Nowego Targu i wspomniana ekipa z Oswiecimia plus do tego Katowice, oni wszyscy mi opowiadali o niesamowitej atmosferze na hoku , ale ja nigdy nie bylem na zadnym meczu. Az mi wstyd, a tu taka okazja byla...[/list]
-
Roy
Hokej na lodzie to moja ulubiona dyscyplina sportu zaraz po piłce nożnej.
Pamiętam latałem kilka razy na Torwar II na mecze SMS-u Warszawa i rzeczywiście od mniej więcej połowy sezonu zaczęli tam coraz częściej zaglądać fani Legii, może jednak dobrze się stało, że SMS padł, bo nasi sąsiedzi, choć nieudolnie, robili wszystko, aby z SMS-u zrobić swoją autonomiczną sekcję.
Mimo wszystko szkoda trochę SMS-u. Wygrywał sporo prestiżowych meczów. Pamiętam choćby takie wyniki jak 5:0 z Podhalem czy 8:2 z Unią, a jeden mecz potrafili wygrać (nie pamiętam rywala) 22:0 i chyba na wyjeździe.
SMS-em ta drużyna była tylko z nazwy, bo grali tam Białorusini i 2-3 czołowych polskich hokeistów. Była niezła banda. Ale jak przyszło do play off to stwierdzili, że już się nie bawią i odpadli ze znacznie niżej notowanym Stoczniowcem Gdańsk (chyba 1:2 w trójmeczu, jedno spotkanie wygrali wysoko 6:2, inne przegrywali jedną bramką).
Nie dziwię się Legii, że tak bardzo chciała powrotu hokeja. W końcu zdobyła chyba 13 tytułów mistrzowskich w tej dziedzinie. Piłkarze CWKS-u o takim rekordzie do dziś mogą tylko marzyć.
Moim zdaniem to skandal, że nie ma w Warszawie hokeja. Jak traficie jakiegoś biznesmena, który chciałby przejąć zalążki czegokolwiek na rzecz Polonii to agitujcie!
Pamiętam latałem kilka razy na Torwar II na mecze SMS-u Warszawa i rzeczywiście od mniej więcej połowy sezonu zaczęli tam coraz częściej zaglądać fani Legii, może jednak dobrze się stało, że SMS padł, bo nasi sąsiedzi, choć nieudolnie, robili wszystko, aby z SMS-u zrobić swoją autonomiczną sekcję.
Mimo wszystko szkoda trochę SMS-u. Wygrywał sporo prestiżowych meczów. Pamiętam choćby takie wyniki jak 5:0 z Podhalem czy 8:2 z Unią, a jeden mecz potrafili wygrać (nie pamiętam rywala) 22:0 i chyba na wyjeździe.
SMS-em ta drużyna była tylko z nazwy, bo grali tam Białorusini i 2-3 czołowych polskich hokeistów. Była niezła banda. Ale jak przyszło do play off to stwierdzili, że już się nie bawią i odpadli ze znacznie niżej notowanym Stoczniowcem Gdańsk (chyba 1:2 w trójmeczu, jedno spotkanie wygrali wysoko 6:2, inne przegrywali jedną bramką).
Nie dziwię się Legii, że tak bardzo chciała powrotu hokeja. W końcu zdobyła chyba 13 tytułów mistrzowskich w tej dziedzinie. Piłkarze CWKS-u o takim rekordzie do dziś mogą tylko marzyć.
Moim zdaniem to skandal, że nie ma w Warszawie hokeja. Jak traficie jakiegoś biznesmena, który chciałby przejąć zalążki czegokolwiek na rzecz Polonii to agitujcie!
Ze Stoczniowcem mecze były ułożone. Poprostu musieli przegrać, bo nie mogli wejść do pierwszej 4. Była to drużyna założona przez PZHL, a grało wniej kilku zagranicznych grajków a reszta to byli zawodnicy ściągnięci przez PZHL z innych Polskich klubów. Ze Stoczniowcem nie zagrali czołowi gracze np. kapitan Andrej Gusow.
Moje domniemanie jest takie, że mieli grać sezon i mieli znaleźć sponsora na hohej w Warszawie. Mieli postawiony warunek niemożecie stanąc na podium. Następny sezon zaczeli z nadziejami na sponsora, ale sprawa się rypła i rozwiązali zespół.
Pozdrowienia dla wszystkich Polonijnych SMSowców.
Moje domniemanie jest takie, że mieli grać sezon i mieli znaleźć sponsora na hohej w Warszawie. Mieli postawiony warunek niemożecie stanąc na podium. Następny sezon zaczeli z nadziejami na sponsora, ale sprawa się rypła i rozwiązali zespół.
Pozdrowienia dla wszystkich Polonijnych SMSowców.