W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Mecze juniorów..
Moderator: Torped
Co z tego ,że Wy zapraszacie jak władze klubu robią wszystko by kibice i rodzice piłkarzy nie mogli jeździć i być na meczach !!!!!!! władze wydały oficjalny ZAKAZ wyjazdów rodziców i kibiców autokarem którym jadą zawodnicy !!??!!??!!?? dlaczego ???? w jakim celu ?????? komu to służy ????? przecież takim autokarem jedzie 16-18 piłkarzy i może jechać kilkunastu kibiców-rodziców !!!!!!!!! A tak dzieciaki będą grały dla siebie i dla .......działaczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Tak...Tak.... napewno !!!! wszystkim w tym popieprzonym kraju zależy na tym by piłkarze , sportowcy, brali udział w zawodach dla działaczy ..... ale to rodzice i opiekunowie płacą ( i to spore pieniądze ) za sprzęt i wyjazdy oraz zgrupowania i turnieje !!!!!! I to im a nie działaczom nalezy się wdzięczność w postaci zwycięstw ......... a i same dzieciaki lepiej sie czują gdy na trybunach zasiądzie choćby mała ekipa kibiców-rodziców i będzie ich dopingować !!!! A działaczom przypominam ,że to my ( rodzice ) utrzymujemy ich ( ze składek i podatków ) i jeśli się narażą to jak to ktoś powiedział " jest wiele klubów w Warszawie " .......... i pomimo ,że POLONIA wyszkoliła to profity będzie zbierał inny klub !!!!!!! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Re: Mecze juniorów..
Czy gdzieś znajdę dokładny rozkład jazdy Turnieju o Puchar Małego Powstańca ??? Tzn. godziny meczów w poszczególnych grupach, półfinały, finał itd.
Ruszyła CLJ, nowy twór PZPN-U piewszy mecz dla naszych adeptów 3-1 wygrany z Jagiellonia, jak widzicie tam nasze szanse w tych rozgrywkach?:)
http://kosa2006.futbolowo.pl/news,22191 ... lonia.html
Ale po nas pojechali...
Ale po nas pojechali...
http://lech.tv/video-id-7955-lech_rozgromil_polonie
Oficjalna jak zwykle milczy... Po co komu ta strona w ogóle jak nic w niej ciekawego nie można się dowiedzieć?
Jakiś skład? Graliśmy podstawą czy rezerwami? Obrona na filmikach jak dzieci we mgle.
Oficjalna jak zwykle milczy... Po co komu ta strona w ogóle jak nic w niej ciekawego nie można się dowiedzieć?
Jakiś skład? Graliśmy podstawą czy rezerwami? Obrona na filmikach jak dzieci we mgle.
początki , zwłaszcza tuż po naborze, bywają skromne, w ostatnich rocznikach to wręcz reguła, ale potem chłopaki się rozkręcają - dobra praca + nowi chętni - mamy przykłady w 2001 chociażby (potężny postęp ostatnio), czy 2003, który w pierwszych sparingach wyraźnie ulegał L, by potem wygrać z nią w lidze. Ostatnio 2004 przegrał z sąsiadami 1-9, ale myślę, że krok po kroku będziemy nie tylko odrabiali dystans aż do wyprzedzenia. Oby dać trenerom pracować w odp. warunkach a oni sobie poradzą.
-
Dokładnie. Pozytywistyczna praca u podstaw i będzie dobrze.
W sobotę i niedzielę na Ursynowie i Bemowie organizowany przez Polonię Etis Cup rocznika 2000. Biorą w nim udział dwie drużyny Polonii oraz Sandecja Nowy Sącz, Lech Poznań, Pogoń Szczecin, Pogoń Siedlce, FCB Escola Varsovia, GKS Bełchatów, Wisła Kraków oraz 3 zespoły czeskie - Bohemians Praga 1905, FC Slovacko i FK Pribram.
Szczegóły: http://radiobiper.info/2014/01/28/iii-m ... o-messiego , https://www.facebook.com/ETISCUP2014 (tutaj szczegółowa rozpiska meczów).
Szczegóły: http://radiobiper.info/2014/01/28/iii-m ... o-messiego , https://www.facebook.com/ETISCUP2014 (tutaj szczegółowa rozpiska meczów).
Bardzo ładna brameczka z sobotniego ligowego meczu rocznika 2003 (niestety nie znam nazwiska strzelca).
w sobotę rano derby 99 u nas. Myślę, że stanowczo nie stoimy na straconej pozycji. Mecz 2000 (gdzie teoretycznie miało być gorzej; o 2001 nie wspominam, bo tam różnica była zbyt gigantyczna by walką nadrobić) pokazał, że charakterem i konsekwencją w realizacji planu taktycznego można wybic przeciwników z rytmu, do remisu zabrakło ledwie minuty, a do 50. minuty mieliśmy w zasadzie więcej dobrych okazji.
Z dobrych wiadomości, do rozgrywek najwyższego szczebla przebiło się z okręgówki 2002, ale gorzej, że na razie będzie ciężko o wynik wystarczający do przebicia się do I WLM na wiosnę (3 najlepsze z każdej z 4 grup wychodzą), chociaż szansa załapania się powiedzmy na 3. lokatę jest realna. Faworytami są Escola (która "zjadła" bodaj 5 najlepszych zawodników Poloneza) i zeszłoroczny wicemistrz W-wy Świt NDM. Nie wiem ,jak z Legionovią, ale ze słabym Bugiem remis, i 0-2 po niezłym w sumie meczu naszych (do przerwy powinniśmy prowadzić) z Escolą. Niemniej jeżeli chodzi o grę, wygląda o wiele lepiej niż w poprzednich sezonach, gdzie chciało się siąść i zapłakać.
Z dobrych wiadomości, do rozgrywek najwyższego szczebla przebiło się z okręgówki 2002, ale gorzej, że na razie będzie ciężko o wynik wystarczający do przebicia się do I WLM na wiosnę (3 najlepsze z każdej z 4 grup wychodzą), chociaż szansa załapania się powiedzmy na 3. lokatę jest realna. Faworytami są Escola (która "zjadła" bodaj 5 najlepszych zawodników Poloneza) i zeszłoroczny wicemistrz W-wy Świt NDM. Nie wiem ,jak z Legionovią, ale ze słabym Bugiem remis, i 0-2 po niezłym w sumie meczu naszych (do przerwy powinniśmy prowadzić) z Escolą. Niemniej jeżeli chodzi o grę, wygląda o wiele lepiej niż w poprzednich sezonach, gdzie chciało się siąść i zapłakać.
Dobra pozwolę sobie coś napisać ,bo "narosło"....do innych roczników się nie "wtrącam" nie moja bajka i tyle. Mam tam znajomych,ale przyjmuję ich info i nic więcej...ale rocznik 2001......czy ktoś jest mi wstanie wyjaśnić co robi tam pan Krzyżanowski.......trenerem pod względem sportowym jest ,jak dla mnie ok i tylko dla niego mój syn został w tej drużynie,ale mentalnie to jakieś dno i wodorosty..........ja osobiście nie widziałęm tego człowieka w barwach Polonii ani razu,Chmielu drugi niby trener OK ,zawsze ,ale Krzyżanowski nigdy. Pamiętam jak jednym z celów "akademii" Maliszewskiego było krzewienie historii,kultury polonijnej,identyfikacji z barwami,historia,tradycją ....a tu bida....typ ma plus ,bo "pierdoli" mks i olczaka,ale do c.... wacława to co przekazuje dzieciakom to jakaś paranoja..........derby z legiunią przychodzi sobie z czapce samojebce i jakimś obleśnym dresie,wystawia w ataku dzieciaka co strzela "elkami" na lewo i prawo i marzeniem jego jest granie w zielonych,tatuś w barwach cwelowych.........chce powtórki z 94 rocznika to będzie miał...k u r w a ten człowiek miał pomysł na jesieni ,aby za brać na pucharowy mecz c w e l i naszych dzieciaków zaraz po meczu w barwach Polonii na ł3 jeszcze raz powtarzam,pod względem sportowym dla mnie naj trenejro w mksie,ale reszta co reprezentuje to "j....ć was k...y",choć za Valencię i Levante ma plus...co chwilę składa aplikację na trenera zielonych.....fakt wychował sobie paru zawodników i to młodych co graja w....@#$%$@# znad kanałku i ie tylko ,Kacper Lachowicz to tez jego wychowanek........polecę teraz prywatą ....jeszcze chwila ,a k.... Polonia straci zawodnika który czarne serce ma chyba bardziej niż ja i mimo wszysto jest "dobry"....niezły
Nie,nie nie nie jest cwelem,choc bywa tam,dla swoich chłopaków,ale jest oderwany od rzeczywistości,z motyką słońce atakuje..............do waszej oceny
P.S: Definicja "dobry" coś potrafi,silny,polonista,nogi nie odstawi,charakterystyczny,obcy ludzie z trybun zwracają na niego uwagę....i wiedzą ,ze MÓJ(pozdro Szeryf )
Nie,nie nie nie jest cwelem,choc bywa tam,dla swoich chłopaków,ale jest oderwany od rzeczywistości,z motyką słońce atakuje..............do waszej oceny
P.S: Definicja "dobry" coś potrafi,silny,polonista,nogi nie odstawi,charakterystyczny,obcy ludzie z trybun zwracają na niego uwagę....i wiedzą ,ze MÓJ(pozdro Szeryf )
Pamiętam jak jednym z celów "akademii" Maliszewskiego było krzewienie historii,kultury polonijnej,identyfikacji z barwami,historia,tradycją
Zapisując dziecko do klubu też na to liczyłem, nie ma nic, nawet wspólnego wyjścia na mecz, wprowadzenia drużyny czy choćby zatrudnienia chłopaków do podawania piłek. Nie mówię o wspólnych spotkaniach z historią Polonii, z Gawkowskim, Kuleszą.
Całkowicie beznamiętne podejście do meczu z Cracovią, ba właściwie olanie go intak kropla po kropli i potem nie dziwota że piłkarze w wieku lat 14-16 mają na Polonię wyjebane.
Zapisując dziecko do klubu też na to liczyłem, nie ma nic, nawet wspólnego wyjścia na mecz, wprowadzenia drużyny czy choćby zatrudnienia chłopaków do podawania piłek. Nie mówię o wspólnych spotkaniach z historią Polonii, z Gawkowskim, Kuleszą.
Całkowicie beznamiętne podejście do meczu z Cracovią, ba właściwie olanie go intak kropla po kropli i potem nie dziwota że piłkarze w wieku lat 14-16 mają na Polonię wyjebane.
AMENmaciekl pisze:Pamiętam jak jednym z celów "akademii" Maliszewskiego było krzewienie historii,kultury polonijnej,identyfikacji z barwami,historia,tradycją
Rocznik 2003 - 12 miejsce w Olsztynie w "Naki Cup" (na 14 startujących drużyn). W grupie przegrane z Talent Białystok, Dolcanem Ząbki, Zawiszą Bydgoszcz, Gelsenkirchen; wygrane z Don Bosco Ostróda i drugą drużyną gospodarzy (Naki Olsztyn).
http://naki.pl/Jestesmy-pod-wrazeniem,1633.html
http://naki.pl/Jestesmy-pod-wrazeniem,1633.html
Nie rozumiem jednej rzeczy, nasi juniorzy dostali się do najlepszej czwórki w CLJ i w juniorach młodszych, a wśród zawodników powołanych do kadry u-17 i u-18 jest tylko Płacheta i Urbański (obydwaj u-18)
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
Wprawdzie nie juniorów a Orlików 2006 . Wczoraj dzięki uprzejmości Pattona odbył sie sparing tj dwumecz
Polonia-ATP Warszawa
Polonia 1 - ATP 1 4:8
Polonia 2 - ATP 2 7:6
Mecze były w super atmosferze. Nasze chłopaki z ATP bardzo zadowoleni.
Pozdr i dziękuje
Polonia-ATP Warszawa
Polonia 1 - ATP 1 4:8
Polonia 2 - ATP 2 7:6
Mecze były w super atmosferze. Nasze chłopaki z ATP bardzo zadowoleni.
Pozdr i dziękuje
Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a z nią rozgrywki juniorskie. Może ktoś z MKSu pochwalił by się o co nasi młodzi piłkarze będą walczyć. Bo dajmy na to juniorzy młodsi to już nawet do makroregionu się nie załapali.
Może właśnie dlatego sie nie chwalą?
-
Z MZPNu:
Zmiany w terminarzach rozgrywek na dzień 29 lutego 2016 roku
I liga wojewódzka A1 gr. I – wycofały się zespoły MKS Polonia Warszawa i MLKS Victoria Sulejówek, przeciwnicy mają termin wolny.
Prośba do zorientowanych - któryś rocznik się wycofał z rozgrywek czy jak ?
Zmiany w terminarzach rozgrywek na dzień 29 lutego 2016 roku
I liga wojewódzka A1 gr. I – wycofały się zespoły MKS Polonia Warszawa i MLKS Victoria Sulejówek, przeciwnicy mają termin wolny.
Prośba do zorientowanych - któryś rocznik się wycofał z rozgrywek czy jak ?
Na moje oko: A1 to juniorzy starsi U19 (1997/98). Czyli ta sama drużyna, która gra w CLJ. Czyli ta wycofana to chyba rezerwy.
Ale ja z tych średnio zorientowanych, jak by co ktoś siedzący głębiej niech potwierdzi lub poprawi.
Ale ja z tych średnio zorientowanych, jak by co ktoś siedzący głębiej niech potwierdzi lub poprawi.
-
Pierwsza na Mazowszu relacja LIVE z meczu juniorów!
Niedziela, 10 kwietnia, 10:00
derby północnego Śródmieścia
Polonia 2004 - Varsovia 2004
Komentator, trzy kamery, profesjonalne grafiki meczowe!
Będziemy mogli ocenić czy Piotr Szczechowicz w wersji trenera juniorów okazał się lepszą postacią niż trener seniorów
W czasie, gdy pierwsza drużyna nie rozpieszcza nas wynikami zapraszamy na niedzielny poranek z juniorami Dumy Stolicy
Niedziela, 10 kwietnia, 10:00
derby północnego Śródmieścia
Polonia 2004 - Varsovia 2004
Komentator, trzy kamery, profesjonalne grafiki meczowe!
Będziemy mogli ocenić czy Piotr Szczechowicz w wersji trenera juniorów okazał się lepszą postacią niż trener seniorów
W czasie, gdy pierwsza drużyna nie rozpieszcza nas wynikami zapraszamy na niedzielny poranek z juniorami Dumy Stolicy