W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
mecze reprezentacji
Moderatorzy: Piotr WW, AvantGarde
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
mecze reprezentacji
Może po dzisiejszym meczu z Rosją warto jednak założyć taki temat?
Po raz pierwszy od wielu lat. Liczę na wzrost zainteresowania koszykówką w Polsce, co pośrednio powinno i nam w koszykówce polonijnej pomóc (także żeńskiej).
Ciekaw jestem czy to już pułap możliwości naszej reprezentacji na tych mistrzostwach czy coś się jeszcze będzie działo?
Po raz pierwszy od wielu lat. Liczę na wzrost zainteresowania koszykówką w Polsce, co pośrednio powinno i nam w koszykówce polonijnej pomóc (także żeńskiej).
Ciekaw jestem czy to już pułap możliwości naszej reprezentacji na tych mistrzostwach czy coś się jeszcze będzie działo?
Re: mecze reprezentacji
Wiele lat temu, gdy dominował w Polsce Śląsk i transmisje były na TVP3, lubiłem koszykówkę. Potem mi przeszło, ale obejrzałem wszystkie mecze kadry na MŚ i przypominałem sobie, czemu tak mi się podobał ten sport. Mecze z Chinami i Rosją super. Dzisiaj jednak przez 3 kwarty byłem pewny porażki.
Fajnie się oglądało mecz z Rosją, bardzo się cieszę z wygranej i nie mam zamiaru umniejszać sukcesu na mistrzostwach, ale z tym wzrostem zainteresowania koszykówką to bym nie przesadzał. Przestałem śledzić PLK wraz z upadkiem Polonii czyli z 7 lat temu. Sporo lat minęło a zawodnicy praktycznie Ci sami:nasz Koszarek kończący karierę, przeciętni Hrycaniuk i Waczyński itd. Jak się doda do tego Łączyńskiego, który z tego co słyszałem zdobył mvp finałów albo całej ligi to świadczy o tym, że zjazd poziomu od czasów gdy biliśmy się o Mistrzostwo jest spory, nie wspominając już czasów Wójcika, Tomczyka, Zielińskiego, Bacika, Szybilskiego. Poza tym do naszej ligi kiedyś trafiali mocni Amerykanie ocierający się o NBA. Druga sprawa że na Mistrzostwa nie pojechało parę dobrych ekip i wielu dobrych zawodników. Dodam jeszcze że z samej Francji można by było wybrać 10 zawodników do których nasi najlepsi nie mają startu. Podsumowując aby koszykówka zyskała popularność potrzebne są gwiazdy, a u Nas ta jedyna właśnie kończy karierę.
Czyli może być jak z ręczną. Też był okres sukcesów, ale nowe pokolenie dobrych zawodników już nie wyrosło.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
ale to może działać też w drugą stronę. Sukces - nawet jeśli na wyrost - spowoduje większe zainteresowanie chcącej grać młodzieży, a także większe zainteresowanie sponsorów. Co w dłuższej perspektywie pozwoli podnieść poziom sportowy. Nie mówię, że tak będzie, ale że taki optymistyczny scenariusz nie jest wykluczony
-
To jest jak 1/4 ME piłkarzy-na wyrost,na farcie. Tyle,że start był z drugiej ligi europejskiej! To jest sukces. Liga jest średnia,ale mała poprawka:przychodzi mecz ze średniakiem greckim czy francuskim-i jest walka. Zwycięstwa rzadko, ale zdarzają się; jakiś czas temu Stelmet ZG pokonał bardzo silną Walencję,a to druga liga świata...
No i u nas też nie gra dwóch najlepszych podkoszowych,czyli Gortat i Lampe.
Z obserwacji- Australia, Grecja,Serbia (minus Teodosic), Litwa, Argentyna,Brazylia, Francja(minus Huertel), Hiszpania-topowe składy, USA nie,ale ich sprawa.
No i u nas też nie gra dwóch najlepszych podkoszowych,czyli Gortat i Lampe.
Z obserwacji- Australia, Grecja,Serbia (minus Teodosic), Litwa, Argentyna,Brazylia, Francja(minus Huertel), Hiszpania-topowe składy, USA nie,ale ich sprawa.
-
Trudno,że o 7. miejsce, ale no-GRAMY JUTRO Z USA!
Fajne mecze, fajne mistrzostwa. Sport numer 1 dla mnie gdy chodziłem do szkoły i w rozgrywkach międzyszkolnych potykałem się przeciw Sidorowi i Hlebowickiemu. Nawet po meczu z nimi dostałem propozycje przyjścia do Polonii heh. Niestety wybrałem piłkę a kosz odkąd Polonia zaczęła grać wszędzie tylko nie na K6 stał mi się dość obcy.
Fajnie było zobaczyć mecz z USA. Do niedawna można było pomarzyć o takim.
Oby szybko nie zgaśli i cieszyli takimi meczami dalej.
Dziś finał praktycznie bez historii.
Fajnie było zobaczyć mecz z USA. Do niedawna można było pomarzyć o takim.
Oby szybko nie zgaśli i cieszyli takimi meczami dalej.
Dziś finał praktycznie bez historii.