W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Wisła Kraków vs. Real Madryt

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » pn sie 09, 2004 18:31

o ktorej w koncu jest ten mecz ? przed chwila w tvn-ie mowili ze na zywo o 13:40 a powtorka o 22... o co tu ku..wa chodzi??

Kaminero
Kontakt:

Post autor: Kaminero » pn sie 09, 2004 18:42

Ha, ha. To już nie te czasy jak podczas pamiętnego meczu z Barcą, który grali o 13.00 czy 13.30. Teraz gwardziści mają już oświetlenie, więc coś musiało Ci się przesłyszeć. :)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pn sie 09, 2004 18:43

o 13.40 jutro jest przylot "królewskich". Mecz jest w środę o 20.45 - początek transmisji (studio) o 20.15.

jacek_hc

Post autor: jacek_hc » pn sie 09, 2004 20:11

a no tak, rzeczywiscie, nie slyszalem co mowia tylko widzialem jakies tam godziny transmisji. okazalo sie ze chodzi o przylot Madritistow

Metoh
Kontakt:

Post autor: Metoh » wt sie 10, 2004 9:23

to teraz wypadaloby zeby Wisla z Realem wygrala ... 4-0
i to bez czerwonej kartki :wink: :wink:

Specjalista

Post autor: Specjalista » wt sie 10, 2004 10:27

W Lidze Mistrzów nie gra Polonia, więc oczywiste, że kibicuję jedynemu polskiemu klubowi - Wiśle.

Nie ma co się oglądać na patriotyzm lokalny. Wisła reprezentuję Polskę!

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » wt sie 10, 2004 13:17

Piłkarze Realu Madryt przylecieli do Krakowa. W środę rozegrają mecz 3. rundy eliminacji Ligi Mistrzów z miejscową Wisłą.

Drużyna "Królewskich" zamieszka w hotelu Sheraton, w którym wynajęła całe czwarte piętro. Piłkarze Realu nie przewidzieli żadnych wycieczek po Krakowie.

Wiadomo, że o godzinie 19.00 Real Madryt przeprowadzi trening na stadionie Wisły. Będzie on jednak zamknięty dla publiczności.
Pokazywali w TVN 24 relacje.Szkoda ze mnie nie ma w Krakowie bym sobie zrobił zdiecie z Ronadlo,Raulem albo chociasz wzioł autograf.Trzymam kciuki za Wisłe jutro(bardzo mocno)

Specjalista-Świete słowa.

SKJ

Post autor: SKJ » wt sie 10, 2004 15:38

Za Legię też byście trzymali, bo Polski klub? Gratuluję :? . Jak dla mnie to niech wygra lepszy. Obejrzeć, obejrzę, ale bez zbytniej podniety

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » wt sie 10, 2004 15:46

odp. trzymalbym za KAZDYM polskim klubem.

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » wt sie 10, 2004 16:38

Jorge Colmenares pisze:odp. trzymalbym za KAZDYM polskim klubem.
Wyjołeś mi to z ust. :wink: .Jescze dodam tylko w europejkich pucharach w lidze trzymam kciuki tylko za Polonie.

dareksp
Emeriten Gang

Post autor: dareksp » wt sie 10, 2004 17:24

Masoh pisze:
Wyjołeś mi to z ust. :wink: .Jescze dodam tylko w europejkich pucharach w lidze trzymam kciuki tylko za Polonie.
Zawsze kibicuję drużynie, która gra z Legią :evil:
Co do innych drużyn to mi są raczej obojętne, choć dopingowałem mocno Dyskobolię.
Z Wisłą o tyle nie mam problemu, że nie lubię Realu. Choć za Wisłą też niespecjalnie przepadam (chyba że gra z Legią). Ale Realu bardziej nie lubię niż Wisły. Poza tym Wisła, chcemy czy nie, będzie reprezentować POLSKI futbol. Ale Kleszcz ma rację, awans Wisły kondycji polskiej piłki nie poprawi, natomiast wzrośnie zadufanie wiślaków, które już w tej chwili staje się nie do zniesienia :evil:

Kuba Macierewicz

Post autor: Kuba Macierewicz » wt sie 10, 2004 22:26

a tu masz racje.
kilka duzych baniek i przykldowo jagielonia gralaby w lidze mistrzów, madrale z pieniadze z kabli, chuchac i dmuchac na cupiala drodzy kibice wisly bo wrócicie na wlasciwe miejsce w tabeli, zreszta to nie fair zeby klub z malego prowincjonalnego miasta byl mistzem Polski :)
na powaznie to niech wisla wygra, połudze sie troche ze z polska pilka nie jest tak zle

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » śr sie 11, 2004 8:41

Coraz bardziej wieze w sukces Wisły.W Profesjonalu.Jest za 1 zl postawione na Wisłe wygrasz 4 zl.A za 1 zł na Real wygrasz prawie 2 zł.Wiec nie jest az taka miazdząca przewaga.Wiec ide obstawić na Wisłe do zakładów i oczywiscie na ukochane Czerwone Diabły bo tez graja i tez nie maja az tak duzego przelicznika wiec troche da sie wygrać.

Specjalista

Post autor: Specjalista » śr sie 11, 2004 9:11

Moim zdaniem sukces Wisły wpłynąłby bardzo korzystnie na polską piłkę w ogóle. W mediach informacje o wyeliminowaniu Realu byłyby na pierwszym miejscu. Podobnie dużo miejsca zajmowałyby wszelkie informacje o występach w Lidze Mistrzów. Znowu byłoby głośno o polskiej piłce. To by zwróciło uwagę sponsorów. Nikt przecież nie będzie inwestował w sport, który odgrywa marginalne znaczenie w mediach. O piłce musi być dużo i jak najbardziej korzystnie w telewizji, prasie, radiu, żeby kluby piłkarskie mogły podnosić argument sponsoringu jako skutecznego sposobu marketingu. Dopóki polskie kluby będą odpadały w europejskich pucharach w przedbiegach nie ma co liczyć na zainteresowanie poważnych sponsorów polską ligą, w tym co najważniejsze Polonią.

A powracając do dzisiejszego meczu - nienawidzę Realu, tak jak wszelkich innych "galaktycznych" klubów.

Bober

Post autor: Bober » śr sie 11, 2004 9:12

Ja jestem za Wisle bo kiedy sie jest poza krajem to zawsze cuc wiencej takie sukcesy. Ale nie mysle ze to by bylo specjalnie dobre dla Polskiej Ekstraklasy. W Skocji som Rangers i Celtic, a cala rezta skockich druzyn to mylaby problemi zeby sie u naz utrzimac (u naz w Polsce :P ), tak ze...

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » śr sie 11, 2004 10:36

dareksp pisze:
Masoh pisze:
Zawsze kibicuję drużynie, która gra z Legią :evil:
Co do innych drużyn to mi są raczej obojętne, choć dopingowałem mocno Dyskobolię.
Z Wisłą o tyle nie mam problemu, że nie lubię Realu. Choć za Wisłą też niespecjalnie przepadam (chyba że gra z Legią). Ale Realu bardziej nie lubię niż Wisły. Poza tym Wisła, chcemy czy nie, będzie reprezentować POLSKI futbol. Ale Kleszcz ma rację, awans Wisły kondycji polskiej piłki nie poprawi, natomiast wzrośnie zadufanie wiślaków, które już w tej chwili staje się nie do zniesienia :evil:
Jezeli wzrosnie to ich problem. Przeciez to kwestia przypadku i znalezionego biznesmena z kapusta... jest sie czym podniecac, ne powiem. Ale jednoczesnie nie ma. Pozdro.

Bronson

Post autor: Bronson » śr sie 11, 2004 10:39

Bober pisze:W Skocji som Rangers i Celtic, a cala rezta skockich druzyn to mylaby problemi zeby sie u naz utrzimac (u naz w Polsce :P ), tak ze...
Szkocja to nie jest dobry przykład, bo to jest bardzo mały ZPN (nawet nie kraj[w senise politycznym{historia może się spierać}]). Tam jest dużo klubów które są odpowiednikami naszeych, Zagłębia Lubin, Świtu, Radomska; skupionych wokół niewielkich miast i miejscowości.
U nas jest dużo więcej klubów przy dużych miastach, na mecze których mogło by i przychodzić po 20 000 kibiców, tylko że oglądanie futbolu na żywo w polsce jest nadal strasznie mało popularne.
Polska liga ma większy potencjał rozwoju niż Szkocka, myślę, że gdy w piłkę włączy się więcej takich ludzi, jak p. Drzymała i p. Cupiał, to w polskiej lidze będzie więcej silnych zespołów. A sukces Wisły może być do tego impulsem.

Specjalista

Post autor: Specjalista » śr sie 11, 2004 10:52

Można by już bardziej porównywać naszą ligę do ukraińskiej, czeskiej, czy rosyjskiej, które zostawiły naszą ekstraklasę dlaeko w tyłu. Podobnie w Turcji sukcesy Galatasarayu dobrze wpłynęły na resztą stawki.

Metoh
Kontakt:

Post autor: Metoh » śr sie 11, 2004 11:36

KJUS pisze:Za Legię też byście trzymali, bo Polski klub? Gratuluję :? . Jak dla mnie to niech wygra lepszy. Obejrzeć, obejrzę, ale bez zbytniej podniety
Bez przesady i nie musisz nam gratulowac a w podtekscie obrażać..
Legia to wyjątek wiadomo.. :evil: A Wisła niech wygra dziś 4-0 hehehehe :wink:

sorki za off ale dla tych u których nienawiść większa od ciekawości do dobrej piłeczki - kilka alternatywnych propozycji TV
PR 1 „Trudny powrót do domu” – dramat USA 1999 podobno w końcu dochodzą.. :wink:
PR 2 "M jak miłość” a potem „Gala Lata z Radiem” czyli uczta konesera.. 8)
Polsat “Death Wish II” film USA 1982 z Bronsonem !!
Puls “Gospoda Jamajka” thriller angielski na pewno trzyma w napięciu jak dobry blant..
TV 4 “Komenda” fascynujący document o pracy Policji – jeżdżą po mieście i gadają przez krótkofalówki..
Tele5 „Pokaż co potrafisz” komedia angielska.. no taka że można umrzeć ze śmiechu :lol: :lol:

MILEGO WIECZORU

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » śr sie 11, 2004 11:48

Wybieram trudny powrót do domu :lol: :lol: :lol: Moze Bronson sie nie obrazi... wlasnie, a co wybierze Bronson???

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » śr sie 11, 2004 11:56

M jak milosc!!! no a w tle delikatnie ten wakacyjny przeboj (umba umba ej! czy jakos tak). Pelna kultura i wrazenia estetyczne to ja lubie najbardziej.

[j][a][z][z][y]
IFC POLONI@

Post autor: [j][a][z][z][y] » śr sie 11, 2004 12:06

no nie oszukujmy się panowie. podejrzewam, że "gospoda Jamajka" to pozycja obowiązkowa ale i tak wszyscy będziemy oglądać mecz. ciekawe ile kosztuje transmisja reklamy w przerwie meczu..

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » śr sie 11, 2004 12:20

a ile kosztuje reklama w przerwie gospody jamajka??? A TVN sie dowiem.

Bronson

Post autor: Bronson » śr sie 11, 2004 14:15

Metoh pisze: Polsat “Death Wish II” film USA 1982 z Bronsonem !!
No to mam dylemat, hehehe.

mu

Post autor: mu » śr sie 11, 2004 17:29

promocja polskiej pilki, promocja...
punkty do rankingu uefa - czemu nie :?:
ale Wisla :?: znowu :?: bleeeee...
obejrze, bo mam nadzieje na niezly obsmiew :twisted:
no i bede mogl sobie pokrzyczec 'Zurawski ale ty ...owy jestes' :lol:

ODPOWIEDZ