W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Wisła Kraków vs. Real Madryt
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
- Parazauroloff
- (P)ierwsza Drużyna
Mimo, ze moja sympatia do GTS-u jest porownywalna z sympatia do CWKS-u w meczu z Realem bede po stronie Wisly. Nie tylko dlatego, ze ewentualny sukces jakos tam powinien sie przelozyc na poprawe sytuacji w polskim futbolu. Rowniez dlatego, ze Klos jest sympatyczniejszy niz Roberto Carlos, Szymkowiak niz Figo a Zurawski niz Beckham 

-
-
- IFC POLONI@
Rozumiem, że można nie lubić Wisły Kraków, ale korzyści które odniesie polska piłka i zespoły grające w polskiej lidze są faktem.pool pisze: chyba jednak znowu się mylisz...
W jaki niby sposób Polonia skorzysta na zwycięstwach Wisły ???
Wytłumaczcie mi proszę...
Korzyści sportowe są takie, że gdyby Wisła zakwalifikowała się do LM, to Polski Futbol zyskał by dużo punktów w rankingu UEFA.
Gdyby w przyszłym sezonie Polonia zdobyła wicemistrzostwo (w co jako kibic oczywiście wierzę) najprawdopodobniej dzięki sukcesowi Wisły zagrała by w eliminacjach LM.
Korzyści finansowe z koleji są takie, że Wisła za sam awans dostała by potwornie dużo pieniędzy, co zresztą sam zauważyłeś, jednak zapewniam cię, że nie przejedli by tych pieniędzy kopacze z Rejomnta, a najpewniej trafiły by one poprzez transfery do wielu polskich klubów (w tym Poloni). Poza tym włodarze Wisły dużo pieniędzy inwestują w młode talenty, a że może grać tylko 11 zawodników naraz, wielu młodych zdolnych piłkarzy trafia do innych klubów (Bracia "B", Kuzera, do nas miał trafić Nawotczyński), zresztą dzięki mocarstwowym aspiracjom Wisły, trafił do nas Sarnat tak więc już miałeś próbkę, tego że wbrew pozorom czasem sukcesy klubów których się nie lubi przekładają się na sukcesy klubów którym się kibicuje.
A czy będzie nudno z mocną Wisłą w lidze? Nie sądze, już w poprzednim sezonie była sytuacja w której o Mistrza biły się cztery kluby. Dwa przestały się liczyć tylko ze względu na krótkowzroczność działaczy i lenistwo zawodników.
W tym roku też może być ciasno na górze. A w przyszłym?... Do walki o mistrza włączają się Czarne Koszule.
Poza tym jeszcze jest jeden aspekt sukcesu Wisły. Jeżeli zakwalifikują się do LM, będą zmuszeni do walki na trzy fronty (LM, PP, Ekstraklasa) i czasami może im brakować pary. Zresztą przykładem tego były ich słabe występy w zeszłorocznym wydaniu PP.
Trzeba więc zacisnąć zęby i trzymać kciuki za Wisłe, można też dla większej motywacjii postawić na nich u bukiego pare złotych, ale faktem jest że warto.
Ostatnio zmieniony pn sie 02, 2004 16:47 przez Bronson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pewnie nawet nie przeczytałeś całego, jakbyś przeczytał to zorientował byś, się, że się pozytywnie ustosunkowywuje do twojej opini... ale jeżeli chcesz zaraz wytłumacze raz jeszcze... tylko bardziej szczegółowo.Jorge Colmenares pisze:na pewno nie masz racji Bronson. Precz z wisla, albo moze wytlumacz raz jeszcze.![]()
-
Charles, to byl zart, nie skierowany negatywnie wobec ciebie... sie nie zrozumielismy, ale pozdro.Bronson pisze:Pewnie nawet nie przeczytałeś całego, jakbyś przeczytał to zorientował byś, się, że się pozytywnie ustosunkowywuje do twojej opini... ale jeżeli chcesz zaraz wytłumacze raz jeszcze... tylko bardziej szczegółowo.Jorge Colmenares pisze:na pewno nie masz racji Bronson. Precz z wisla, albo moze wytlumacz raz jeszcze.![]()
-
- IFC POLONI@
dzięki Bronson. takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem. Niestety jakoś moja niechęć jest większa dlatego nie będę im kibicował.
Jest takie powiedzenie. Umiesz liczyć licz na siebie.
niebędę kibicował znielubianej drużynie widzac w tym korzyści dla mojej, które są i tak wątpliwe w gruncie rzeczy...
Zmieniając temat. J.C. a już było bez Ciebie tak miło. Za krótki Ci urlop w redakcji dali...
Jest takie powiedzenie. Umiesz liczyć licz na siebie.
niebędę kibicował znielubianej drużynie widzac w tym korzyści dla mojej, które są i tak wątpliwe w gruncie rzeczy...
Zmieniając temat. J.C. a już było bez Ciebie tak miło. Za krótki Ci urlop w redakcji dali...
-
Skoro juz napisales, to dawaj. Sobie poczytamy. Nie moze byc tak, by praca ludzka na marne szla.Bronson pisze:Nie no właśnie nie byłem pewien, i przykro mi, że uciołem ogon twojemu dowcipowi... szkoda, bo już napisałem 5 stron szczegółowej argumentacji.Jorge Colmenares pisze: Charles, to byl zart, nie skierowany negatywnie wobec ciebie... sie nie zrozumielismy, ale pozdro.
-
-
Tym razem ja żartowałem.Jorge Colmenares pisze: Skoro juz napisales, to dawaj. Sobie poczytamy. Nie moze byc tak, by praca ludzka na marne szla.
Wracając do tematu.
Jakby nie było pomijając sympatię, lub jej brak dla Wisły, to było by coś gdyby polski zespół wyeliminował Real. Wszyscy by się dowiedzieli, że w Polsce też umieją grać w piłkie. Wkurza mnie już trochę, że u nas tak jest, że nawet jak jakiś piłkarz gra dobrze to i tak w każdej gazecie można przeczytać, jaki to nasz futbol beznadziejny.
Taki Jurek Dudek, koleś jest najlepszym bramkarzem który ma obywatelstwo polskie, grał swojego czasu regularnie w jednym z najlbardziej utytuowanych zespołów na świecie, jego pierwszy sezon na wyspach to było mistrzostwo, czytałem jakiś wywiad z jakimś angielskim kopaczem i mówił, że wtedy Dudek był najlepszy na wyspach... a teraz otwiera się GW, PS, PN i tam się zastanawiają, kto by to nie miał grać w Kadrze za Dudka, bo to patałach niewydażony i chociażby w naszej lidze znajdą się lepsi.
Tak samo jest z reprezentacją, wszyscy narzekają.
Nawet w Poloni jak nasza ekipa zrobi jakiś sukces, to i tak wszyscy gadaję, że tylko im się udało. A zupełnie nie doceniamy tego co mamy. Myślę, że w Polsce zanleźli by się piłkarze, którzy mogli by powalczyć conajmniej o półfinał MŚ, i naprawdę wierzę, że niedługo (za kilka lat) polska liga będzie naprawde silna. No i oczywiście Czarne Koszule będą miały w to swój wkład.
- Parazauroloff
- (P)ierwsza Drużyna
No to jeszcze jeden argument: jakby GTS puknal ten Real to by ludziska zamiast do tego Madrytu na mecze latac najpierw do Krakowa a potem na cala polska lige by sie pchali. No i na takim np. Eurosporcie naszych by bylo pelno, nie trzeba by w lache do canal + chodzic. A "Fakt" zamiast o tej lasce Beckhama Glorii, czy jakos tak, relacjonowal by jaka cizia Radka Majdana z disco pod dom podwiozla. I ogolnie wieloplaszczyznowo by to szlo tak ze qurczak tez te koszulki "Muranow" na Costa Brava czy innej Florydzie sprzedawac by mogl.
A Ci malkontenci to mi przypominaja tego rybaka, ktoremu zlota rybka sie trafila. Specyficzna. Robila wszystko ale sasiad byl zawsze podwojnym beneficjentem. Ostatnim zyczeniem tego szczesiarza bylo: "...chce by zgnilo mi jedno jadro..."
A Ci malkontenci to mi przypominaja tego rybaka, ktoremu zlota rybka sie trafila. Specyficzna. Robila wszystko ale sasiad byl zawsze podwojnym beneficjentem. Ostatnim zyczeniem tego szczesiarza bylo: "...chce by zgnilo mi jedno jadro..."
-
jakby ktos puknal Real to potraktowano to by za wypadek przy pracy, mniej wiecej tak jak pukniecie kiedys realu saragossa, polska liga jest kiepska i sporo rzeczy - szkolenie, baza treningowa, mlodziez, trenerskie koncepcje, uklady i wten desen- tzreba zmienic by bylo inaczej, lata pracy, kupa kasy, i duzo checi
Niektórzy to tragiczne pierdoły piszecie. Jorge jak zwykle w jednym poście mówi - białe, w drugim - czarne, a w trzecim szare ale może białe lub czarne. Chorągiewka i zaczyna mnie wqur..... .
Bronson może masz i rację ale to co piszesz jakoś nigdy nie przekładało się na wymierne efekty w naszej lidze (vide Groclin, Legia, Wisła, a wcześiej Lech, Widzew, Górnik Zabrze czy Polonia).
Posty dotyczące walących do Polski tłumów kibiców i sponsorów ligi traktuje jako żart i nie będę ich komentował.
Podnoszenie poprzeczki? Bzdet - każdy zespół przed meczem z Wisłą czy Legią jest zmobilizowany na maxa to po ki qut poprzeczka? Dla kogo?
Mam w dupie Wisłę i jej LM jak również jej zdobycze poprawiające sztucznie ranking Polski i umożliwiające granie w pucharach europejskich drużyn, które nie umieją sobie same tego wywalczyć. Reprezentacja naszego kraju jest tak żałosna jak ekipa Świtu i nie widze powodów do radości z któregoś tam miejsca w rankingu skoro na boisku następuje brutalna weryfikacja.
Jeżeli Polonia ma skorzystać na wygranej Wisły to wolałbym żeby sama swoją postawą na boisku wywalczyła uczestnictwo w pucharach. Nie chcę słuchać potem że dzięki zasr... Wiśle Polonia coś ma. Jedna, dobrze grająca Wisła nie uzdrowi polskiej piłki nożnej.
Ale żeby usatysfakcjonować co poniektórych z Was optuję za wynikami: w Krakowie 1:0 dla Wisły, w Madrycie 6:0 dla Realu. Zadowoleni ?!
Bronson może masz i rację ale to co piszesz jakoś nigdy nie przekładało się na wymierne efekty w naszej lidze (vide Groclin, Legia, Wisła, a wcześiej Lech, Widzew, Górnik Zabrze czy Polonia).
Posty dotyczące walących do Polski tłumów kibiców i sponsorów ligi traktuje jako żart i nie będę ich komentował.
Podnoszenie poprzeczki? Bzdet - każdy zespół przed meczem z Wisłą czy Legią jest zmobilizowany na maxa to po ki qut poprzeczka? Dla kogo?
Mam w dupie Wisłę i jej LM jak również jej zdobycze poprawiające sztucznie ranking Polski i umożliwiające granie w pucharach europejskich drużyn, które nie umieją sobie same tego wywalczyć. Reprezentacja naszego kraju jest tak żałosna jak ekipa Świtu i nie widze powodów do radości z któregoś tam miejsca w rankingu skoro na boisku następuje brutalna weryfikacja.
Jeżeli Polonia ma skorzystać na wygranej Wisły to wolałbym żeby sama swoją postawą na boisku wywalczyła uczestnictwo w pucharach. Nie chcę słuchać potem że dzięki zasr... Wiśle Polonia coś ma. Jedna, dobrze grająca Wisła nie uzdrowi polskiej piłki nożnej.
Ale żeby usatysfakcjonować co poniektórych z Was optuję za wynikami: w Krakowie 1:0 dla Wisły, w Madrycie 6:0 dla Realu. Zadowoleni ?!

- Jerrygo MAG
- Kontakt:
A ja mam w dupei Twoje argumenty, dlaczego?? bo sa strasznie gówniane Kleszczu.Kleszcz pisze:Niektórzy to tragiczne pierdoły piszecie. Jorge jak zwykle w jednym poście mówi - białe, w drugim - czarne, a w trzecim szare ale może białe lub czarne. Chorągiewka i zaczyna mnie wqur..... .
Życzę powodzenia
-
Kto będzie komentował w TVN mecz Wisła - Real?
W telewizji TVN trwają ostatnie prace nad przygotowaniem relacji z meczu Wisła Kraków - Real Madryt oraz meczów innych polskich drużyn w Pucharze UEFA.
- Przedmeczowe studio Wisła - Real rozpocznie się w TVN ok. 20.15, a o 20.45 sam mecz. Ale nasze kamery nie odstąpią piłkarzy Realu na krok już od momentu, gdy wylądują w Polsce. Przygotowujemy specjalny reportaż z ich pobytu w Krakowie – powiedział "Gazecie Wyborczej" Robert Wichrowski, który w ITI zajmuje się sportem.
- Mecz będzie prawdopodobnie komentował ktoś z Canal+ - Tomasz Smokowski lub Andrzej Twarowski. Ekspertem, podobnie jak podczas relacji rewanżowego spotkania kwalifikacyjnego z WIT Georgia Tbilisi, będzie były piłkarz krakowian Adam Nawałka. Nie wiadomo jeszcze, kto będzie komentował mecz wyjazdowy w Madrycie. Na pewno jednak wyślemy dwie osoby - dodał Wichrowski.
Na antenie TVN zagości też niebawem liga polska. Już od 20 sierpnia na antenie TVN i TVN 24 w serwisach informacyjnych mają pojawić się bramki ze wszystkich spotkań ekstraklasy. Natomiast od września w każdą niedzielę będzie nadawany godzinny magazyn piłkarski.