Ja bardzo sie ucieszylem, ze Francuzi odpadli, ale jeszcze bardziej zmartwilem, ze nie awansowali Niemcy.
Odpadniecie Francuzow moj kumpel skomentowal: "rotacja druzyn, nie ma Francji to jest, nowa, Grecja". Moze i tak, ale mnie nie podoba sie, ze slabo grajaca Francje zastapila niewiele lepiej grajaca Grecja (fakt faktem, ze taktycznie byli przygotowani doskonale). Taka "wymiana" druzyn podobala mi sie na MŚ w Azji. Tam awansowali daleko Turcy i Koreanczycy, ale obie te druzyny, w tamtym czasie, wygralyby zapewne z aktualna Grecja, bo graly dobra pilke.
Co do moich faworytow to szkoda mi, ze Czesi zagraja z Dania juz w cwiercfinale, bo to moglby byc piekny final!! Dunowie niesamowicie zagrali z Wlochami, dobrze ze Szwecja i niezle z Bulgaria (to byl, mimo wygranej, chyba ich najslabszy mecz). Sa "w gazie" i maja niesamowicie nosne skrzydla po obu stronach boiska. Jak dla mnie - w tej chwili fawortyt. Chociaz moga odpasc juz jutro

Ale ciakawy bedzie to mecz, bo obie ekipy sa swietnie poukladane taktycznie i maja pilkarzy, ktorzy doskonale sie do niego przygotowali i trafili z forma.