W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Niemcy do domu !!

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Awatar użytkownika
Masoh

Niemcy do domu !!

Post autor: Masoh » śr cze 23, 2004 21:23

Ale sie ciesze ze Niemcy jadą do domu.Brawo Czesii. :wink:
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2004 5:10 przez Masoh, łącznie zmieniany 1 raz.

Wendkarz

Post autor: Wendkarz » śr cze 23, 2004 21:49

Wyluzuj zwieracze i zmien tytul swojego postu bo jest obrazliwy. Zaluje, ze Niemcy nie przeszly dalej, ale niestety zrobili to na wlasne zyczenie... :(

michalkord

Post autor: michalkord » śr cze 23, 2004 22:08

Aufwiedersehen (czy jakoś tak) :D

ZEKE
Kontakt:

Post autor: ZEKE » śr cze 23, 2004 22:52

Przecudnie niemiaszków czesi zalatwili.
Jestem ciekaw gdzie sie podzieje teraz Niemiecka duma?
Moze schowa sie za slupkiem? :wink: Bardzo mnie ciekawia rowniez jutrzejsze komentarze niemieckiej prasy.
:twisted:

CECH, CECH, CECH !!!

pk

Post autor: pk » śr cze 23, 2004 23:02

pamietajcie, ze na forum mamy kolege z za zachodniej granicy. Na pewno z checia nam zparafrazuje co pisze nimiecka prasa, pod warunkiem ze nie bedziecie go obrazac.

tyle ode mnie.

ZEKE
Kontakt:

Post autor: ZEKE » śr cze 23, 2004 23:13

Nie boj nic, Bobby o ile go znam na pewno sie nie obrazi.

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » czw cze 24, 2004 5:11

Poprawiłem jak Wam tak zalezał ale ja Niemców nie lubie. :wink: .I ciesze sie ich porazką.

fraDiavolo

Post autor: fraDiavolo » czw cze 24, 2004 12:25

Ja tam kibicuję Holendrom, ale Czechów też bardzo lubię... Wczoraj sobie kupiłem 2 Pilsnerki i 2 Heinekeny i do 20.45 puszeczki się obok siebie przyjaźnie mroziły w lodówce. :)))))) Pomogło!!!! Obie reprezentacje interesy miały zgodne: upokorzyć Niemców. I się udało.

Choć trzeba przyznać, że Czesi po raz kolejny zawdzięczają coś sędziom. W tym meczu pan w czerni nie widział ręki w polu karnym, a w meczu z Holandią sędzia wyrzucił zawodnika Pomarańczowych z boiska za faul z kapelusza.

NO ALE LICZY SIĘ WYGRANA! OBY W FINALE DOSZŁO DO REWANŻU CZECHY-HOLANDIA. 8)

radaktur Yareck
Kontakt:

Post autor: radaktur Yareck » czw cze 24, 2004 19:24

Dojcz-machina wyraźnie zawiodła w tych Ejro, Rudi pewnie podzieli los Trapatoniego.

Bobby
Kontakt:

Post autor: Bobby » czw cze 24, 2004 20:25

ZEKE pisze:Nie boj nic, Bobby o ile go znam na pewno sie nie obrazi.

tak jest

ale smutny jestem......

Obrazek
Obrazek

BLACKSHIRT2

Post autor: BLACKSHIRT2 » pt cze 25, 2004 3:51

Podzielam smutek Boby-iego
slyszalem ze jest nowy trener. jest nadzieja mistrzotwa za dwa lata

poczekajmy do 2006 !

GO GERMANY !!!!

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » pt cze 25, 2004 7:02

Jest taki niemiecki termin - "Schadenfreude". Opisuje zjawiska jak w tej historii z rybakiem i mutacją złotej rybki (spełniała każde życzenie z tym, że sąsiadowi automatycznie wdwójnasób...w finale rybak poprosił by zgniło mu jedno jądro...) Fakt, że wybrańcy Voelera pod bramka rywali grali jak impotenci i zapracowali uczciwie na powrotne bilety ale ex-trener wprowadził 6 młodziaków z U-23 więc perspektywiczni są. Zresztą Włosi, Hiszpanie a dziś Angole też już adieu! a jakoś na Polaków to mniej kręci...A jak bym był kłótliwym Niemcem to bym Ci Masoh powiedział, że "was to Łotwa wyeliminowała" :wink: Ale spox, jest tak jak pisał Szekspir "...niech z bólu ryczy ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, ktoś przegra aby wygrał ktoś, to są zwyczajne dzieje..." (Hamlet, akt2, sc.3)..nauczyłem się na pamięć bo o łosiach staram się wszystko pamiętać :roll:

Kaminero
Kontakt:

Post autor: Kaminero » pt cze 25, 2004 12:40

Ważne, że siły Słowiańszczyzny znów dały nauczkę "rasie panów". :twisted:

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pt cze 25, 2004 16:04

Kaminero pisze:Ważne, że siły Słowiańszczyzny znów dały nauczkę "rasie panów". :twisted:

No tak, Podolski i Klosse to zdecydowanie przedstawiciele "rasy panów" :D :D :D :D :D

Polen uber alles ! ! ! !

Mareianesco

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » pt cze 25, 2004 16:46

Spokojnie, przed ME oni liczyli sie z tym, ze nie wyjda z grupy. Niepotrzebnie tak dobrze zagrali z Holandia, bo sie tylko podjarali. EURO mialo sluzyc budowie druzyny na 2006 i zdobycie tytulu. I tak pewnie sie stanie. Bayern über alles!!! 8) :)

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pt cze 25, 2004 16:48

Jorge Colmenares pisze:Spokojnie, przed ME oni liczyli sie z tym, ze nie wyjda z grupy. Niepotrzebnie tak dobrze zagrali z Holandia, bo sie tylko podjarali. EURO mialo sluzyc budowie druzyny na 2006 i zdobycie tytulu. I tak pewnie sie stanie. Bayern über alles!!! 8) :)
Ale trener cos im spanikował i zlozyl wymowienie :twisted:
A Ja mysle ze pewnie dostal oferte z POLONII :D

POLONIA uber Alles ! ! !

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » pt cze 25, 2004 17:27

Cóz, Rudi wielki Rudi, czemu zes sie poddal presi mediów, preciez prasa klamie, a tym bardziej telewizja. W sumie Rudi na Konwiktorkskiej to bylby genialny pomysl. Tylko czy JR jest w stanie przebic oferte grubasa z cygarem RC, za którym przemawia równiez sentyment do dawnego miejsca pracy?
Oby, oby Ruuudi, wir warten für dich!

PS. Juz to widze, niemiecka szkola gry na Polonii, Kus niczym Wörns, Glowacki niczym Schneider, Dzwigala jak Ballack. Ech, marzenia, marzenia.

Bobby
Kontakt:

Post autor: Bobby » sob cze 26, 2004 8:40

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no to byl pomysl...Rudi na Poloni...

uczy juz Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudi

:wink: :wink: :wink:

wczoraj Francja spadla....dzis Holandia........

:twisted:

England, Deutschland, Espana, France, Italia.......

to sa misztrzostwy.....ale na prawdy.....

dawaj cesko teraz

Luke

Post autor: Luke » pn cze 28, 2004 14:38

Nie wiem jak moze byc przykro z powodu odpadniecia Niemcow!!! Taki antyfutbol w ogole nie powinien sie pojawiac na tak duzych imprezach!!!!!!

Jorge Colmenares

Post autor: Jorge Colmenares » pn cze 28, 2004 17:38

TOTALNY SZOK!!!!!!!
Rudi Völler nie zostal jednak trenerem Polonii Warszawa. Jest nim malo znany polski szkoleniowiec Marek Motyka. Jak potocza sie sprawy? Sluchajcie kolejnego odcinka "Klubu z Konwiktorskiej".
PS. Moge zdradzic nioficjalnie, ze Ruuuudi zapowiedzial apelacje. wedlug tajnych zródel jednej z polskich stacji radiowych wypowiedzial takie oto zdanie: "Mam zal do dzialaczy klubowych. Podpisalem z nimi wstepna umowe na rok, a oni wybrali Motyke. Zycze Markowi szczescia, bo jestesmy serdecznymi przyjaciólmi, jednak klub postapil malo profesjonalnie". Co pan na to panie Engel? Wedlug informacji innej stacji radiowej dyrektor Jerzy Engel nie zatrudnil Rudiego, gdyz warunkiem bylo zakwalifikowanie sie reprezentacji Niemiec do cwiercfinalu. Na pytanie trzeciej, niezaleznej od dwóch poprzednich stacji radiowej, Engel odpowiedzial tajemniczo: "nie wiem, nie potwierdzam, nie zaprzeczam". W przyszlym tygodniu Engel ma wydac oficjalne oswiadczenie.
Zródlo: dziennik "Wiesci dziwnej tresci" - niezalezny serwis internetowy. 8)

Kaminero
Kontakt:

Post autor: Kaminero » wt cze 29, 2004 13:53

Bardzo słusznie, że postawili taki warunek Rudiemu. To tylko świadczy o profesjonalizmie naszych działaczy.

ODPOWIEDZ