W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
I Liga Kobiet 2018/2019
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: I Liga Kobiet 2018/2019
Zdecydowanie czekać. Przecież dopiero połowa. Będziemy mądrzejsi za około 45 minut.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
czekaj jako i ja czekam. I się denerwuję, że moje rozrysowanie 8 wariantów co mi sporo czasu zajęło, diabli wezmą. Trzeba będzie nowe warianty rozpisywać
edit; no masz, sytuacja wydawała się w pełni pod kontrolą Łomianek, a teraz run Olsztyna 11:0. I nie wiadomo czy na tym koniec
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
no dobra, +15 dla Łomianek po 3 kwartach. Oczywiście zdarza się odrobienie tak dużej straty, ale to jednak mało prawdopodobne. Zwłaszcza, że Sztąberska nie odpoczywała dotąd ani chwili. A Markiewicz usiadła dopiero na 2 minuty przed końcem kwarty, po złapaniu czwartego faulu.
Kto by pomyśłał, że będę siedział z kieliszkiem (już nie pierwszym) wina i tak się emocjonował kulawą relacją tekstową z meczu I ligi koszykówki kobiet, w którym nie gra Polonia
Kto by pomyśłał, że będę siedział z kieliszkiem (już nie pierwszym) wina i tak się emocjonował kulawą relacją tekstową z meczu I ligi koszykówki kobiet, w którym nie gra Polonia
Mam podobnie. O koszykówce damskiej wiedziałem do tej pory tyle, że istnieje, a teraz przeżywam I ligowy mecz.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
+20 na 6 minut przed końcem meczu. Jak one to przegrają to będą jakieś cuda
HAU HAU HAU HAU - już zacznę 
HAUUUUUUUUUUU - wpadłem w trans
Kurde jak zacząłem to Olsztyn wziął 3 bieg... i bądź tu mądry

HAUUUUUUUUUUU - wpadłem w trans

Kurde jak zacząłem to Olsztyn wziął 3 bieg... i bądź tu mądry
uffffff
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
imponujący finisz Olsztynianek - od -20 do -5, ale za późno.
No to ja się biorę do przeliczania wariantów ostatniej kolejki. Nie ma już oczywiście wariantu bez play-off, ale w niektórych innych wariantach może się jeszcze zmienić nasze końcowe miejsce. Tak czy inaczej, w Łomiankach będzie cholernie ciężko. Liczę, że mimo wszystko nasze dziewczyny na koniec rundy powalczą o zwycięstwo
No to ja się biorę do przeliczania wariantów ostatniej kolejki. Nie ma już oczywiście wariantu bez play-off, ale w niektórych innych wariantach może się jeszcze zmienić nasze końcowe miejsce. Tak czy inaczej, w Łomiankach będzie cholernie ciężko. Liczę, że mimo wszystko nasze dziewczyny na koniec rundy powalczą o zwycięstwo
Myślę, że do Łomianek wybierze się ekipa większa niż zwykle
Wygrać! 

-
Łomianki zagrały sobie na luzie czwartą kwartę. Oglądały wczorajszy mecz z Holandią.
Nic nowego. Olsztynowi już dziękujemy. Łomianki grają indywidualistycznie.
Nic nowego. Olsztynowi już dziękujemy. Łomianki grają indywidualistycznie.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Dobra, to w sumie dość proste było. Więc teraz jest tak:
Nadal liczą się dla nas wyniki meczów: Politechnika (PG) - Mon-Pol (PŁ), Łomianki (LO) - SKK Polonia (SKK), AZS UW (AZS) - KKS Olsztyn (KKS). Przy czym w play-out zawsze gra Olsztyn z Aleksandrowem. Ale pytanie, które my zajmujemy miejsce. Mamy 8 wariantów.
Wariant I
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 1
W tym wariancie kończymy na 8 miejscu z 9 zwycięstwami. Gramy play-off z Uniwersytetem Gdańskim
Wariant II
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 2
Tu też 8 miejsce (dzięki zwycięstwu Łomianek w Olsztynie). Gramy play-off z Uniwersytetem Gdańskim
PG-PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
To jeden z dwóch najlepszych wariantów. Aż 4 drużyny (w tym my) mają po 10 zwycięstw. I UWAGA: wygrywamy małą tabelę lądując na 5 miejscu i gramy z Arką Gdynia II w Play off!
Wariant IV
PG - PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
Właściwie równie świetny wairant. My, Płock i Politechnika mamy po 10 zwycięstw i zajmujemy znów 5 miejsce! Znów gramy z Arką Gdynia II
Wariant 5
PG - PL 2, ŁO - SKK 1, AZS - KKS 1
Kończymy z 9 zwycięstwami, tyla samo ma Politechnika, ale ją wyprzedzamy bo wygraliśmy bezpośrednie mecze. Czyli 7 miejsce. Gramy w play-off z Liderem Pruszków.
Wariant 6
PG - PL 2, LO - SKK 1, AZS - KKS 2
To bardzo skomplikowane. Po 9 zwycięstw mają 3 drużyny: Politechnika, My i AZS UW. Najgorszy bilans bezpośredni ma Politechnika, my przed nią, czyli zajmujemy 7 miejsce i gramy z Liderem Pruszków.
Wariant 7
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
kończymy na 7 miejscu z 10 zwycięstwami i gramy w play-off z Liderem Pruszków
Wariant 8
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
My kończymy na 6 miejscu z 10 zwycięstwami. W tym wariancie gramy play-off z Łomiankami
W sumie jeśli przegramy w Łomiankach gramy w play-off z Uniwersytetem Gdańskim (2 warianty) lub z Liderem Pruszków (2 warianty)
Jeśli wygramy z Łomiankami gramy z Arką II Gdynia (2 warianty), albo jednak z Liderem Pruszków (1 wariant) albo jeszcze raz z Łomiankami (1 wariant).
O ile się gdzieś nie pomyliłem
Nadal liczą się dla nas wyniki meczów: Politechnika (PG) - Mon-Pol (PŁ), Łomianki (LO) - SKK Polonia (SKK), AZS UW (AZS) - KKS Olsztyn (KKS). Przy czym w play-out zawsze gra Olsztyn z Aleksandrowem. Ale pytanie, które my zajmujemy miejsce. Mamy 8 wariantów.
Wariant I
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 1
W tym wariancie kończymy na 8 miejscu z 9 zwycięstwami. Gramy play-off z Uniwersytetem Gdańskim
Wariant II
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 2
Tu też 8 miejsce (dzięki zwycięstwu Łomianek w Olsztynie). Gramy play-off z Uniwersytetem Gdańskim
PG-PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
To jeden z dwóch najlepszych wariantów. Aż 4 drużyny (w tym my) mają po 10 zwycięstw. I UWAGA: wygrywamy małą tabelę lądując na 5 miejscu i gramy z Arką Gdynia II w Play off!
Wariant IV
PG - PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
Właściwie równie świetny wairant. My, Płock i Politechnika mamy po 10 zwycięstw i zajmujemy znów 5 miejsce! Znów gramy z Arką Gdynia II
Wariant 5
PG - PL 2, ŁO - SKK 1, AZS - KKS 1
Kończymy z 9 zwycięstwami, tyla samo ma Politechnika, ale ją wyprzedzamy bo wygraliśmy bezpośrednie mecze. Czyli 7 miejsce. Gramy w play-off z Liderem Pruszków.
Wariant 6
PG - PL 2, LO - SKK 1, AZS - KKS 2
To bardzo skomplikowane. Po 9 zwycięstw mają 3 drużyny: Politechnika, My i AZS UW. Najgorszy bilans bezpośredni ma Politechnika, my przed nią, czyli zajmujemy 7 miejsce i gramy z Liderem Pruszków.
Wariant 7
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
kończymy na 7 miejscu z 10 zwycięstwami i gramy w play-off z Liderem Pruszków
Wariant 8
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
My kończymy na 6 miejscu z 10 zwycięstwami. W tym wariancie gramy play-off z Łomiankami
W sumie jeśli przegramy w Łomiankach gramy w play-off z Uniwersytetem Gdańskim (2 warianty) lub z Liderem Pruszków (2 warianty)
Jeśli wygramy z Łomiankami gramy z Arką II Gdynia (2 warianty), albo jednak z Liderem Pruszków (1 wariant) albo jeszcze raz z Łomiankami (1 wariant).
O ile się gdzieś nie pomyliłem
Dzięki za skrupulatną analizę.
Najmilej byłoby grać z Łomiankami (blisko, rywal nie supersilny) i z Arką II (rywal nieobliczalny, ale do powalczenia).
Gorzej z Uniwersytetem Gdańskim (grają super basket, poza zasięgiem) i Liderem Pruszków (mocny team, słaby mikroklimat w pruszkowskiej hali).
Najmilej byłoby grać z Łomiankami (blisko, rywal nie supersilny) i z Arką II (rywal nieobliczalny, ale do powalczenia).
Gorzej z Uniwersytetem Gdańskim (grają super basket, poza zasięgiem) i Liderem Pruszków (mocny team, słaby mikroklimat w pruszkowskiej hali).
Wypowiedzi Sztąberskiego i Markiewicz - grunt to trafiać z Łomiankami z obwodu https://ro.com.pl/to-byl-mecz-ostatniej ... e/01437399
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
w rzutach z obwodu naszym najsilniejszym punktem jest Ania Bekasiewicz. Mam nadzieję, że zagra.rubakin pisze: ↑śr lut 27, 2019 7:00Wypowiedzi Sztąberskiego i Markiewicz - grunt to trafiać z Łomiankami z obwodu https://ro.com.pl/to-byl-mecz-ostatniej ... e/01437399
Do tej pory celne rzuty za 3 oddawały w naszej drużynie:
22 - Ola Kaja (skuteczność 30,1%)
17 - Ania Bekasiewicz (39,5!)
17 - Zuzanna Wrzesień (25%)
12 - Ilona Płaczkiewicz (16,4%)
9 - Angelika Ostasiewicz (21%)
9 - Iza Błajda (19,1%)
6 - Sonia Frojedenfal (30%)
4 - Iza Zdrodowska (36,4% - bardzo fajna skuteczność, ale mała liczba rzutów, tak jak i mało meczów zresztą)
4 - Ania Kuncewicz (20%).
Jeden celny rzut za 3 pkt oddała też Joanna Rudenko (25% wykonanych prób).
-
Ehe,na papierze wszystko ładnie. Teraz zrób taką statystykę dla meczów tylko z Arką,Łomiankami, Pruszkowem i UG.
Oczywiście nieśmiała prośba leniwego mgra
Oczywiście nieśmiała prośba leniwego mgra

I tak wielkie dzięki Profesorowi 

Lepiej nie robić, bo wyjdzie że z mocniejszymi statystyki lecą w dół, na łeb na szyję.TytusPullo pisze: ↑śr lut 27, 2019 10:14Ehe,na papierze wszystko ładnie. Teraz zrób taką statystykę dla meczów tylko z Arką,Łomiankami, Pruszkowem i UG.
Oczywiście nieśmiała prośba leniwego mgra![]()
Statystyki nie grają - każdy mecz ma swoją historię :0 Ten wczorajszy, to nagłe odrobienie 15 pkt - trzeba być gotowym na różne niespodzianki, mniejmy nadzieję pozytywne
)
M.in. sympatyczna i ciekawa rozmowa z prezesem Enkhbaatarem Dambadarjaamem (czy dobrze odmieniłem? Nie wiem) o MON-POLu

M.in. sympatyczna i ciekawa rozmowa z prezesem Enkhbaatarem Dambadarjaamem (czy dobrze odmieniłem? Nie wiem) o MON-POLu
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Dobra, challenge accepted. Przeanalizowałem osiągnięcia indywidaulne w 7 meczach z drużynami górnej czwórki (UGdański, Lider, Arka, Łomianki).
Zacznijmy od tego kto ile razy grał:
Iza Błajda, Sonia Frojdenfal i Justyna Kowalska po 7, Ania Kuncewicz, Ola Kaja, Zuzia Wrzesień i Ilona Płaczkiewicz po 6 meczów, Angelika Ostasiewicz 5 meczów, Ania Bekasiewicz 4 mecze, Iza Zdrodowska tylko 2 mecze.
Teraz zdobyte punkty (sami możecie sobie łatwo policzyć średnią na mecz)
Ania Kuncewicz 84 (14 na mecz)
Ola Kaja 65 (prawie 11 na mecz)
Justyna Kowalska 63 (9 na mecz)
Zuzia Wrzesień 56 (pond 9 na mecz)
Iza Błajda 51 (ok. 7,5 na mecz)
Ania Bekasiewicz 25 (6,25 na mecz)
Ilona Płaczkiewicz 19 Ponad 3 na mecz)
Iza Zdrodowska 16 (8 na mecz!)
Sonia Frojdenfal 14 (2 na mecz)
Angelika Ostasiewicz 14 (prawie 2,5 ne mecz)
Rzuty za 2 i za 3 za chwilę, żeby Was nie zadławić zbyt dużą ilością informacji w jednym poście
Zacznijmy od tego kto ile razy grał:
Iza Błajda, Sonia Frojdenfal i Justyna Kowalska po 7, Ania Kuncewicz, Ola Kaja, Zuzia Wrzesień i Ilona Płaczkiewicz po 6 meczów, Angelika Ostasiewicz 5 meczów, Ania Bekasiewicz 4 mecze, Iza Zdrodowska tylko 2 mecze.
Teraz zdobyte punkty (sami możecie sobie łatwo policzyć średnią na mecz)
Ania Kuncewicz 84 (14 na mecz)
Ola Kaja 65 (prawie 11 na mecz)
Justyna Kowalska 63 (9 na mecz)
Zuzia Wrzesień 56 (pond 9 na mecz)
Iza Błajda 51 (ok. 7,5 na mecz)
Ania Bekasiewicz 25 (6,25 na mecz)
Ilona Płaczkiewicz 19 Ponad 3 na mecz)
Iza Zdrodowska 16 (8 na mecz!)
Sonia Frojdenfal 14 (2 na mecz)
Angelika Ostasiewicz 14 (prawie 2,5 ne mecz)
Rzuty za 2 i za 3 za chwilę, żeby Was nie zadławić zbyt dużą ilością informacji w jednym poście
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Rzuty za 3 punkty w tych 7 meczach z czołówką:
Ola Kaja - 10 celnych (na 29 prób)
Zuzia Wrzesień 7 celnych (na 28 prób)
Ania Bekasiewicz 4 (na 12 prób)
Ilona Płaczkiewicz 4 (na 23 próby)
Iza Błajda 3 (na 14 prób)
Iza Zdrodowska 2 (ale na tylko 3 próby!)
Sonia Frojdenfal 2 (na 9 prób)
Angelika Ostasiewicz 2 (na 11 prób)
Ania Kuncewicz 1 (na 7 prób)
Rzuty za 2 punkty:
Ania Kuncewicz 29 celnych (na 58 prób)
Justyna Kowalska 24 celne (na 56 prób)
Iza Błajda 16 (na 29 prób)
Ola Kaja 15 (na 43 próby)
Zuzia Wrzesień 13 (na 33 próby)
Iza Zdrodowska 4 (na 8 prób)
Ania Bekasiewicz 4 (na 11 prób)
Angelika Ostasiewicz 3 (na 6 prób)
Sonia Frojdenfal 3 (na 12 prób)
Ilona Płaczkiewicz 2 (na 9 prób)
Ola Kaja - 10 celnych (na 29 prób)
Zuzia Wrzesień 7 celnych (na 28 prób)
Ania Bekasiewicz 4 (na 12 prób)
Ilona Płaczkiewicz 4 (na 23 próby)
Iza Błajda 3 (na 14 prób)
Iza Zdrodowska 2 (ale na tylko 3 próby!)
Sonia Frojdenfal 2 (na 9 prób)
Angelika Ostasiewicz 2 (na 11 prób)
Ania Kuncewicz 1 (na 7 prób)
Rzuty za 2 punkty:
Ania Kuncewicz 29 celnych (na 58 prób)
Justyna Kowalska 24 celne (na 56 prób)
Iza Błajda 16 (na 29 prób)
Ola Kaja 15 (na 43 próby)
Zuzia Wrzesień 13 (na 33 próby)
Iza Zdrodowska 4 (na 8 prób)
Ania Bekasiewicz 4 (na 11 prób)
Angelika Ostasiewicz 3 (na 6 prób)
Sonia Frojdenfal 3 (na 12 prób)
Ilona Płaczkiewicz 2 (na 9 prób)
Widać, że Iza Z. powinna częściej próbować
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
najpierw powinna częściej grać. Z tych dotychczasowych 7 grała tylko w 2 meczach
Z danych Profesora ( szacunek za zaangażowanie i wkład pracy ) wynika, że skuteczność rzutów za 2 punkty jest na poziomie mniej więcej 50%, a za trzy tylko ok. 35%.
Nie jestem fachowcem, ale wydaje mnie się, ze to trochę mało.
Dobrze, że Profesor nie zrobił statystyk głupich strat i podań do nikogo.
Nie jestem fachowcem, ale wydaje mnie się, ze to trochę mało.
Dobrze, że Profesor nie zrobił statystyk głupich strat i podań do nikogo.
-
Nie, wynika z nich jasno,że za 3 w meczach z poważnymi rywalkami trafia Kaja oraz incydentalnie Bekasiewicz i Wrzesień.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Tytusie, nie zapominaj o kontuzjach, liczbie rozegranych meczów. W przeliczeniu na 1 mecz liczba skutecznych prób za 3 to:
- Ola Kaja 1,67
- Zuzia Wrzesień 1,17
- Ania Bekasiewicz 1
- Iza Zdrodowska 1
Pozostałem poniżej jednej skutecznej próby na mecz.
Natomiast z zaskoczeniem zauważyłem, że Polonia jest druga (po.... SMS Łomianki) pod względem liczby oddanych prób rzutów za 3 (Łomianki 404, Polonia 399, a np. AZS UW tylko 237).
Ale pod względem skuteczności jesteśmy na 8 miejscu w lidze (Łomianki na 7, a KKS Olsztyn na 6, pierwsza jest Politechnika Gdańska przed Liderem Pruszków).
A przy okazji: w skuteczności rzutów za 2 zajmujemy 5. miejsce w lidze (pierwszy jest AZS UGdański, a ostatnie Łomianki II).
w skuteczności rzutów wolnych gorsze są tylko Łomianki II, a Łomianki I na niemal identycznym poziomie. W tym elemencie najlepszy jest Lider Pruszków.
- Ola Kaja 1,67
- Zuzia Wrzesień 1,17
- Ania Bekasiewicz 1
- Iza Zdrodowska 1
Pozostałem poniżej jednej skutecznej próby na mecz.
Natomiast z zaskoczeniem zauważyłem, że Polonia jest druga (po.... SMS Łomianki) pod względem liczby oddanych prób rzutów za 3 (Łomianki 404, Polonia 399, a np. AZS UW tylko 237).
Ale pod względem skuteczności jesteśmy na 8 miejscu w lidze (Łomianki na 7, a KKS Olsztyn na 6, pierwsza jest Politechnika Gdańska przed Liderem Pruszków).
A przy okazji: w skuteczności rzutów za 2 zajmujemy 5. miejsce w lidze (pierwszy jest AZS UGdański, a ostatnie Łomianki II).
w skuteczności rzutów wolnych gorsze są tylko Łomianki II, a Łomianki I na niemal identycznym poziomie. W tym elemencie najlepszy jest Lider Pruszków.
Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2019 7:17 przez Profesor Ciekawski, łącznie zmieniany 1 raz.