W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
I Liga Kobiet 2018/2019
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: I Liga Kobiet 2018/2019
Boczki:
Mon-Pol Płock (1,30) - AZS Uniwersytet Warszawski (2,90)
Materiał z Płocka: https://twojplock.pl/mon-pol-nie-moze-p ... -na-bledy/
Wypowiedź trenera I. Jasińskiego przed meczem MON-POL-u z @1LK_AZS_UW także w materiale w PTV-Płocka Telewizja
Mon-Pol Płock (1,30) - AZS Uniwersytet Warszawski (2,90)
Materiał z Płocka: https://twojplock.pl/mon-pol-nie-moze-p ... -na-bledy/
Wypowiedź trenera I. Jasińskiego przed meczem MON-POL-u z @1LK_AZS_UW także w materiale w PTV-Płocka Telewizja
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Ale komentator w tv to taki słabo zorientowany. "Zmierzy się z liderem tabeli AZS UW"
I to AZS i to AZS - każden pies to Burek 

Można zrobić! 
Panattoni Europe Lider Pruszków (1,07) - Golden Tulip Politechnika Gdańska II (7,50)
Żartuję, nie można zarobić

Panattoni Europe Lider Pruszków (1,07) - Golden Tulip Politechnika Gdańska II (7,50)
Żartuję, nie można zarobić
-
Lider zmiata do przerwy 37-18. I taka lipna ekipka szachuje ligę pokerowymi zagrywkami...
No więc sza...a reszta wiadomo...
No więc sza...a reszta wiadomo...
Lider nawet nie dał sprawozdania z Warszawy - czyżby jakieś poczucie wstydu?
W tym drugim też nieźle - obniżka formy UW w 2 kwarciei taki piękny wynik 22:9
Tak jak pisałem - wszystko zależy od postawy Łomianek, ale jakoś nie mam złudzeń.

W tym drugim też nieźle - obniżka formy UW w 2 kwarciei taki piękny wynik 22:9
Tak jak pisałem - wszystko zależy od postawy Łomianek, ale jakoś nie mam złudzeń.
Na układy nie ma rady jak widać.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
przyznam się, że nie do konca rozumiem Wasze rozważania. Nie mam złudzeń, że poszczególne drużyny mogą kombinować jak się najlepiej ustawić przed play-off. Ale, że wszyscy się razem umówili by nam zrobić na złość? Przepraszam, ale nie widzę logiki w takim układzie
Płock nawet bez Kotonowicz gra i daje radę! 
Profesorze ja widzę taką logikę - w tej lidze wszyscy się znają i doszli do słusznego wniosku, że im dobrze ze sobą.
Dlatego przewiduję 2 wygrane Olsztyna - z przyjemnością odszczekam.
To my musimy wygrać z Łomiankami, nie ma innej opcji. Wszystko zależy od nas.

Profesorze ja widzę taką logikę - w tej lidze wszyscy się znają i doszli do słusznego wniosku, że im dobrze ze sobą.
Dlatego przewiduję 2 wygrane Olsztyna - z przyjemnością odszczekam.
To my musimy wygrać z Łomiankami, nie ma innej opcji. Wszystko zależy od nas.
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2019 19:50 przez rubakin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
przecież już ponad 20 minut Kotonowicz grała w dzisiejszym meczu
Ok, ale i bez niej dziewczyny ogarniająProfesor Ciekawski pisze: ↑ndz lut 24, 2019 19:49przecież już ponad 20 minut Kotonowicz grała w dzisiejszym meczu
-
Olsztyn rozgrywa mecz pięcioma zawodniczkami. Na logikę muszą raz przegrać.
Ciekawe - nie ma wieści, czy udało się Olsztynowi przełożyć mecz, a może dał sobie z tym spokój? Też w sumie możliwe.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
na stronie PZKOSZ od kilku dni jest podana data meczu KKS Olsztyn - Łomianki 26 lutego. Nie o taką datę się właśnie starali?
Ups no tak, nie zauważyłem - o taką, bo Marta miała konsultacje do dzisiaj
Może tak, może nie. Mnie już nic nie zdziwi chyba na tym świecie.Profesor Ciekawski pisze: ↑ndz lut 24, 2019 19:46przyznam się, że nie do konca rozumiem Wasze rozważania. Nie mam złudzeń, że poszczególne drużyny mogą kombinować jak się najlepiej ustawić przed play-off. Ale, że wszyscy się razem umówili by nam zrobić na złość? Przepraszam, ale nie widzę logiki w takim układzie
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
w klasycznym kryminale było by pytanie o motyw. Po co? Na czym polega wspólny interes kilku klubów, żeby się naz pozbyćelektryk pisze: ↑ndz lut 24, 2019 20:27Może tak, może nie. Mnie już nic nie zdziwi chyba na tym świecie.Profesor Ciekawski pisze: ↑ndz lut 24, 2019 19:46przyznam się, że nie do konca rozumiem Wasze rozważania. Nie mam złudzeń, że poszczególne drużyny mogą kombinować jak się najlepiej ustawić przed play-off. Ale, że wszyscy się razem umówili by nam zrobić na złość? Przepraszam, ale nie widzę logiki w takim układzie
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
o rany.... jakie to skomplikowane. Załóżmy, że Olsztyn wygra w środę u siebie z Łomiankami (jak przegra to już wiadomo, że Olsztyn jest w play-out). Jest wtedy 8 wariantów naszego położenie w tabeli. Niektóre są bardzo skomplikowane, próbuję je dokładnie rozpisać
-
Na niczym, bo z tej ligi awansować de facto nie można. UG nie będzie grać w eblk,Lider też raczej nie. Szkoda by było grać fascynujący play-out z dziećmi.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
No dobra, załóżmy, że Olsztyn wygrywa w środę z Łomiankami. Liczą się wtedy wyniki meczów: Politechnika (PG) - Mon-Pol (PŁ), Łomianki (LO) - SKK Polonia (SKK), AZS UW (AZS) - KKS Olsztyn (KKS). Mamy 8 wariantów:
Wariant I
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 1
W tym wariancie kończymy na 8 miejscu z 9 zwycięstwami. W play-out gra Olsztyn
Wariant II
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 2
To najgorszy wariant. Mamy 9 zwycięstw, tyle samo co Olsztyn i AZS UW ale najgorszą małą tabelkę. Łądujemy w play-out
Wariant III
PG-PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
To z kolei najlepszy wariant. Aż 4 drużyny (w tym my) mają po 10 zwycięstw. I UWAGA: wygrywamy małą tabelę lądując na 5 miejscu! W play-out gra Olsztyn
Wariant IV
PG - PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
Właściwie równie świetny wairant. My, Płock i Politechnika mamy po 10 zwycięstw i zajmujemy znów 5 miejsce! Dla play-out spada AZS UW (z czego wniosek, że nawet gdyby chciał to AZS nie może się podłożyć Olsztynowi, nie będąc pewnym czy my nie wygramy z Łomiankami).
Wariant 5
PG - PL 2, ŁO - SKK 1, AZS - KKS 1
Kończymy z 9 zwycięstwami, tyla samo ma Politechnika, ale ją wyprzedzamy bo wygraliśmy bezpośrednie mecze. Czyli 7 miejsce. Olsztyn gra w play-out
Wariant 6
PG - PL 2, LO - SKK 1, AZS - KKS 2
To bardzo skomplikowane. Po 9 zwycięstw mają aż 4 drużyny: Politechnika, My, AZS UW i Olsztyn. Najgorszy bilans bezpośredni ma Politechnika i gra w play-out. Najlepszy ma Olsztyn i zajmuje 6 miejsce. My z AZS UW mamy po tyle samo wygranych w małej tabeli. I nie wiem co wtedy decyduje. Małe punkty? Bilans bezpośredni? W każdym razie kończymy na 7 lub 8 miejscu
Wariant 7
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
W play-out gra Olosztyn, a my kończymy na 7 miejscu z 10 zwycięstwami
Wariant 8
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
My kończymy na 6 miejscu z 10 zwycięstwami. A Politechnika, AZS i Olsztyn mają po 9 zwycięstw. Najgorszy bilans w małej tabeli ma AZS UW i on spada do play-out.
W sumie w czterech wariantach do play-out trafia Olsztyn, w dwóch AZS UW (czyli odpuścić sobie meczu z Olsztynem nie mogą), w jednym Politechnika, a w jednym my.
Wniosek banalnie prosty: wygrać z Łomiankami. Wtedy mamy w dówch wariantach 5 miejsce, w jednym 6, a w jednym 7.
Howgh
(mam nadzieję, że się nigdzie nie pomyliłem)
Wariant I
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 1
W tym wariancie kończymy na 8 miejscu z 9 zwycięstwami. W play-out gra Olsztyn
Wariant II
PG-PL 1, ŁO-SKK 1, AZS-KKS 2
To najgorszy wariant. Mamy 9 zwycięstw, tyle samo co Olsztyn i AZS UW ale najgorszą małą tabelkę. Łądujemy w play-out
Wariant III
PG-PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
To z kolei najlepszy wariant. Aż 4 drużyny (w tym my) mają po 10 zwycięstw. I UWAGA: wygrywamy małą tabelę lądując na 5 miejscu! W play-out gra Olsztyn
Wariant IV
PG - PL 1, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
Właściwie równie świetny wairant. My, Płock i Politechnika mamy po 10 zwycięstw i zajmujemy znów 5 miejsce! Dla play-out spada AZS UW (z czego wniosek, że nawet gdyby chciał to AZS nie może się podłożyć Olsztynowi, nie będąc pewnym czy my nie wygramy z Łomiankami).
Wariant 5
PG - PL 2, ŁO - SKK 1, AZS - KKS 1
Kończymy z 9 zwycięstwami, tyla samo ma Politechnika, ale ją wyprzedzamy bo wygraliśmy bezpośrednie mecze. Czyli 7 miejsce. Olsztyn gra w play-out
Wariant 6
PG - PL 2, LO - SKK 1, AZS - KKS 2
To bardzo skomplikowane. Po 9 zwycięstw mają aż 4 drużyny: Politechnika, My, AZS UW i Olsztyn. Najgorszy bilans bezpośredni ma Politechnika i gra w play-out. Najlepszy ma Olsztyn i zajmuje 6 miejsce. My z AZS UW mamy po tyle samo wygranych w małej tabeli. I nie wiem co wtedy decyduje. Małe punkty? Bilans bezpośredni? W każdym razie kończymy na 7 lub 8 miejscu
Wariant 7
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 1
W play-out gra Olosztyn, a my kończymy na 7 miejscu z 10 zwycięstwami
Wariant 8
PG - PL 2, ŁO - SKK 2, AZS - KKS 2
My kończymy na 6 miejscu z 10 zwycięstwami. A Politechnika, AZS i Olsztyn mają po 9 zwycięstw. Najgorszy bilans w małej tabeli ma AZS UW i on spada do play-out.
W sumie w czterech wariantach do play-out trafia Olsztyn, w dwóch AZS UW (czyli odpuścić sobie meczu z Olsztynem nie mogą), w jednym Politechnika, a w jednym my.
Wniosek banalnie prosty: wygrać z Łomiankami. Wtedy mamy w dówch wariantach 5 miejsce, w jednym 6, a w jednym 7.
Howgh
(mam nadzieję, że się nigdzie nie pomyliłem)
-
No i bardzo dobrze,bo sportowo: albo jesteśmy w stanie pokonać Łomianki i udowodnić,że kilka fajnych meczów to nie był przypadek/lekceważenie ze strony niektórych rywalek,albo nie. Spaść nie spadniemy,bo dwumecz z Aleksandrowem byłby formalnością.
I love this game!
I love this game!
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2019 21:51 przez TytusPullo, łącznie zmieniany 1 raz.
Profesorze. Co grozi Łomiankom w sytuacji porażki z Olsztynem? A co w przypadku dwóch porażek w ostatnich dwóch meczach? Czy w tej lidze jest zespół , którego celem jest awans czy wszyscy grają by nie spaść? Trójmiastu pewnie zależy by spadł ktoś z Warszawy lub Olsztyn a zespołom grającym tu, pewnie zależałoby na spadku kogoś znad morza lub Olsztyn. Zatem? Olsztyn na 9tym?
-
O awans to chyba nikt nie gra, bo Sosnowiec odpuścił eblk, a czy komuś zależy na czymś takim ,jak piszesz-wątpię. Wiadomo,że spadnie Aleksandrów.
Tylko my nie awansowaliśmy po to,żeby z nim grać o życie...
Tylko my nie awansowaliśmy po to,żeby z nim grać o życie...
Na pierwsze pytanie mogę chyba odpowiedzieć nawet ja
. Łomiankom nic nie grozi (oprócz ew. spadku z 3. na 4. miejsce) - mają w tej chwili już 30 pkt (plus 2 mecze do rozegrania, czyli minimum 32 pkt). Olsztyn ma 25 i dwa mecze do rozegrania, czyli na pewno nie będzie miał więcej niż 29 pkt.
Na pozostałe pytania odpowiedzi nie znam.

Na pozostałe pytania odpowiedzi nie znam.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Jeśli chodzi o to kto spadnie to zapewne wszyscy zakładają, że to będzie Aleksandrów Łódzki. I zapewne tak własnie będzie, trudno by było inaczej skoro na razie Aleksandrów przegrał wszystkich swoich 19 meczów. Ale czy play-out to będzie spacerek to bym wcale nie był taki pewien. Nasz ostatni mecz w Aleksandrowie nie był spacerkiem. Sprawa się rozstrzygnęła dopiero w ostatnich 4 minutach czwartej kwarty.
A czy komuś zależy na awansie? Chyba Liderowi Pruszków. Być może też AZS Uniwersytet Gdański, choć pewien nie jestem
A czy komuś zależy na awansie? Chyba Liderowi Pruszków. Być może też AZS Uniwersytet Gdański, choć pewien nie jestem