W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
I Liga Kobiet 2018/2019
Moderatorzy: AvantGarde, Piotr WW
Re: I Liga Kobiet 2018/2019
Zęby bolały, ale wygrały. I to jest plus!
Nasze panie miały piorunująca końcówkę. Od 66-65 na 4,30 do końca do 81-68. Początek i końcówka meczu zdecydowanie dla nas, ale cała reszta to męczarnia. Punkty zdobyte ( planowo ) no i chyba mamy utrzymanie. Prawie chyba.
Prawie - to dużo w tym przypadku. Musimy wygrać w Łomiankach.
Są jakieś warianty, które pozwolą nas wypchnąć z ósemki?
Bo te wyniki z tej kolejki to jak za najlepszych czasów fryzjera w piłce.
Bo te wyniki z tej kolejki to jak za najlepszych czasów fryzjera w piłce.
Tak, Profesor przedstawiał ten wariant:
Gdyby:
(1) Polonia przegrała w Łomiankach,
(2) KKS Olsztyn wygrał 2 mecze,
(3) AZS UW wygrał tylko 1 mecz i nie byłby to mecz z Olsztynem,
(4) Mon-Pol Płock wygrałby przynajmniej 1, a rezerwy Politechniki Gdańskiej przynajmniej 2 mecze.
Wtedy Polonia poza play-off.
Jak się przypatrzeć, to ten wariant jest sensacyjnie realizowany (cuda niespodziewane właśnie oglądamy)- w razie co Profesor mnie poprawi, jeśli się mylę
My przegrywamy ostatni mecz w Łomiankach, AZS UW przegrywa wszystko ( dwa mecze ) do końca, Olsztyn wygrywa wszytko ( dwa mecze ) do końca i niestety spadamy do barażów z Aleksandrowem.
A układ jest taki:
SKK PW: SMS Łomianki I (W)
KKS Olsztyn: Łomianki I (D), AZS UW (W)
AZS P. Gd. II: Pruszków (W), Mon-Pol Płock (D)
AZS UW: Płock (W), Olsztyn (D)
Mon-Pol: UW (D), PG II (W)
Łomianki I są tutaj języczkiem u wagi - przy czym akcja jest taka: mecz Olsztyn vs Łomianki miał odbyć się 26, ale... Olsztyn stara się go przełożyć.
SKK PW: SMS Łomianki I (W)
KKS Olsztyn: Łomianki I (D), AZS UW (W)
AZS P. Gd. II: Pruszków (W), Mon-Pol Płock (D)
AZS UW: Płock (W), Olsztyn (D)
Mon-Pol: UW (D), PG II (W)
Łomianki I są tutaj języczkiem u wagi - przy czym akcja jest taka: mecz Olsztyn vs Łomianki miał odbyć się 26, ale... Olsztyn stara się go przełożyć.
-
Z taką grą to my nie wygramy w Łomiankach. Pomijam już to,że rywale robią dziwne rzeczy. Dzisiaj jest stres dlatego,że przegrane zostały mecze z AZS UW, Arką i Łomiankami na K6. Nie chce mi się wierzyć w spiski,raczej splot naszej nieskuteczności,plag kontuzji najpierw u nas, potem w UW, Olsztyn też gra pół sezonu, Monpol także. Dobra,krótko-w tej lidze poza pierwszą dwójką, może czwórką-reszta grywa w koszykówkę. Wyścig chabet do Morskiego Oka. Sorry,ale nie ma co ściemniać.
Zgoda. To, że jesteśmy w takiej sytuacji ( wypisz wymaluj jak w 2015) zawdzięczmy tylko sobie - przegraliśmy z tymi, z którymi nie powinniśmy przegrać - ostatni kamyczek, to Arka. No a inni to bezlitośnie wykorzystują. Vide ten dzisiajszy mecz Lidera.
Nie spisek? W tej kolejce spsek jak wół
. Głupio typowałem, bo na stronie Lidera napisano wyraźnie, choć w podtekście - mamy 2 miejsce w grupie i nam wszystko wisi
Zresztą przeczytałem to dopiero po typowaniu - na usprawiedliwienie swojej głupoty 
Ale z Tulipem trafiłem, bo tam śmierdziało od początku.
Nie spisek? W tej kolejce spsek jak wół

Ale z Tulipem trafiłem, bo tam śmierdziało od początku.
-
Wisi,bo może. To nie problem Pruszkowa,że my cośtam. Ogrywa sobie panią Dogę. Selekcje robio! Tak na chłodno: rezerwy Arki czy Polibudy-grają kim chcą, bo ligę mają wyżej. Naszym pułapem jest czteromecz Ł-UW. I co? Cztery razy w pompę. NIC już od nas nie zależy.
Musimy wyprzedzić 4 drużyny?
Mnie ciekawi, bo nie wiem - czy w ewntualnych barażach o utrzymanie taki np. Aleksandrów może się wzmocnić wypożyczając sobie choćby Pszczolarską et co. z Łomianek?
Oby nie. Bo w tercecie z Leszczyńską pod koszem i Łopińską na rozegraniu Aleksandrów byłby trudny dla nas do ogrania.
Swoją drogą - bardzo przyjemnie dziś patrzyło się na grę Leszczyńskiej. Sama zdobyła dziś połowę punktów dla Aleksandrowa. A ma dopiero 18 lat.
Szkoda, że nasze dwudziestolatki nie stanowią tak jak ona o sile naszego zespołu. A jedyna osiemnastolatka, czyli Dulnikówna jeszcze u nas nie zaistniała niczym szczególnym. Oby szybko po kontuzji doszła do formy, bo sezon powoli, niestety się kończy.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Teraz musimy kibicować: Łomiankom w meczu w Olsztynie - oj, cieżko będzie.
I AZS UW w meczu w Płocku. No też łatwo nie będzie, choć jeśli będzie im zależało, to mogą wygrać.
I AZS UW w meczu w Płocku. No też łatwo nie będzie, choć jeśli będzie im zależało, to mogą wygrać.
Na UW bym nie liczył - bardziej na Łomianki, ale nie wiadomo kiedy mecz z Olsztynem się odbędzie - jego wynik może zależeć od terminu i innych wyników.
Jeśli o nas chodzi - kolejna 10-dniowa prawie przerwa, a takie pauzy nie wpływają na dziewczyny najlepiej.
Jeśli o nas chodzi - kolejna 10-dniowa prawie przerwa, a takie pauzy nie wpływają na dziewczyny najlepiej.
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
tylko, że Łomianki w meczu w Olsztynie będą grały o nic. A AZS UW jednak nie może być całkiem pewien play-off, więc nie może sobie meczu w Płocku po prostu odpuścić. Ale cóż, takie się cuda ostatnio dzieją, że mnie nic nie zdziwi. W ostatniej kolejce prawidłowo wytypowałem jeden wynik meczu w naszej grupie
Otóż to - z nami też będą grały o nic. Oba meczę będą sprawdzianami intencji ŁomianekProfesor Ciekawski pisze: ↑pt lut 22, 2019 6:59tylko, że Łomianki w meczu w Olsztynie będą grały o nic

Inna rzecz z Płockiem - nie wiem czy do końca jest pewny? Musi wygrać jeden mecz - jeśli Tulip przegra w Pruszkowie (to akurat nie jest takie niemożliwe, chyba, że Lider podłoży się na maksa), to musi wygrać u siebie z Płockiem
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Są jeszcze 64 warianty wyników meczów, które będą decydowały o naszej końcowej pozycji. W 4 z nich lądujemy w play-out. W 2 lądujemy na 6 miejscu. W zdecydowanej większości kończymy na miejscu 8
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
relacja na stronie Aleksandrowa: http://uksbasket.pl/sreberka-wrocily-do ... fUeriVqTeU
Nie zgadzam się, że Łomianki będą grały o nic. Stawką ich gry jest trzecie miejsce, które premiuje je grą w playoffach z szóstym zespołem, a po wygranej w pierwszej rundzie nie zagrają z pierwszym, tylko drugim zespołem grupy B. A to już będzie różnica, Jas coś tam dalej Sosnowiec prze do awansu.rubakin pisze: ↑pt lut 22, 2019 7:06Otóż to - z nami też będą grały o nic. Oba meczę będą sprawdzianami intencji ŁomianekProfesor Ciekawski pisze: ↑pt lut 22, 2019 6:59tylko, że Łomianki w meczu w Olsztynie będą grały o nicJeśli po sprawiedliwości to oba przegrają/wygrają - liczę na poczucie sprawiedliwości
Inna rzecz z Płockiem - nie wiem czy do końca jest pewny? Musi wygrać jeden mecz - jeśli Tulip przegra w Pruszkowie (to akurat nie jest takie niemożliwe, chyba, że Lider podłoży się na maksa), to musi wygrać u siebie z Płockiem
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
Aleksandrów poległ w Łomiankach. Wygląda na to, że zakończą rundę zasadniczą bez zwcyięstwa
-
Czy Lider robi transmisję jutrzejszego meczu?
Tak - link:
Politechnika I wygrała dzisiaj, ale ledwo
Politechnika I wygrała dzisiaj, ale ledwo
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Kontakt:
a my jak rozumiem w następnych meczach wszyscy jesteśmy AZS UW. W naszym interesie jest by wygrał i uciekł spośród drużyn mających 9 zwycięstw. Tylko z nimi mamy ujemny bilans. Z Olsztynem, PG II i Monpolem możemy się równać. Czyli już w najbliższej kolejce możemy sobie zapewnić play-off jeślI:
- AZS UW wygra w Płocku
albo
- KKS Olsztyn przegra w Olsztynie
- AZS UW wygra w Płocku
albo
- KKS Olsztyn przegra w Olsztynie