TytusPullo pisze: ↑pt gru 21, 2018 21:54
No i mam Mikołaja z długą brodą i wielkim worem! Już dziś wiemy,że nie spadniemy. No i co,można spokojnie grać swoje? Można! Gratulacje dla Drużyny i Sztabu.
Ja bym tak nie odtrąbiał sukcesu przedwcześnie. Mamy nad Politechniką 2 punkty przewagi, a do końca jeszcze 8 kolejek. Ok, mamy lepszy bilans bezpośredni, więc tak jakby 3 punkty przewagi. Ale nie do końca, na takim właśnie rozumowaniu przejechałem się 4 lata temu. Bo jeśli więcej niż dwie drużyny będą miały ten sam bilans, to liczy się tabelka każdy z każdym, a nie nasz bilans z Politechniką. A ta tabelka nie wiadomo jak wypadnie, zależy kto tam się jeszcze znajdzie.
Oczywiście wczorajszy mecz dał nam komfort na najbliższe tygodnie, nasze szanse bardzo mocno wzrosły. Ale nic nie jest jeszcze przesądzone. Wystarczy, że w najbliższych dwóch kolejkach przegramy z Liderem u siebie i z Mon-Polem na wyjeździe (tfu, tfu), a Politechnika wygra z Łomiankami II, a potem z Arką II i już się zrownamy z nimi punktami. Nie jest to zupełnie nieprawdopodobne