Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » wt kwie 27, 2004 17:47
1 liga angielska juz finiszuje ! jak zwykle sytuacja w jakims stopniu nie roztrzygnieta do końca. Mamy dwóch pewniaków a duzy finiszujacy peleton czekaja nas fascynujące baraże z finałem w Cardiff!
Norwich (kanarki) i WBA (buggies) już w Premiership
Kto ma jako 3 największą szansę na baraże i awans ?
1. Sunderland
2. Ipswich
3. Wigan
4.West Ham
5. Millwall
6.Sheffield Utd
7.Crystal Palace
8. Reading
Typy kibiców KSP ! - pamietamy ze kibicujemy jedynemu porządnemu klubowi z tej grupki tj. TRACTOR BOYS ( IPSWICH)
dzieki
MRSCKO !
Ostatnio zmieniony czw kwie 29, 2004 16:02 przez
Marianesco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Michu
-
Kontakt:
Proste że Ipswich oraz mój ulubiony klub londyński West Ham

-
Altze
-
Kontakt:
Chciałbym West Ham,ale nie skrzywiłbym się gdyby w Premiershit zagrało Crystal Palace, Szabelki(Sheff Utd) ,czy Traktorzysci. Oby nie Wigan,bo to typowy przykład "plastikowego" klubu - piękny stadion jak z klocków LEGO, mało kibiców... Niestety mają dobra drużynę, w której brylują: młody napastnik Nathan Ellington, były zawodnik Portsmouth-Jason Roberts oraz skrzydłowy Szkot Gary Teale. Awans Sheff Utd i utrzymanie Leeds dałby ciekawe derby w premiership.Także mecze Sheff Utd z Man. Utd zawsze wywołują wiele emocji, nie tylko w Sheffield i Manchesterze. Awans Ipswich równiez oznacza fajne derby z najwyższej półki- rywalizacja Ipswich vs Norwich wygląda o wiele pikantniej niż np Charlton vs Fulham (ale juz chyba nie tak pikantnie jak Portsmouth vs Southampton.

...). Do Palace mam sentyment, głównie za swietne występy z poczatku lat 90,kiedy to w ich barwach grali Nigiel Martyn i Ian Wright.
-
Jersy
Ja jestem zdecydowanie za READING. Mieszkałem miesiąc w tym mieście, byłem na ich stadionie, mam odznakę i proporczyk. Co prawda nie za bardzo mi leży aby prezes nazywał swoim imieniem stadion no ale cóż... prawa rynku.
Come on Royals!!! Jest szansa na play-offy!
-
jachu
Sunderland
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » czw kwie 29, 2004 16:03
pool pisze:west ham - I think so..
Nie musicie sie rozpisywać ( jak to moze to fajnie....)
ale kliknąć w ankietke kazdy moze
dzieki
MRSCKO
-
BLACKSHIRT2
autor: BLACKSHIRT2 » sob maja 08, 2004 7:52
chcialbym widziec WHU to i Ja i moj kolo Andrzej z Craxy popilibysmy
zdrowo !
-
michalkord
autor: michalkord » sob maja 08, 2004 11:43
Ipswich
-
jacek_hc
autor: jacek_hc » sob maja 08, 2004 19:08
ja by chcial albo Ipswich albo West Ham, ale nie wiem czy dadza rade
-
Enigm@tyk
autor: Enigm@tyk » ndz maja 09, 2004 1:23
Ja chciał bym aby to West Ham weszło!!
-
Altze
-
Kontakt:
Własnie zakończyła się ostatnia kolejka division one. Crystal Palace przegrało w Coventry 1-2, Ipswich u siebie zremisował z Cardiff 1-1, Sheffield United zremisowało w Preston 3-3 a Wigan zaprzepascił szanse na playoffy w 88 min kiedy to napastnik WHU-Brian Deane-ustalił stan meczu na 1-1. Tym samym w Playoffach zagrają Sunderland ,West Ham ,Ipswich i Crystal Palace.
PS dla zainteresowanych( Parazauroloff

) Forest wygrało w West Bromwich 2-0:)
-
Michu
-
Kontakt:
A więc w play-off zagrają WHU oraz Tractor Boys
Szkoda tylko, że ze sobą ale przynajmniej jedna z nich zagra w finale choć to marne pocieszenie.
Trzymam kciuki z WHU
A w drugim meczu oczywiscie CP bo Sunderlandu nie trawie
Oczywiście to WHU awansuje do Premiership
GO United
GO Hammers

-
Parazauroloff
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Parazauroloff » pn maja 10, 2004 8:27
Altze pisze:Własnie zakończyła się ostatnia kolejka division one. Crystal Palace przegrało w Coventry 1-2, Ipswich u siebie zremisował z Cardiff 1-1, Sheffield United zremisowało w Preston 3-3 a Wigan zaprzepascił szanse na playoffy w 88 min kiedy to napastnik WHU-Brian Deane-ustalił stan meczu na 1-1. Tym samym w Playoffach zagrają Sunderland ,West Ham ,Ipswich i Crystal Palace.

No wiem

śledziłem...Utrzymali się, to może w przyszłym sezonie coś zamieszają

David Platt ich teraz trenuje...oby był tak dobrym trenerem jak był piłkarzem
No a tu w barażach to Sheffield Utd. kibicowałem bo to też na skraju naszego lasu
Pozdrawiam
-
Altze
-
Kontakt:
Parazauroloff pisze:Altze pisze:Własnie zakończyła się ostatnia kolejka division one. Crystal Palace przegrało w Coventry 1-2, Ipswich u siebie zremisował z Cardiff 1-1, Sheffield United zremisowało w Preston 3-3 a Wigan zaprzepascił szanse na playoffy w 88 min kiedy to napastnik WHU-Brian Deane-ustalił stan meczu na 1-1. Tym samym w Playoffach zagrają Sunderland ,West Ham ,Ipswich i Crystal Palace.

No wiem

śledziłem...Utrzymali się, to może w przyszłym sezonie coś zamieszają

David Platt ich teraz trenuje...oby był tak dobrym trenerem jak był piłkarzem
No a tu w barażach to Sheffield Utd. kibicowałem bo to też na skraju naszego lasu
Pozdrawiam
Oj podpadłeś kolego z lasu,podpadłeś....
Żaden David Platt tylko Joe Kinnear. Platta to wywalili juz wieki temu, do dziś nie mogą mu kibice wybaczyć sprowadzenia beznadziejnych piłkarzy (min. Matrecano).
-
Parazauroloff
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Parazauroloff » wt maja 11, 2004 5:20
No nie...No I jak w tym lesie się dobrze dziać ma skoro leśniczego wyrzucają nim z matecznika wróci..

W marcu (wydaje się tak niedawno, no ale w moim wieku czas płynie z inną prędkością niz w Twoim, niestety...

) David jeszcze miał insygnia...Ja to i tak nalepiej pamiętam leśniczego Briana C. A ten Joe to kto?
Dzięki za info

i już nie kokietuj, że masz słaby przegląd pola

-
Altze
-
Kontakt:
Parazauroloff pisze:No nie...No I jak w tym lesie się dobrze dziać ma skoro leśniczego wyrzucają nim z matecznika wróci..

W marcu (wydaje się tak niedawno, no ale w moim wieku czas płynie z inną prędkością niz w Twoim, niestety...

) David jeszcze miał insygnia...Ja to i tak nalepiej pamiętam leśniczego Briana C. A ten Joe to kto?
Dzięki za info

i już nie kokietuj, że masz słaby przegląd pola

Platt wyleciał jakieś 2 lata temu:)
Potem był Paul Hart-dobry leśniczy, dzięki niemu Forest walczyło w Playoffach z tymi "z drugiej strony lasu",niestety poległo. Po serii spotkań zakończonych 0 kontem punktowym,spychających "Tricky Trees" do walki przed spadkiem,Hart został zwolniony.
Joe Kinnear to twórca "potęgi" Wimbledonu(tej pózniejszej,bo klub ten do elity wprowadził chyba ktoś inny,Dave Bassett ???). Bardzo dobry manager,niestety z powodów zdrowotnych(serce) musiał się wycofac z piłki na parę miesięcy-nikt go nie chciał zatrudnić mimo dobrej repyutacji, aż do czasu zwolnienia Harta. Poustawiał ekipę jak trzeba, dziwne robił jedynie transfery-wypożyczył dość leciwych zawodników nie łapiących się do jednej z gorszych ekip premiershit-Leicester. Tak czy siak, to wystarczyło i mimo przegranej z owcojeb...ami (Derby) kibice postrzegają Kinneara pozytywnie.
Tyle:)
-
K_A_C_Z_Y
autor: K_A_C_Z_Y » śr maja 12, 2004 12:22
West Ham ----> ma największe szanse biorąc po uwage ich forme jak i ich zdeterminowanie w ciężkich sytuacjach meczowych!!
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » śr maja 12, 2004 21:05
K_A_C_Z_Y pisze:West Ham ----> ma największe szanse biorąc po uwage ich forme jak i ich zdeterminowanie w ciężkich sytuacjach meczowych!!
Tak prawde mówiąc faworytem sa wszystkie druzyny wystepujące w play-offach. Ale niestety Panowie WEST -HAM musi poczekać do przyszłego sezonu. Tractor boys rules !!
Szkoda ze Marcus Bent nie moze zagrac w Play-offach ..ale i tak Tractory dadzą radę !
W sobote pierwszy mecz ( godzina 13) we wtorek drugi.
Obydwa mecze pokazuje SKY SPORT .
Gdzie poza Champions mozna zobaczyc te mecze w Wawie ?
Planuje je obejrzec ale jakoś ta knajpa mi nie lezy
MRSCKO
-
Michu
-
Kontakt:
Mariano zapomnij
Traktory zardzewieją a Dorian Harewood dopełni dzieła zniszczenia.
WHU ma mocniejszy skład i komu jak komu to im się należy Premiership

i we wtorek to właśnie ci udowodnią

Będzie ciężko ale to Młoty zgniotą traktorki
Ipswich może za rok
WHU wraca na salony Premiership

-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » śr maja 12, 2004 22:40
Romeo pisze:Mariano zapomnij
Traktory zardzewieją a Dorian Harewood dopełni dzieła zniszczenia.
WHU ma mocniejszy skład i komu jak komu to im się należy Premiership

i we wtorek to właśnie ci udowodnią

Będzie ciężko ale to Młoty zgniotą traktorki
Ipswich może za rok
WHU wraca na salony Premiership

WHU - Wet Hot Ulcers ?!
Jeszcze nie wiesz co to moc nie wiesz co to siła z Traktorowego silnika !
Ha ! I pozdrów Swoją piekną Julie niech twe marzenia o West Ham United potedze porzuci - Bo Marianesco od dzisiaj proroczą piosenke sobie nuci:

"....Super-blues, Are just the best, Super-blues, Well beat the rest, Super-blues,Are just the best...."
A może warto się skupić i przeciwnikowi pewną nadzieje przywrócić ?
Nie przegracie ale też nas nie pokonacie .... tylko na Portman Road skonacie i nawet głosu spod kół traktora najmniejszego nie wydacie.
pozdro !
Marian - wack mc- esco
-
Altze
-
Kontakt:
"Pompey boys are here,shagging your women and drinking your beer" -jak juz z piosenkami wyskakujecie;)
Mimo iż w premier gra Portsmouth,division one jakoś wydaje mi się ciekawsza-moze dlatego ,ze mniej gwiazdeczek a więcej walki?
Zwęszył ktoś tego Sky Sports'a w W-wie??? Bo jak dla mnie oglądanie playoffów live to nie lada atrakcja.
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » czw maja 13, 2004 19:20
Altze pisze:"Pompey boys are here,shagging your women and drinking your beer" -jak juz z piosenkami wyskakujecie;)
Mimo iż w premier gra Portsmouth,division one jakoś wydaje mi się ciekawsza-moze dlatego ,ze mniej gwiazdeczek a więcej walki?
Zwęszył ktoś tego Sky Sports'a w W-wie??? Bo jak dla mnie oglądanie playoffów live to nie lada atrakcja.
Irlish pub (Morgan) na Tamce
Lets go blues !
-
Klokan
- (P)ierwsza Drużyna
Cork Pub (przy metrze wilanowska). Przynajmniej kiedys mieli:-)
P.S. WHU awansuje!!!
-
Marianesco
- (P)ierwsza Drużyna
autor: Marianesco » sob maja 15, 2004 18:55
Klokan pisze:Cork Pub (przy metrze wilanowska). Przynajmniej kiedys mieli:-)
P.S. WHU awansuje!!!
WHU ma teraz bardzo bardzo pod górkę !!!
1:0 dla Ipswich !
Mecz porywający do momentu strzelenia bramki przez Traktorki. Akcja za akcje. Pozniej już niestety niewiele ciekawego sie dzialo. Po strzeleniu bramki z boiska zeszli najbardziej kreatywne i aktywne tego dnia traktorki ( D. BENT - strzelec bramki) i J.Migilton. Zespol zdecydowanie sie nastawil na defensywe i ataki mniejszą iloscia zawodnikow. WHU bylo bezsilne w swoich poczynaniach i tak samo bedzie w nastepnym meczu
Go blues ! ! !
DJ MRSCKO