W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Wyniki druzyn, ktore lubimy

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Czarnych Koszul Fan

Re: Wyniki druzyn, ktore lubimy

Post autor: Czarnych Koszul Fan » pn paź 31, 2011 9:53

Z tyloma kibicami nie upadnie. Zrobią ściepę po 10-20 funtów miesięcznie Ci bogatsi więcej i wyprowadzą Klub na prostą. Ile by tego tam nie mieli to jednak są zbyt wielką siłą aby tak naprawdę upaść. Takie straszonko.

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pn paź 31, 2011 10:15

Czarnych Koszul Fan pisze:Z tyloma kibicami nie upadnie. Zrobią ściepę po 10-20 funtów miesięcznie Ci bogatsi więcej i wyprowadzą Klub na prostą. Ile by tego tam nie mieli to jednak są zbyt wielką siłą aby tak naprawdę upaść. Takie straszonko.
"Moja miedza!"

Klub nie po to funkcjonuje, żeby kibice robili ściepę. Najwierniejsi kupują karnety (400 - 500 funtów co sezon), część chodzi na pojedyncze mecze (28 do 42 funtów), większość kupuje koszulki i inne gadżety (40 funtów za koszulkę), a w tym czasie klub robi konkurencję (głównie Celtic) w *****, nie płaci podatków, ale za to zdobywa mistrzostwo. I pojawia się kasa na np. braci de Boer. Ale postępując w ten sposób klub zachowuje się nie fair nie tylko wobec własnych rywali sportowych, ale również kibiców, którzy wydając forsę na bilety i pamiątki klubowe WIERZĄ że dzięki temu klub będzie działał poprawnie, a wszelkie problemy finansowe omijać go będą szerokim łukiem.

Na Titanicu też się zajebiście bawili. Część pasażerów przeżyła. Ale co z tego?

KSP1911

Post autor: KSP1911 » pn paź 31, 2011 10:30

Broń Radom 2-2 Warta Sieradz
w Kozienicach

Broń traci 2 pkt do prowadzącego - niestety - Radomiaka...

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pn paź 31, 2011 17:55

DEADLY SIN pisze:
Czarnych Koszul Fan pisze:Z tyloma kibicami nie upadnie. Zrobią ściepę po 10-20 funtów miesięcznie Ci bogatsi więcej i wyprowadzą Klub na prostą. Ile by tego tam nie mieli to jednak są zbyt wielką siłą aby tak naprawdę upaść. Takie straszonko.
"Moja miedza!"

Klub nie po to funkcjonuje, żeby kibice robili ściepę. Najwierniejsi kupują karnety (400 - 500 funtów co sezon), część chodzi na pojedyncze mecze (28 do 42 funtów), większość kupuje koszulki i inne gadżety (40 funtów za koszulkę), a w tym czasie klub robi konkurencję (głównie Celtic) w *****, nie płaci podatków, ale za to zdobywa mistrzostwo. I pojawia się kasa na np. braci de Boer. Ale postępując w ten sposób klub zachowuje się nie fair nie tylko wobec własnych rywali sportowych, ale również kibiców, którzy wydając forsę na bilety i pamiątki klubowe WIERZĄ że dzięki temu klub będzie działał poprawnie, a wszelkie problemy finansowe omijać go będą szerokim łukiem.

ano to z tego, że Rangers to wiecej niz klub i jeszcze nie raz obiją pasterzy z Irlandii :)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pn paź 31, 2011 18:55

Lineker pisze:
DEADLY SIN pisze:
"Moja miedza!"

ano to z tego, że Rangers to wiecej niz klub i jeszcze nie raz obiją pasterzy z Irlandii :)
Zajebiście.

Nie wiem, czy Rangers to więcej niż klub, ale mają swoją markę więc będą istnieć. Chciałem jedynie wytłumaczyć CKFowi, że niesłusznie bagatelizuje problemy RFC, więc Twoje śmieszne hasełka pasują tu jak garbaty do ściany. :>

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lis 01, 2011 10:44

W nieco ponad cztery miesiące po przejęciu kontroli nad klubem Craig Whyte udzielił Rangers TV wywiadu, w którym podsumował miniony czas.
"Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem w dniu przejęcia klubu było zlikwidowanie klubowego długu u Lloyds Banking Group. Obecnie nie jesteśmy winni bankowi żadnych pieniędzy, co oznacza, że sami decydujemy o własnym losie i bez wątpienia jest to ogromny krok na przód. Od momentu kupna przeze mnie Rangers dokonano wiele ważnych rzeczy, ale ta, o której wspomniałem jest bez wątpienia największą. Utrzymując dług nie bylibyśmy w stanie przedłużyć kontraktów, a zmuszałoby to nas także do konieczności sprzedaży naszych piłkarzy, której mogliśmy dzięki temu uniknąć."

"Gdy starałem się zostać nowym właścicielem nie było kolejki chętnych do kupna Rangers, a klub został przecież wystawiony na sprzedaż już trzy lata wcześniej. Przede wszystkim jestem fanem "The Gers", co chciałbym raz jeszcze podkreślić. W trakcie negocjacji były momenty, w trakcie których mogłem zrezygnować ze starań o przejęcie Rangers, jak choćby sprawa z podatkami, ale ponieważ jestem kibicem czułem, że ktoś musi wejść do klubu i uporządkować wszystko, nie tylko na boisku, ale i poza nim. Jestem w trakcie tych działań i w najbliższych tygodniach podjęte zostaną trudne decyzje, których celem jest wyprowadzenie klubu na najlepszą pozycję od lat."

"Tak jak mówiłem od początku, mamy najlepszych kibiców świecie i muszę przyznać, że są oni niesamowici. W porównaniu do zeszłego sezonu wzrosła liczba sprzedanych karnetów i nie sądzę, że wiele klubów może się tym pochwalić. Ally McCoist ma wsparcie kibiców i jest to coś, czego wszyscy chcieliśmy."

nadal twierdzisz, ze Rangers zbankrutują? :)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt lis 01, 2011 12:03

Lineker, czy Ty jesteś poważny? Co mnie obchodzi paplanina Whyte'a przetłumaczona przez ludzi z rangerspoland.com.pl? To zupełnie tak, jak byś zapytał mordercę niepoczuwającego się do winy o wydarzenia z nocy w której dokonano zbrodni. Słuchanie relacji tylko i wyłącznie z jednej strony jest bez sensu, a już tym bardziej takiej propagandowej papki.

Widać, że w ogóle nie znasz sytuacji Rangersów, którzy nie mieli problemów TYLKO z Lloydsem. Co Ty, przez te wszystkie lata bardzo szaleli a przez to nieźle zadłużyli, żeby ot tak pozbyć się długów, nie bądź tak naiwny. Mi chodzi o słynne TAX CASE, o HMRC. Sprawdź papiery Martina Baina, które pojawiły się w internecie jakiś czas temu.

Tu artykuł o możliwym bankructwie Rangers: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-g ... t-15041278 - patrząc na dzień publikacji, trochę czasu minęło od maja, hm?

A tu fragment artykułu z wikipedii, jeśli nie chce Ci się czytać: "After protracted takeover negotiations, the club was bought by Scottish businessman Craig Whyte on 6 May 2011 for £1 [sic!!!!!]*. The reason for such a small fee was because of Rangers' outstanding debt of around £22 million. As well as several debt cases which total over £55 million. It is possible that Rangers will be made insolvent if they lose the biggest debt case against Her Majesty's Revenue and Customs, which is for £49 million."

*Czyli innymi słowy, za każde ok. 5 funtów które palacze wydają na paczkę fajek mogliby kupić Rangers pięciokrotnie. Nieco upakarzające, aby to podać do publicznej wiadości? ;)

Tutaj dokument BBC, po którym Rangersi wycofali współpracę ze stacją, jeśli interesują Cię relacje nie tylko jednej strony:

Zresztą, o czym my w ogóle mówimy. Mój znajomy - również fan Celtiku - założył się z Grahamem Spiersem, znanym szkockim dziennikarzem który zresztą pojawia się w powyższym dokumencie, o 100 funtów, że Rangersi w okienku transferowym nie wydadzą zapowiadanych 5 milionów funtów, i że dzień po okienku transferowym klub z Ibrox wciąż będzie w długach. No i stówa trafiła do mojego kumpla.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lis 01, 2011 15:41

szczerze, to ja podchodzę do tematu z dystansem, sympatyzuje z Rangers ale żebym jakoś miał się specjalnie pasjonować ligą, która jakościowo nie odbiega od polskiej to zdecydowanie nie.
Nie oszukujmy się ale Rangers czy Celtic mieliby poważne problemy w angielskiej Championship nie mówiąc już o Premier League, gdzie bronili by się przed spadkiem.
Traktuje więc temat zdecydowanie wybiórczo oraz nie neguje faktu, że Rangers przez wiele lat prowadziło dośc "specyficzną" politykę prowadzenia klubu.
Odnośnie dokumentu BBC, nie wypowiadam się, w obecnym świecie łatwo kogoś oskarżyć lub obrzucić bezpodstawnie gównem a w momencie kiedy okazuje się to nie prawda ciężko już o równie głośne sprostowanie sprawy.
Wiem tylko, że taki klub jak Rangers na pewno nie upadnie.

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt lis 01, 2011 18:59

Z powyższej wiadmości bije postawa 'defensywna', chyba nie spodziewałeś się, że tak dobrze znam sprawę, a sam podejrzewałeś, że przeczytanie jednego artykułu ze strony o Rangersach wystarczy. ;) Poza tym odwracasz kota ogonem - rozmawiamy o kondycji finansowej Rangersów, a Ty schodzisz na temat jakości ligi. Kibicując Celtikowi czy Polonii nie interesuje mnie "jakość" piłki, bo gdyby tak było to nie kibicowałbym Polonii i Celtikowi. Poruszany przeze mnie temat dotyczy jedynie problemów Rangersów, czyli klubu któremu rzekomo z CKFem kibicujecie, a nie "jakości" piłki szkockiej w całości.

Zanim jednak nazwiesz, lub zasugerujesz, że dokument BBC to 'bezpodstawne obrzucanie gównem" to proszę Cię, obejrzyj go, a na przyszłość nie oceniaj książki po okładce. Wypowiadają się w nim ludzie od najwyższego szczebla do najniższego, od Alastaira Johnstona i właścicieli wszelkich spółek do pracowników upadłych spółek Whyte'a. Są w nim wszystkie odpowiedzi biura Craiga Whyte'a na zaproszenia dziennikarza. I Rangersi nie wycofali współpracy dlatego, że mówią o nim w dokumencie "Whyte to dupek" i "Tylko Celtic", ale dlatego, że jest w nim sporo prawdy, co potwierdzają kolejne doniesienia prasowe, groźba odjęcia punktów, rezygnacja z posady Johna Greiga, największej legendy RFC której postawiono pomnik za życia przed stadionem, która miała miejsce w zeszłym miesiącu, raporty Martina Baina, wcześniejsze donosienia towarzyszące przejęciu klubu.

Znowu, pisząc "klub" miałem na myśli obecne struktury, i jest prawdopodobne, że upadnie, marka za to, co oczywiste, nie upadnie. Po raz ostatni to piszę, nie lubię się powtarzać.

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lis 01, 2011 23:09

czy postawa defensywna? Nie wiem ,po prostu nie stawiam się w roli eksperta ponieważ aż tak dogłębnie nie interesuje się ani liga szkocką czy klubem Rangers FC.
Moje zainteresowanie tym tematem sprowadza się do zerknięcia na wynik, i to też nie zawsze, i przejrzenia raz na miesiąc strony internetowej.
Mój konik to liga angielska i wszystko co z tym związane i tu mogę z Tobą rozmawiać już długo i namiętnie :)

Śwagier

Post autor: Śwagier » śr lis 02, 2011 9:06

W meczu na szczycie :

Avia Świdnik 2-1 Siarka Tarnobrzeg 29 października, 13:00 (150)
Konrad Tarkowski 43, Michał Sadło 54 - Bartosz Madeja 41

FORZA AVIA!!!

Awatar użytkownika
czajak

Post autor: czajak » śr lis 02, 2011 15:55

Genk-CHELSEA 1-1

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » czw lis 03, 2011 22:59

Celtic - Rennes 3-1

Wreszcie dobra gra!

Awatar użytkownika
mesc

Post autor: mesc » sob lis 05, 2011 17:50

Niby wiadomo było, że wyniki z początku sezonu były zdecydowanie na wyrost, ale i tak przykro dostać trójkę w jakiejś wiosce.

Přibram 3:0 Bohemians 1905

KSP1911

Post autor: KSP1911 » sob lis 05, 2011 20:00

Ursus Warszawa 1-2 Broń Radom

przynajmniej do jutra Broń jest liderem.Jutro mecz Radomiaka z ostatnią Narwią Ostrołeka wiec niestety pewnie ta gorsza radomska druzyna wroci na 1 miejsce...

Krsta

Post autor: Krsta » sob lis 05, 2011 20:12

Perfect weekend:

KAA Gent vs. Mechelen - 6:2
Manchester United vs. Sunderland - 1:0

:)

Czarnych Koszul Fan

Post autor: Czarnych Koszul Fan » sob lis 05, 2011 21:13

Dzisiaj ze zmienny szczęściem choć raczej na smutno bo ulubiona z ulubionych czyli Preston dostała sporo w tył.

Queens Park R. 2 - 3 Manchester C.
Charlton Athletic 5 - 2 Preston North End
Notts County 1 - 1 Wycombe W.
Stevenage 2 - 1 Sheffield U

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » ndz lis 06, 2011 15:54

Motherwell - Celtic 1-2

Ufff....

Śwagier

Post autor: Śwagier » pn lis 07, 2011 9:25

Gonimy lidera :brawa: jeszcze tylko 2 pkt.straty :|

Izolator Boguchwała 0-1 Avia Świdnik 5 listopada, 14:00 (150)
Michał Maciejewski 68

FORZA AVIA!

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pn lis 07, 2011 18:06

Polecam wszystkim fanom Man Utd, i nie tylko:

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,10598 ... sona_.html

Jock Stein, czyli człowiek który "stworzył Aleksa Fergusona".

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » wt lis 08, 2011 21:23

DEADLY SIN pisze:Polecam wszystkim fanom Man Utd, i nie tylko:

a komu prywatnie kibicuje ser Alex? :)

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » wt lis 08, 2011 21:43

Lineker pisze:
DEADLY SIN pisze:Polecam wszystkim fanom Man Utd, i nie tylko:

a komu prywatnie kibicuje ser Alex? :)
Rozumiem, że Rangersom? A popatrz, żaden "Rangers" nie wpłynął na jego warsztat trenerski tak, jak legenda Celtiku. ;)

xkubax

Post autor: xkubax » pt lis 11, 2011 15:53

Mogę Was o coś spytać?
Czy Wy mieszkacie w Glasgow i chodzicie na mecze tych drużyn, że się tak emocjonujecie?

Awatar użytkownika
DEADLY SIN

Post autor: DEADLY SIN » pt lis 11, 2011 15:56

xkubax pisze:Czy Wy mieszkacie w Glasgow i chodzicie na mecze tych drużyn, że się tak emocjonujecie?
Ja tak. Wrzucałem tu zresztą kiedyś zdjęcia z meczów swojego autorstwa. :)

xkubax

Post autor: xkubax » pt lis 11, 2011 16:00

A to rozumiem i życzę wrażeń na meczach Celtic FC. Siedzenia przed TV i podniecania się jedynie na forum nie zrozumiałbym

ODPOWIEDZ