Pozwolę sobie na taki mały offtop. Czy Curtis naprawdę był kibicem Citizens czy to tylko taka legenda? Pytam bo też o tym słyszałem a zawsze staram się wyśledzić jacy muzycy z kim sympatyzująswój mały udział miała także Joy Division i Ian Curtis, który kibicował City
W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Wyniki druzyn, ktore lubimy
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Re: Wyniki druzyn, ktore lubimy
Od kiedy pamiętam miałem problem z tą literówką, wybacz przy takim specjaliście to nie lada gafaP.S. Nie ma takiego miasta jak Manchaster. Ty chyba sympatię do pełzania pomyliłeś z popularnym w Anglii "pub crawlem" czyli pełzaniem po mordowniach. Zaćma, otumanienie, brak kojarzenia nazw. Po serii pint z dobrym irlandzkim stoutem rzecz jasna.

Nawet w filmie "Control" jest scena kiedy dziewczyna pyta Curtisa o ulubiony color a ten odpowiada "Man City Blue"Pozwolę sobie na taki mały offtop. Czy Curtis naprawdę był kibicem Citizens czy to tylko taka legenda? Pytam bo też o tym słyszałem a zawsze staram się wyśledzić jacy muzycy z kim sympatyzują

-
Spoko, ja o nic nie mam żalu. Już się przyznałeś, że lubisz składać wizytę na... mcfc.pl, już wiem, jak Cię traktowaćsiedem pisze:Od kiedy pamiętam miałem problem z tą literówką, wybacz przy takim specjaliście to nie lada gafaP.S. Nie ma takiego miasta jak Manchaster. Ty chyba sympatię do pełzania pomyliłeś z popularnym w Anglii "pub crawlem" czyli pełzaniem po mordowniach. Zaćma, otumanienie, brak kojarzenia nazw. Po serii pint z dobrym irlandzkim stoutem rzecz jasna.![]()

Pamiętam ten dialog jak również napis w budce telefonicznej MCFC jednak nigdzie oprócz filmu nie znalazłem potwierdzenia jakoby Curtis im kibicowałNawet w filmie "Control" jest scena kiedy dziewczyna pyta Curtisa o ulubiony color a ten odpowiada "Man City Blue"
Akurat o tym pierwszy raz usłyszałem od kuzyna. Ale tak na szybko: http://entertainment.timesonline.co.uk/ ... 557886.ece

But he was just a typical lad really: he would talk to you about football, music, drinking and women. We both supported Manchester City and liked the Stooges, so we got on.
spływa to po mnieSpoko, ja o nic nie mam żalu. Już się przyznałeś, że lubisz składać wizytę na... mcfc.pl, już wiem, jak Cię traktować

-
Po Tobie spływa, czy po tym kubku co sobie kupiłeś?siedem pisze:spływa to po mnie

Skończ waść
dostałem w pracy na urodziny dla stałego bywalca mcfc.pl 

-
Pozwolicie się że się wtrące.
Szanuje Polonia Ole Twoją wiedzę i pasję jaką jest MU jeden i drugi. Jednak powiem Ci, że po ostatnich Twoich postach ten szacunek straciłem. Tak przyglądałem się czy się udzielić, ale jednak idziesz dalej, tak więc skoro Ty nie masz wiedzy na temat Polonii takiej jak Gawkowski lub z forum Oio, to też z Ciebie c... nie kibic Polonii, według Twojego rozumowania.
wyluzuj, bo przesadziłeś.
Szanuje Polonia Ole Twoją wiedzę i pasję jaką jest MU jeden i drugi. Jednak powiem Ci, że po ostatnich Twoich postach ten szacunek straciłem. Tak przyglądałem się czy się udzielić, ale jednak idziesz dalej, tak więc skoro Ty nie masz wiedzy na temat Polonii takiej jak Gawkowski lub z forum Oio, to też z Ciebie c... nie kibic Polonii, według Twojego rozumowania.
wyluzuj, bo przesadziłeś.
-
Ja jestem wyluzowany, to są tylko drobne kumpelskie kpiny. Nawet Kolega Siedem się tak nie uniósł, jak Ty.
Z jednym się zgodzę z Tobą. W porównaniu do Roberta, a także do kol. Piotra, którzy życie poświęcili Polonii, czy Jacka Kamińskiego, który tyrał za stu, żeby stadion Polonii wyglądał jak stadion, a nie jak kamieniołom i niemal w pojedynkę walczy o to, by jubileusz stulecia klubu nie został ośmieszony, to jestem c... nie kibicem, jak i Wy wszyscy, specjaliści od robienia naklejek i karmienia dzikich zwierząt.
O "z forum Oio" nic nie słyszałem. To jakiś nowy słoń Polonik?
Z jednym się zgodzę z Tobą. W porównaniu do Roberta, a także do kol. Piotra, którzy życie poświęcili Polonii, czy Jacka Kamińskiego, który tyrał za stu, żeby stadion Polonii wyglądał jak stadion, a nie jak kamieniołom i niemal w pojedynkę walczy o to, by jubileusz stulecia klubu nie został ośmieszony, to jestem c... nie kibicem, jak i Wy wszyscy, specjaliści od robienia naklejek i karmienia dzikich zwierząt.
O "z forum Oio" nic nie słyszałem. To jakiś nowy słoń Polonik?
-
Chciałem Ci tylko powiedzieć, że zajebiście się czytało co piszesz, a po pokazie delikatnej bufonady czar prysł.
Nie wiesz kto to Oio, toś Ty nie Polonista
Nie wiesz kto to Oio, toś Ty nie Polonista

-
Z obozu FC, bo są pewne zaległości.
Siódmoligowcy tydzień temu, w minioną środę, przegrali w Walii z Chester FC 1-2, znowu jak w przedsezonowym meczu towarzyskim. Chester to dla przypomnienia kolejny klub, którzy założyli sami kibice, po finansowym collapsie protoplastów. Szkoda tego meczu, bo to beniaminek, jak widać niebezpieczny.
W sobotę było znacznie lepiej, bo Red Rebels pokonali na wyjeździe Buxton 4-0. Przeciwnik to dość słaby i raczej na pewno w tym sezonie spadnie z ligi.
Ostatni mecz to wynik na miarę kandydata do awansu. Triumf w poniedziałek na Tameside w Ashton 5-2 przy blisko dwutysięcznej widowni, co też cieszy. Rywale to w tym przypadku Bradford Park Avenue, który w pierwszej lidze angielskiej (która kiedyś była najwyższa) grali jeszcze na początku XX wieku.
Aktualna tabela rozgrywek:
http://en.wikipedia.org/wiki/2011-12_No ... ier_League

Siódmoligowcy tydzień temu, w minioną środę, przegrali w Walii z Chester FC 1-2, znowu jak w przedsezonowym meczu towarzyskim. Chester to dla przypomnienia kolejny klub, którzy założyli sami kibice, po finansowym collapsie protoplastów. Szkoda tego meczu, bo to beniaminek, jak widać niebezpieczny.
W sobotę było znacznie lepiej, bo Red Rebels pokonali na wyjeździe Buxton 4-0. Przeciwnik to dość słaby i raczej na pewno w tym sezonie spadnie z ligi.
Ostatni mecz to wynik na miarę kandydata do awansu. Triumf w poniedziałek na Tameside w Ashton 5-2 przy blisko dwutysięcznej widowni, co też cieszy. Rywale to w tym przypadku Bradford Park Avenue, który w pierwszej lidze angielskiej (która kiedyś była najwyższa) grali jeszcze na początku XX wieku.
Aktualna tabela rozgrywek:
http://en.wikipedia.org/wiki/2011-12_No ... ier_League

- DEADLY SIN
FC Sion wykluczony z pucharów, Celtic zagra w Europa League!
No huns in Europe.

No huns in Europe.

Tym razem ja się wtrącę...
Znam kolegę Polonia,Ole dobrze i komu jak komu ale wiedzy o Naszym klubie nie wolno Mu wypominac bo zna ją jak mało kto...
natomiast co MU
odwaliło w stosunku do Citizens nie wiem, bardzo dawno temu było Lazio,prawda? 
Zeby nie offtopować
Wyniki Avii Świdnik w sezonie 2011/12
Kolejka 1 - 13-14 sierpnia
Stal Sanok 2-0 Avia Świdnik 13 sierpnia, 17:00 (400 )
Kolejka 2 - 20-21 sierpnia
Avia Świdnik 1-0 Partyzant Targowiska 20 sierpnia, 17:00 (200)
Marcin Kubiak 82
Kolejka 3 - 27-28 sierpnia
KS Zaczernie 1-2 Avia Świdnik 27 sierpnia, 17:00 (250)
Ireneusz Ryniewicz 81 - Damian Rusiecki 23, Michał Jeleniewski 70
Kolejka 4 - 31 sierpnia
Avia Świdnik 0-0 Chełmianka Chełm 31 sierpnia, 15:30 (300)
Kolejka 5 - 3-4 września
Stal Mielec 0-1 Avia Świdnik 4 września, 15:00 (300)
Konrad Tarkowski 21
Znam kolegę Polonia,Ole dobrze i komu jak komu ale wiedzy o Naszym klubie nie wolno Mu wypominac bo zna ją jak mało kto...
natomiast co MU

Zeby nie offtopować
Wyniki Avii Świdnik w sezonie 2011/12
Kolejka 1 - 13-14 sierpnia
Stal Sanok 2-0 Avia Świdnik 13 sierpnia, 17:00 (400 )
Kolejka 2 - 20-21 sierpnia
Avia Świdnik 1-0 Partyzant Targowiska 20 sierpnia, 17:00 (200)
Marcin Kubiak 82
Kolejka 3 - 27-28 sierpnia
KS Zaczernie 1-2 Avia Świdnik 27 sierpnia, 17:00 (250)
Ireneusz Ryniewicz 81 - Damian Rusiecki 23, Michał Jeleniewski 70
Kolejka 4 - 31 sierpnia
Avia Świdnik 0-0 Chełmianka Chełm 31 sierpnia, 15:30 (300)
Kolejka 5 - 3-4 września
Stal Mielec 0-1 Avia Świdnik 4 września, 15:00 (300)
Konrad Tarkowski 21
-
Sympatią do Lazio szczycę się nadal, choć publicznie jej już nie ujawniam. Byłem nawet na Stadionie Olimpijskim w Rzymie na meczu i świetnie wspominam tę wyprawę. Natomiast United kibicuję od 1994 roku - w siedzibie pewnej dawnej redakcji w czerwonej koszulce chodziłem niemal bez przerwy, a na bazie magazynu United powstało kilka pomysłów wydawniczych PO. Cenię ten klub przede wszystkim za historię, jego własną, nie zapożyczoną z innej części kraju, a także jego kibiców, którzy potrafili wystąpić przeciwko szalonym pomysłom bogatego właściciela i stworzyć coś samemu od podstaw. W Polonii takich wartości już nie ma.
- DEADLY SIN
Celtic - Motherwell 4-0
Czyżby nastąpiła poprawa w grze?
Początek (do pierwszej bramki) nie napawał optymizmem...
Czyżby nastąpiła poprawa w grze?

Bohemians 1905 1:1 1.FC Slovácko
Pierwszy remis i pierwsza strata punktów u siebie. Ale i tak nie jest źle.
Pierwszy remis i pierwsza strata punktów u siebie. Ale i tak nie jest źle.
Sunderland-CHELSEA 1-2
Zulte-Waregem vs. KAA Gent 1:3 - Buffalo's wciąż są liderem 
Bolton vs. United 0:5 - tego wyniku nie trzeba nawet komentować

Bolton vs. United 0:5 - tego wyniku nie trzeba nawet komentować

6-ta kolejka III Ligi i Avia zostaje liderem!!!
Oby tak do końca sezonu
Unia Nowa Sarzyna 1-2 Avia Świdnik 10 września, 16:00 (300)
Krystian Lebioda 48 - Stefan Kucharzewski 26, 46
żółtą kartką został ukarany także rezerwowy bramkarz gospodarzy - Artur Zastawny
FORZA AVIA!!!
Oby tak do końca sezonu
Unia Nowa Sarzyna 1-2 Avia Świdnik 10 września, 16:00 (300)
Krystian Lebioda 48 - Stefan Kucharzewski 26, 46
żółtą kartką został ukarany także rezerwowy bramkarz gospodarzy - Artur Zastawny
FORZA AVIA!!!
- DEADLY SIN
Atletico Madryt - Celtic 2-0
Porażka była do przewidzenia, ale paradoksalnie gra nie wyglądała najgorzej.
Porażka była do przewidzenia, ale paradoksalnie gra nie wyglądała najgorzej.
-
Derbowy weekend rozpoczął się wyśmienicie.
Rangers - Celtic 4-2
Deadly pozdrawiam. Do następnego.
Rangers - Celtic 4-2
Deadly pozdrawiam. Do następnego.

-
FC UNITED 1
Woodley Sports 1
w pierwszej rundzie eliminacji Pucharu Anglii
UNITED 3
Chelsea 1
Brawa dla Tottenhamu, Fulham i Blackburn!
Wyrazy otuchy dla fanów Celtiku.
Woodley Sports 1
w pierwszej rundzie eliminacji Pucharu Anglii
UNITED 3
Chelsea 1
Brawa dla Tottenhamu, Fulham i Blackburn!
Wyrazy otuchy dla fanów Celtiku.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 18, 2011 20:28 przez PoloniaOle, łącznie zmieniany 1 raz.
- DEADLY SIN
Miałem napisać epitafium dedykowane obronie Celtiku, ale wynik Polonii zdecydowanie poprawił mi humor.
Rangers - Celtic 4-2
CKF weź mnie nie wku*wiaj, żebyś Ty chociaż wrzucił tu wynik meczu z Mariborem lub Malmo w te pamiętne wieczory, albo przyjechał do Glasgow na mecz swojej rzekomo ukochanej drużyny to byłaby inna rozmowa, niedzielny kibicu.
+ za to i dzięki, że mi nie dowalasz jakimiś zdjęciami z meczu, linkami do bramek lub fragmentami pieśni Gersów, bo tego się bałem wchodząc na forum
Słodko-gorzka ta niedziela, sam nie wiem co o tym myśleć.
Walić to. Brawo Polonia!

Rangers - Celtic 4-2
CKF weź mnie nie wku*wiaj, żebyś Ty chociaż wrzucił tu wynik meczu z Mariborem lub Malmo w te pamiętne wieczory, albo przyjechał do Glasgow na mecz swojej rzekomo ukochanej drużyny to byłaby inna rozmowa, niedzielny kibicu.

Słodko-gorzka ta niedziela, sam nie wiem co o tym myśleć.
Walić to. Brawo Polonia!

-
Deadly pewnie, że jestem niedzielnym kibicem w tym zakresie. Po prostu wolę Rangers. Przyznam Ci się ja nawet nie oglądałem tego meczu. Ze trzy razy sprawdziłem na livescore 

United vs. Chelsea - 3:1
KAA Gent vs. Anderlecht - 0:1
plus:
Tottenham vs. Liverpool - 4:0
KAA Gent vs. Anderlecht - 0:1
plus:
Tottenham vs. Liverpool - 4:0