W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Mateusz Rutkowski
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
Mateusz Rutkowski
Gosciu wygral konkurs Interkontynentalny w Planicy, wyrownal rekord skoczni nalezacy do Goldbergera, na K-90 skoczyl 102,5 m
Skupien i Dlugopolski byli na 10 miejscu.
Moj komentarz:
ten mlody skoczek wygrywal ze swoimi rowiesnikami, pojechal nas turniej
Interkontynentalny i znow wygral a to poprzeczka wyzej.
Trzymajmy za niego kciuki bo rodzi sie naprawde dobry skoczek
Skupien i Dlugopolski byli na 10 miejscu.
Moj komentarz:
ten mlody skoczek wygrywal ze swoimi rowiesnikami, pojechal nas turniej
Interkontynentalny i znow wygral a to poprzeczka wyzej.
Trzymajmy za niego kciuki bo rodzi sie naprawde dobry skoczek
-
- (P)ierwsza Drużyna
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
Sorki ale Skupien ma z pewnoscia wyzszy poziom niz Pochwala,Mateja, Tonio Tajner i Bachleda.MARJOS pisze:Juz dawno Rutek powinien skakac za Tajnera Tonika ,ale Skupien to sorki pomylka on ma pewien poziom {niski}i go nie przeskoczy.
Stary za czasow Tajnera Skupień prawie sie wypalil poza poczatkami pracy gdzie w 2000 roku zajal 14 czy 15 pozycje w generalce TCS co jest duzym sukcesem zreszta niezauwazonym bo wtedy Małysz wygral.
Ponadto Skupien dwa razy na Olimpiadzie był w 15 co swiadczy o nim dobrze. Zakonczylo wspolprace z Tajnerem ktory go wywalil z kadry A i zaczal trenowac u Kuttina i ma facet niesamowite szczescie bo teraz moze sie spokojnie szkolic czego wynikiem zreszta bylo 23 miejsce w Libercu. Ano powiedz jakie miejsca ostanio zajmowali etatowi wybrancy Pola.
Do tych MP w skokach wciaz ufaalem Polowi, ale teraz powiedzialem sobie BASTA, powiedzialem to po tym jak skoczkowie kadry B opierdololili skoczkow kadry A na tych mistrzostwach. Ktory był Pochwała, Mateja(zawodnik smiechu warty), Bachleda.
-
- (P)ierwsza Drużyna
Rubens ma rację. Tajner nigdy nie wiedział dlaczego Małysz skacze dobrze, tym bardziej nie wie więc dlaczego skacze źle. Cały czas mówi że wie ale nie potrafi tego zmienić. Ja jestem z natury przeciwny zmianom trewnerów ale w tym przypadku jest to dla mnie oczywiste. Rozumiem - Małysz może mieć kiedyś słabą formę (normalne) ale żeby cała kadra A ją miała!!! Wojtek Tajner poskakał sobie trochę w kadrze A w turnieju 4 skoczni i wrócił do Kuttina przygaszony i słabszy. Skupień od 2 lat był regularnym oblatywaczem buli a teraz poraz pierwszy od bardzo dawna widziałem go lądującego w okolicach punktu K. Tajnerowi należy po tym sezonie podziękować, Kuttina dać do kadry A, a Kruczkowi zostawić kadrę B. W ten sposób byłaby jakaś ciągłość pracy i większe perspektywy dla polskich skoków.
PS A Skupien klepał się dwa razy po udach i raz po klacie!!!!!
PS A Skupien klepał się dwa razy po udach i raz po klacie!!!!!
Otoz z Mojej strony wyglada to tak:
Malysz-oki niech skacze jest dobry,tylko niech smierdziele nie mowia ze 9 miejsce jest zle bo jeszcze kilka lat temu jak byl w 30 to bylo super:)
Mateja,Pochwala,Skupien-do odstawki
W.Tajner-trzeba dac mu szanse,jak dla mojej osoby to powinien byc 4 skoczek kadry A
Tonio{sronio}Tajner-pomylka,dno smiem twierdzic ze gdyby nie tatus to nawet w kadrze C by mial klopoty
Bachleda-Niestety barzo lubie tego zawodnika i dalbym mu szanse 3 skoczek,choc chyba nie zasluuje
Rutkowski-Niech skacze jest mlody i napewno juz teraz lepszy niz Tonio,nawet jak zajmie 40 miejsce to te 40 miejsce zajmie mlody chlopak a nie "stary" Skupien,Malysz tez byl dupa.
Teraz prywatna sprawa
KAMIL STOCH DO KADRY A TEN CHLOPAK JEST DOBRY TYLKO TRZEBA MU POSWIECIC TYLE UWAGI CO MALYSZOWI
PS.POLSKI SPORT JESZCZE DLUGO BEDZIE NA DNIE GDYZ INWESTUJEMY TYLKO W MISTRZOW A NIEJAK NP:AUSTRYJACY W 50 MLODYCH CHLOPCOW.
Malysz-oki niech skacze jest dobry,tylko niech smierdziele nie mowia ze 9 miejsce jest zle bo jeszcze kilka lat temu jak byl w 30 to bylo super:)
W.Tajner-trzeba dac mu szanse,jak dla mojej osoby to powinien byc 4 skoczek kadry A
Tonio{sronio}Tajner-pomylka,dno smiem twierdzic ze gdyby nie tatus to nawet w kadrze C by mial klopoty
Bachleda-Niestety barzo lubie tego zawodnika i dalbym mu szanse 3 skoczek,choc chyba nie zasluuje
Rutkowski-Niech skacze jest mlody i napewno juz teraz lepszy niz Tonio,nawet jak zajmie 40 miejsce to te 40 miejsce zajmie mlody chlopak a nie "stary" Skupien,Malysz tez byl dupa.
Teraz prywatna sprawa

PS.POLSKI SPORT JESZCZE DLUGO BEDZIE NA DNIE GDYZ INWESTUJEMY TYLKO W MISTRZOW A NIEJAK NP:AUSTRYJACY W 50 MLODYCH CHLOPCOW.
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
taaaaaaaaaa a jak Espen Bredesem mial tyle lat co Skupien czyli 27 to zajmowal miejsca w okolicach 50-70 wiec nie gadaj ze jest za stary.MARJOS pisze:Otoz z Mojej strony wyglada to tak:
Teraz prywatna sprawaKAMIL STOCH DO KADRY A TEN CHLOPAK JEST DOBRY TYLKO TRZEBA MU POSWIECIC TYLE UWAGI CO MALYSZOWI
Przykład Bredesena nie jest jedynym.
Jeszcze jedno gdyby Skupien pod wodza Kuttina wrocilby do swojej najwyzszej formy to jest to zawodnik nawet na 15 miejsce, a takiego warto trzymac w kadrze.
Coz Tonio Tajner moze jeszcze poczekac sobie i najlepiej szkolic sie pod wodza innego trenera niz Pol
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
MARJOS --> No i co sluchaj no starszego kolegiMARJOS pisze:Juz dawno Rutek powinien skakac za Tajnera Tonika ,ale Skupien to sorki pomylka on ma pewien poziom {niski}i go nie przeskoczy.

zobacz po 7 konkursach w tym 2 kuriozalnych Skupien ma 20 pkt w klasyfikacji PS, czyli tylko o 7 mniej niz Bachleda ktory szans mial conajmniej drugie tyle a pkt tylko o 7 wiecej.
To kolejny przyklad na to jak pracuje Tajner i kolejny tez na to aby nie mowic hop dopoki sie nie skoczy, chodzi mi tu o sklreslanie z kadry Wojtka, jak widac jeszcze chlopak sie jakos trzyma, moze nawet lepiej nie Tonio Tajner, Bachleda Marcin nie mowiac juz o Robercie Mateji
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
nooo jestem usatysfakcjonowanyMARJOS pisze:Wiesz Jerry ostatnio jak ogladalem skoki to mylalem co mi walniesz za riposte na temat skokow Wojtka i musze przyznac sie do bledu gdyz jest to jednak lepszy skoczek od wiekszosci naszych {no Bachleda i tak leposzy ale tylko dlatego ze go lubie}
przyznaje sie do bledu---wybacz

na przyszlosc sluchaj sie starszych hehe
Wojetek trzymaj sie z dala od Pola bo znow osiagniesz pulap etatowego speca od ladowania na buli

-
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
Ano sie z Tobą nie zagadzam, natomiast z II trenerem H. Kuttinem owszem. Mianowicie on powiedzial na jednej z konferencji prasowej:Terrorysta pisze:Mateusz Rutkowski to bardzo utalentowany skoczek narciarski. Ja w nim widzę następcę Małysza![]()
![]()
Ze i oczywiscie skoczekt to bardzo utalentowy,ale ludzie!! takiego skoczka jak Malysz to juz miec nie bedziecie.
To odpowiedz na pytanie czy to nasteca Malysza

- Jerrygo MAG
- Kontakt:
"Skupień dopiero pokaże, co potrafi"
Łukasz Kruczek jest asystentem trenera kadry B, Heinza Kuttina. Jeszcze niedawno był czynnym zawodnikiem i świetnie zna skoczków kadry A.
Kruczek uważa, że polskie skoki to nie tylko Adam Małysz. Jego zdaniem także Wojciech Skupień ma przed sobą wielką przyszłość.
"Myślę, że Wojtek Skupień dopiero pokaże, co potrafi. Miał dobry sezon letni i szło mu do grudnia. Później trochę się pogubił. Może ustawiliśmy mu za wysoko poprzeczkę. Potrzebował kilku tygodni spokoju i teraz pewnie kwalifikuje się do 'trzydziestek' i robi punkty. Myślę, że niedługo wejdzie na stałe do Pucharu Świata" - powiedział Kruczek.
Więcej szczegółów w "Sporcie"
Łukasz Kruczek jest asystentem trenera kadry B, Heinza Kuttina. Jeszcze niedawno był czynnym zawodnikiem i świetnie zna skoczków kadry A.
Kruczek uważa, że polskie skoki to nie tylko Adam Małysz. Jego zdaniem także Wojciech Skupień ma przed sobą wielką przyszłość.
"Myślę, że Wojtek Skupień dopiero pokaże, co potrafi. Miał dobry sezon letni i szło mu do grudnia. Później trochę się pogubił. Może ustawiliśmy mu za wysoko poprzeczkę. Potrzebował kilku tygodni spokoju i teraz pewnie kwalifikuje się do 'trzydziestek' i robi punkty. Myślę, że niedługo wejdzie na stałe do Pucharu Świata" - powiedział Kruczek.
Więcej szczegółów w "Sporcie"
- Jerrygo MAG
- Kontakt:
PAP/07 lutego 2004 18:23
I seria: Rutkowski przeskoczył skocznię!
Znakomicie spisał się polski skoczek Mateusz Rutkowski podczas I serii konkursu indywidualnego, który odbywa się w ramach MŚ juniorów w narciarstwie klasycznym w norweskim Stryn.
Wicemistrz Polski uzyskał fantastyczną odległość - 104,5 metra na skoczni K-90, za którą uzyskał 146 punktów i oczywiście prowadzi..
Polak wyprzedza drugiego w klasyfikacji, faworyzowanego Austriaka Thomasa Morgensterna aż o 7,5 metra i ma już 15 punktów przewagi nad nim!
Trzeci jest Fin Olli Pekkala - 95,5 m (126,5 pkt.).
Czołówka po 1. serii:
1. Mateusz Rutkowski (Polska) 104,5 m 146,0 pkt
2. Thomas Morgenstern (Austria) 97,0 131,0
3. Olli Pekkala (Finlandia) 95,5 126,5
...
17. Kamil Stoch (Polska) 89,0 112,0
20. Stefan Hula (Polska) 88,0 110,5
28. Dawid Kowal (Polska) 87,0 107,0
I CO O TYM MYSLICIE hehe.
Bo ja
przezywam , i to nie z powodu miejsca ktore zajmuje po I serii tylko z odleglosci jaka uzyskal
I seria: Rutkowski przeskoczył skocznię!
Znakomicie spisał się polski skoczek Mateusz Rutkowski podczas I serii konkursu indywidualnego, który odbywa się w ramach MŚ juniorów w narciarstwie klasycznym w norweskim Stryn.
Wicemistrz Polski uzyskał fantastyczną odległość - 104,5 metra na skoczni K-90, za którą uzyskał 146 punktów i oczywiście prowadzi..
Polak wyprzedza drugiego w klasyfikacji, faworyzowanego Austriaka Thomasa Morgensterna aż o 7,5 metra i ma już 15 punktów przewagi nad nim!
Trzeci jest Fin Olli Pekkala - 95,5 m (126,5 pkt.).
Czołówka po 1. serii:
1. Mateusz Rutkowski (Polska) 104,5 m 146,0 pkt
2. Thomas Morgenstern (Austria) 97,0 131,0
3. Olli Pekkala (Finlandia) 95,5 126,5
...
17. Kamil Stoch (Polska) 89,0 112,0
20. Stefan Hula (Polska) 88,0 110,5
28. Dawid Kowal (Polska) 87,0 107,0
I CO O TYM MYSLICIE hehe.
Bo ja

- Jerrygo MAG
- Kontakt:
Na najblizsze zawody PS w Willingen jedzie Malysz, Bachleda, Mateja, Skupień i Rutkowski
Jesli bedziemy miec cztery miesca to winien skakac Malysz, Rutkowski, Skupien i Mateja. Jesli zas dostaniemy 3 miejsca to wiini skakac trzej pierwsi.
przyp Skupien byl najlepszy z Polakow w ostanim konkursie Interkontynentalnym - 6 miejsce
Jesli bedziemy miec cztery miesca to winien skakac Malysz, Rutkowski, Skupien i Mateja. Jesli zas dostaniemy 3 miejsca to wiini skakac trzej pierwsi.
przyp Skupien byl najlepszy z Polakow w ostanim konkursie Interkontynentalnym - 6 miejsce