W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Mistrzostwa Świata
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.
Tak, nie lubie Włochów. Nie lubie, wręcz nienawidze.
A w dalszych meczach kibicuje Szwajcarii i oczywiście Anglii.
Jestescie zaslepieni nienawiscia i nie patrzycie obiektywnie...szalik pisze:Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.
Co Aussie mieli przez caly mecz? Strzal Cahill'a w trybuny z dyni i kogos tam w Buffon'a ? Jak maja przewage jednego zawodnika i nie potrafia strzelic gola? to tez wina Wlochow?

Wlosi zagrali wyrachowany futbol, super taktycznie, nawet grajac w 10 mieli grozniejsze okazje niz kangury...
Nie sztuka jest grac ładnie ale grac tak zeby piłka byla w sieci...
To nie jest pokaz mody tylko mistrzostwa... Jak Kewell strzelil ze spalonego z Chorwacja to krzykow na sedziego za ta sytuacje nie bylo...
Australia zagrala slabo i odpadli...
Troche trzezwego spojrzenia proponuje

Michu pisze:Jestescie zaslepieni nienawiscia i nie patrzycie obiektywnie...szalik pisze:Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.
Co Aussie mieli przez caly mecz? Strzal Cahill'a w trybuny z dyni i kogos tam w Buffon'a ? Jak maja przewage jednego zawodnika i nie potrafia strzelic gola? to tez wina Wlochow?
Wlosi zagrali wyrachowany futbol, super taktycznie, nawet grajac w 10 mieli grozniejsze okazje niz kangury...
Nie sztuka jest grac ładnie ale grac tak zeby piłka byla w sieci...
To nie jest pokaz mody tylko mistrzostwa... Jak Kewell strzelil ze spalonego z Chorwacja to krzykow na sedziego za ta sytuacje nie bylo...
Australia zagrala slabo i odpadli...
Troche trzezwego spojrzenia proponuje

A ja proponuje zmiane toku myslenia typu "wygrali bo to przeciez Włosi".
Fakt
ja tż nie lubię Włochów i nic wielkiego nie pokazali
ale Australia pokazała jeszcze mniej
Kibicowałem Autralii ale Boże jedyny... byli gorsi
Szalik
mistrzostwa świata to turniej
i nie ważne ile się wygrywa
najważniejsze jest to, że się wygrywa
Włosi zagrali bardzo mądrze i choć grali w
10 pokazali może, nie ładniejszy ale mądrzejszy futbol
Szalik
Pewnie że tak! W następnym meczu jak Włosi bramke strzelą (pod warunkiem że to nie będzie samobój przeciwników lub bramka z karnego) to Lippi zdejmie napastników i wpuści obrońców, bo to przecież mistrzostwa i "niech ten mecz już sie skończy".Jasiu pisze:Fakt
Szalik

-
- IFC POLONI@
- Kontakt:
A "nie cierpię" pisze się osobno

rozumiem ze to odpowiedz na moje "nie kompromituj sie" ? Dobra

Z dobrych wiesci - chyba najKijowiej (obok nas) grajaca ŚŁowiańska druzyna wlasnie zakwalifikowała sie do cwiercfinałów. Nie Czesi, nie Chorwaci, nie zniszczeni SerboMontenegryjczycy i nie piaszczysci Polacy ale chrupiacy Ukraińcy.
Ale i tak bede im kibicował, niech pielmieni zwyciezy nad lasagną

-
- Oiolosse
- Kontakt:
No Ukraina przeszla dalej, ale byla w moim "koszyku faworytow numer 2" (razem z Argentyna i Portugalia). "Koszyk faworytow numer 1" jest juz pusty :/
Co wiec zostaje? Wyliczanie bledow sedziow: http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3443816.html
Co wiec zostaje? Wyliczanie bledow sedziow: http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3443816.html
Moim zdaniem Włosi awansowali zasłużenie, bo po prostu wykazali większą dojrzałość piłkarską.
Choć przyznaję, że tego meczu nie dało się oglądać, tak był słaby. W pierwszej połowie Włosi mieli ze 3 akcje, żeby rozstrzygnąć mecz, a Australijczycy żadnej. Włochom zabrakło jednak skuteczności w strzałach. W drugiej połowie grali osłabieni i postawili wszystko na obronę. No a Australijczycy mimo gry w przewadze nadal właściwie nie potrafili zagrozić włoskiej bramce.
Rzut karny, tak samo jak czerwona kartka, zdaniem "ekspertów sędziowskich" były słuszne, bo nie było ataku na piłkę, tylko na przeciwnika.
A mecz Szwajcaria-Ukraina był moim zdaniem jeszcze gorszy, nawet bardziej denny niż spotkanie Hiszpanii z Arabią Saudyjską. Podczas dogrywki to już zacząłem czytać gazetę, czekając na karne. A karne też były jakieś dziwne, bez wielkiej dramaturgii.
Choć przyznaję, że tego meczu nie dało się oglądać, tak był słaby. W pierwszej połowie Włosi mieli ze 3 akcje, żeby rozstrzygnąć mecz, a Australijczycy żadnej. Włochom zabrakło jednak skuteczności w strzałach. W drugiej połowie grali osłabieni i postawili wszystko na obronę. No a Australijczycy mimo gry w przewadze nadal właściwie nie potrafili zagrozić włoskiej bramce.
Rzut karny, tak samo jak czerwona kartka, zdaniem "ekspertów sędziowskich" były słuszne, bo nie było ataku na piłkę, tylko na przeciwnika.
A mecz Szwajcaria-Ukraina był moim zdaniem jeszcze gorszy, nawet bardziej denny niż spotkanie Hiszpanii z Arabią Saudyjską. Podczas dogrywki to już zacząłem czytać gazetę, czekając na karne. A karne też były jakieś dziwne, bez wielkiej dramaturgii.
Najlepszy komentarz do wczorajszych meczy. Ja tylko nie czytałem gazety - po prostu poszedłem spać (a raczej próbowałem)NESSUNO pisze:Moim zdaniem Włosi awansowali zasłużenie, bo po prostu wykazali większą dojrzałość piłkarską.

Jedyna wątpliwość to czerwona kartka i rzut karny, ale Włosi rzeczywiście "grali swoje" - może to nieładne, ale w ich przypadku zabójczo skuteczne. A poza tym okazało się, że miałem rację - gdy nadeszła 90 min. to zaryzykowałem stwierdzenie, że Włosi coś strzelą w doliczonym czasie gry. I się nie pomyliłem. Co nie oznacza, że jakoś szczególnie mnie to cieszy

Pozdrowionka
Najnudniejszy mecz w całych mistrzostwach
znowu będę miał inne zdanie kibicowskie
ale szkoda mi Szwajcarów
ale może jak Ukraina daleko zajdzie będziemy mieli jakieś + jeśli chodzi o organizowanie Mistrzostw Europy
więc jeśli patrzeć po tym kątem to... dobrze, że Ukraina przeszła
ale po cichu kibicowałem Szwajcari
znowu będę miał inne zdanie kibicowskie
ale szkoda mi Szwajcarów
ale może jak Ukraina daleko zajdzie będziemy mieli jakieś + jeśli chodzi o organizowanie Mistrzostw Europy
więc jeśli patrzeć po tym kątem to... dobrze, że Ukraina przeszła
ale po cichu kibicowałem Szwajcari
-
-