W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Anglia Play Off - Typy i Wasze opinie

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Kto wejdzie do Premier league ? :

IPSWICH TOWN
2
6%
DERBY COUNTY
14
40%
PRESTON NORTH END
3
9%
WEST HAM UNITED
16
46%

Liczba głosów: 35

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pn maja 16, 2005 14:11

Brawo Lew! No to opowieść będzie(OFF top jak nic,ale czuje się wywołany do tablicy). Miejsce arcysympatyczne, pamiętają w nim Polonię jeszcze do dziś. Niestety wszystko wskazuje na to,ze Wrexham nie znajdzie inwestora i po 132 latach upadnie. W miejscu stadionu ma powstać kompleks handlowy...
Spadli właśnie do 4 ligi,tylko dlatego ,ze federacja odjęła im 10 pkt za bankructwo... Mimo tego trzon reprezentcji u-18 Walii stanowią zawodnicy WFC. Na początku tego sezonu byłem tam 2 razy- na meczu rezerw z rezerwami Manchesteru UTD i ligowej potyczce z Barnsley. Podczas tego pierwszego meczu zagadnięty zostałem przez człowieka ,który jak sie potem okazało prowadził relację radiową live dla oficjalnej strony-taki miejscowy Skorupka. Oprowadził mnie potem po klubie,dostałem za darmochę program wart całe 2,5 funta :). Ten szary budynek to klubowy pub z hotelem. Jak jeszcze nie było nowej trybuny,znajdował się tam taras skąd mozńa było sobie oglądac mecz popijając Wrexham Lager albo jakieś inne gówno 4,5 %.

Kibicowsko prezentują się marnie- frekwencja rzadko jest większa niż 5 tysięcy. O ile w południowej Walii większość ludzi sympatyzuje z Cardiff czy Swansea, w północnej czesci tej krainy wiele osób woli pobliski Liverpool czy Man Utd... Spiewają rzadko, głównie ci,którzy siedzą na trybunie z miejscami stojącymi (mnóstwo dzieciaków!!!)
Faktem jest jednak to,że podczas meczu z Barnsley było małe spięcie z Angolami,jeszcze większe zdarzyły się po meczu Anglia-Walia -walijczycy robili kontrolę koszulek w pubach.Co ciekawe,na pierwszy i jedyny rzut oka, "chuliganka" okupuje miejsca na nowej trybunie (Pryce Gryffiths stand -chyba jej jeszcze nie było jak graliśmy z TNS).Najdroższe bilety,ale też najbliżej sektora gości :) Najbardziej nie lubią się z Chester City, Port Vale, Stoke City, Crewe Alexandra, Shrewsbury , Swansea i Cardiff.

Samo miasteczko - górnicza dziura. Puby zamykają o 23, sklepy o 17. Na stacji Kolejowej żywego ducha się nie uświadczy, Do Shrewsbury o godz 21 wracałem pociągiem widmo-byłem jedynym pasażerem.

Oto trybuna zwana "The Kop". Żeby było śmieszniej,w tym sezonie rezerwy Liverpoolu grały swoje mecze własnie na the Racecourse Ground.
Obrazek

Pryce Gryffiths stand Obrazek

Jeżeli nie zaorają tego obiektu,to istnieje duża szansa ,ze the Racecourse będzie gościć europejskie puchary-większość klubów z ligi walijskiej jest z miasteczek niedaleko Wrexham,nie mają stadionów odpowiadających normom UEFy.
Jedynym minusem jak dla mnie jest brak piwa w sprzedaży.

Obiecałem sobie,ze następną wygraną w toto-mixie przeznaczę na zakup ich koszulki wyjazdowej- cała czarna!!!

j....ć Zagraniczną Piłkę,ale nie nizsze ligi :)

A do playoffów ma się to jak pięść do oka:) Moze za rok ,o wejscie do League One.

Napisałbym więcej,ale wyganiają po zakupy-moze innym razem,albo przy piwie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » pn maja 16, 2005 16:34

Altze pisze:(Pryce Gryffiths stand -chyba jej jeszcze nie było jak graliśmy z TNS).
Byla :wink:

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pn maja 16, 2005 17:05

Oj Panowie !

Rozumiem miłość do prowincjonalnej angielskiej piłki :D ale nie rozmywać mi tutaj tematu.

Aby wrócić na właściwe tory jeden moment z meczu WHU vs. IPSWICH

Ipswich treneiro prawie całą pierwszą połowę przesiedział markotny z dłońmi pod pachami :) Po strzelenie gola przez Tractor Boys wyskoczył z ławki pomknął do trenera WHU i ..............

Obrazek

..... wymachując przepoconym paluchem powiedział: "A teraz wsadz Pan sobie młotek w tył..."* :D

* nie uwazam sie za super znawce jezyka angielskiego, ale coz mógł innego powiedzieć ?! :twisted:

MRSCKO

Klokan
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Klokan » pn maja 16, 2005 17:22

Marianesco pisze: ...prawie całą pierwszą połowę przesiedział markotny z dłońmi pod pachami :) Po strzelenie gola przez Tractor Boys wyskoczył z ławki pomknął do trenera WHU i ..............

Obrazek

..... wymachując przepoconym paluchem powiedział: ...
" Tym palcem grzebalem sobie w tylku przez caly mecz!!! Teraz w szatni uscisne reke kazdego z moich chlopcow, a strzelcom goli dam do powachania!!!!:-)))))

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pn maja 16, 2005 17:33

Tak jak wczesniej wspomniałem Joe zawsze podczas meczu trzyma dłonie pod pachami !!! :evil:
Ale jeśli przegrają mecz z WHU u siebie to nie widze najmniejszego problemu aby wsadził sam go sobie w tyłek :twisted:

MRSCKO

Awatar użytkownika
Parazauroloff
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Parazauroloff » pn maja 16, 2005 19:02

Fajnie byłoby jakby Preston dał radę, choć obserwując ich żeński klub kibica lepiej chyba rozumiem homoseksualistów. :wink:

Bronson

Post autor: Bronson » czw maja 19, 2005 15:15

Temat trochę podupadł, a przecież wczoraj Hamersi pokonali IT i przechodzą dalej. Teraz pytanie kto będzie lepszy, póki co zanosi się na "Silence of the... Rams", ale kto wie, może odrobią straty, i doprowadzą do dogrywki... będzie im trudno bo ich as atutowy nie zagra z powodu kontuzjii.

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » czw maja 19, 2005 16:20

Temat dla mnie umarł z wiadomych względów :(
Genaralnie klapa............i co teraz zrobić z palcem Royla ?!

WHU byli bezsprzecznie lepszą drużyną w tym meczu.
Dwie bramki jakie strzelilismy w pierwszym meczu padły przy istotnej pomocy ich bramkarza. Jednak wczoraj na Portman Road Młotki nie popełniały głupich błedów. Bobby Zamora, Etherington i Harewood po prostu wkrecali w ziemie naszą obronę. I nawet taki do tej pory drewniany Repka dwa razy w pierwszej napedził niezłego stracha ciągle bezkarnie biegając wzdłuż lini od pola karnego do pola karnego. Bramkarz IPSWICH dosłownie zebami musiał bronić jego strzał co też przypłacił lekkim nokoutem. Gwiazdor Bent nie istniał, Kuki jedynie na początku drugiej połowy coś pokazał. młoda nadzieja angielskiej defensywy Richards zobaczył że jeszcze dużo nauki przed nim ( Harewood niestety brutalnie go przeegzaminował wczoraj co kosztowało strate pierwszej bramki).
Paskudny wieczór i po raz kolejny lańsko od WHU w play offach to juz zaczyna wygladać na jakąś młotkową klątwe.

Co się tyczy finału chciałbym aby awansowało PRESTON. Niech najlepszy football wróci do kolebki, i niech w przyszłym sezonie żyje tradycja tj. :
West Ham vs. Millwal i IPSWICH vs. NORWICH SCUMS :D

MR

Klokan
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Klokan » czw maja 19, 2005 16:26

Tak tak co teraz z tym palcem?
A mlotkowa klatwa sie skonczy(mam nadzieje). Wysztarczy ze WHU w koncu wroci do Statku Premiera.
:lol:

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » czw maja 19, 2005 19:06

Tak tak co teraz z tym palcem?

No dobra Klokan, Twoja górą :evil:
Ktoś wczoraj zaj...ł Roylowi młotkiem w palec.

Obrazek

Obrazek

MRSCKO

Klokan
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Klokan » czw maja 19, 2005 20:46

Derby - Preston do przerwy 0:0

keeper
Kontakt:

Post autor: keeper » czw maja 19, 2005 20:48

Rasialdinho gra :?: :?:

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pt maja 20, 2005 7:31

Rasialdo zmarnował kilka sytuacji,w tym karnego na 8 min przed końcem( słupek). 0-0, PRESTON w finale :)

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » ndz maja 29, 2005 22:10

To juz jutro ;)))))))

Finał Play Off

WEST HAM UNITED - Preston

Godz.16

Meczyk przy piwku ;))) w wiadomej knajpie ;)))

Do jutra ;)

PS. Kto k.... taki termin ustalil? :roll: :?

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pn maja 30, 2005 7:05

PS. Kto k.... taki termin ustalil? :roll: :?[/quote]

Je.... je... "PZPN" ! :D :D :D :D

Dla mnie play offy się juz skończyły, niech wygra lepszy.
Młoty niech idą w cholerę z tej drugiej ligi, już za bardzo IPSWICH w playoffach w ciagu 2 lat krwi napsuły
PRESTON też może awansować w końcu football wróci do swojej kolebki, siedziby pierwszego mistrza anglii.

Obrazek

MRSCKO

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » pn maja 30, 2005 17:05

Stało się:
WEST HAM UNITED w Premierleague !!

Gratulować ! Gratulować !

Teraz IPSWICH niestraszne play offy bo nie zmiota nas tam Młoty !

Szkoda meczu West Ham vs Millwall

pzdr
MRSKO !

Klokan
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Klokan » pn maja 30, 2005 17:45

rajt,rajt,rajt
no to mozna sie tera "karpackiego mocnego" napic :-)
Szkoda meczu w knajpie ale za pozno sie polapalem i wolnego juz nie moglem z roboty wziac.
Niech ktos uprzejmie napisze wrazenia.
pozdrawiam pokonanych:-)))))
P.S. Dwie pierwsze plyty Cockney'ow dzisiaj ida na okraglo:-))))

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pn maja 30, 2005 19:32

Wszystko fajnie, 2 piwa w zdrapce wygrałem , 4 następne kupiłem i jakoś mecz mi umknął ( no, koloryzuję nieco ;) ). Bramkarz WHU chyba zerwał więzadła w kolanie. Preston nie pokazał nic szczególnego i 20 mln funtów przeszło im koło nosa. To 20 mln to nie jest suma wyssana z palca-tyle zbierają 2 ligowe druzyny angielskie za awans do ekstraklasy :)

Nie będzie WHU - Millwall, za to znów Cycki Palacki pograją z Lwami.

Tak na serio -poziom meczu niski. Walka była przynajmniej.

Pozdrawiam fanatyków.

Czlowiek Butapren

Post autor: Czlowiek Butapren » wt maja 31, 2005 19:19

wschodni Londyn wczoraj spiewal pol nocy:)
na meczu w Cardiff 70 000 ludzi w tym wiekrzosc to WHU
Gola strzelil Zamora ktorego najbardziej jechali kibice a trener Padrew ktorego rezygnacji domagali sie ostanie 4 miesiace zostal bohaterem

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pt lut 24, 2006 11:00

Podbijam temat - wszak 10 kolejek do końca tylko :)
Aktualnie tabela prezentuje się następujaco:

PTS
1 Reading 83
2 Sheff Utd 74

3 Watford 64
4 Leeds 63
5 Crystal Palace 57
6 Preston 55

7 Cardiff 52
8 Wolverhampton 50
9 Luton 48
10 Ipswich 47
11 Norwich 46
12 Coventry 44
13 Burnley 43
14 Plymouth 43
15 QPR 42
16 Stoke 40
17 Hull 38
18 Southampton 37
19 Leicester 37
20 Derby 35
21 Sheff Wed 34
22 Millwall 29
23 Brighton 29
24 Crewe 23

Cieszy mnie postawa Sheffield United, pasów z górniczego zagłębia.
W Playoffach znowu Preston. Cycki Palacki też nieżle sobie radzą, choć oczekiwania były zdecydowanie wyższe.
Szkoda tylko ,ze do premiership zawita kolejna plastikowa ekipa- Reading. To jest klub pokroju 3-4 ligi, z za dużym stadionem, ale za to bogatym prezesem. Takie kolejne Wigan. Dziwi słaba forma Southampton. Ipswich cieniutko, ważne jednak,ze wygrali derby. Mam nadzieję,ze dadzą radę załapac sie do playoffów. Wbrew wielkim oczekiwaniom, Hull City i Stoke City w lidze nadal słabo. Warto dodać ,ze te 2 kluby to czołówka gry ulicznej -pozaboiskowej :wink:
Pozdro fanatycy:)

PS strasznie zaniedbaliśmy soboty.

Awatar użytkownika
peso89

Post autor: peso89 » pt lut 24, 2006 12:20

Sheffield Utd powinno wreszcie awansować. :D

Awatar użytkownika
Masoh

Post autor: Masoh » pt lut 24, 2006 14:44

A ja sie ciesze ze Reading awansuje do Premier League przynajmiej bedzie na kogo stawiać bo naprawde maja teraz dobry sklad a napewno zrobią jeszcze wzmocnieniam,i bedą napewno duze przeliczniki bo wkoncu bemnianiek tak jak Wigan.Szkoda ze spada porządna i mocna ekipa Millwal ale moze jescze sie utrzymaja licze na to

Marianesco
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Marianesco » sob lut 25, 2006 2:08

Do konca jeszcze 11 kolejek. Przy niewielkich roznicach punktorwych to jeszcze moze sie sporo namieszac.
Reading to pewniacy, cokolwiek mowic to zasłuzyli, łoili wszystkich w tym sezonie niesamowicie i kto wie czy nie bedzie jakis rekord w championship. chociaz widac ze druzyna juz od miesiaca zaczela swietowac - a do tej pory byli nie do pokonania. Dwie porazki w pierwszej i ostatniej kolejce (35 kolejek)
Szable -tradycja, kibice i barwy zobowiazuja aby wrocic do najlepszej ligo swiata i tak pewnie bedzie.

Watford i Leed to pewniacy jezeli chodzi o play off. Ciesze sie ze Leed ma szanse wrocic do premiership. nie moge sie poczekac meczu z podtekstami Chealsia vs. Leeds

Dalej to juz moze byc roznie. najwieksze szanse maja Palace i Preston. Jednak inne druzyny niesamowicie finiszuja na koniec sezonu.
IPSWICH i WOLVERHAMPTON wygrywają mecz za meczem i licze na to ze moga one wymieszac pary play offowe.No i nie mozna zapomniec o Cardiff.
Pogadamy za miesiac - kiedy duzo wicej bedziemy wiedziec. W kazdym razie trzymamy kciuki za IPSWICH. zaczeli sezon fatalnie, brak kasy a jednak koncówka zaskakująca .... moze wreszcie sie uda ?!

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » ndz kwie 16, 2006 11:04

Może czas podbic :wink:

Do konca mamy 3 kolejki...

Bezposrednio weszły juz Reading i Sheffield Utd.

W barazach zagraja : Watford ( Łosie ) :wink: , Leeds, Preston NE i Crystal Palace.

Altze, Maniek & Co jakie wasze typy? ;)

PS. Pool ty pewnie finał zobaczysz na żywo ;) Relacja mile widziana 8)

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » ndz kwie 16, 2006 12:05

Ja to bym chcial zeby tak Coventry sie załapało, nie wiem czemu ale jakos mam sympatie do tej drużyny.

ODPOWIEDZ