W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Kto zdobędzie Puchar Polski?

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Czas głosowania minął sob cze 25, 2005 21:48

Dyskobolia
36
92%
Zagłębie
3
8%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Lechu579

Post autor: Lechu579 » śr cze 15, 2005 21:48

Jak w temacie. Ja stawiam na Dyskobolitów. Oni nie zlekceważą Zagłębia tak jak Wisełka.

Paulinista
IFC POLONI@

Post autor: Paulinista » śr cze 15, 2005 22:11

Mam nadzieje, ze zrobi to Dyskobolia. Zagłebie mnie zaskoczylo, ale mysle, ze juz go nikt wiecej nie zlekcewazy. W tym smutnym dla nas sezonie bedzie troche radosci jesli zrobia to sympatyzujacy z nami Dyskobole.
Dyskobolitów
:D

Lechislaw
IFC POLONI@

Post autor: Lechislaw » śr cze 15, 2005 22:21

Jak patrze na ta pare odrazu nasuwa mi sie mysl ze Dyskobolia powinna ale.... Cracovia przegrala 4 miejsce i mialaby zagrac Petra ? nieee lepiej Zaglebie :D:D:D

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » śr cze 15, 2005 22:25

Dawno się tak nie cieszyłem. :D :D :D Dyskobolia opadła w dogrywce z sił i bardzo się obawiałem, że przegra, ale udało się. Brawa dla Sebastiana Przyrowskiego. Podobno jest naszym wychowankiem. Tak powiedzieli i faktycznie sprawdziłem w skarbie kibica i się zgadza. Szkoda, że się na chłopaku nasi trenerzy nie poznali w porę :evil:

Jacek Herbert

Post autor: Jacek Herbert » czw cze 16, 2005 7:46

TYLKO DYSKOBOLIA :!: :!: :!: J...Ć ZAGŁĘBIE :!: :!: :!: :idea:

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » czw cze 16, 2005 11:27

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » czw cze 16, 2005 15:02

determinacja Zagłębia może być ogromna, bo Groclin gra o trofeum i tyle a Lubin o trofeum, o przepustke do UEFA i o sporą kase do zgarnięcia od KGHM-u. Niedawno Groclin zremisowal u nich 1:1 po bramce ze spalonego którego nie było i karnego, którego też nie było. Czyli powinno być 0:0. Wiadomo, że vicemistrzowie Polski są lepsi, ale miedziowcy na koniec odbili się od dna i grają coraz lepiej (meczu z Łęczna nie licze, bo go wybitnie olali). Dlatego szanse oceniam na 65 % Grodzisk, 35 % Lubin. Ale wolałbym Lubin, bo nie życzę Wiśle Płock grania w pucharach - ten zespół na to nie zasługuje, co pokazał w ostatniej "walce" z łotewskim klubem, a ponadto odebrali miejsce Cracovii. I tyle.

keeper
Kontakt:

Post autor: keeper » czw cze 16, 2005 15:32

Wolałbym zdecydowanie Dyskobolię ale skoro zwycięstwo Zagłebia pozbawia Wisłę Płock gry w pucharach , jestem za Miedziowymi :twisted:

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » czw cze 16, 2005 16:37

a mnie to za przeproszeniem RYBA.. cieszy mnie fakt ze ani biala gwiazda , ani Legia nie znalazy sie w finale.. wiec kazdy wynik jest dobry..a co do plocka.. niech sie chlopaki stresuja.. szkoda mi tylko Cracovii.. ale oni sami sobei zgotowali ten LOS!

Nastepnym razem za obrazliwe przekrecanie nazw innych klubow na tym forum dostaniesz ostrzezenie w postaci zotlej kartki. - peep

ojej.. niezmiernie jest mi przykro z tego powodu.. całuje rączki wielce obrażonym..
Ostatnio zmieniony pt cze 17, 2005 12:45 przez prozak, łącznie zmieniany 1 raz.

Vlad
Moderator

Post autor: Vlad » czw cze 16, 2005 19:25

El Sisiorro pisze: a ponadto odebrali miejsce Cracovii. I tyle.
Sorry, ale Cracovia sama sobie odebrala to miejsce :D
Rownie dobrze mozna powiedziec ze styl w jakim Cracovia przegrala w ostatniej kolejce przekresla ich w walce o puchary.
Ja osobiscie Wisle Plock nie zycze wystepu w PUEFA z powodu meczu z KSP w Plocku (4:1), z wiadomych powodow.

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » pt cze 17, 2005 10:55

no wiem, że sami zawalili końcówkę z Płockiem, ale jak sam piszesz - Wiśle zawdzięczmy pamietne 4:1. Szkoda mi Cracovii ze względów takich:
1. bo nasz zaprzyjaźniony klub
2. bo Wisła gra brzydko i nieefektownie vs. Cracovia grająca ładnie i ofensywnie
3. bo płocczanie są za słabi na puchary, patrz dokonania z łotewskim Ventspilsem.
4. bo uważam, że płocczanie kupili to czwarte miejsce.

A w temacie - przewaga stawiających na Groclin jest miażdżąca, ale pamiętajcie, że wszyscy sądzili, że Wisła Kraków ogra miedziową jedenastkę i odpadła. Dlatego myślę, że lubinianie będą walczyć do upadłego w tym finale i wcale nie mają takich małych szans. Mają do stracenia dużo więcej niż Groclin - np. milion do podziału :wink:

I szczerze mówiąc bardziej mnie interesuje co może pokazać Lubin w UEFA, niż Ireneusz "cieszę się, że cokolwiek" Jeleń.

A Zarzeczny cwaniak już przed ćwierćfinałem prorokował, że Zagłębie jest dla niego czarnym koniem tych rozgrywek.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » pt cze 17, 2005 13:15

Co mnie obchodzi Wisła Płock, która i tak kariery w Pucharach specjalnej nie zrobi. Jestem za Dyskobolią uważam, że w przekroju całego sezonu sobie na to trofeum najbardziej zasłużyła. Miała inaczej niż Zagłębie,(co za problem wygrać z Wisłą Liczki) trudnego rywala. Zagłębie to taki byle, jaki klub, który niczego do naszej ligi nie wnosi, notoryczne,,janosiki’’ jednemu dadzą, drugiemu dadzą z ohydnym stadionem molochem i w ogóle brud smród ubóstwo. Poza tym Dyskobolia to jedyna szansa na powstrzymanie naszych,,sąsiadów’’ w drodze do tytułu w następnym sezonie, więc niech wygra.

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » pt cze 17, 2005 14:38

Ta sama Wisła Liczki spuściła nam 3:1 na naszym stadionie.
Zagłębie jakby nie popatrzeć - eliminowało wszystkich rywali, czy to słabych czy to dobrych. I nie zgadzam się, że nie wnoszą, bo każdy klub ma swój udział w naszej "ekstra"klasie. Ubóstwa też nie ma, bo KGHM to wyjebiście bogaty sponsor.
A co do stadionu - po pierwsze bogaty sponsor planuje budowe nowoczesnego obiektu i jest to sponsor z prawdziwego zdarzenia o jakim KSP może na razie pomarzyć, a po drugie dla mieszkańców prowincjonalnego Lubina to takie "tuzy" jak Górnik Zabrze, GKS-a czy Polonia mają dupne stadiony (poza cudną Kamienną nie mamy się czym pochwalić), a po trzecie w Lubinie mieszka 80 tys. ludzi a na meczu jest 2-4 tys., u nas mieszka 2 miliony a na meczu jest 3-4 tys. O czym to świadczy?...

I wreszcie - przeceniasz "sąsiadów", ale 0:5 mnie też kłuje w serce.
Tak czy siak - wolę Lubin w UEFA i ponownie podkreślam, że będą na maxa zdeterminowani i niespodziankowy wynik, jakim będzie zdobycie przez nich PP, wydaje mi się całkiem realny.

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » pt cze 17, 2005 15:26

To, że dostaliśmy po dupie od Wisły Płock wiosną to raczej nasza wina. Zresztą nie od niej jednej. Mnie Wisła Płock nie obchodzi, nie lubię tego klubu, nie ma tam atmosfery stadion też jest brzydki, ale jak zagrają w pucharach to zagrają i krzyż im na drogę. Natomiast Dyskobolia na przestrzeni ostatnich lat jest klubem, który wzbudził wiele pozytywnych emocji. Ma doskonałą drużynę w której przez jakiś czas znaczną rolę odgrywali byli Poloniści fajnych kibiców i choć Grodzisk Wielkopolski to małe miasto to zupełnie inaczej się prezentuje niż Wronki czy Nowotwór Mazowiecki. Jednym zdaniem pełna kultura. Kolejną rzeczą, jeśli komuś zależy na wizerunku Polskiej kopanej( akurat mnie to ani nie grzeje ani nie ziębi) to mimo wszystko prawdopodobieństwo narobienia obciachu w UEFA jest większe w przypadku kopaczy Lubina.

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » pn cze 20, 2005 10:19

Jardel pisze: prawdopodobieństwo narobienia obciachu w UEFA jest większe w przypadku kopaczy Lubina.
Hehehehe, zajebiście to ująłeś. Ale to najlepiej świadczy o poziomie naszych drużyn, że zastanawiasz się, nie kto dalej zajdzie, ale kto narobi większej kaszany. A Besek mimo wszystko z Varteksem Varazdin doszedl do ćwierćfinału UEFA, wiec na robocie się zna. A jeśli śledzisz ligę, to wiesz na pewno, że problemem miedziaków nie jest gra, ale skuteczność, bo okazji im nigdy nie brakuje.

Z drugiej strony jest już po pierwszym meczu i trza powiedzieć, że 2:0 dla Groclinu to i tak mały wymiar kary - rzeczywiście zasłużyli sobie na ten puchar. Mnie boli trochę taka sprawa, że właśnie tylko ich i Cracovię da się oglądać bez bólu oczu, a wizytówkowa za granicą Wisła to już tylko obsuw po równi pochyłej. Więc co my takiego obejrzymy w przyszłym sezonie na boiskach europejskich?

Awatar użytkownika
Jardel
Kontakt:

Post autor: Jardel » wt cze 21, 2005 21:12

Zobaczymy Legię :( i myślę, że biorąc pod uwagę jej finansowe możliwości pozwalające na zakupy z nie najgorszym efektem, a na pewno lepszym niż rozłożona przez Wernera i Basałaja Wisła :cry:

Oglądałem dzisiejszy mecz i na pewno zasłużone zwycięstwo Zagłębia, które było drużyną lepszą, ale jeśli wziąść pod uwagę osłabienia Dyskobolii plus trudniejszego rywala w półfinale na pewno sobie piłkarze z Grodziska na ten triumf zasłużyli. GRATULACJE

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » śr cze 22, 2005 12:35

ale gra Lubina bardzo mi się podobała. Gra z klepki, atak za atakiem, miód dla oka. Zastanawia mnie, dlaczego w lidze grali tak nieefektywnie, a w pucharze zaszli tak wysoko i niewiele brakło, aby była dogrywka. Ale na medale finalistów zasłużyli sobie.

ODPOWIEDZ