W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Bedzie hokej w Stolicy !!!

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

mwp

Post autor: mwp » czw gru 30, 2004 23:21

Czyli nie zgadłem :( . Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym szalem znałem tylko wersję Unitów, w jakim to oni boju ten szal skroili. Rzeczywiście, to świadczy o nich nie najlepiej :? . Ale najważniejsze, że na lodzie dostali 5:4 i Puchar jedzie do Nowego Targu :D . Teraz czekam na Mistrza :D .

Siekiera69

Post autor: Siekiera69 » czw gru 30, 2004 23:32

No to może ja rozświetlę sprawę z szalikiem i z koszulkami Unii. Do baru (tuż obok sektora gdzie siedzi Unia) idzie trzech narąbanych kibiców Wojasa. Unia ich zaczepia i zaczyna się szamotanina (no kilka kopów i strzałów :lol: ) i wtedy jeden gubi szal. Unia w koszmarnej przewadze i na dodatek kolesie z Legii chcą potem pomagać Unii lub już w trakcie pomagają. Ten chłopak w szaliku Legii i koszulce Unii jest z Warszawy. Koszulki rozdawali tylko za okazaniem zaproszenia i to po jednej na głowe, choć pazerne vipy jak zwykle łapią po kilka. Ogólnie wyrównany mecz i zacięta walka na lodzie. Aaaa no i konfenansjer na łyżwach :lol:

Awatar użytkownika
Lechu579

Post autor: Lechu579 » pt gru 31, 2004 0:00

To musiałem załapać się na koniec akcji przy WC i wyjściu. Widze, że jednak paru Polonistów było na meczyku. Nierozumiem tylko czemu Podhalanie nie wywiesili tej drugirj flagi ala Wielka Brytania.
Konfenansjer był zajefajny :lol: a jaką ładną jaskółeczkę zrobił na koniec.
Tylko czemu na następny mecz musimy czekać niewiadomo ile. :evil:

mwp

Post autor: mwp » pt gru 31, 2004 12:28

No konferansjer też był ok. Ta jaskółka pierwsza klasa :D , tylko coś mu noga do góry pójść nie chciała :) . No, do następnego roku trzeba będzie poczekać, niestety :( :( :( .

Awatar użytkownika
lew
IFC POLONI@

Post autor: lew » pt gru 31, 2004 12:34

mwp pisze:Siedziałem wśród nich i zdenerwowali mnie szalikiem Ległej
Kiedys bylem na jednym z meczy finalowych Unia - Podhale i jechalem autobusem z kibicami z Oswiecimia. Tyle ile oni mieli przeroznych barw klubowych przy sobie to w zyciu nie widzial w jednym miejscu i to bez rozlewu krwi :D

A byly szale: oczywiscie Unii, Legii, Widzewa, Arki :shock: i kilka innych.

Z drugiej strony nie pamietam spotkalem ich jadac na hokej czy z inej okazji ale faktem jest, ze bylem na takim meczu i to ze widzialem taka mozaike :wink:

Flapjack

Post autor: Flapjack » pt gru 31, 2004 19:22

Super sie czytalo Wasza rozmowe, dzieki za relacje. Na meczu niestety nie bylem bo sie za pozno zorientowalem :-( Strasznie mi przykro z tego powodu :-( Mam bardzo serdecznych przyjaciol z Oswiecimia ale oni sa bardziej za Cracivia a podobno ostatni Unia z Wisla szuka kontaktow. Natomiast kiedys na Podhalu mocno sympatyzowano z nasza Polonia... tak, tak... natomiast teraz chyba oni tez z Wisla sie kumaja... mimo tego zawsze w moim sercu bedzie miejsce dla podhala, bo mieli takich kibicow jak nikt ;-) Znajomi z Nowego Targu i wspomniana ekipa z Oswiecimia plus do tego Katowice, oni wszyscy mi opowiadali o niesamowitej atmosferze na hoku , ale ja nigdy nie bylem na zadnym meczu. Az mi wstyd, a tu taka okazja byla...[/list]

Bobby
Kontakt:

Post autor: Bobby » sob sty 01, 2005 23:51

Roy

Post autor: Roy » pn sty 03, 2005 18:55

Hokej na lodzie to moja ulubiona dyscyplina sportu zaraz po piłce nożnej.

Pamiętam latałem kilka razy na Torwar II na mecze SMS-u Warszawa i rzeczywiście od mniej więcej połowy sezonu zaczęli tam coraz częściej zaglądać fani Legii, może jednak dobrze się stało, że SMS padł, bo nasi sąsiedzi, choć nieudolnie, robili wszystko, aby z SMS-u zrobić swoją autonomiczną sekcję.

Mimo wszystko szkoda trochę SMS-u. Wygrywał sporo prestiżowych meczów. Pamiętam choćby takie wyniki jak 5:0 z Podhalem czy 8:2 z Unią, a jeden mecz potrafili wygrać (nie pamiętam rywala) 22:0 i chyba na wyjeździe.

SMS-em ta drużyna była tylko z nazwy, bo grali tam Białorusini i 2-3 czołowych polskich hokeistów. Była niezła banda. Ale jak przyszło do play off to stwierdzili, że już się nie bawią i odpadli ze znacznie niżej notowanym Stoczniowcem Gdańsk (chyba 1:2 w trójmeczu, jedno spotkanie wygrali wysoko 6:2, inne przegrywali jedną bramką).

Nie dziwię się Legii, że tak bardzo chciała powrotu hokeja. W końcu zdobyła chyba 13 tytułów mistrzowskich w tej dziedzinie. Piłkarze CWKS-u o takim rekordzie do dziś mogą tylko marzyć.

Moim zdaniem to skandal, że nie ma w Warszawie hokeja. Jak traficie jakiegoś biznesmena, który chciałby przejąć zalążki czegokolwiek na rzecz Polonii to agitujcie!

Awatar użytkownika
Lechu579

Post autor: Lechu579 » wt sty 04, 2005 15:53

Ze Stoczniowcem mecze były ułożone. Poprostu musieli przegrać, bo nie mogli wejść do pierwszej 4. Była to drużyna założona przez PZHL, a grało wniej kilku zagranicznych grajków a reszta to byli zawodnicy ściągnięci przez PZHL z innych Polskich klubów. Ze Stoczniowcem nie zagrali czołowi gracze np. kapitan Andrej Gusow.
Moje domniemanie jest takie, że mieli grać sezon i mieli znaleźć sponsora na hohej w Warszawie. Mieli postawiony warunek niemożecie stanąc na podium. Następny sezon zaczeli z nadziejami na sponsora, ale sprawa się rypła i rozwiązali zespół.

Pozdrowienia dla wszystkich Polonijnych SMSowców.

ODPOWIEDZ