oho jaki rozbudowany temat

dodam tylko że w 50 sekundzie tego "filmu motywującego" jest nasza flaga na płocie Arki
i jest to prawdopodobnie najpiękniejsza flaga widniejąca na tym filmie
no dobra, temat mówi co innego a co innego w postach powyżej, więc przejmuję inicjatywę

tym bardziej że może być z tego ciekawy temat bo niektóre filmy o piłce i nie tylko są fajne nawet bardzo fajne i ciekawe, czasem motywujące

mogłoby być ich więcej i mogłyby być lepsze
szczególnie przydał by się jakiś z prawdziwego zdarzenia zwłaszcza o polskim piłkarzu, polskim klubie (Polonia

) a nie takie byle co pt Skrzydlate Świnie ale to bardziej o kibicach.
ale dobra
1. Do Przerwy 0:1 / Paragon Gola
2. Ucieczka do zwycięstwa - ze Stallonem, Pele i Deyną
3. Czarodziejskie buty Jimmy'ego lub Mały Mistrz / a po angielsku There's Only One Jimmy Grimble

- akcja w Manchesterze jak to młodego chłopaka z ManCity gnębią chłopaki z ManUtd a potem on... jak obejrzycie to się dowiecie
4. Green Street Hooligans - piłka nożna i nie tylko
5. Gol, Gol 2, Gol 3... po angielsku Goal Łan and Tu end fri
6. Mecz ostatniej szansy / Mean Machine - z udziałem piłkarza m.in. Wimbledonu i bodajże zdobywcy Pucharu Anglii z 1988 roku
7. A Shot At Glory / Zwycięski Gol chyba? (tytuły po polsku prawie zawsze się różnią, wybaczcie) - film z udziałem piłkarza Glasgow Rangers Ally McCoista który w tym filmie gra albo byłego piłkarza Celticu albo kibica albo jedno i drugie, juz nie pamiętam, trzeba będzie obejrzeć bo film fajny.
8. The Damned United / Przeklęta Liga - o Leeds United a właściwie to bardziej o legendarnym trenerze Brianie Clough, dużo o Leeds ale raczej więcej o tym gościu, zdobywcy Pucharu Europy z Nottiingham Forest
9. El Portero - o bramkarzu Realu Madryt który jeździł po Hiszpanii i zarabiał pieniądze dając strzelać sobie karne, czasy chyba generała Franco, niestety nie oglądałem go, nie mogłem znaleźć, nigdzie nie ma.
10. Kapitan Jastrząb / Tsubasa

:D:D
11. Piłkarski Poker - i słynne "powinien być rzut rożny"
12. Shaolin Soccer - ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z pilką, nie dotrwałem do końca w oglądaniu tego, no ale piłkę też kopali

Chociaż to bardziej chyba humor i jakaś komedia, nie wiem.
13. Bend It Like Beckham / Podkręć jak Beckham - nie znam ale poznam

14. She's the Man / Ona to on - fajnie się ogląda szczególnie że występuje tam fajna blondynka

ale to raczej dla podstawówki, gimnazjum, liceum i romantyków
15. Football Factory - ale gdzie tam jest piłka? jako takiej chyba nie ma tylko dziwki, koks i mordobicie

aha i walka za klub
16. Offside - jakiś film o irańskich dziewczynach które ryzykując więzienie chcą wejść na mecz, na stadion, a tam było to zabronione dla kobiet? jakoś tak. A film nakręcony w czasie autentycznego meczu Iran v Bahrajn podczas el. do MŚ 2006, tak piszą

17. Tygrysy Murawy / Kicking and Screaming - coś o przedszkolakach czy jakiś 12latkach zbierających drużynę? i jakimś trenerze? a przeciwną drużynę trenuję ojciec trenera? w każdym razie nadrobię to

18. Boisko bezdomnych - nawet mi się przyjemnie oglądało, mimo tych Ka i Chu i Pier...

i fajny początek i zakończenie

19. niech będzie... Skrzydlate Świnie, jak już o wszystkich piszę to i to, ale dla mnie to w ogóle się klimatu nie trzymało. Jedyny raz serce mocniej zabiło jak słyszałem przeróbkę " o Moja Polonio nie zdradzę Cię"

a tak to... takie sobie
20. Garpastum - film o jakiś ruskach, chcących wybudować boisko i kochających piłkę, akcja dzieje się w czasie rewolucji październikowej czy jakoś tak, z gazetki to spisuję nie oglądałem
21. LooKing for Eric - przepraszam że o królu Cantonie dopiero tak późno

fajny film szczególnie zakończenie i akcja kibiców

wszystko wokół futbolu i pojawiają się także inne wątki, Cantona też gra, zajebisty film mimo że nic nie rozumiałem bo chyba nie zrobili jeszcze lektora po polsku (tzn rozumiałem fucking, Manchester i jeszcze coś mówili znajomego

)
22. w następnym odcinku będzie 22

jak się ktoś tym tematem zainteresuje

Dobranoc!