W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325
Rasiak w premier league
Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad
-
- Kontakt:
Rasiak w premier league
Piłkarz reprezentacji Polski Grzegorz Rasiak, grający dotychczas w Derby County, podpisał kontrakt z klubem angielskiej Premier League Tottenham Hotspur. Kwota transferu wyniosła 2 mln funtów szterlingów.
-
- (P)ierwsza Drużyna
Re: Rasiak w premier league
SUPER WIADOMOŚĆ !Arekchylonia pisze:Piłkarz reprezentacji Polski Grzegorz Rasiak, grający dotychczas w Derby County, podpisał kontrakt z klubem angielskiej Premier League Tottenham Hotspur. Kwota transferu wyniosła 2 mln funtów szterlingów.
Mój ulubiony polski napastnik, najlepszy strzelec świata wśród drwali ! Bedzie grał w jednym z najbardziej znanych i poważanych klubów najlepszej ligii świata.
Robbie Keane
Jermain Defoe
Hossam Ahmed Mido
Edgar Davids
i
Grzegorz Rasiak
niezła paka !
MRSCKO
-
- IFC POLONI@
-
- Kontakt:
-
- (P)ierwsza Drużyna
Totenhan nie ma wysokich napastników ... tak wiec przewiduje ze bardzo szybko zagra w pierwszym skladzie , tylko kwestia z kim w parze - obstawiam na Robiego Keana, Dafoe przekwalifikuje sie na bocznego ofensywnego pomocnika. Wierze w to że szybko sie przebije do pierwszego skladu i zagosci tam na stale.
Jego konkurenci w ataku:
Mido jest tylko wypożyczony Romy i nie za bardzo sie sprawdza, tak wiec przypuszczam ze szybko wroci do Rzymu.
Za Defoe i Keana koguty zapłaciły po 7 mln funtów - tak wiec jest pewne ze Ci zawodnicy raczej muszą grać - aby sie splacic, zresztą są to klasowi super zawodnicy.
Nie wiem jak Cyfra ale SKY SPORT transmituje takie mecze Kogutów:
Sat, 17th A Aston Villa (PREM.) 17:15
Mon, 26th H Fulham (PREM.) 20:00
Mon, 7th A Bolton (PREM.) 20:00
Mon, 12th H Portsmouth (PREM.) 20:00
Sun, 18th A Middlesbro (PREM.) 13:30
tak wiec dla chcących obejrzeć naszego Drwala w akcji w tym roku bedzie kilka okazji
MRSCKO
Jego konkurenci w ataku:
Mido jest tylko wypożyczony Romy i nie za bardzo sie sprawdza, tak wiec przypuszczam ze szybko wroci do Rzymu.
Za Defoe i Keana koguty zapłaciły po 7 mln funtów - tak wiec jest pewne ze Ci zawodnicy raczej muszą grać - aby sie splacic, zresztą są to klasowi super zawodnicy.
Nie wiem jak Cyfra ale SKY SPORT transmituje takie mecze Kogutów:
tak wiec dla chcących obejrzeć naszego Drwala w akcji w tym roku bedzie kilka okazji

MRSCKO
- DZIADEKKSP
to najdroższe drewno świata
Drewniany kogut
a nie jest dzisiaj 1.04
?
Wierszyk z onetu
Wierszyk o Grzesiu (edycja druga).
W Angli Grzesiu jest na topie
tak skutecznie piłkę kopie
zachwycają się trenerzy
kiedy z głowy w róg przymierzy.
Już niecichną spekulacje
kto Go kupi w te wakacje
Milan, Real, Barcelona
cała lista jest tworzona.
Lecz my znamy zgadnienie
Grzesiu jedno ma marzenie
Plan jest prosty i gotowy:
Tylko Naprzód Rydułtowy!!!
Drewniany kogut

a nie jest dzisiaj 1.04

Wierszyk z onetu

Wierszyk o Grzesiu (edycja druga).
W Angli Grzesiu jest na topie
tak skutecznie piłkę kopie
zachwycają się trenerzy
kiedy z głowy w róg przymierzy.
Już niecichną spekulacje
kto Go kupi w te wakacje
Milan, Real, Barcelona
cała lista jest tworzona.
Lecz my znamy zgadnienie
Grzesiu jedno ma marzenie
Plan jest prosty i gotowy:
Tylko Naprzód Rydułtowy!!!
Wierszyk ładnie się rymuje ale nie ma absolutnie żadnego pokrycia w faktach. Dziwie się, że jeszcze wam się chce żartować z Rasiaka, skoro i tak zaliczył największy awans sportowy spośród wszystkich Polskich napastników w tym sezonie. Żurawski poszedł do mocnego klubu ale... w bardzo słabej lidze. Frankowski poszedł do drugiej ligi hiszpańskiej a być może wogóle nie będzie grał, bo zostanie zdyskwalifikowany. Saganowski poszedł do Vittori Guimares ale ich wyniki pokazują, że nie jest to mocny klub, który o coś będzie walczył.
No ale jeżeli chcecie powiedzieć, że w Anglii nie znają się na piłce... a przynajmniej nie znają się lepiej od was... to już nie mam więcej pytań.
Ja tam wiem, że póki co Rasiak jest na dzień dzisiejszy jedynym target man`em w Tottenhamie i raczej szybko dostanie szansę. Jeżeli ją wykorzysta to najprawdopodobniej będzie występował regularnie. Bo ma nie tylko charakter, ale jest pracowity i waleczny a na dodatek ma smykałkę do strzelania goli, a to jest u napastnika najważniejsze (a nie sposób poruszania się po boisku, dzięki któremu nadal wielu "znawców" kwestionuje jego umiejętności)...
A tak poza tym to... A nie mówiłem...
No ale jeżeli chcecie powiedzieć, że w Anglii nie znają się na piłce... a przynajmniej nie znają się lepiej od was... to już nie mam więcej pytań.
Ja tam wiem, że póki co Rasiak jest na dzień dzisiejszy jedynym target man`em w Tottenhamie i raczej szybko dostanie szansę. Jeżeli ją wykorzysta to najprawdopodobniej będzie występował regularnie. Bo ma nie tylko charakter, ale jest pracowity i waleczny a na dodatek ma smykałkę do strzelania goli, a to jest u napastnika najważniejsze (a nie sposób poruszania się po boisku, dzięki któremu nadal wielu "znawców" kwestionuje jego umiejętności)...
Żeby jeszcze tylko fryzurkę zmieniłBronson. pisze:Wierszyk ładnie się rymuje ale nie ma absolutnie żadnego pokrycia w faktach. Dziwie się, że jeszcze wam się chce żartować z Rasiaka, skoro i tak zaliczył największy awans sportowy spośród wszystkich Polskich napastników w tym sezonie. Żurawski poszedł do mocnego klubu ale... w bardzo słabej lidze. Frankowski poszedł do drugiej ligi hiszpańskiej a być może wogóle nie będzie grał, bo zostanie zdyskwalifikowany. Saganowski poszedł do Vittori Guimares ale ich wyniki pokazują, że nie jest to mocny klub, który o coś będzie walczył.

Z Fulham moze uda mi sie obejzec na zywo... o ile beda jeszcze biletyMarianesco pisze:Nie wiem jak Cyfra ale SKY SPORT transmituje takie mecze Kogutów:
MRSCKO
Wiesz SKJ ligi krajowe to nie Liga Mistrzów gdzie wszyscy mają "Piłkarzy". Aż dziw, że chce ci się przychodzić na Polonie, bo skoro w lidze Angielskiej wszyscy z poza czołówki mają kopaczy, to aż strach pomyśleć kogo widzisz na naszych boiskach. Amatorów? Nieudaczników? Partaczy?SKJ pisze:Zawsze mówiłem,że w tej lidze tylko kilka ekip ma piłkarzy. Reszta ma kopaczy (Chelsea, Arsenal, MU, Liverpool). Wystarczy popatrzeć w c+ na ligę angielską. Wciąż króluje kick and run
Gratuluje zdrowego podejścia do sportu.
- DZIADEKKSP
No i Grzesiek ma już debiut za sobą. Nieuznana bramka i poprzeczka w meczu z Liverpoolem.
A oto coo myśli o nim szkoleniowiec Ths Spurs Martin Jol:
"Grzegorz grał 2 mecze w ciągu 4 dni dla Polski. Zapytałem się go jak się czuje, a on odpowiedział, że dobrze co odebrałem bardzo pozytywnie. W dwóch sytuacjach w polu karnym pokazał dokładnie to, czego od niego oczekiwałem"
"Jeśli będzie dostawał dośrodkowania, będzie zdobywał gole. Myśle, że jest bardzo dobrym uzupełnieniem naszego składu."
A oto coo myśli o nim szkoleniowiec Ths Spurs Martin Jol:
"Grzegorz grał 2 mecze w ciągu 4 dni dla Polski. Zapytałem się go jak się czuje, a on odpowiedział, że dobrze co odebrałem bardzo pozytywnie. W dwóch sytuacjach w polu karnym pokazał dokładnie to, czego od niego oczekiwałem"
"Jeśli będzie dostawał dośrodkowania, będzie zdobywał gole. Myśle, że jest bardzo dobrym uzupełnieniem naszego składu."
A tutaj jeszcze bardzo ciekawy post, którego treść pokrywa się z moimi spostrzeżeniami na temat rozbieżności w ocenach naszych "ekspertów" i ich odpowiedników z wysp.
Dla mniej kumatych w języku Bayrona zrobiłem tłumaczenie.
Dla mniej kumatych w języku Bayrona zrobiłem tłumaczenie.
Paulus 10 Wrz. 12:14
Grupa dyskusyjna: pl.rec.sport.pilka-nozna
Greg znalazl sie w kadrze na dzisiejszy mecz Tottenhamu z Liverpoolem. Mecz
o 16.00, mam nadzieje, ze wejdzie chociaz na kilka minut i pokaze cos
ciekawego. Fani Tottenhamu zastanawiaja sie co to za jeden ten Rasiak ale
nasi rzyczliwi rodacy juz mu dupe obrabiaja tlumaczac co oznacza "wooden
Rasiak" i dlaczego "wszyscy" go w Polsce tak okreslaja.
Spurs po obejrzeniu jego akcji okreslaja go jako:
" Polish version of Niall Quinn.Good in the air, not a bad touch for a big
man,puts himself about and will upset defenders and generally works hard
for the team."
"Polska wersja Niall Quinna. Dobry w powietrzu z całkiem dobrym przyjęciem jak na swój wzrost, potrafi wkurzyć obrońców i generalnie pracuje ciężko na boisku"
"better than Drogba anyway"
"I tak lepszy niż Drogba"
No i ten fragment z Big-Footbal mnie rozwalil:
"(...) he is "big" 190 cm / 84 kg and undoubtedly the guy with the best
physical abilities among Polish players. Rasiak is great in figting in the
air and he often scores by head - he is really strong guy. What's more
Rasiak is really hard-working player and making an instant progress in his
careear and of course he is a key player in Polish National Team. GOOD
TRANSFER for "The Suprs"
"Jest duży, ma 190 cm wzrostu i waży 84 kg i bez wiątpienia ma najlepsze warunki fizyczne z pośród polskich piłkarzy.Rasiak jest dobry w walce w powietrzu i często strzela głową gole - jest bardzo silny. Co więcej jest bardzo ciężko pracującym zawodnikiem i robi duże postępy w rozwoju piłkarskim no i oczywiście jest kluczowym zawodnikiem reprezentacji Polski" DOBRY TRANSFER dla "the Spurs"
I odpowiedz o tym, ze Polacy z reguly sa wielcy![]()
"they seem to be quite big in general. the winger we just got on loan is
1.86m (chodzi o Kose) and Hajto is just a monster."
"Ogólnie Polacy są dosyć wysocy. Skrzydłowy którego wyporzyczyliśmy (chodzi o Kosowskiego) mierzy 1.86m a Hajto to po prostu potwór"
"It is all the sausage vodka they drink..."
"To zasługa kiełbasy i wódki którą piją
--
Paulus
Bronson,
Po ostatnim meczu reprezentacji mozna stwierdzic, ze zarowno polscy jak i angielscy eksperci sie nie myla - Rasiak gra dobrze w angielskich klubach ...mozliwe, ze i w angielskiej reprezentacji by blysnal ...ale to co pokazal wczoraj ...hm ... potwierdza, ze "eksperci" krytykujacy Rasiaka tez maja racje.
Mozna by angielskim ekspertom zadac pytanie "Jesli jest tak dobrze ...to dlaczego jest tak zle ? "
Pzdr,
Picnic Yoric
Po ostatnim meczu reprezentacji mozna stwierdzic, ze zarowno polscy jak i angielscy eksperci sie nie myla - Rasiak gra dobrze w angielskich klubach ...mozliwe, ze i w angielskiej reprezentacji by blysnal ...ale to co pokazal wczoraj ...hm ... potwierdza, ze "eksperci" krytykujacy Rasiaka tez maja racje.
Mozna by angielskim ekspertom zadac pytanie "Jesli jest tak dobrze ...to dlaczego jest tak zle ? "
Pzdr,
Picnic Yoric
A wiesz dlaczego Rasiak dobrze gra w angielskich klubach? Ponieważ tam skrzydłowi robią więcej dośrodkowań w ciągu kwadransa niż reprezentacja zrobiła przez cały mecz z Anglikami (zresztą można do tego dodać inne nasze zagrania w pole karne a i tak było by teog mniej). A gra skrzydłami w tym meczu była w zasadzie jedynym sposobem na strzelenie gola. Jak dla mnie najbardziej zawideli właśnie skrzydłowi w tym meczu, bo poza walką, ambicją i jednym dośrodkowaniem Kosowskiego, to praktycznie byli wyłączeni przez Anglików.Yoric pisze:Bronson,
Pzdr,
Picnic Yoric
TU akurat nie masz racji, bo jezeli zawodnk przez caly mecz ma 2 calne podania to chyba cos jest nie tak
I co z tego ze czasem potrafi strzelic cos z glowki, skoro w kontrze badz ataku pozycyjnym jest tak beznadziejny, ze az zal na niego patrzec
Poza tym, gra na dosrdokowania z Anglia nie ma najmneijszego sensu, bo nikt nie skoczy wyzej w polu karnym od Terrego, ktory przy kazdym takim zagraniu pilnowalby Rasiaka. Zreszta sam widziales chyba, ze Franek tez umial strzeic po dosrodkowaniu bramke, a do tego gral cos w polu w przeciwienstwie do bohetera ostatniego przeboju drewnianej masakry pilka futbolowa 

Terry jest o głowe niższy od Rasiaka, i napewno niższy od paru naszych piłkarzy (Bąk, Jop, Kosowski)... nie wiem dlaczego myślisz, że skakakał by wyżej niż kto kolwiek inny na boisku?ALF pisze: Poza tym, gra na dosrdokowania z Anglia nie ma najmneijszego sensu, bo nikt nie skoczy wyzej w polu karnym od Terrego, ktory przy kazdym takim zagraniu pilnowalby Rasiaka.
Poza tym mówisz, że dośrodkowania z Anglikami były by bez sensu, a jedyną bramkę zdobyliśmy po dośrodkowaniu.
Jak dla mnie były bardziej sensowne niż liczenie na to, że Lewandowski czy Sobolewski nagle zaczną podawać prostopadłe piłki jak Szymkowiak.