W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Mistrzostwa Świata

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » sob cze 10, 2006 23:00

Mne poruszyli kibice Argentyny. Wg Borka "kilkanascie tysięcy" ,a głośniejsi od naszych "40 tys". I nie spiewali w kółko tego samego. Oflagowani pięknie, z wielkimi akcentami klubowymi. W kraju bandy się zabijają-broń palna używana,a jakże -a za jedną bramką flaga "Borrachos del Tablón" River Plate, zaraz obok Barras del Rojo Independiente , Budge Boca juniors i barwówki San Lorenzo. U nas flaga L ,poza tym Namysłów, 2 x Kutno, Pierdziszewa Wielkie itd. Tak to przynajmniej odebrałem, byłem wypity,więc zwierciadło moze być krzywe. Najlepiej niech Paulin powie o dopingu,o grze szkoda gadać i pisać.

PS. Bałtyk Gdynia, Pogoń Lębork (często jeżdzą chyba), Lubin i Lech -ktoś jeszcze był "widoczny" ?

_Rydz

Post autor: _Rydz » ndz cze 11, 2006 6:51

Ulryk_von_Jungingen pisze:
_Rydz pisze:Mam nadzieję, ze Artur Brzuch oglądał ten mecz. Od Hislop'a może on się duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo nauczyć...
:lol: :lol: padłem. mamy winnego wczorajszej porazki :D
A czy ja napisałem, że mamy winnego? Napisałem tylko, że Boruc jest cienki jak dupa węża i nie powinno go być na Mundialu...

Obelix

Post autor: Obelix » ndz cze 11, 2006 7:00

Boruc broni jak Dudek w Korei. Niby ciężko się czepiać, ale zachwycać też się nie ma czym. Co miał wpuścić, to wpuścił, co leciało blisko, to wyjął. Jakby obronił pierwszego gola - byłby bohaterem, bo to była piłka z tych "nie do wyjęcia", co to się czasem je jednak wyjmuje, jak się ma lepszy reflex i dupę lżejszą. Fabiański pewnie by to wyjął. Albo i nie.

A co do TiT - ciekawe, czy mają u siebie Wielkie Derby - Trynidad kontra Tobago? To są podobno dwie wyspy. No i którzy z nich to są cwe.le ofkorz! Ja stawiam na Tobago. Jakaś śmierdząca ta nazwa. Na pewno komuchy...

Bronson.

Post autor: Bronson. » ndz cze 11, 2006 8:21

Wydaje mi się, że już prędzej wyjął by to Kuszczak... drugą bramkę też by wyjął - Zresztą, zapytajcie Jasona Robertsa.

Co do Trynidadu i Tobago to się grubo mylisz z tymi derbami.
Rafał Stec pisze:Czym różni się Trynidad od Tobago?
Takie pytanie zadałem w centrum Dortmundu człowiekowi, który był od stóp do głów czerwono-czarno-biały, jego dredy sięgały niemal pasa, a w trakcie rozmowy gibał się na wszystkie strony, choć wcale nie zamierzał odejść. Czekał na metro.
Z tłumu wcale się nie wyróżniał, bo Trynidad i Tobago nie tylko nazwę ma dziwną - kibice, którzy przyjechali z Karaibów na mundial, poruszają się wyłącznie krokiem tanecznym (w rytm muzyki soca, stąd pseudo reprezentacji - Soca Warriors), a śmieją wyłącznie od ucha do ucha, bez przerwy, i wszyscy co do jednego. Słowem, sprawiają wrażenie wybitnych oryginałów, potwierdzając wszystkie stereotypy o karaibskiej mentalności "sex and beach".

Nie dowierzałem, że zapytanemu na imię po prostu John. Zwykły John z kraju, w którego reprezentacyjnej bramce stoi Shaka Hislop? Ale licho wie, może u nich imię "John" to dziwoląg. W końcu ze Szwecją zagrało dwóch piłkarzy, którzy "John" mają na nazwisko. A rezerwowy bramkarz to Kelvin Jack.

- Czym się różni Trynidad od Tobago? Ha, stary, to proste! - wyśpiewał John. - Tobago jest malutkie, mieszka tam kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a Trynidad jest duży, mieszka tam milion ludzi. Na Tobago wszyscy są bardziej wyluzowani, a na Trynidadzie więcej pracują. Ja jestem z Tobago.

W tym momencie wtrącili się kumple Johna. Uznali, że nie wyjaśnia wszystkiego precyzyjnie. - My mamy lepsze plaże - wychrypiał jeden z nich. Potem mówili już chórem.

A piłkarze są skąd? Więcej jest Trynidadczyków czy Tobagończyków?

Zawahali się. - Dwight Yorke (najsłynniejszy piłkarz tego kraju, były gwiazdor Manchesteru Utd - red.) urodził się na Tobago. Tak, tyle wiemy na pewno. A inni? Chyba z Trynidadu. W końcu Trynidad jest większy.

Dopytałem u dziennikarzy. - Tak, Dwight jest z Tobagończykiem - potwierdził Aldwyn McGill. - Ale poza nim stamtąd jest jeszcze tylko Cyd Gray. Dwóch, Shaka Hislop i Chris Birchall, urodziło się w Anglii. Reszta to Trynidadczycy. Na Trinidadzie się pracuje, wszyscy myślą o pieniądzach, to takie małe USA - uszczegółowił Aldwyn, Trynidadczyk.

Dwie godziny później jego ziomkowie mocno się napocili, ale wyrwali punkt Szwecji.

I pewnie nie mieli pojęcia, że w XVII wieku Tobago należało do Polski. A precyzyjniej, tak jak lubią Trynidadczycy i Tobagończycy - do księstwa kurlandzkiego, czyli lennika ówczesnych władców Rzeczypospolitej.

pk

Post autor: pk » ndz cze 11, 2006 9:46

_Rydz pisze:
Ulryk_von_Jungingen pisze:
_Rydz pisze:Mam nadzieje, ze Artur Brzuch ogladal ten mecz. Od Hislop'a moze on sie duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo nauczyc...
:lol: :lol: padlem. mamy winnego wczorajszej porazki :D
A czy ja napisalem, ze mamy winnego? Napisalem tylko, ze Boruc jest cienki jak dupa weza i nie powinno go byc na Mundialu...
Cienki? raczej puszysty ;p

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » ndz cze 11, 2006 10:08

w McDonalds spotkajmy się :wink:

Obelix

Post autor: Obelix » ndz cze 11, 2006 10:57

Bronson. pisze:Wydaje mi się, że już prędzej wyjął by to Kuszczak... drugą bramkę też by wyjął - Zresztą, zapytajcie Jasona Robertsa.

Co do Trynidadu i Tobago to się grubo mylisz z tymi derbami.
Rafał Stec pisze:Czym różni się Trynidad od Tobago?
Takie pytanie zadałem w centrum Dortmundu człowiekowi, który był od stóp do głów czerwono-czarno-biały, jego dredy sięgały niemal pasa, a w trakcie rozmowy gibał się na wszystkie strony, choć wcale nie zamierzał odejść. Czekał na metro.
Z tłumu wcale się nie wyróżniał, bo Trynidad i Tobago nie tylko nazwę ma dziwną - kibice, którzy przyjechali z Karaibów na mundial, poruszają się wyłącznie krokiem tanecznym (w rytm muzyki soca, stąd pseudo reprezentacji - Soca Warriors), a śmieją wyłącznie od ucha do ucha, bez przerwy, i wszyscy co do jednego. Słowem, sprawiają wrażenie wybitnych oryginałów, potwierdzając wszystkie stereotypy o karaibskiej mentalności "sex and beach".

Nie dowierzałem, że zapytanemu na imię po prostu John. Zwykły John z kraju, w którego reprezentacyjnej bramce stoi Shaka Hislop? Ale licho wie, może u nich imię "John" to dziwoląg. W końcu ze Szwecją zagrało dwóch piłkarzy, którzy "John" mają na nazwisko. A rezerwowy bramkarz to Kelvin Jack.

- Czym się różni Trynidad od Tobago? Ha, stary, to proste! - wyśpiewał John. - Tobago jest malutkie, mieszka tam kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a Trynidad jest duży, mieszka tam milion ludzi. Na Tobago wszyscy są bardziej wyluzowani, a na Trynidadzie więcej pracują. Ja jestem z Tobago.

W tym momencie wtrącili się kumple Johna. Uznali, że nie wyjaśnia wszystkiego precyzyjnie. - My mamy lepsze plaże - wychrypiał jeden z nich. Potem mówili już chórem.

A piłkarze są skąd? Więcej jest Trynidadczyków czy Tobagończyków?

Zawahali się. - Dwight Yorke (najsłynniejszy piłkarz tego kraju, były gwiazdor Manchesteru Utd - red.) urodził się na Tobago. Tak, tyle wiemy na pewno. A inni? Chyba z Trynidadu. W końcu Trynidad jest większy.

Dopytałem u dziennikarzy. - Tak, Dwight jest z Tobagończykiem - potwierdził Aldwyn McGill. - Ale poza nim stamtąd jest jeszcze tylko Cyd Gray. Dwóch, Shaka Hislop i Chris Birchall, urodziło się w Anglii. Reszta to Trynidadczycy. Na Trinidadzie się pracuje, wszyscy myślą o pieniądzach, to takie małe USA - uszczegółowił Aldwyn, Trynidadczyk.

Dwie godziny później jego ziomkowie mocno się napocili, ale wyrwali punkt Szwecji.

I pewnie nie mieli pojęcia, że w XVII wieku Tobago należało do Polski. A precyzyjniej, tak jak lubią Trynidadczycy i Tobagończycy - do księstwa kurlandzkiego, czyli lennika ówczesnych władców Rzeczypospolitej.
Po dłuższym namyśle wolę Tobago 8) :D Prawdę mówiąc ci z Trynidadu od początku nie wydawali się przekonujący... 8)

krol_olch
IFC POLONI@
Kontakt:

Post autor: krol_olch » ndz cze 11, 2006 15:20

wlasnie widziałem w Polsacie Sport Super Extra Mundial Fantasy rozmowe z Borkiem i Kołtoniem (tfu) - studio woła obu panów, dają ich na ekran a jegomoscie z tak morowymi minami jakby relacjonowali z pogrzebu polskiej piłki (cos w tym jest) - jak sie okazało na druga z rzedu konferencje nie pofatygował sie Janas bo... MA DZIŚ WOLNE ! Nie pojawili sie tez pilkarze - ani jeden. Za tranera był trener Piechniczek a za pilkarzy - KUCHARZ REPREZENTACJI. Posiom zenady siegan juz chyba zenitu.

pk

Post autor: pk » ndz cze 11, 2006 17:06

ocenimy za tydzien.
Moze faktycznie lepiej zeby pracowali niz zeby sie tlumaczyli i stresowali.

krol_olch
IFC POLONI@
Kontakt:

Post autor: krol_olch » ndz cze 11, 2006 17:30

hmm. Jak ktoś ma dzień wolny to nie jest w pracy :)

gdybym sie dowiedział ze siedza i sie naradzaja albo tranuja to super. Choc ze dwoch i trener Skorża mogłoby sie pofatygowac na 5 minut.

Piotrek_Ursynow
(P)ierwsza Drużyna

Post autor: Piotrek_Ursynow » ndz cze 11, 2006 18:58

i tu sie zgadzamy:)
toz to ku.wa nie jego folwark tylko kadra narodowa
ma obowiazki wobec dziennikarzy i tyle
kmiot j....y
dobrze Borek jechal po Janasie i cisna Listka

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » ndz cze 11, 2006 19:23

Oglądam wszystkim mecze Mistrzostw Świata
i każda drużyna jest lepsza od Polski

to jest jakaś kompromitacja.

Wybrzeże Kości Słoniowej - mogę zrozumieć (piłkarze z czołowych lig europejskich)

Ale, że Trynidad, Meksyk, IRAN :!: i na dobrą sprawę wszyscy są lepsi od Polaków... nie mogę tego pojąć

Boje się oglądać Angoli...
Ostatnio zmieniony ndz cze 11, 2006 19:25 przez Jasiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obelix

Post autor: Obelix » ndz cze 11, 2006 19:23

Jak mógł Janas przyjść na konferencję, skoro jeszcze nie wytrzeźwiał? Może jutro da radę...

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » ndz cze 11, 2006 19:56

Jasiu pisze:Oglądam wszystkim mecze Mistrzostw Świata

Wybrzeże Kości Słoniowej - mogę zrozumieć (piłkarze z czołowych lig europejskich)

Ale, że Trynidad, Meksyk, IRAN :!: i na dobrą sprawę wszyscy są lepsi od Polaków... nie mogę tego pojąć

Boje się oglądać Angoli...
IRAN grajacy skrzydłami to by nam trojeczke spuscil, jesli bysmy utrzymali sie w formie "ekwadorskiej"

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » ndz cze 11, 2006 20:19

Za to na skrzydle mamy najwolniejszego "skrzydłowego" mistrzostw,ślizgającego się Kamila i nikt nam tego nie odbierze.
Wydaje mi się ,ze grajki zdaja sobie sprawę co spieprzyli,stąd te "spotkania wewnętrzne " zainicjowane przez rade drużyny. Ale ryby i dzień wolny to już jakiś k.... skandal. Dzień wolny to tylko dowód na to ,ze Janas ich zajechał w Szwajcarii i ledwo dyszą. Pytanie można zadawac,czemu ich zajechał? Podejrzewam ,ze niektóre gwiazdki mało pracowały przez cały sezon. Nie wierzę,ze jesteśmy piłkarsko gorsi od takiego Ekwadoru. Fizycznie jak najbardziej, grajki i sztab dobrze zdają sobie z tego sprawę (po ptokach).
Nawet Krzynówkowi już sie we łbie pomieszało, skoro zdołał wykrztusić,ze przegraliśmy z powodu braku szczescia. Mówił coś o nieuznanej bramce,jednak, o ile pijacko pamiętam, bramkarz Ekwadoru nawet nie starał się łapac strzału ze spalonego. Pierwszy celny strzał w 75 min i brak szczęscia. Brak szczescia to mieli ci ,którzy zapłacili krocie za bilety ,aby doświadczyć tej klęski. Jestem gorącym zwolennikiem Wdowczyka jako trenera reprezenacji. Jego drużyny zawsze grają ostro i walecznie. Kamilek i inne piżdziołki nie miałyby w takiej druzynie racji bytu.
Listkiewicz i Janas - paszli won!

spawn

Post autor: spawn » ndz cze 11, 2006 20:37

Altze pisze: Jestem gorącym zwolennikiem Wdowczyka jako trenera reprezenacji. Jego drużyny zawsze grają ostro i walecznie. Kamilek i inne piżdziołki nie miałyby w takiej druzynie racji bytu.
tu sie zgadzam 100%. Wdowczyk jest typkiem, który nawet z gówna bicz potrafi ukręcić. Krótko mówiąc - potrafi poustawiać na boisku to co akurat ma i zrobić do tego taktykę. A to co mamy do wyboru tylko do tego sie nadaje. A jak pan J. opowiada, że taktyka było, ino wykonania nie było, to mnie krew zalewa.

adeekk1989

Post autor: adeekk1989 » ndz cze 11, 2006 21:36

Prawda jest taka ze mimo wszystko poprzednia druzyna Engela lepiej sie spisala w 1. meczu. tam jakies okazje przynajmniej byly. A tu az zal bylo ogladac... Boje sie ze z Niemcami to bedzie wynik hokejowy, i to zadnego gola nie strzelimy...

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » ndz cze 11, 2006 21:56

Mało tego. Wybrzeże Kości Słoniowej dzień po meczu z Argentyną zagrali sparing z niemieckimi amatorami. Wynik 9-0, 2 x po 30 min. A my? Na ryby i na deptak autografy rozdawać. Na konferencji prasowej kucharz. No k...a!!!!

krol_olch
IFC POLONI@
Kontakt:

Post autor: krol_olch » ndz cze 11, 2006 22:03

no nie wiem czy lepiej zagralismy z Koreą.
Jak sobie przypominam tamte cyrki z zamykaniem treningow dla dziennikarzy a potem wielka tektyka - wejscie smoka, Polacy cofraja pilke z pierwszego gwizdka i 9 leci w pole karne koreńców - uuuuu, ale sie wysilili, to rozwiazanie na miare Motykowych ciuchci przy rzutach wolnych...

Krzynówek strzelił bramke - nieslusznie nieuznana. Jeleń przypuieprzył w spojenie od wewnetrznej strony. Brożek kropnął w słupek. Faktem jest ze gdyby nie brak szczescia to mimo tak kijowej postawy moglismy wygrac 3:2.

Bronson.

Post autor: Bronson. » ndz cze 11, 2006 22:26

Inna sprawa, że jak by nie było spalonego to bramkarz Ekwadoru nie stał by jak słup soli tylko łapał pilkę, a Jeleń i Brożek mieli swoje okazję już jak było po meczu i Ekwadorczycy myślami byli już przy następnym spotkaniu z Kostaryką.
Ogólnie mimo wszystko pukali w dno od spodu.

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » ndz cze 11, 2006 23:26

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1289593,relacje.html

Jak Listkiewicz nie zrezygnuje po MŚ,to mamy nową-starą definicję bezczelnosci.

Awatar użytkownika
Zbyniu

Post autor: Zbyniu » pn cze 12, 2006 7:11

Jasiu pisze:Oglądam wszystkim mecze Mistrzostw Świata

Ja nie mam takich zmartwień. Po raz pierwszy po porażce Polaków zbojkotowałem oglądanie MŚ - chyba właśnie po to, żeby się nie denerwować więcej. I zrobiłem to ja - ten któremu żona dogaduje, że ze sportu to chyba nie interesuję się tylko żeglarstwem (ale wszystko przede mną) :lol: :lol: :lol: . Po prostu mam dosyć oglądać kolejnej ważnej imprezy bez udziału Polaków - Liga Mistrzów np. już dawno mi się przejadła. NIe wiem jak długo wytrwam z "nieoglądaniem", ale na razie idzie mi świetnie. I od razu mniej stresu i więcej czasu dla rodziny.
Pozdrowionka

Siegfried

Post autor: Siegfried » pn cze 12, 2006 8:09

Powoli już wqrzają mnie te mistrzostwa. Z natury kibicuję niżej notowanym zespołom, a póki co faworyci ciągle wygrywają. Poza Polską, rzecz jasna. Powinniśmy byli trafić do silniejszej grupy, bo jako faworyci grać nie umiemy. Ustawienie faktyczne 1-4-6 to mistrzostwo świata, że tak zacytuję pana Janasa. Ale to już było, po co się denerwować.
Liczyłem na Paragwaj, ale nie, oczywiście musieli wygrać cholerni Angole po samobóju. Cycek sprawił niby niespodziankę, ale gdyby wygrali byłoby fajniej ;). WKS był blisko, liczę, że Holandii wkropią. Serbowie też byli blisko, liczę, że wkropią Argentynie :D (ale wiem, że nie wkropią ;) ). Iran dał dupy w drugiej połowie, bo trener wpadł na wspaniały pomysł obrony wyniku. Angola to żałość, nie było nadziei.
Dzisiaj musi być lepiej. Japonia, Ghana i Czechy (usańczykom kibicować nie będę, o nie) - do boju :)

Obelix

Post autor: Obelix » pn cze 12, 2006 14:59

krol_olch pisze:no nie wiem czy lepiej zagralismy z Koreą.
Jak sobie przypominam tamte cyrki z zamykaniem treningow dla dziennikarzy a potem wielka tektyka - wejscie smoka, Polacy cofraja pilke z pierwszego gwizdka i 9 leci w pole karne koreńców - uuuuu, ale sie wysilili, to rozwiazanie na miare Motykowych ciuchci przy rzutach wolnych...

Krzynówek strzelił bramke - nieslusznie nieuznana. Jeleń przypuieprzył w spojenie od wewnetrznej strony. Brożek kropnął w słupek. Faktem jest ze gdyby nie brak szczescia to mimo tak kijowej postawy moglismy wygrac 3:2.
Jakby zaraz po stracie pierwszej bramki ten indiański koleś walnął z 7 metrów z drugiej strony naszej poprzeczki, to by już raczej nie było co zbierać. Gola Kszynuffka nie ma co liczyć - bramkarz nie wysilał się po gwizdku. W najlepszym razie w sytuacjach 100% - towych było 3:3. Tylko co z tego? Strzały w słupek są strzałami niecelnymi. Strzały po gwizdku są strzałami niepotrzebnymi.

_Rydz

Post autor: _Rydz » pn cze 12, 2006 17:25

spawn pisze:
Altze pisze: Jestem gorącym zwolennikiem Wdowczyka jako trenera reprezenacji. Jego drużyny zawsze grają ostro i walecznie. Kamilek i inne piżdziołki nie miałyby w takiej druzynie racji bytu.
tu sie zgadzam 100%. Wdowczyk jest typkiem, który nawet z gówna bicz potrafi ukręcić. Krótko mówiąc - potrafi poustawiać na boisku to co akurat ma i zrobić do tego taktykę. A to co mamy do wyboru tylko do tego sie nadaje. A jak pan J. opowiada, że taktyka było, ino wykonania nie było, to mnie krew zalewa.
Ja mam tylko nadzieję, ze kto nie będzie nowym selekcjonerem, przejrzy na oczy i nie będzie powoływać Dudków, Brzuchów itp. tylko, kurrrrrka wodna, Łysego Wojciecha!!!

ODPOWIEDZ