W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

MKS Kozienice

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » ndz lut 05, 2006 9:38

SPARING: 04.02.2006, godz.13

MKS Kozienice - Korona Góra Kalwaria 6:1 (4:0)
Trzy bramki Grzegorza Seremaka, jedna Molendowskiego, a w drugiej połowie gol Tuszyńskiego i nowego testowanego zawodnika.

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » wt lut 28, 2006 8:26

kolejne informacje z cyklu SPARINGI:

18.02.2006:

MKS Kozienice - Pilica Białobrzegi 6:2 (4:2)
Seremak [2], Godlewski, Karski, Czaplarski, Strąg - Kocyk (karny), Tkaczyk.

24.02.2006:

MKS Kozienice - Wisła Puławy 4:1 (3:0)
Seremak [2], Kołodziejczyk, Kocon - Abramczyk

Plan meczy kontrolnych, które są w planach do rozegrania przez Żółto - Zielonych:

4 marca - rywal do uzgodnienia
8 marca - Broń Radom
11 marca - Wulkan Zakrzew

Informacja co do dokładnych terminów i miejsca rozegrania spotkań zostanie uzupełniona.
Przypominam, że pierwszy mecz MKS Kozienice rozegra na własnym stadionie w dniu 19 marca 2006r., a rywalem będzie Unia Skierniewice.

źródło: http://www.mkskozienice.one.pl

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » wt kwie 11, 2006 10:07

w końcu ruszyła i III liga, zatem..

9 kwietnia o godz.14:00 odbył się mecz

MKS Kozienice - MKS Mława 1:1 (1:1)
Seremak 15 - Melchinkiewicz 22

widzów ok. 1.500

a już w ten piątek (tj. 14 kwietnia) o godz.16.00 na boisku rezerwowym Legii przy Łazienkowskiej 3 odbędzie się mecz:

Legia II Warszawa vs. MKS Kozienice
szkoda tylko, że wiekszość kibiców MKS'u to niestety również "zieloni" - bllleeeee..

KSP1911

Post autor: KSP1911 » śr kwie 19, 2006 16:39

prozak pisze: szkoda tylko, że wiekszość kibiców MKS'u to niestety również "zieloni" - bllleeeee..
ja to juz rozne wersje o kibicowaniu w Kozienicach słyszałem.Czesc kibiców podobno za Legią inni za Widzewem, słyszałem tez o jakims dziwnym układzie z naszymi przyjaciołmi z Radomia - ale to chyba bajka..

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » śr kwie 19, 2006 23:13

KSP1911 pisze:..słyszałem tez o jakims dziwnym układzie z naszymi przyjaciołmi z Radomia - ale to chyba bajka..
mhm.. to mialoby sens.. bo na pewno nikt sympatią nie darzy Radomiaka, zatem idać dalej - wróg naszego wroga jest naszym przyjecielem.. kto wie..

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » śr kwie 19, 2006 23:24

nadrabiając zaległości:

14 kwietnia odbył się mecz

Legia II Warszawa - MKS Kozienice 2:1 (1:0)
Poledica 12 (k), Polniak 53 - Sztobryn 65

widzów ok. 80 (!)

23 kwietnia o godz. 14:00 odbędzie się mecz:
MKS Kozienice - Znicz Pruszków

geloe

Post autor: geloe » wt maja 02, 2006 15:47

i co tam u kozienic?? bo spragniony jestem wie$ci z zolto-zielonego klubu..

KSP1911

Post autor: KSP1911 » wt maja 16, 2006 6:24

MG MZKS Kozienice ukarany
Pięcioma tysiącami złotych i pozbawieniem sześciu punktów zdobytych w obecnych rozgrywkach został ukarany zespół MG MZKS Kozienice za niewywiązanie się ze zobowiązań finansowych wobec byłego trenera Witolda Mroziewskiego.

Mroziewski prowadził ekipę żółto-zielonych w okresie 1 października 2004 roku - 3 lipca 2005. Podjął się zadania uratowania zespołu przed degradacją do czwartej ligi, które udało się wykonać. Klub jednak nie wywiązał się ze wszystkich zobowiązań finansowych wobec niego. Sąd Rejonowy w Kozienicach ustalił sumę zaległości na 16 900 zł. Pomimo wyroku, a także ugody zawartej na linii MZKS - Mroziewski, według której suma została zmniejszona do 10 tys. zł, szkoleniowiec kwoty należnej z tytułu wynagrodzenia za pracę nie otrzymał. - Wielokrotnie toczyliśmy rozmowy i dochodziliśmy do ugody. Żadna z nich nie była jednak respektowana, co wiąże się z tym, że muszą być one anulowane - tłumaczy Mroziewski.

- Próbowaliśmy w różny sposób uzbierać potrzebną sumę. Zwróciliśmy się nawet z prośbą do wierzycieli, m.in. Sylwestra Sokoła, Jakuba Bilke, Jacka Gogacza, Mikołaja Skórnickiego, aby odwiesili egzekucję na dwa miesiące. Ten czas wystarczyłby, abyśmy zebrali potrzebną kwotę i przelali ją na konto pana Mroziewskiego. Niestety, żaden z nich na takie rozwiązanie się nie zgodził - tłumaczy prezes Kozienic Kazimierz Drabik.

Szef klubu nie może pogodzić się również z karą nałożoną przez ŁZPN. Drabik: - Rozumiem karanie klubu finansowo. Ale żeby odbierać nam punkty, które wywalczyliśmy na boisku w tym sezonie. Tego pojąć nie potrafię.

MZKS ma dwa tygodnie na odwołanie się do Wydziału Dyscypliny PZPN. - Właśnie dlatego nie uwzględniliśmy jeszcze kary w tabeli. Jeżeli decyzja piłkarskiej centrali pokryje się z naszą, Kozienicom automatycznie zostaną odjęte punkty - poinformował "Gazetę" Adam Kaźmierczak sekretarz Wydziału Dyscypliny ŁZPN.

Mroziewski jest jednym z wielu wierzycieli MG MZKS-u. 23 maja Sąd Rejonowy w Radomiu ma wydać wyrok w sprawie zaległości wobec Marcina Danielewicza. - Piłkarz za niewypłacenie mu pieniędzy za maj i czerwiec 2005 roku zażądał od klubu 55 tys. zł rekompensaty. Jego kontrakt z Kozienicami obowiązywał do czerwca 2006, tymczasem w przerwie między rozgrywkami przeszedł do Mazowsza Grójec - ujawnia szczegóły prezes Drabik. - Sprawa z punktu widzenia prawniczego jest rzeczywiście trudna. Nie chcę wyprzedzać decyzji sądu, ale wydaje mi się, że będzie ona zależała od tego, kto zostanie uznany za winnego zerwania wyżej wspomnianej umowy - tłumaczy prawnik, były prezes żółto-zielonych, Jerzy Magiera.

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » pn lip 24, 2006 15:13

Dziś (24 lipca) o godz. 18, nastapi oficjalna przedsezonowa prezentacja kadry Gornika Leczna, poswiecona zostanie nowa murawa, pod ktora zainstalowano urzadzenia do jej podgrzewania oraz rozegrany bedzie ostatni sparing Gornika z MKS Kozienice nazywany meczem przyjazni z racji dobrych od lat kontaktow i wspolpracy kopalni w Bogdance i kozienickiej elektrowni.

yeah! (:

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » pn lip 24, 2006 21:09

Górnik Łęczna - MKS Kozienice 7:2 (4:2)

Piłkarze Górnika Łęczna w sparingu na 5 dni przed inauguracją rozgrywek Ekstraklasy rozgromili III-ligowy zespół MKS Kozienice aż 7:2. Co ciekawe żaden z piłkarzy nie zdobył dwóch bramek, a bramkarza MKS'u pokonywali kolejno: Borce Manevski, Jakub Grzegorzewski, Andrzej Kubica, Przemysław Kulig, Janusz Surdykowski, Dariusz Osuch, Grzegorz Szymanek oraz Dawid Sołdecki (ta bramka nie została uznana ponieważ odgwizdany był spalony). Dla Kozienic bramki zdobyli Seremak i Galardo.

Bramki: 16' Manevski, 20' Grzegorzewski, 31' Kubica, 45' Kulig, 53' Surdykowski, 70' Osuch, 76' Szymanek - 10' Seremak, 41' Galardo

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » pt lip 28, 2006 17:13

jedno słowo na usta mi się ciśnie.. KU********WA:

Kozienice bez licencji na grę w III lidze
czytaj więcej..

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » pn lip 31, 2006 22:27

uuuuffff.. dobre wiesci..

MG MZKS Kozienice z licencją
czytaj więcej..

geloe

Post autor: geloe » śr sie 23, 2006 21:06

co sie dzieje?? co z kozienicami sie dzieje??
czekam i czekam i wie$ci zadnych.. ech.. :(

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » czw sie 24, 2006 16:56

Bogdan pisze:k.... ludzie darujcie juz sobie z tymi Kozienicami
geloe pisze:co sie dzieje?? co z Kozienicami sie dzieje?? czekam i czekam i wie$ci zadnych.. ech..
a dzieje się trochę..

Olimpia Elbląg 1-0 MKS Kozienice
Lepka 20 (k)

MKS Kozienice 1-3 Radomiak Radom
Kotwica 45 (s) - Kowalczyk 51, Wachowicz 75 (k), Dukalski 90
w Radomiu; MKS był gospodarzem - Kozienicki stadion pomimo tego ze robi wrażenie nie posiada "klatki" dla gości, a DERBY MAZOWSZA pomiędzy Kozienicami a Radomiakiem odkąd pamiętam były organizowane z podwyższonym wspolczynnikiem bezpieczeństwa.. więc mecz przeniesiono do Radomia..

a w najbliższą środe, 30 sierpnia, o godzinie 17:00 MKS rozegra wyjazdowe spotkanie z zespołem Świtu Nowy Dwór Mazowiecki (czy przypadkiem Świt nie takk dawno w I lidze nie gościł? :P )

geloe

Post autor: geloe » pt sie 25, 2006 22:25

prozak pisze:a w najbliższą środe, 30 sierpnia, o godzinie 17:00 MKS rozegra wyjazdowe spotkanie z zespołem Świtu Nowy Dwór Mazowiecki..
oj.. kolega forumowicz ma chyba zle informacje.. najblizsze spotkanie MG MZKS Kozienice gra z zespolem o pieszczotliwej nazwie Drweca Nowe Miasto Lubawskie.. graja w sobote, 27'go sierpnia o godzinie 16:00 (sie zastanawiam czy kasiorki nie postawic - na Kozienice.. jak my$licie koledzy forumowicze?? kurs na MG MZKS - 1,85)..

kolega forumowicz pomylil kolejki - mecz z Drweca jest meczem z 3'ej kolejki, natomiast z Radomiakiem z 4'ej (przelozonej ze wzgledu na udzial $witu w rozgrywkach Pucharu Polski).. :wink:

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » sob sie 26, 2006 9:20

zdziwiłbym się gdyby kolega nie zechciał wtrącić swoich 4,5 groszy.. zatem już tłumaczę..
geloe pisze:oj.. kolega forumowicz ma chyba zle informacje.. najblizsze spotkanie MG MZKS Kozienice gra z zespolem o pieszczotliwej nazwie Drweca Nowe Miasto Lubawskie..
przecież nie napisałem nigdzie że NAJBLIŻSZE SPOTKANIE MKS rozegra ze Świtem.. napisałem jedynie, że w najbliższą środe (tj. 30.08 ) odbędzie się mecz MKS'u ze Świtem (co jest prawdą, tak samo jak prawdą jest, że spotkanie to zostało przełożone ze wzgledów trafnie podanych przez kolegę).
geloe pisze:..graja w sobote, 27'go sierpnia o godzinie 16:00..
domyślam się, że ma kolega na myśli rok 2006, bo jeśli takk to posiada kolega kalendarz z zeszłego roku.. wtedy to 27'dmy sierpnia wypadał w sobote.. w tym roku jest trochę inaczej.. bo 27'dmy sierpnia wypada w niedzielę i wtedy też (tzn.jutro) odbędzie się wspomniane wyżej spotkanie z drużyną o "pieszczotliwej nazwie".
geloe pisze:kolega forumowicz pomylil kolejki - mecz z Drweca jest meczem z 3'ej kolejki, natomiast z Radomiakiem z 4'ej (przelozonej ze wzgledu na udzial $witu w rozgrywkach Pucharu Polski)..
i ostatnia sprawa - zadnych kolejek nie pomysliłem.. nigdzie nie napisałem który mecz należał do jakiej kolejki - podałem tylko chronologię odbycia owych spotkań.. (chodzi oczywiscie o mecz z Olimpią i Radomiakiem). zresztą myslalem ze jest to zrozumiale choć mogłem wprowadzić kolegę w błąd piszą "dzieje się.." - a przecież powinienem napisać to w takiej formie.. DZIAŁO SIĘ - z mojej strony przepraszam za tą pomyłkę..

i dziękuję koledze za tak szczegółowe monitorowanie wydarzeń.. rad jestem z takiego zachowania (:

i nie zapominajmy o kibicowaniu MKS'owi.. zastanawiam się nad wyjazdem na owo spotkanie.. to chyba dobry pomysł.. pozdrawiam (:

Awatar użytkownika
elektryk

Post autor: elektryk » sob sie 26, 2006 11:28

a kogo poza wami dwoma to interesuje? Chyba jest dział o meczach ulubionych drużyn, z tu jakichś Kozienicach :shock: . Kiedy to moderatorzy przeżucą w odpowiednie miejsce?

T55T

Post autor: T55T » sob sie 26, 2006 18:45

mnie interesuje :)

geloe

Post autor: geloe » sob sie 26, 2006 19:55

hmm.. przepraszam, zatem, ze koledze "za$miecam" temat.. wiecej tego robic nie bede..
ech..

moj ostatni wysilek w tym temacie brzmi:
W trzeciej kolejce Mazowieckiej Ligi Juniorów Młodszych Polonia 90 wygrała na wyjeździe z MZKS Kozienice 7:4. Trzy bramki strzelił Damian Jaroń, dwie kolejne Jacek Pawłowski, a po jednym trafieniu zaliczyli też Andrzej Dobrosielski i Mateusz Borowik.

Polonia: Miszkurka - Żbikowski, Jackiewicz, Bogucki, Zdunek - Cudny, Koziara, Łukasiak, Małecki - Jaroń, Pawłowski

POLONIA WARSZAWA - MZKS KOZIENICE 7:4 (3:2)

Bramki: Damian Jaroń (3), Jacek Pawłowski (2), Mateusz Borowik, Andrzej Dobrosielski

zrodlo: www.poloniawarszawa.com
http://www.poloniawarszawa.com/?wiecej=1691
zegnam zatem.. i do rychlego..

psdr.. fi..
geloe..

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » sob sie 26, 2006 20:39

geloe pisze:moj ostatni wysilek w tym temacie brzmi:
czyżby foch?? (:

a swoją drogą - dali się młodzieńcy ograć (:
elektryk pisze:a kogo poza wami dwoma to interesuje? Chyba jest dział o meczach ulubionych drużyn, z tu jakichś Kozienicach(nie rozumiem tego - możesz jaśniej??) . Kiedy to moderatorzy przeżucą w odpowiednie miejsce?
no jakoś widocznie im się nie spieszy.. po drugie temat wisi dłużej niż ty na tym forum chłopczyku-elektryku (: [data założenia przez forumowicza o nicku Masoh to 11 Lip 2005, a ty się pojawiłeś takk.. mhm.. 02 Gru 2005. może gdybyś pojawił się wcześniej to byś został moderatorem i sam byś ów temat teraz z wielką radościa zamknął/usunął/przerzucił w miejsce "odpowiednie"; a na dzień dziejszy to przerzucaj swoje wypowiedzi najpierw do word'a, bo Miodek cie do klasy poprzedniej przerzuci (:

Paw3l3k
Wielka Polonia
Kontakt:

Post autor: Paw3l3k » sob sie 26, 2006 20:52

Uwaga do prozaka i geloe: prosilbym o poruszanie spraw fochow itp na priv, od tego to w koncu jest. Poza tym podejrzewam, ze macie jeszcze inne formy kontaktu, wiec skorzystajcie z nich.

Uwaga do elektryka: jesli Ci nie pasuje jakis post/temat na forum to uzywaj niebieskiego guzika lub napisz do ktoregos z moderatorow albo do mnie. Nie wpisuj sie w takich tematach, bo to do niczego nie prowadzi.

Zapraszam do kontynuowania rozmow NA TEMAT.

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » ndz sie 27, 2006 22:12

jak na temat to na temat:

sie odbył meczyk, niestety nie byłem choc plan byl nawet.. niemniej wynik podaje:

MKS Kozienice 0-0 Drwęca Nowe Miasto Lubawskie

tyle w temacie.. pozdrawiam niezainteresowanych (:

prozak
Kontakt:

Post autor: prozak » śr sie 30, 2006 22:25

III liga, gr. I: zaległe mecze

Dzisiaj zostały rozegrane zaległe spotkania 3. kolejki trzeciej ligi grupy pierwszej i takk oto:

Świt Nowy Dwór Mazowiecki 0-0 MKS Kozienice

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » śr sie 30, 2006 22:31

Czy możesz przybliżyc historie tego klubu?

Czacha

Post autor: Czacha » pn gru 01, 2008 12:24

...
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2009 20:31 przez Czacha, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ