W związku z wprowadzeniem certyfikatu SSL mogą wystąpić problemy z logowaniem na naszym forum. W większości przypadków zalecamy wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache) przeglądarki i usunięcie "ciasteczek" w domenie wielkapolonia.pl. Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. na stronie: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedz ... egladarki/.

Dalsze informacje można znaleźć w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=16541&start=25#p687325

Mistrzostwa Świata

Wszystko co związane ze sportem w Polsce i na świecie, a co nie dotyczy Polonii

Moderatorzy: Bzyczek, Lechislaw, Vlad

Altze
Kontakt:

Post autor: Altze » pn cze 26, 2006 18:02

Nie cierpię tych rozmazanych makaronów... Niech im się liga rozpierdzieli,a reprezentacja dozna zaśłużonego blamażu. Niech płaczą wreszcie , i to nie tylko po faulu w szesnastce.

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » pn cze 26, 2006 18:03

Kurde... Australia odpadła
jak myślicie był faul ?
moim zdaniem Austarilski obrońca już leżał a Włoch wpadł w jego nogi i tyle
...

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » pn cze 26, 2006 18:03

Czerwonej kartki tez nie bylo...

I co z tego, ze Australia sie utrzymywala przy pilce skoro jej akcje konczyly sie na 16...Włosi mieli wiecej sytuacji bramkowych i wygrali...to, ze nie lubicie Italii to nie powod zeby doszukiwac sie spisku... Wygral lepszy :)

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pn cze 26, 2006 18:03

Żaden faul, wpieprzył sie na niego i przewrócił.

_Rydz

Post autor: _Rydz » pn cze 26, 2006 18:20

A Australii CHOLERNIE żal... :(

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » pn cze 26, 2006 18:29

żal, żal
ale z drugiej strony Michu ma racje...

szalik

Post autor: szalik » pn cze 26, 2006 18:35

Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.

Tak, nie lubie Włochów. Nie lubie, wręcz nienawidze.

A w dalszych meczach kibicuje Szwajcarii i oczywiście Anglii.

Michu
Kontakt:

Post autor: Michu » pn cze 26, 2006 18:46

szalik pisze:Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.

Jestescie zaslepieni nienawiscia i nie patrzycie obiektywnie...

Co Aussie mieli przez caly mecz? Strzal Cahill'a w trybuny z dyni i kogos tam w Buffon'a ? Jak maja przewage jednego zawodnika i nie potrafia strzelic gola? to tez wina Wlochow? :lol:

Wlosi zagrali wyrachowany futbol, super taktycznie, nawet grajac w 10 mieli grozniejsze okazje niz kangury...

Nie sztuka jest grac ładnie ale grac tak zeby piłka byla w sieci...

To nie jest pokaz mody tylko mistrzostwa... Jak Kewell strzelil ze spalonego z Chorwacja to krzykow na sedziego za ta sytuacje nie bylo...

Australia zagrala slabo i odpadli...

Troche trzezwego spojrzenia proponuje 8)

szalik

Post autor: szalik » pn cze 26, 2006 18:57

Michu pisze:
szalik pisze:Co ty Michu opowiadasz, jakie wygrał lepszy? Włosi to farciarze, i ten mecz to pokazał, typowy włoski futbol. Nic w tym meczu nie pokazali. Najśmieszniejsze sa jak zwykle komentarze włoskiej prasy typu "z taką gra już jestesmy mistrzami". Mam nadzieje że Włosi w końcu trafią na kogoś z kim bedą mogli "pokazać" te swoje wielkie umiejętności i styl. Ktokolwiek to będzie to będę mu kibicował.

Jestescie zaslepieni nienawiscia i nie patrzycie obiektywnie...

Co Aussie mieli przez caly mecz? Strzal Cahill'a w trybuny z dyni i kogos tam w Buffon'a ? Jak maja przewage jednego zawodnika i nie potrafia strzelic gola? to tez wina Wlochow? :lol:

Wlosi zagrali wyrachowany futbol, super taktycznie, nawet grajac w 10 mieli grozniejsze okazje niz kangury...

Nie sztuka jest grac ładnie ale grac tak zeby piłka byla w sieci...

To nie jest pokaz mody tylko mistrzostwa...
Jak Kewell strzelil ze spalonego z Chorwacja to krzykow na sedziego za ta sytuacje nie bylo...

Australia zagrala slabo i odpadli...

Troche trzezwego spojrzenia proponuje 8)
:lol: Wyrachowany futbol mówisz :lol: czyli 1:0 i starczy jak zwykle.
A ja proponuje zmiane toku myslenia typu "wygrali bo to przeciez Włosi".

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » pn cze 26, 2006 19:00

Fakt
ja tż nie lubię Włochów i nic wielkiego nie pokazali
ale Australia pokazała jeszcze mniej

Kibicowałem Autralii ale Boże jedyny... byli gorsi

Szalik
mistrzostwa świata to turniej
i nie ważne ile się wygrywa
najważniejsze jest to, że się wygrywa

Włosi zagrali bardzo mądrze i choć grali w
10 pokazali może, nie ładniejszy ale mądrzejszy futbol

Awatar użytkownika
Oiolosse
Kontakt:

Post autor: Oiolosse » pn cze 26, 2006 19:03

Oj niewazne, ze grali slabo... wazne, ze karnego nie bylo. Wazne, ze czerwonej kartki nie bylo. Wazne, ze wlosi sie przewracali przy kazdej sytuacji. Wazne, ze co mecz sa takie sytuacje... I zamiast pilki ogladamy teatr. Sedzia telewizyjny! ale juz!

szalik

Post autor: szalik » pn cze 26, 2006 19:12

Jasiu pisze:Fakt
ja tż nie lubię Włochów i nic wielkiego nie pokazali
ale Australia pokazała jeszcze mniej

Kibicowałem Autralii ale Boże jedyny... byli gorsi

Szalik
mistrzostwa świata to turniej
i nie ważne ile się wygrywa
najważniejsze jest to, że się wygrywa

Włosi zagrali bardzo mądrze i choć grali w
10 pokazali może, nie ładniejszy ale mądrzejszy futbol
Pewnie że tak! W następnym meczu jak Włosi bramke strzelą (pod warunkiem że to nie będzie samobój przeciwników lub bramka z karnego) to Lippi zdejmie napastników i wpuści obrońców, bo to przecież mistrzostwa i "niech ten mecz już sie skończy". :lol:

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » pn cze 26, 2006 20:28

Taka koncepcja trenera
wygrywamy i bronimy wyniku

ale jeśli taka koncepcja jest skuteczna to... czemu nie ?!

Lineker
IFC POLONI@

Post autor: Lineker » pn cze 26, 2006 20:44

Dlatego też Polonia nie ma żadnej koncepcji...

Awatar użytkownika
Oiolosse
Kontakt:

Post autor: Oiolosse » pn cze 26, 2006 20:50

- stare, ale jakze na czasie... A to Mundial wlasnie.

krol_olch
IFC POLONI@
Kontakt:

Post autor: krol_olch » pn cze 26, 2006 23:02

A "nie cierpię" pisze się osobno
:P
rozumiem ze to odpowiedz na moje "nie kompromituj sie" ? Dobra :wink:

Z dobrych wiesci - chyba najKijowiej (obok nas) grajaca ŚŁowiańska druzyna wlasnie zakwalifikowała sie do cwiercfinałów. Nie Czesi, nie Chorwaci, nie zniszczeni SerboMontenegryjczycy i nie piaszczysci Polacy ale chrupiacy Ukraińcy.

Ale i tak bede im kibicował, niech pielmieni zwyciezy nad lasagną :twisted:

adeekk1989

Post autor: adeekk1989 » pn cze 26, 2006 23:11

Zgadzam sie z krolem w dwoch kwestiach...
tez nie cierpie holendrow i tez kibicuje Ukrainie ;) a 3 to moze jeszcze ta ze kibicujemy Polonii xD

Awatar użytkownika
Oiolosse
Kontakt:

Post autor: Oiolosse » pn cze 26, 2006 23:21

No Ukraina przeszla dalej, ale byla w moim "koszyku faworytow numer 2" (razem z Argentyna i Portugalia). "Koszyk faworytow numer 1" jest juz pusty :/

Co wiec zostaje? Wyliczanie bledow sedziow: http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3443816.html

_Rydz

Post autor: _Rydz » wt cze 27, 2006 7:43

Hły, hły! :D Ukraina gra dalej! :D Do finału wejdą, zobaczycie :>! Ja w nich wierzę! Makaronistów rozjadą bez najmniejszego problemu! :D YKPAUHA!!!

NESSUNO

Post autor: NESSUNO » wt cze 27, 2006 9:55

Moim zdaniem Włosi awansowali zasłużenie, bo po prostu wykazali większą dojrzałość piłkarską.

Choć przyznaję, że tego meczu nie dało się oglądać, tak był słaby. W pierwszej połowie Włosi mieli ze 3 akcje, żeby rozstrzygnąć mecz, a Australijczycy żadnej. Włochom zabrakło jednak skuteczności w strzałach. W drugiej połowie grali osłabieni i postawili wszystko na obronę. No a Australijczycy mimo gry w przewadze nadal właściwie nie potrafili zagrozić włoskiej bramce.

Rzut karny, tak samo jak czerwona kartka, zdaniem "ekspertów sędziowskich" były słuszne, bo nie było ataku na piłkę, tylko na przeciwnika.

A mecz Szwajcaria-Ukraina był moim zdaniem jeszcze gorszy, nawet bardziej denny niż spotkanie Hiszpanii z Arabią Saudyjską. Podczas dogrywki to już zacząłem czytać gazetę, czekając na karne. A karne też były jakieś dziwne, bez wielkiej dramaturgii.

Awatar użytkownika
Zbyniu

Post autor: Zbyniu » wt cze 27, 2006 10:02

NESSUNO pisze:Moim zdaniem Włosi awansowali zasłużenie, bo po prostu wykazali większą dojrzałość piłkarską.

Choć przyznaję, że tego meczu nie dało się oglądać, tak był słaby. W pierwszej połowie Włosi mieli ze 3 akcje, żeby rozstrzygnąć mecz, a Australijczycy żadnej. Włochom zabrakło jednak skuteczności w strzałach. W drugiej połowie grali osłabieni i postawili wszystko na obronę. No a Australijczycy mimo gry w przewadze nadal właściwie nie potrafili zagrozić włoskiej bramce.

Rzut karny, tak samo jak czerwona kartka, zdaniem "ekspertów sędziowskich" były słuszne, bo nie było ataku na piłkę, tylko na przeciwnika.

A mecz Szwajcaria-Ukraina był moim zdaniem jeszcze gorszy, nawet bardziej denny niż spotkanie Hiszpanii z Arabią Saudyjską. Podczas dogrywki to już zacząłem czytać gazetę, czekając na karne. A karne też były jakieś dziwne, bez wielkiej dramaturgii.
Najlepszy komentarz do wczorajszych meczy. Ja tylko nie czytałem gazety - po prostu poszedłem spać (a raczej próbowałem) :lol:
Jedyna wątpliwość to czerwona kartka i rzut karny, ale Włosi rzeczywiście "grali swoje" - może to nieładne, ale w ich przypadku zabójczo skuteczne. A poza tym okazało się, że miałem rację - gdy nadeszła 90 min. to zaryzykowałem stwierdzenie, że Włosi coś strzelą w doliczonym czasie gry. I się nie pomyliłem. Co nie oznacza, że jakoś szczególnie mnie to cieszy :wink:
Pozdrowionka

Jasiu
Kontakt:

Post autor: Jasiu » wt cze 27, 2006 10:21

Najnudniejszy mecz w całych mistrzostwach
znowu będę miał inne zdanie kibicowskie
ale szkoda mi Szwajcarów

ale może jak Ukraina daleko zajdzie będziemy mieli jakieś + jeśli chodzi o organizowanie Mistrzostw Europy

więc jeśli patrzeć po tym kątem to... dobrze, że Ukraina przeszła
ale po cichu kibicowałem Szwajcari

PACO
IFC POLONI@

Post autor: PACO » wt cze 27, 2006 10:36

Oba wczorajsze mecze słabe. Faul na włochu był :) Wjechał mu pod nogi i leżał . Cięzko nie wykorzystac czegos takiego.
Tylko Hiszpania:)

adeekk1989

Post autor: adeekk1989 » wt cze 27, 2006 11:11

Takkk !
Espana musi wygrac dzis z zabojadami :p

El Sisiorro

Post autor: El Sisiorro » wt cze 27, 2006 11:27

a i owszem, tylko oni własnie maja to do siebie, ze zawodza w każdym waznym momencie, dlatego obawiam sie, ze jakims chamskim fuksem, po 5 pudłach Torresa z 7 metrów awansują zabojady.

ODPOWIEDZ